Click to Visit
Rock - Varg Vikernes-Burzum
Kereső:
Részletes kereső!
Belépés regisztrált tagoknak:
Login:
Jelszó:
Üdvözlünk a Zene.net fórumában!

Regisztráld magad most! Ezáltal Te is hozzászólhatsz a különböző témákhoz és új témát is nyithatsz!
Regisztráció | Kereső | Kategóriák

1  2  3  

naillight e-mail | 2003-09-03 17:02:47 | 66.
ma sulibamenet a buszon eszembejutott ez a muveszet dolog,h mijen szepis volt a holakuszt stb, v.o.n szemevel. eszembejutott egy idezet:

'a muveszet addig szép, amíg valósággá nem válik'.

ha a művész elméében megfogant dolgok megtörténnek,abból általában katasztrófa van..

haska e-mail | 2003-09-03 15:16:24 | 65.
orwellel azért jövök, mert a demokráciával sokszor az történik amit az állatfarmban leírt.

Előzmény: v.o.n. (63.)
norrsken e-mail | 2003-09-03 08:24:12 | 64.
szia!

"minden embernek előítéletei vannak, kivéve, ha az illető teljesen kretén vagy vmiféle szent. egyik se túl életképes, de legalább így a Mennybe jut" valóigaz, a bolondok nem itélkeznek elhamarkodottan... de a 'szentek' szerintem gyakran.

"gondolom Te is alkotsz vmilyen véleményt egy emberről, akit még nem ismersz pl. a bűnözőkről. akiről tudod, hogy lemészárolt 5 családot egy láncfűrésszel, nem akarod jobban megismerni, hogy aztán saját tapasztalataid alapján ítélkezhess." a saját 'tapasztalatot' bizonyos formában inkább kihagyom... :)) de! például miért ne beszélgethetnék el vele??? sôt kifejezetten érdekelne!

"ennél azér' többet vártam tőled. miben nem? miért nem? stb.
amúgy balos vagy jobbos vagy?" az utóbbival kezdeném: egyik sem! hogy kicsit egy másik kérdésedre is váloszoljak ("miért, szerinted téged miben akarnak félrevezetni?") én csak szemlélem a politikát és sosem akarok szervesen részt venni benne(pl: akár egy szavazás által), mert ez a média és a vallás mellett a befolyásolás 3. alappillére. tehát, már eleve az alapkoncepcióval nem értek egyet. bal vagy jobb teljesen mindegy abból a szempontból, hogy valahol minden politikai nézet az éppen hatalmon lévôk 'diktatúrája' (még demokrácia idején is) csak más rétegre, más embertipusra hatnak, vagy ha úgy jobban tetszik: mást befolyásolnak. a média: nézd csak meg irak esetét. mutatunk néhány megrázó képet vegyi anyagokkal lemészárolt kurd kisgyerekekrôl, hangoztatjuk, hogy csúnya szaddam bácsinak (aki egyébként tényleg egy görény) micsoda biológiai fegyverei vannak, de itt van mr. bush, a jólelk¾ védelmezô (mindeközben mélyen hallgatunk róla vajon milyen fegyverek is lapulhatnak néhány sierra nevadai titkos bázison, vagy a franc tudja hol), aki elindít egy háborút, olyan játszi könnyedséggel, ahogy más leül a gép elé pl. battlefieldet játszani; ezek után persze mondogatjuk, milyen kevés a civil áldozat...mindenki 'jó járt'... de senkiben sem merül fel nem volt-e pl a jó kis iraki olajnak nagyobb szerepe bush szemében, mint mondjuk egy olyan országban élô embereknek, amit magától talán meg sem talál a térképen?! a vallás: amellett, hogy mindig segített a hatalom gyakorlóinak abban, hogy a gyenge jellem¾ emberek azok is maradjanak (igy jobban lehessen befolyásolni ôket), átvitt értelemben is idevág. hitlerôl akár hiszed, akár nem, az egyház jut elsôként eszembe. az emberek tanácstalanok voltak, szegények és reményvesztettek, tombolt bennük a keser¾ség és a düh, amikor jött valaki aki okosan kihasználva ôket (a félelmeiket, vágyaikat--> pont, mint a vallás) kijelölt egy 'céltárgyat' a dühnek és egy nagy, virágzó birodalmat ígért--->lsd. mint a mennyország asszociációját. ugyanaz az emberi gyengeség juttatta ôt hatalomra, ami már ennyi ideje fenntartja a kereszténységet.

amit a fájdalomról írtál, igaz... de vedd számításba, hogy a tested az "otthonod" és ha nem halsz meg, csak visszafordíthatatlan sérülés éri, a börtönöddé válik... és nincs annál rosszabb, amikor saját magad kalodájában vergôdsz (hidd el, ha én mondom, tapasztalatból beszélek!)

na, várom kategorizálásod! :D


Előzmény: v.o.n. (61.)
v.o.n. e-mail | 2003-09-02 20:48:59 | 63.

persze, hogy nem, de miért kéne, hogy létezzen? mit akarsz? hogy minden ember 'egyenlően' dönthesse el, hogy mi legyen, vagy hogy ki legyen a góré?
Orwellel miért jössz?

bocs, de most kurva fáradt vagyok, úgyhogy majd a többire később válaszolok, ha nem haragszol


Előzmény: haska (62.)
haska e-mail | 2003-09-02 20:37:22 | 62.
azt jelenti, hogy a mai világban a demokrácia nem létezik (illetve igen, de valahol mégse, remélem érted), mivel megkockáztatom hogy idealista elképzelés. orwell.

a führer bácsi fűt fát ígért a népnek, újjáépítette a háborúban szarráment németo-t. amúgy meg ilyen kétes időszakokban mindig megnő a szélsőségesek szerepe.

nem viccnek szántam, de nem értem még mindig mire utaltál a fantáziával.

én a bűnözőket léhűtőket, szarháziakat nem látom szívesen.


Előzmény: v.o.n. (60.)
v.o.n. e-mail | 2003-09-02 20:34:37 | 61.

szia!

"állandóan arról papolsz 'elôítéleteim vannak'"

hát papolni, az egész más lenne. én csak azért hajtogatom, mert reméltem, előbb vagy utóbb rájössz, hogy igazam van :)
minden embernek előítéletei vannak, kivéve, ha az illető teljesen kretén vagy vmiféle szent. egyik se túl életképes, de legalább így a Mennybe jut :)
teszek egy uccsó kísérletet:
azért nem érted, mert túl hétköznapi esetekben gondolkozol. nem csak faji előítéleteid lehetnek! gondolom Te is alkotsz vmilyen véleményt egy emberről, akit még nem ismersz pl. a bűnözőkről. akiről tudod, hogy lemészárolt 5 családot egy láncfűrésszel, nem akarod jobban megismerni, hogy aztán saját tapasztalataid alapján ítélkezhess.
az 'előítélet' egy ismeret, azaz része a tudásnak, amit szerzel, csak éppenséggel nem közvetlen tapasztalat
ezt most már abbahagyom, mer' utálom ezt a fajta biszbasz magyarázkodást

"elolvastam a nézeteid, megértettem, de nem értek veled egyet"

ennél azér' többet vártam tőled. miben nem? miért nem? stb.
amúgy balos vagy jobbos vagy?

"ha az éjszaka közepén egy kellemes kis bronxi sikátorban találnád magad, 10-15 tagbaszakadt néger társaságában"

igen-igen. láttad a Harcosok klubbját? :)
vannak emberek, akik imádnak verekedni, még akkor is, ha rendszerint szarráverik őket. ez azért van, mert őket egész egyszerűen már nem érdeklik a következmények. leszarják, ha kiverik az összes fogukat, mer' anélkül is remekül megvannak.
csak az érez kínt, aki azonosul a testével. ha benyomnak egy kínzókamrába, ahol a különféle középkori kínzóeszközöket sorra végigpróbálják rajtad, egy (igen hosszú) idő után már nem érzel fizikai fájdalmat, mert már tudod, hogy úgyis meg fogsz halni, így kár is tovább élned. ekkor már igazából csak lelki gyötrelmet érzel. a fájdalom csak azért 'rossz', mert ezt a jelzést az agyad annak fogja fel, de csak a testedre nézvést. aki nem azonosul a testével, annak ez továbbra is csak egy jelzés. ha ezt eléred, már csak röhögsz a kínzóidon hehe:)
röviden: célom a teljes mazochizmus :)

bocs, de csak így tudtam válaszolni a kérdésedre

"mondtam volna olyat, hogy most nem a hülyeség és a befolyásolhatóság virágkorát éljük? tudod szerintem e 'virágzás' a civilizáció kialakulásakor kezdôdött"

miért, szerinted téged miben akarnak félrevezetni?
mi volt a civilizáció kialakulásakor?:)

"miért szeretsz te ennyire katagorizálni???"

mert így esik jól.


Előzmény: norrsken (59.)
v.o.n. e-mail | 2003-09-02 20:10:14 | 60.

UGRA-KARMA, KALI-YAGA, MULTI-SHIVA!!! ehhehe:)

"ezért még mindig hiszek a demokráciában"

engem viszont tökre érdekel, hogy mi az a 'hiszek demokráciában', mer' ezzel még csak egyetérteni se nagyon lehet, vagy igen? :)
noha annak szántam, de ezt most lécci ne vedd kötekedésnek :) hanem inkább mondd meg, mit jelent "számodra" a demokrácia. miért jó?

amúgy a Führer is teljes mértékben demokratikus úton jutott hatalomhoz, tehát úm. a nép emelte trónra

"ahhoz, hogy leírja, mi történt buchenwaldban nem kell sok fantázia, inkább emlékezőtehetség"

ezt most viccnek szántad? :)

"azt gondoltam se a zsidókat se a cigányokat nem látod szívesen kis országunkban"

Te 'szívesen látod' a cigányokat?
amúgy pedig: "Ha nem lenne zsidó, fel kéne találni!" ..hehe

"na látod én is olyat írtam, ahol mindenféle kis színesbőrű zseni van"

azt tervezem, hogy a közeljövőben megnézem a badboys2-t.. az első nagyon teccett hehe:)


Előzmény: haska (58.)
norrsken e-mail | 2003-08-31 08:37:07 | 59.
szia!

kicsit fárasztó, hogy állandóan arról papolsz 'elôítéleteim vannak'... néhányszor már elmondtam, hogy nincsenek, de ha neked ez jó...hát nyugodtan.

elolvastam a nézeteid, megértettem, de nem értek veled egyet.

"attól lesz vki 'több', hogy olyan dolgokban is felismeri a szépséget, amelyekben mások nem, vagy tévednék?" ez részben igaz...de nem minden esetben! pl., ha az éjszaka közepén egy kellemes kis bronxi sikátorban találnád magad, 10-15 tagbaszakadt néger társaságában, biztos eltérne az általuk és az általad szépnek talált...nem?

"az emberi hülyeség és befolyásolhatóság mintapéldánya inkább az, ami a háború után következett, és napjainkban is virágkorát éli" mondtam volna olyat, hogy most nem a hülyeség és a befolyásolhatóság virágkorát éljük? tudod szerintem e 'virágzás' a civilizáció kialakulásakor kezdôdött.

"látom, Te is szereted játszani ezt a "végzet asszonya" szerepet, de sztem vhogy nem passzol ehhez a racionalista-realistaértelmiségi-internetesigazságosztó-okoskislány stílusodhoz, amit itt felvettél" haha, ez jó...(hmm, tényleg jó kedvem van :D ) miért szeretsz te ennyire katagorizálni??? fôleg, ha ennyire nem ismersz valakit.


Előzmény: v.o.n. (48.)
haska e-mail | 2003-08-31 08:11:00 | 58.
"ilyen csak a tündérmesékben van, az ilyen vár a valóságban összeomlik, hidd el
amúgy télleg szép lenne"
lehet, hogy én vagyok a barom és ezért még mindig hiszek a demokráciában, viszont asszem ezzel a tudattal is fogok megdögleni.

"több helyen leírja, hogyan dobtak élő embereket "égető gödrökbe, amelyekből gigantikus méretű lángok csaptak fel, miközben az áldozatok néha órákon keresztül bírkóztak a halállal" ..hehe "
ahhoz, hogy leírja, mi történt buchenwaldban nem kell sok fantázia, inkább emlékezőtehetség.

azt gondoltam se a zsidókat se a cigányokat nem látod szívesen kis országunkban.

"hát a von-féle heripottered nem lett túl találó"
na látod én is olyat írtam, ahol mindenféle kis színesbőrű zseni van.


Előzmény: v.o.n. (57.)
v.o.n. e-mail | 2003-08-30 20:36:58 | 57.

"és arra nem gondolsz esetleg hogy a többi homokvár mellé megépíted a sajátodat, összekötve azt a többivel, és így egy nagyobb, szebb homokvárat kapsz?"

ilyen csak a tündérmesékben van, az ilyen vár a valóságban összeomlik, hidd el
amúgy télleg szép lenne

"nemtom jobban jártak volna-e a japánok amerikai gyarmatként"

nem úgy értettem, hanem hogy, ha minden maradt volna a régiben, de ez nyilván lehetetlen volt

"viszont a fantázia szóból arra következtettem, hogy azt hitted irodalmi nobel-díjas"

a fantázia szót inkább úgy értettem, hogy irodalmit kellett volna kapnia :)
a fazon előadásonként 25 ezer dolcsiért terjeszti a frankót...
első könyvében (Az éjszaka) több helyen leírja, hogyan dobtak élő embereket "égető gödrökbe, amelyekből gigantikus méretű lángok csaptak fel, miközben az áldozatok néha órákon keresztül bírkóztak a halállal" ..hehe

"egy bizonyos? és akkor a másikkal (zsidó/cigány) mi lesz?"

ki nem szarja le!? téged érdekel, hogy mi lenne a "faszokkal", miután kitakarították őket? :) ez amúgyis csak egy vágyálom, nem kell itt ezen kukacoskodni :)
amúgy a cigányokra gondoltam, akik tőlem visszahúzhatnának Indiába, de úgyis inkább az usa meg németland felé vennék az irányt, kíváncsi volnék, azok ilyenkor mennyire hírdetnék a toleranciát hehe

hát a von-féle heripottered nem lett túl találó
egyébként is pont olyat írtam volna, ahol a cigók a jók, a fehérek pedig a rosszak hehe így nem vágnak sittre, több pénzt keresek vele, és a tolerancia bajnokaként ünnepelnének hehehe


Előzmény: haska (56.)
haska e-mail | 2003-08-30 19:53:48 | 56.
bocsesz, hogy nem írtam oda, most megteszem.

"ha a homokozóban nincs elég hely, le kell rombolni az előző várat, hogy a helyére újat építhessünk, nem? "
és arra nem gondolsz esetleg hogy a többi homokvár mellé megépíted a sajátodat, összekötve azt a többivel, és így egy nagyobb, szebb homokvárat kapsz?

"lehetséges, hogy jobban jártak volna.. "
nemtom jobban jártak volna-e a japánok amerikai gyarmatként... mert ha nem úgy cselekszenek, ahogy tették, és amilyen amerika...

"he? ki beszélt itt irodalmiról? ja és miféle "érvelés"? :)"
nem akartam zseninek meg nagy tudósnak látszani, viszont a fantázia szóból arra következtettem, hogy azt hitted irodalmi nobel-díjas.

ez a finn hét vagy mi volt, meg mondtam hogy abszolute 00 volt.

"vhogy nem bánnám, ha ezt a tanácsot egy bizonyos népcsoport meg is fogadná.. "
egy bizonyos? és akkor a másikkal (zsidó/cigány) mi lesz?
én meg azt nem bánnám, hogy aki fasz az húzna el.

mindenki olyan következtetést von le ebből a páratlan könyvből amilyet akar. ha Te írtad volna a főszereplő biztos harry kindergarten lenne, a barátnője bölcs sólyom, a kis haverja meg mnambe munambobo, a gonosz kisfiú peter messerschmitt, a főgonosz meg nem mógus vagymivót, hanem abu kefir lenne.


Előzmény: v.o.n. (55.)
v.o.n. e-mail | 2003-08-30 19:19:20 | 55.

ma már itthon maradok, úgyhogy tudok válaszolni

"igazad van, megtehették, de szerintem a dolgoknak nem ez lett volna a módja"

miért, mit kellett volna tenni? persze, hogy ez így nem "helyes", de mit vársz tőlük? ha a homokozóban nincs elég hely, le kell rombolni az előző várat, hogy a helyére újat építhessünk, nem?

"nagyon rosszul fogalmaztam: abban hiszek, hogy egy civilizáció (pl technnológiájában, kultúrájában) fölötte áll az összes többinek, viszont a civilek ettől még nem jobbak vagy többek egyik országban sem"

ezzel nem is akarok vitatkozni. persze, elképzelhető, hogy a "nagy átlagot" vizsgálva lehet vmiféle rangsort felállítani, de egyetlen rühes germán se fog többet érni énnálam! hehe:)

"még mindig ott tartanának, ahol régen"

lehetséges, hogy jobban jártak volna..

"érvelésed e szempontból rossz, hiszen elie wiesel nobel-békedíjat kapott, és nem irodalmit"

he? ki beszélt itt irodalmiról? ja és miféle "érvelés"? :)

"ez világos de csak volt"

naés?

hát ez a finnünnepes sztori elég kiábrándító, ez semmi, lószar.
amikor a finneknél volt magyarünnep, még általánosisk.-ba jártam, és hát ott megadták a módját. tényleg igazi ünnepség volt, monnyuk már alig dereng belőle vmi, de az iskolában szabadon lehetett járkálni egész nap ;D és a különféle tantermekben folytak az előadások. én konkrétan a zenei bemutatóra emléxem, azon lehetett szavazni, hogy melyik magyar dal tetszik a legjobban. én egy komolyzenei darabra voksoltam (asszem Liszt), mindenki más vmi brekegős számra, amin szétröhögték az agyukat hehe.. a finnek marhára élvezték az egészet, én viszont halálra untam magam :)

"akinek nem tetszik az ország húzzon el a picsába, nem kötelező itt maradni"

vhogy nem bánnám, ha ezt a tanácsot egy bizonyos népcsoport meg is fogadná.. éjszaka a városban biztonságosabban tudnék kirúgni a hámból :)

"hányszor olvastad a heripottert?????:)))"

sajna csak egyszer és csak az elsőt :) a környezetemben elég sokan ajánlgatták, így rászántam magam, és persze egyből lepadlóztam tőle :) ez a könyv gyakorlatilag népnevelési szempontból egy főnyeremény.. akkora propaganda, hogy elférne benne 5 "Harcom" + 8 Tőke + 2 halivúd, benne 3 sztívnnel
monnyuk azt hiányoltam, hogy nem voltak eléggé színesek a szereplők. a herinek talajból zsidónak kellett volna lennie (akit a nevelőszülei persze faji okokból "üldöznek":), a barátnőjének ferdeszemű indiánnak, a haverjának meg nigger-mesztic keveréknek hehe
viszont a gonosz kisfiú frankón árja volt, igazi germán felsőbbrendűségi tudattal, meg még annyi rémlik, hogy a végén a főgonosznak turbán volt fején, tehát szemét afgán terrorista hehehe

a filmet is megnéztem persze :) a moziban előttünk egy rakás szlovák gyerek ült, és úgy végigtombolták az egész filmet, mintha schléyer koncerten lettek volna :) na abban a filmben a piton (így hívják azt a tanárt asszem) nyilvánvalóan csőbuzi volt, és a végén kiderült róla, hogy jóságos, sz'al a másság-tolerancia is benne volt a buliban, ahogy kell
az a nagydarab bakancsos gorilloid az elején szimpi volt :)
bazz, erről külön könyvet lehetne írni hehehe, tök jól elvagyok :)

legközelebb biggyeszd oda, mire válaszolsz, mer' tök szar oda-vissza keresgélni, hogy mi melyikre vonatkozik


Előzmény: haska (54.)
haska e-mail | 2003-08-30 17:35:40 | 54.
igazad van, megtehették, de szerintem a dolgoknak nem ez lett volna a módja.

nagyon rosszul fogalmaztam: abban hiszek, hogy egy civilizáció (pl technnológiájában, kultúrájában) fölötte áll az összes többinek, viszont a civilek ettől még nem jobbak vagy többek egyik országban sem.

ezzel én is tisztában vagyok, de ha nem nehezedik ilyenfajta nyomás az országra, akkor lehet, még mindig ott tartanának, ahol régen

érvelésed e szempontból rossz, hiszen elie wiesel nobel-békedíjat kapott, és nem irodalmit.

ez világos de csak volt.

finnünnep lényegében szinte semmi sem volt. aki beteg volt mikor bemondták és nem szóltak róla neki, az talán nem is tudott róla. mondom, kinn volt a folyosón egy zászló meg két kib.vitrin képekkel, illetve mindenki kapott szórólapot aki kért. meg ofő szobahozta órán. paff.

a magyarok egymást is utálják, az átkosbeli szomszéd-kapcsolatok híresen jók voltak, főleg mikor pálinkát főztek, a drága szomszéd nem győzött eleget szólni a rendérbácsiknak, hogy kéröm odaát szabálysírtís folyik!

nekem is tele van a tököm azokkal, akik az usát meg a "nyugatot" majmolják, meg azokkal is akik a balkánra, kelet, vagy közép-európába tesznek minket, mert ugye szar lepusztult keleti blokk. ezt külön szeretettel a nyugati politikusok teszik. akinek nem tetszik az ország húzzon el a picsába, nem kötelező itt maradni.

hányszor olvastad a heripottert?????:)))


Előzmény: v.o.n. (50.)
v.o.n. e-mail | 2003-08-30 14:05:06 | 53.
amúgy örülök, hogy van ízlésed :)
nálam monnyuk nem pont ezek szerepeltek volna, de egyébként ok.


Előzmény: BurzsoáNyugdíjas (47.)
v.o.n. e-mail | 2003-08-30 14:00:49 | 52.
má' asszittem, fel se kelsz többet :)

Előzmény: BurzsoáNyugdíjas (51.)
BurzsoáNyugdíjas e-mail | 2003-08-30 13:54:56 | 51.
vazee az agybajt hozod rám:))
v.o.n. e-mail | 2003-08-30 13:46:40 | 50.
szeva'.

ez a moralizálásod egyáltalán nem illik a képbe. miért ne tehették volna, ha hatalmukban áll? minden megtelepedő, új civilizáció igyekszik eltörölni a réginek a nyomait, akár 'gyomírtással', akár beolvasztással, és ugyanez a magatartás jellemzi a háborúban győzedelmeskedő félt is, máskülönben a Mein Kampf most az iskolai kötelezők között szerepelne ugye :)

"a civilizáció felsőbbrendűségében hiszek, de nem az egyes emberek felsőbbrendűségében"

miről beszélsz? a "civilizáció" felsőbbrendűsége és az egyes ember felsőbbrendűsége egy és ugyanaz!

"a japánok rájöttek, hogy meg kell nyitni a kikötőiket (miután amerika pár hadihajó odaküldésével utalt erre:))), és kissé nyitni kell a világ felé is. ez lett belőle"

de a "túlélésüket" pont a zárkózottságuknak köszönhették, amit anno a gyarmatosítók irányában tanúsítottak, és így a kultúrájuk is asszem, sokkal inkább fennmaradt, mint a legtöbb ázsiai országban (legalábbis mostanáig:)

kedvenc nóbeles zsidóm: ellie "A TANÚ" wiesel. akinek ilyen élénk fantáziája van, már visszakézből is megérdemel egy békedíjat hehe

a kértészt olvastam

régen nálunk is nemzeti nyelv volt a német, és elég jelentős német kisebbséggel rendelkeztünk
szóval azt mondom, nagy vonalakban hasonlít a két nép (magyar és finn) történelme, persze a miénk sokkal színesebb :)

mi volt a finnünnepen? gondolom a kultúrájukról tanultatok, nem?

a magyarok mindenkit utálnak maguk körül, vagy éppenséggel saját magukat (pl. kertészről is azt hallottam, hogy magyargyűlölő, bár ez lehet, hogy csak pletyi, viszont a könyve nem ezért nem tetszett)
sokak szerint az utóbbira még több okunk van. szerintem viszont az ilyen "mérszülettemmagyarnak" meg "vagyoknyugatisirály" nyafogások kurvára szánalmasak, a sok kis félresikerült korcs azzal akarja magyarázni a saját alsóbbrendűségét, miszerint ő csak rossz helyen és időben született, és valójában ennél sokkal jobbat érdemelne.
najó, az usa kivétel, oda télleg eléggé fos lehet születni, de hát az nem is ország, hanem egy kibaszott mindenízű-drazsé hehehe


Előzmény: haska (45.)
v.o.n. e-mail | 2003-08-30 13:26:09 | 49.

várjá' má' hé! :)

én nem mondtam, hogy feloszlott!
csak szeptemberben lett volna koncertjük itt Pesten, és az marad el. na. :)



Előzmény: BurzsoáNyugdíjas (47.)
v.o.n. e-mail | 2003-08-30 13:22:21 | 48.

norrsken mama visszavág! :)

igazán leszűrhetted már volna, hogy engenem zavar, ha nem vagy egészen "előítéletmentes" (utánacsekkoltam a nagylexikonban, úgyhogy szügségtelen fáradoznod az elmém pallérozásával:)

annyiban értek egyet a nézeteikkel, amennyiben a szélsőjobboldalhoz tartozom. a különbség annyi, hogy az NSDAP valójában szélső-baloldalellenes párt volt, mint jobbo.-i (akárcsak a legtöbb -magát jobbosnak nevező- párt).. kötődésem hozzájuk sokkal inkább esztétikai, mintsem ideológiai.
talán a legáltalánosabb dolog, amiben egyetértek velük, a páneurópaiság eszméje, viszont ezt feudális struktúrával képzelem el, tehát egy olyan birodalom képében, aminek az élén egy uralkodócsalád sarja áll, nem pedig egy "führer" (bár, az se rossz:)
ha ezt nem érted, szólj nyugodtan! :)

"a művészet nálam egészen máshol kezdődik"

igen, ahogy a legtöbb embernél is, de attól lesz vki "több", hogy olyan dolgokban is felismeri a szépséget, amelyekben mások nem, vagy tévednék?

"az emberi hülyeség és befolyásolhatóság mintapéldánya" inkább az, ami a háború után következett, és napjainkban is virágkorát éli

igen, már jópárszor a fejemhez vágtak néhány ehhez hasonló "megrendítő" történetet, de vhogy mindig ellenkező hatást keltettek :)
azt elismerem, hogy manapság már a háborúk sem az igaziak, elég, ha dzsordzs "afgánbarát" bush hőstetteit nézzük, amiket itt keleten vitt véghez, amikor ledobatta az el-eldurranó segélycsomagjait a rászorulók közé

"na, mit vonsz le az illető értelmi képességeiről?"

öhhöhö.. szereti a szilvásgombócot? ;Đ

"hogy őszinte legyek baromira nem érdekelsz, csak néha sok a felesleges időm"

látom, Te is szereted játszani ezt a "végzet asszonya" szerepet, de sztem vhogy nem passzol ehhez a racionalista-realistaértelmiségi-internetesigazságosztó-okoskislány stílusodhoz, amit itt felvettél

amúgy örülök, hogy jókedved van :)


Előzmény: norrsken (44.)
BurzsoáNyugdíjas e-mail | 2003-08-30 13:12:33 | 47.
FELOSZLOTTT A GORGOROTH??????????DISSECTION-BURZUM-EMPEROR-IMMORTAL-GORGOROTH MI JÖN MÉG VAZEEEEEEEEEEEEEEEEEE?? MARDUK VAGY A MAYHEM??? ESETLEG A BATHORY???????? A KURVA ÉLETBE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
v.o.n. e-mail | 2003-08-30 13:08:19 | 46.

bazz,hát én minnyá lefejelem magam.
csak most kaptam meg a jóhírt: Gorgoroth nuku.
hát ez fasza.
még egy ilyen trauma, és szegény gyermekded lelkem maradandó károsodásokat fog szenvedni (pl.átmagyek szoclib zsidónyalóba hehe)
na ez már télleg GONOSZSÁG!
bocs, de muszáj volt nektek is kiöntenem a lelkem :)
azér' még válaszolok..


haska e-mail | 2003-08-27 19:21:15 | 45.
igen, azt jelenti, hogy nem értek vele egyet, eltaláltad

elismerem (ezt nem kell elismerni, ez tény), hogy Európában alakult ki régen a legmagasabb rendű civilizáció. de ettől még ez nem azt jelenti, hogy a buta korlátolt (meg van a megfelelő szó: keresztény!) spanyolok nyugodtan elégethették az aztékok pl. csillágászattal és orvostudománnyal kapcsolatos könyveit. értek mire célzok ugye?

a civilizáció felsőbbrendűségében hiszek, de nem az egyes emberek felsőbbrendűségében.

"felsőbbrendű-árja szart csak a plebsnek találták ki, hogy uralkodhassanak rajtuk"
ebben lehet valami.

a japánok rájöttek, hogy meg kell nyitni a kikötőiket (miután amerika pár hadihajó odaküldésével utalt erre:))), és kissé nyitni kell a világ felé is. ez lett belőle.

lehet, hogy a nobel-díjat nem azok kapják, akik valójában megérdemlik, ezt nem hivatásom eldönteni, ahogy azt sem, hogy kertész imrét megillette-e. én speciel örültem neki. azért remélem olvastad, ha ilyen negatív véleményt mondasz róla.

gondolom tudod, hogy finnországban azért a svéd is a nemzeti nyelvek közé tartozik (nem, nem a legyen ön is milliomosból tudom), szóval jelentős svéd kisebbség él ott.

finnünnep: nálunk tavaly a suliban volt kemény egy hétig asszem, kinn volt egy finn zászló, néhány kép, meg szórólapot kaptunk. nesztek bazzeg rokonok.

elhiszem, hogy megihlet, gyönyörű lehet.

szerintem a magyarok inkább a tótokat meg a románokat utálják és erre elég sok okuk is van.


