HÍREK -Vaya Con Dios: június 6. Budapest

Végre a magyar Vaya Con Dios rajongók vágya is valóra válik: élőben láthatják az együttest Budapesten. A csapat fennállása óta először lép fel nálunk, június 6-i koncertjüknek a Margitszigeti Szabadtéri Színpad ad otthont. A csapat, amely 1986-ban alakult és hosszú ideig nem adott ki új anyagot a kezéből, a tavalyi évben vadonatúj lemezzel jelentkezett. A „The Promise” című LP-t hatalmas rajongással fogadták világszerte, éppen ezért a banda úgy határozott, hogy turnézni indul, amelyet az új album után szabadon „The Promise Tour”-nak kereszteltek, és amelynek keretében a budapesti fellépésre is sor kerül.


Ryan Adams nagyot alkotott

Ryan Adams új albumával a kritikusok és a szakma elismertebb hírességei szerint nagyot alkotott. A 'Cold Roses' névre hallgató dupla album ugyanis a sztár eddigi legjobb lemeze. A 19 számot tartalmazó korong semmiben sem tagadja meg a zenész által korábban hangoztatott mondanivalót. Az új anyagból kiderül, hogy Ryan még mindig az örök vesztes, a férfi, akinek folyton összetörik a szívét, de mégis mindig talpon marad. A 'Cold Roses' tehát mindenkit arra bíztat, hogy a legnagyobb reménytelenség ellenére is érdemes bízni és hinni abban, hogy a dolgok egyszer csak megváltoznak.


Click to Visit
Cat Stevens Németországban lép fel

A magának a 70-es években hírnevet szerzett Cat Stevens 20 év után először újra élő koncerteket vállal. A sztár első fellépésére Németországban, egy jótékonysági gála keretében kerül sor, amelyet május 28-án Düsseldorfban rendeznek és amelynek házigazdája a Beatles egykori tagja Paul McCartney lesz. Stevens karrierje olyan slágerekkel indult, mint a „Morning has broken” vagy a „Wild World”, amelyekből világszerte 140 millió példány kelt el. A zenész pályafutását szintén még a 70-es években fejezte be, amikor is az iszlám vallásra áttérve minden idejét a békeaktivistaként betöltött szerepének szentelte.

Sinead O'Connor: Ney York-i fellépés

Egy New York-i fellépéssel készül visszatérni Sineaod O'Connor, aki 5 éve szinte egyáltalán nem hallgatott magáról. Az énekesnő, mint az már ismeretes reggae-vel próbál meg berobbanni a köztudatba, ami korábbi zenei múltját ismerve nem ki vállalkozás. A sztár 2003-ban vonult vissza végleg, mégpedig azért, hogy lelkileg még inkább elmélyülhessen. Idei felbukkanása sokak számára meglepetés volt, hiszen a szakma gyakorlatilag már nem várt tőle újat. Néhányan úgy vélik, hogy Sinead pontosan emiatt tért vissza, hogy megmutassa benne még igenis nagyon sok érték rejlik.

Memphis-ben Johhny Cash-re emlékeznek

Idén, július 5-én egy négynapos ünnepségsorozattal emlékeznek Memphis-ben a country nagy alakjára Johnny Cash-re. A „Cash Bash 2005” nevet viselő rendezvény a 2003-ban elhunyt sztár első albumának 50 éves évfordulója alkalmából kerül megrendezésre, amelynek keretében a koncerteken kívül, filmbemutatók, illetve könyvbemutatók is lesznek. Az eseményen számos híresség is részt vesz, többek között jelen lesz a zenészlegenda testvére Tommy Cash, illetve Johnny egykori dobosa is.


A HÓNAP LEMEZE

A HÓNAP ELŐADÓJA

Anselmo Crew - Passport, Bitte…!
Zenéjükben sajátos módon ötvöződnek a világzene hatásai az olyan urbánus stílusokkal, mint a hip-hop, drum ’n’ bass, salsa, funk, reggae...

Djabe - UpdateDJABE - UPDATE - Új album és turné
A Djabe zenekar nagy lépésre szánta el magát, négyről hatra emelte állandó tagjainak számát. Ennyivel azonban nem érték be, hiszen az UPDATE stúdiómunkálataihoz és a turnéra is meghívták - Angliából - Ben Castle-t (szaxofon, fuvola, basszus klarinét), aki Anglia egyik vezető fiatal jazz muzsikusa.


Click to Visit

AKTUÁLIS

10 dolog, amit tudni illik Santana-ról
LOS LOBOS - Farkasokkal táncolók
KINCSÉR NÉPZENEI EGYÜTTES
VÄRTTINÄ: Ilmatar
SÖNDÖRGŐ: Oj Stari

KONCERTEK

KONCERTEK

Buena Vista Social Club a PeCsában
A Buena Vista Social Club nevét mára az egész világ megismerte. Az 1996-ban Ry Cooder által összetoborzott veterán kubai muzsikusokból álló project bejárta az egész világot, több millió példányban kelt el az album és azóta az abban részt vevő muzsikusok megérdemelten a világsztárok közé tartoznak. A Wim Wenders által róluk készített dokumentumfilmet a hazai mozik is játsszák a mai napig, de gyakran találkozhatunk vele a különböző TV csatornákon is.

Budapest Klezmer Band
A Budapest Klezmer Band ma Magyarország legismertebb és legnépszerűbb klezmer zenekara. Állandó külföldi szerepléseik mellett június 21-én este nyolc órától játszanak a hazai közönség előtt.

INTERJÚK

Crystal kereszttűzbenCrystal
Új csapat nevét ízlelgette és tanulta meg nagyon gyorsan a magyar rádióhallgatók széles tábora, a Crystal nevét. Két utazó című daluk szinte szünet nélkül hallható az ország valamennyi rádiójában. A Corrs által világsikerre vitt kelta-ír vonulat a hazai csapat tolmácsolásában magyar motívumokkal gazdagodott, és nem kell hozzá nagy jóstehetség: itt a közeljövő hazai sikercsapata.

ÚJ ARCOK

Country Station
Nem is igazán country ez, hanem leginkább a rhythm & blues, a rock és a country olyan keveréke, amely az egyedi megszólalás és a többfelé osztott vokálok, valamint a karizmatikus szóló(gitár)játék miatt abszolút húzóssá és kellemesen hallgathatóvá, élvezhetővé teszi zenéjüket (bár egy slide-gitárost még elbírna a zenekar, de ez már csak szőrözés…).Click to VisitFÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster