SÖNDÖRGŐ: Oj Stari

"Ahogy Vujicsics Tihamér bátorította a nevét viselő együttes munkáját, úgy támaszkodhat a Söndörgő együttes is a mesterüknek tekintett zenekar tapasztalataira. Mindannyiunk számára öröm, mikor a tanítványban folytatásra talál az elődök tudása."

(Eredics Gábor - Vujicsics)

A délszláv népzenei hagyományok, népi szokások tisztelete, nehézsége és szépsége hallatszik a dalokban. Ők viszik tovább, éltetik a hagyományokat, mindazt, ami évszázadok alatt felgyülemlett. Fiatalságuknál fogva vidámak, szertelenek, de zenei és hangszeres tudásuk minden hallgatójukat lenyűgözi és komolyságra inti. A Magyar Rádió Rt. által 2000-ben is megrendezett népzenei versenyt nagy biztonsággal és fölénnyel nyerték meg. Nagy népzenekutatók - Bartók Béla, Vujicsics Tihamér - gyűjtéseit, és a ma még fellelhető szerb és horvát népzenét tanulmányozzák. Hangzásuk a tamburazenekari hagyományokra épül. Alkalmanként megszólal a harmónika, a furulya, a klarinét, valamint a balkán népzennéjének jellegzetes hangszerei, a kaval, a gajde, a tarabuka, a tapan, a litárka.

Példát vettek és példát adnak arról, hogy egy-egy térség zenei kultúráját egységesen, de a külömbözőségek megtartásával kell kezelni.

2002. február 5.



Click to Visit



FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster