Hírek

Mary Travers 1936-2009

Mary Travers a legendás folk trió, a Peter Paul and Mary tagja 72 éves éves korában elhunyt.

Travers-nél néhány évvel ezelőtt leukémiát diagnosztizáltak, és a csontvelő átültetés utáni kezelés folyamán fellépett komplikációk következtében halt meg.

A Peter Paul and Mary nevéhez olyan híres számok fűződnek mint a Puff the Magic Dragon, Leaving on the Jetplane és a Lemon Tree.

Az együttes 1962-es bemutatkozó lemezéből két millió példányt adtak el, és néhány héttel megjelenése után a lemez hetekig vezette a slágerlistákat.

Travers a connecticuti Redding-ben lakott. Négy férje, a húga, két lánya és két unokája gyászolja.

2009. szeptember 30.

Érezd a nyári hőséget a Blaze fesztiválon, a londoni Barbicanban

A Create 09 elhozza nekünk a művészeteket, a zenét és a kultúrát 2012-s londoni olimpia vendéglátó városaiba. Ezek helyszínt adnak megannyi fesztiválnak, élő-zenei eseménynek és utcai felvonulásnak. Egy része a fesztiváloknak, amik az olimpiáig minden nyáron megrendezésre kerül, az egy új zenei fesztiválsorozat amit a barbicaiak Blazenek hívnak. június 19-től a Blaze fesztiválnak ad helyet Barbican a Paradise Garden és a londoni Cargo. A legnagyobb világzenei nevek lépnek fel, mint a Zakir Hussein, a Cuban legends Orquesta Aragón és a Los Van Van vagy a balkáni világzene híres képviselője Goran Bregovic.

2009. június 28.

Bob Dylan európai turnéra indul

Bob Dylan európai turnéra indul idén májusban. Az első fellépés május 26-án lesz Reykjavikban. Az énekes huszonkilenc időpontot meg is erősített a minap. A közel harminc időpontba beletartozik tizenegy spanyolországi fellépés és számos fesztiválon való megjelenés is. Arról azonban még nem esett szó, hogy Bob legendás turnéja a ‘Never Ending Tour’ során vajon megáll-e Angliában. Bob Dylan olyan európai nagyvárosokban is fog koncertezni, mint Madrid, Liszabon, vagy Bécs.

2008. április 14.

Dolly Parton fellép az American Idol-on

Dolly Parton is megjelenik az American Idol-on, és ő lesz döntő műsorvezetője. A country énekesnő nemrég halasztott el egy turnét, és egy fesztiválon való megjelenést hátproblémák miatt, de most elvállalta a felkérést. Hafdis Huld izlandi énekesnő is kifejezte csalódottságát, azzal kapcsolatban, hogy Dolly nem lép fel idén, illetve elárulta egy titkos vágyát is miszerint szívesen énekelne egy duettet Dolly-val.

2008. április 1.

Beirut világ körüli turné

A Beirut közölte világ körüli turnéjuk időpontjait, amely ezen a héten indul. Zach Condon és nyolc-tagú bandája az első koncertjét Sydney, Ausztráliában tartották meg március 5-én, és március folyamán további koncerteket is fognak adni Ausztráliában és Új-Zélandon. Ezt követően májusban a banda Észak-Amerika felé veszi az irányt és a nyugati parton tartanak fellépéseket, érintik Portland-ot, San Francisco-ot, és Los Angeles-t, valamint a washingtoni Sasquatch Fesztiválon is adnak egy koncertet május 24-én. Idén nyáron olyan európai országokban is fognak koncertezni, mint Franciaország, Németország, vagy Spanyolország. A turné során elsősorban a második studió albumukról a ‘The Flying Club Cup’-ról fognak játszani, amely tavaly októberben jelent meg.

2008. március 7.

Csúszik Dolly Parton turnéjának kezdete

Dolly Parton most tette közzé közelgő Egyesült Államok beli turnéjának módosult időpontjait, miután múlt héten későbbi időpontra halasztotta a turné kezdetének dátumát. A country énekes koncertsorozatát komoly hátfájdalmaira való hivatkozással halasztotta el, amely kialakulásában valószinüleg az énekesnő híresen nagy keblei is szerepet játszhattak.

Dolly a minap elmondta, hogy jó úton halad a gyógyulással:

Köszönöm, hogy mindenki türelmes velem. Gyorsan javul az állapotom és hamarosan makk egészséges leszek. Már alig várom, hogy elinduljon a ‘Backwoods Barbie’ turné, remélem hamarosan újra láthatlak benneteket, nyilatkozta.

A turné eredetileg 2008 február 28-án indult volna Minneapolisból. Az új időpontoknak megfelelően azonban április 22-én veszi kezdetét Pittsburgh-ből és Dallasban ér véget május 11-én. Dolly olyan nagyvárosokban is fellép mint New York, Boston, és Chicago.

2008. február 18.

Billy Bragg - Mr. Love és az igazság

Billy Bragg nemrég nyilvánoságra hozta hamarosan megjelenő studio albumának, a “Mr. Love & Justice”-nak fontosabb részleteit. A lemez 2008 március 3-ától lesz kapható, amely hat év után az első albuma Billy-nek. 12 új szám lesz a CD-n, a lemez producere pedig Grant Showbiz volt. Az angol kultikus sztár, vendég énekesként is szerepel az album első számán az “I Keep Faith”-en

A számlista a következő:

I Keep Faith

I Almost Killed You

M For Me

The Beach is Free

Sing Their Souls Back Home

You Make Me Brave

Something Happened

Mr Love & Justice

If You Ever Leave

O Freedom

The Johnny Carcinogenic Show

Farm Boy

2007. november 29.

Bob Dylan és a tudomány

A zenei legenda Bob Dylan életével és művével foglalkozik egy Frankfurtban megrendezésre kerülő nemzetközi tudományos kongresszus. A Dylan-szakértők május 11. és 13. között különböző helyszíneken tartanak majd előadást és természetesen beszélgetésre ösztönzik a hallgatóságot. A rendezvénysorozatot május 13-án az úgynevezett „Nagy-Dylan-est” zárja majd, ami koncerteket és filmvetítéseket takar. Dylan pályafutása során rengeteg elismerést kapott és a legendás „Hall of Fame”-be is bekerült.

2006. április 11.

Joss és Lemar a legújabb szerelmespár?

Joss Stone-tól és Lemar-tól zsong a pletykavilág. A 'The Sun' információja alapján az r'n'b sztár egy éjszakára bekéredzkedett a fiatal soul szépséghez, ami egyben egy nagy románc kezdetét is jelentette. A párost már a múlt hónapban megtartott Brit Awards gálán is kéz a kézben látták, annak azonban még nem tulajdonított különösebb figyelmet a nyilvánosság. Persze mielőtt még inkább beindulna a sajtó fantáziája, Lemar szóvivője egy nyilatkozatban azt mondta, hogy minden a lehető legjobban halad. Hogy ezt Joss és Lemar kapcsolatára vagy a még szintén meg nem erősített zenei együttműködésre értette, sajnos a nyilatkozatból nem derült ki.

2006. március 13.

Netrebko Robbie-val akar énekelni

A népszerű opera-díva, Anna Netrebko egyik legnagyobb vágya, hogy Robbie Williams-szel énekeljen. Az énekesnő saját bevallása szerint szívesen venné a popsztár megkeresését, rajta kívül pedig a Green Day-jel is együtt tudna működni. Netrebko egyébként azon a véleményen van, hogy a két műfaj, az opera és a pop/rock nem férnek össze egymással, úgyhogy egy ilyen dal nem biztos, hogy jól sülne el. Az eladási adatok viszont ennek éppen az ellenkezőjét erősítik meg, hiszen a Freddy Mercury és Montserat Caballe duett is világszerte nagy népszerűségnek örvendett és ez csak egy az rengeteg ilyen jellegű produkció közül.

2006. február 16.

 
Archívum

 Click to VisitFÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster