Click to Visit
Pop - Hazám!
Kereső:
Részletes kereső!
Belépés regisztrált tagoknak:
Login:
Jelszó:
Üdvözlünk a Zene.net fórumában!

Regisztráld magad most! Ezáltal Te is hozzászólhatsz a különböző témákhoz és új témát is nyithatsz!
Regisztráció | Kereső | Kategóriák

1  

cprod e-mail | 2019-04-24 23:31:06 | 2.
*Ceki Productions*

Az alábbiakat vállalom:

Képszerkesztés:
Kreatív grafika, logó, névjegykártya, szórólap, poszter, étlap, itallap, címke, naptár, csomagolás, borító, manipulálás, retusálás, fényelés

Videószerkesztés:
Zenei klip, rövidfilm, intro-outro, videós utómunka, forgatókönyvírás

Zeneszerkesztés:
Egyedi alap, intro-outro, reklámanyag, karaoke, dalszövegírás

Műfajtól és felhasználási céltól függetlenül előre egyeztetve bármi elkészíthető! Gyors válasz és munkaidő!

https://www.facebook.com/cekiproductions
https://soundcloud.com/cekiproductions

MC Speedy e-mail | 2012-11-21 23:26:17 | 1.
Politikai témában továbbra sem kívánok megnyilatkozni, de ha már Kölcsey, akkor irodalom, és akkor fogjuk rá, hogy beleillik a profilba. Az ügyészség vizsgálja Dopeman számát. Vicc bazmeg, az. Persze ha jön a feljelentés, vizsgálatot kell indítani, ezt értem. De jött a feljelentés, sőt jöttek a feljelentések, ami több okból is elkeserítő. Először is, bárki, aki megtanult olvasni és szöveget értelmezni, első olvasatra látja, hogy P. László budapesti lakos nem használ a Himnuszt sértő, vagy lealacsonyító kifejezést. Bazmeg Gyurcsány, bazmeg Orbán, majd a Himnusz fohásza Istenhez, miszerint jó lenne már, ha védő kart nyújtana felénk a sok élősködő gecivel szemben. Jogos kérés, mondjuk zárójelben megjegyezhetjük, hogy magunk intéztük magunknak ezt a sok csótányt, avagy ahogy szegény Antall József mondta:”Tetszettek volna forradalmat csinálni!”


A másik problémám az egésszel a borzalmas merevség. A szélsőségesek, a fanatikusok egyik legnagyobb baja, hogy nincs semmi humorérzékük. Ez ugyanúgy igaz a Himnuszért aggódó bolondokra, mint a feketeöves kommunistákra, a fundamentalistákra, vagy a szabadságeszme nevében mindenkit korlátozni akaró neolibertariánusokra. Számomra fontos dolog a hagyomány, a gyökerek, közhely - de igaz közhely -, hogy tudni kell, honnan jöttünk, ahhoz, hogy lássuk, hova tartunk. A szellemi röghöz kötöttek viszont legtöbbször elfelejtik, hogy a mondat második fele ugyanolyan fontos, mint az első. Ha valamerre tartunk, az mindig változással, újraértelmezéssel jár. Ahogy nem keresztény az, aki csak gépiesen elmotyogja az imákat, aztán megveri a gyereket és zsidózik a tévé előtt, ugyanúgy nem az a hazafi, aki tudja a Himnusz mind a nyolc versszakát (újat mondtam?) és hisztériás rohamot kap, ha egy rapper átemel magához pár sort.

Emlékszem még 2000-ben mekkora hiszti volt, mikor az Anima Sound System feldolgozta a Himnuszt, szentségtörés, jáj. Meg lehet hallgatni, nincs benne semmi tiszteletlen. Átdolgozták, majd lejátszották éjfélkor. Teljesen okés dolog. Ugyanígy Dopeman Laci részéről is teljesen okés, hogy használja a Himnusz sorait. Nekem nem tetszik, de ez az én gondom. Az Anima sem tetszik, ez is az én gondom.

Bizony, a kultúra akkor él, ha változik. Megint közhelyet mondtam? Üsse kő. Akkor is igaz. Kellenek a vadhajtások, a remixek, a rap, a folkmetál, hozzá kell nyúlni a régi dolgokhoz, meg kell nézni a Krisztus utolsó megkísértését, meg kell hallgatni Dopeman számát, aztán persze lehet utálni. Lehet hangosan is utálni. De feljelentgetni?

Ostobaság. Ostobaság.

Isten irgalmazzon szegény hazámnak.


1  


Az itt olvasható hozzászólásokért a szerkesztőség nem vállal felelőséget.