10 dolog, amit tudni illik Santana-ról

Talán nem túl nagy merészség azt állítani, hogy ő az egyetlen ember a világon, aki sztriptíz-bárban tanulta meg a gitározás alapjait, félmillió rajongót mozgósított, amíg 'lebegett', és karrierjével kapcsolatban az angyalok tanácsát kérte.

1, Sztriptízbárban tanult gitározni.

"Vasárnaponként a templomban hegedültem az Ave Mariát, a hét további részében meg a füstös kocsmában zenéltem, ahol a prostik ittak, táncoltak, és vendégeket hajtottak fel. Az élet egyeteme az utca, ha ez nincs meg valakinek, az nem sok jóra vezet. Egy intelligens bolond leszel nélküle."

2, A gitárjával képes levetkőztetni a nőket…

… egy trükkel, amit idősebb zenészektől lesett el. "Azt mondták: figyelj csak, le fogják dobálni a ruháikat, majd elkezdtek sztriptíz-aláfestő zenét játszani, és valóban működött."

3, Jó sokáig drogozott, de sohasem élt kokainnal vagy heroinnal.

"Még Cary Grant is szerette az acidot, mert egy időben olyan sok filmszerepet kapott, hogy már azt sem tudta, ki ő valójában." A keményebb drogok hatását láthatta néhány zenésztársán, ez eléggé elriasztotta őt használatuktól. "Mindannyiunknak óriási volt az egója, de hülyék nem voltunk."

4, Majdnem Jimi Hendrix főnöke lett.

"Amikor utoljára láttam őt, vele volt egy nő, aki később odajött hozzám és azt mondta, Jimi azon gondolkodott, csatlakozik a zenekaromhoz, de én azt hiszem, csak el akarta őket csábítani tőlem."

5, A legenda szerint egyszer a saját énekese akarta őt megölni.

"Ez nem igaz, bár volt időszak, hogy rossz volt a viszonyunk." Gregg Rolie a hotel medencéjénél rántotta őt be a vízbe, pedig tudta, hogy Santana nem tud úszni. Az egész rossz tréfa volt, és természetesen azonnal kihúzták a kapálódzó gitárost.

6, Élete legnagyobb dicséretét Miles Davistől kapta.

"Óriási dolog volt, amikor azt mondta, kiváló gitárosnak tart. Nagyon nehéz ember volt, nem tűrte meg maga körül a tétlenséget, de engem kedvelt és bátorított."

7, 1991 júniusában letartóztatták…

… mert a mexikói határon marijuanát találtak táskájában. "Tiszta lappal indultam, de elfelejtettem, hogy egy fogpiszkálónyi füves cigi maradt a táskámban. Ez lett volna a nemzet elleni támadásom?"

Az őt dutyiba kísérő rendőr sírva fakadt, azt mondta Santanának, hogy ez élete legborzasztóbb napja, és az összes zsaru sajnálatát fejezte ki a történtek miatt.

8, Volt egy időszaka, amikor pszichiátriai kezelésre szorult.

Hangulatemberré vált, depressziós volt és dühös, végül 1995-ben bejelentkezett egy pszichiáterhez, aki kiderítette, hogy gyermekkorában egy Tijuanaba látogató fehér amerikai férfi többször is molesztálta őt. Manapság azt állítja, ezt a tapasztalatot kreatív energiává képes alakítani.

9, Lassan 30 éve él boldog házasságban.

"A világ legszerencsésebb embere vagyok, hogy egy olyan nőt találtam, aki nemcsak kívül gyönyörű, de belül ezerszer csodálatosabb. - meséli feleségéről, Deborah-ról. - Mellesleg kiválóan könyvel."

10, Többször is kifejezte nemtetszését az amerikai elnökökkel kapcsolatban.

Kétszer utasította vissza Clinton meghívását a Fehér Házba, és George W. Bushról már ne is kérdezzük… "Az én kérdésem Bush-hoz és Saddam Husseinhez csak annyi, hogy látták-e a 2001 Űrodusszeiát, annak is az elejét, amikor néhány gorilla harcol egymással egy kevés sárért. Milyen közel vagyunk mi most ehhez?"

2002. december 16.



Click to Visit



FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster