Click to Visit
Rock - MaYheM
Kereső:
Részletes kereső!
Belépés regisztrált tagoknak:
Login:
Jelszó:
Üdvözlünk a Zene.net fórumában!

Regisztráld magad most! Ezáltal Te is hozzászólhatsz a különböző témákhoz és új témát is nyithatsz!
Regisztráció | Kereső | Kategóriák

1  

Grisnackh e-mail | 2010-04-18 03:02:13 | 18.
Gyerekek...itt nagyon-nagyon nagy kavarodás van a fejekben :)

Varg azért ölte meg Euronymoust, mert egy féreg volt...először is, hogy teljesen az elejétől kezdjük, sok pénzt lenyúlt tőle a Burzum-albumok értékesítése során. Nem ez volt az ok, hozzáteszem. :)
Euronymous lemezboltja becsődölt, és kitalálták hogy majd valami jó kis balhéval feldobják. Varg és egy csaj adott egy interjút egy újságnak, amiért lecsukták mindkettőt, de a cél meglett, sereglettek volna a népek, csak épp a drága jó Euronymous barátunk bezárta a boltot, mert a szülei azt mondták neki. Itt indult lefelé a lejtőn az ürge, elvesztette a tekintélyét a blackes arcok között, és ő mindezért Vargot okolta. Namármost, az okos fejéből kipattant, hogy ha eltakarítja Vikernest, majd minden jó lesz...csak épp rossz embernek mondta el a tervét, mert az ürge éppenséggel Vargnál lakott. A terv az volt, hogy felhívja édesen, hogy találkozzanak egy alá nem írt szerződés miatt. Rá pár napra érkezett a levél Euronymoustól, miszerint ő nagyon pozitívan és barátságosan áll a dolgokhoz, találkozzanak és írják alá a szerződést. Tehát a terv, kicsalja valami elhagyatott helyre, kábítólövedékkel lelövi, kikötözi egy fához, és halálra kínozza, mindezt videóra véve. Varg felhúzta magát, fogta az említett barátot aki nála lakott és a szerződést, majd éjjel kocsiba ülve megindultak Euronymous háza felé. Feltett szándéka volt hogy a képébe nyomja a szerződést és ennyi, az viszont nem volt, hogy megöli. A késeit is a kocsiban hagyta, csak egy kicsi halfiléző bicska volt nála, ami Norvégiában minden embernél megtalálható, pláne underground arcoknál. Tehát Varg felment a fent említett illetőhöz, Snorre pedig lent maradt cigizni. Nem is volt semmi probléma, a szerződés Euronymousnál landolt, ő pedig szépen mellbevágta Vargot, aki hálából az ajtófélfának verte. Szóval Eu. kiakadt, elkezdett futni a konyha felé a konyhakésért, s amikor ez nem jött neki össze, akkor a háló felé, ahol _az_ a shoti pihent, amivel Dead kinyírta magát. Varg sem volt hülye hogy hagyja magát, elővette a fentebb említett halfiléző kést (8cm-s pengével) és belevágta a hátába. A probléma itt kezdődött, mert Euronymousban nem volt annyi gerinc hogy megálljon harcolni, inkább kirohant a francba a folyosóra. Ezt, gerinces embereknek említve, nem igazán lehet hagyni. Ő kezdte a harcot, és ilyenkor elfut...na szóval, Varg elkezdte üldözni a folyosón - nem agyonszúrkálva - amikor összefutottak Snorre-val aki a folyosón kódorgott, és secc-perc sokkot kapott amikor meglátta Eu. véresen, egy szál alsógatyában, és Vargot. Ez tovább folytatódott, ameddig a drága jó Eu. hasra nem esett az egyik lámpában, aminek a szilánkjaiba bele is esett - ezek okozták a szúrások 90%át, és nem Varg kése -. Itt fejeződött volna be a harc, Snorre besokkolt, Vargnak elege volt, le akartak lépni, és meg is tették volna, ha Euronymous nem tér magához. Felállt és azt mondta hogy "Rendben, elég volt." Ez korrektnek volt véve, csak épp Eu.nak nem volt elég, mivel elkezdte ütni Vargot, aki nemes egyszerűséggel a fejébe vágta a kést. Kampó, itt halt meg Euronymous. A menekülés és a többi már nem a halál okai és módja közé tartozik.
Viszont, részletesen leírja (angolul) a burzum.org-on, aki pedig nem pontosan ért angolul, az olvassa el a www.burzum.gportal.hu-n magyarul. :)

Deadre rátérve...de felvágta az ereit. Amikor ez megtörtént, de nem halt meg, akkor vette elő a puskát, és fejbe durrantotta magát. Valóban a Mayhem tagok találták meg, _de nem ették meg az agyvelejét_. Euronymous összeszedegette a szobában szétrepült koponyacsont-darabokat -amiből később 2db nyaklánc készült-, lefényképezték - ez lett a köv. Mayhem album borítója -, és csak utána hívták a rendőrséget.
Tehát hülyeség az is, hogy Dead svédországban üldögélne még mindig a verandán, iszogatva a sörét. Ahogy az is hülyeség, hogy Varg ezért ölte meg Euronymoust.

Javaslom, hogy olvassatok hiteles forrásokat, és ne azokat, amiket egyszer valaki elkezdett hülyeséget, és terjengenek a neten. :)

Euronymous tehetséges zenész volt, de mint ember mindenki tudta róla hogy aljas volt, hatalomimádó és agresszív. Az, hogy a halálával kiérdemelte az ártatlan kisangyal (kissátán?) szerepet, az nem azt jelenti, hogy valóban is az volt.
Egy magyar emlékoldal is megemlékezik Deadről, ahol szintén leírják az akkori ismerőseik, hogy bár nem Euronymous ölte meg Dead-et, jócskán hozzájárult a halálához. Pedig érte, igazán kár volt. Az oldal http://pelleohlin.iweb.hu címen érhető el. :)

Ennyi volt mára az észosztás, tőlem. :)

Cash Money e-mail | 2006-08-22 12:25:28 | 17.
azt meg végképp nemértem hogy azon a bizonyos dead halotti fotóján, a kés hogy a picsába lehet a puska felett?
először megpróbálja felvágni az ereit, aztán fejbe lövi magát és a puskát beteszi a kés alá? vagy mi?
baromság

Cash Money e-mail | 2006-08-22 12:18:44 | 16.
azt a sír jelent valamit? főleg ami képen van?
én meg láttam euronymousét és egy kereszt volt rajta
lehet az egész hamisítvány
azt meg végképp nem tudom honnan veszed hogy euronymous lőtte fejbe deadet????
nem is érdekel az egész téma
mert szerintem nagyrésze kamu


Előzmény: Fenriz88 (15.)
Fenriz88 e-mail | 2006-08-21 23:06:27 | 15.
Láttam Ohlinnak a sírjáról pár képet, tehát... nem hiszem, hogy az egészet megrendezték volna. Ez hülyeség. És a zsaruknak nem lett volna furcsa az ügy? Gondolkozz már, lett volna visszhangja, és különben is, valakinek a halálát eljátszani nem valami egyszerű móka. Euronymous lőtte fejbe Deadet, aztán Varg megbosszulta... nem túl bonyolult.

Előzmény: Cash Money (14.)
Cash Money e-mail | 2006-07-19 11:52:44 | 14.
az egész kép egy nagy kamu
csak reklám volt a mayhemnek
dead sose vágta fel az ereit hanem fejbe lőtte magát állítólag, de az a kép kamu
sokak állítják hogy visszament svédországba és ma is él


Előzmény: morgil (10.)
Cash Money e-mail | 2006-07-19 11:49:58 | 13.
sztem a mayhem ma is jó
csak teljesen más irányban vannak mint régen
mindenki azt hitte a grand albumra is hogy egy újabb wolfs lair lesz
helyette csináltak egy nehezen befogadható albumot ami igen érdekes és jó lett sztem
a chimera is jó, igaz vannak benne gyenge részek de én sokkal rosszabbra számítottam
csihar viszont sokkal gyengébben nyomta a de mysteriisen mint annak idején a tormentor régi albumán az anno dominin
blasphemer egy igen jó gitáros és a régi számokat is faszán játssza + a wolfs lair-en kurvanagy

v!kernes e-mail | 2006-07-18 21:43:17 | 12.
Hell!
Dead és Euronymous nélkül is lehetett volna Mayhem cak nem kellett volna az a buzi Blasphemer!!!!
Mert mAYHEM AZ VAN cSIHARRAL nECROBUTCHERRAL éS hELLHAMMERAL IS!!!!!
aVE saTHANAS


Előzmény: morgil (10.)
Middgard e-mail | 2005-07-01 20:42:57 | 11.
Uj Mayhem???? Pfff szánalmas egy disznó ól aki ér benne valamit az talán hellhammer és Blasphemer te többi ááá szánalmas
morgil e-mail | 2005-01-16 18:40:59 | 10.
Hát igen, a Mayhem... Szomorú. Nekem nem Euronymous halálával, hanem Dead halálával halt meg a banda. Persze Euronymoust is sajnálom. Egyébként Dead igazi neve: Per Yngve Ohlin!!! (aki nem hiszi, nézze meg: www.thetruemayhem.com)
Az meg nem volt semmi, amit szegény sráccal műveltek a halála után a banda tagjai. Nemtom, h erről ki mennyit tud, engem nagyon meglepett.
Mellesleg én is láttam egy képet Euronymuos képei közül, és tényleg felvágta az ereit. A puska mellett ott egy véres kés...

Razoxane e-mail | 2003-09-15 23:03:51 | 9.
Burzsoá Testvérem!

Kisegítenélek, Deadet éppenséggel rávitte a lélek, hogy felvágja a torkát és az ereit, nem láttad Róla a képeket? Egyébként sajnálom szegény fickót, látás alapján nagyon szimpatikusnak tűnik. Ha nem hiszel nekem, akkor olvasd el a 6. Stygian Shadows-t, abban egy pároldalnyi Mayhem interjú van, direkt Dead emlékére, Necrobutcher az interjúalany.

naillight e-mail | 2003-08-10 22:10:09 | 8.
bemegyunk beszelöre megkerdezzük :))))))))))
haska e-mail | 2003-08-10 22:03:22 | 7.
én olyat hallottam, hogy euronymus balos volt, vikernes meg nem éppen (ugye a kis náci barátunk), és ez (is) volt a problema.
BurzsoáNyugdíjas e-mail | 2003-08-10 13:55:24 | 6.
nem, létrehozták a fekete kör nevű egyesületet, ami a ördögimádó eszméiről volt híres, és erről Vikernes szerint tul sokat fecsegett euronymus, ezé kicsinálta, mert félt vmitől...azé szép mi? sokat beszélt kanyec...bele se merek gondolni mit tett volna ha monnyuk kiválik és feldobja a tagokat...
naillight e-mail | 2003-08-07 12:05:12 | 5.
felreertes ne essék, tisztelem vikernest, a burzumot is csipázom, de ha kiszamoljuk, hiaba telt el par ev, megölni egy GYEREKET, sztem undorito. 20 körül...hol felnőtt az még...ződfülü.
lecsukták, ez tény.
az oka gondolom nő/pénz volt. nemde?


Előzmény: BurzsoáNyugdíjas (3.)
haska e-mail | 2003-08-06 23:37:16 | 4.
sztem a wolfs lair album is fasza. a de mysteriis meg nincs meg.
BurzsoáNyugdíjas e-mail | 2003-07-22 14:22:46 | 3.
valahogy úgy, e nálam Euronymussal a MAyhem is meghalt...
norrsken e-mail | 2003-07-22 13:56:47 | 2.
hát nem semmi a banda... valahogy egy különös hangulata van az egésznek. érdekes, de rám nyugtatóan hat.
BurzsoáNyugdíjas e-mail | 2003-07-22 09:17:27 | 1.
ím a nagy kedvencemről egy kis szösszenet:

Az együttes 1984-ben született olyan ős Black Metal bandák hatására, mint a VENOM, a BATHORY, a DESTRUCTION, a HELLHAMMER, és a SODOM. Ebben az időben a banda három tagból állt, ők Euronymous gitáros, Necro Butcher basszusgitáros, és Manheim dobos voltak (ekkor mellesleg Euronymous 16 éves volt). Az első kiadványukat, a gyökeresen új stílust teremtő, kegyetlen tempójú, extrém hangzás- és szövegvilágú "Pure Fucking Armageddon" című demofelvételt 1985-ben készítették egy vendégénekessel, Billy ???Messiah-val", és 1986-ban adták ki 100 példányban. Nem sokkal később egy újabb demo látott napvilágot, "Voice of a Tortured Skull" címen. Ezt a két demot 1990 és 1991 között újra kiadták egy kazettán, és 1996-ban lemezen is, 333 példányban. 1986 őszén új énekes csatlakozott a csapathoz, Maniac, és 1987 őszén megjelent egy kislemez, a hírhedt "Deathcrush", amit egy újabb demonak szántak, de a minősége annál sokkal jobb volt. Ezen a lemezen is szerepel Messiah, a korábbi vendégénekes. Ezt a lemezt már 1000 példányban adták ki, és 1988 folyamán el is fogyott. Ezt is kiadták még egyszer, mégpedig az Euronymous-féle Deathlike Silence Productions szárnyai alatt. A kislemez első kiadása után Maniac és Manheim lelépett, és helyükre DEAD (alias Pelle Bjoerstad) énekes és Hellhammer dobos került. DEAD ezt megelőzően egy svéd Black Metal bandában énekelt (károgott), a MORBID-ban. 1990 tavaszán a MAYHEM két számot rögzített egy válogatáslemezre, és ősszel turnézni indult Kelet-Németországba (Lipcse, 1990. november 26.), és Törökországba. 1991 áprilisában DEAD szétlőtte saját fejét egy vadászpuskával (először az ereit és a nyakát akarta elvágni egy késsel, de mivel nem vitte rá a lélek, ezért meghúzta a ravaszt) és röviddel ezután Necro Butcher is elhagyta a bandát. Így Euronymous és Hellhammer maradt csak, de a "De Mysteriis dom Sathanas" című nagylemezen két vendégzenész is szerepel: Csihar Attila (a TORMENTOR nevű magyar zenekar énekese) és Count Grisnackh (alias Varg Vikernes, az egyszemélyes BURZUM főnöke). Ez a lemez is a Deathlike Silence Productions kiadó által jelent meg. Ezenkívül az 1990. november 26-i, lipcsei koncert felvétele is kapható, "Live in Leipzig" címen. 1993. augusztus 10-én, éjjel Count Grisnackh 27 késszúrással megölte Euronymoust.


1  


Az itt olvasható hozzászólásokért a szerkesztőség nem vállal felelőséget.