Előzmény: v.o.n. (43.)
norrsken e-mail | 2003-08-27 14:41:16 | 44.
szervusz kisfiam :D

nos, valószínűleg azért alakult így ez a beszélgetés, mert én csak abból tudok bármit leszűrni amit mondassz, te meg nem fejted ki normálisan, hogy mi az amiben egyet értesz a náci nézetekkel és mi az amitôl szerinted te nem vagy az! szóval lassan jó lenne, ha írnál valami hosszú okfejtést (felôlem akár a mail-emre is lehet), akkor talán a te szemszögedbôl is objektíven és "elôítéletmentesen" (ugye érted a szót, ha esetleg nem szólj, a néni szívesen segít :)) ítélheten meg az álláspontodat.

a művészet nálam egészen máshol kezdôdik, a II. vh pedig az emberi hülyeség és befolyásolhatóság mintapéldánya. ( a nagypapám 5 évig volt hadifogoly oroszországban, és valahogy sosem említette, hogy művészien gyönyörű lett volna)

akkor talán próbáld az idézetbe (a náci szó és a szeretem-a-szilvásgombócot helyére a hülye szót... na, mit vonsz le az illetô értelmi képességeirôl? :)

nem vagyok pszichológus, de elképzelhetô... végülis te mondtad :D

szeretnél a napom fénypontja lenni??????? hihihi
sajnálom, hogy ki kell téged ábrándítanom, de nem vagy az. hogy ôszinte legyek baromira nem érdekelsz, csak néha sok a felesleges idôm...

na, kacagjunk ;DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD


Előzmény: v.o.n. (41.)
v.o.n. e-mail | 2003-08-27 14:04:19 | 43.

(többnyire) nem lehet vmi/vki egyszerre mindenkire káros. nyilván saját magukra nem károsak. ellenben én nem az ő szemszögükből (vagy bárki máséból) akarom szemlélni a világot, nem is lennék rá képes, mintahogy Te sem teszel így és senki más sem.
olyan nincs, hogy MINDEN tekintetben káros.

"az hogy foglalkoztat, nem (minden esetben) jelenti azt, hogy hiszek benne"

mit értesz az alatt, hogy hinni benne? egyetéteni vele? azt sejtettem, hogy nem értesz vele egyet :)

"az, hogy európában alakult ki elsőként a legmagasabb rendű civilizáció, nem véletlen, földrajzi okai vannak"

persze, de azt elismered, hogy Európában magasabb rendű civilizáció van, nem? (má' úgy a többihez képest:)
sz'al nyilván játszanak közre "földrajzi" tényezők is, meg természetes, hogy vannak kivételek, de akárhogy is nézzük, a legerősebb államokat általában germánok népesítik be. ez nem lehet véletlen.
egyébként meg modtam már, hogy ez a téma nem foglalkoztat, élvezkedjenek rajta a friccek! ezt az egész felsőbbrendű-árja szart csak a plebsnek találták ki, hogy uralkodhassanak rajtuk hehehe. én az államon/népen belüli hirearchiában hiszek.

amúgy pedig a japcsikkal igazad van, ők kiemelkednek a sok lepusztult ferdeszmű közül els. történelmi okokból kifolyólag

viszont nem értem, miért jössz ezzel az 1steines dologgal, mikor már mondtam, hogy nem tekintem a zsidókat alacsnyabbrendűeknek.
mondjuk én a ravaszságukat emelném ki leginkább.. nagyon is jól értenek a szarkavaráshoz! hehehe
amúgy + inkább nem mondom, hogy mire becsülöm a "nobel-díjat". ha már az íróknál tartunk, én pl. Szerb Antalt említettem volna. persze, mielőtt még vki ezzel jönne, tudom, hogy a nácik ölték meg, na és akkor mi van?
az ilyen sorstalanság féle Camus-utánzat szarokról pedig ugye nem kell nyilatkoznom? :)

"a finnek nem germánok"

rühellik is a svédeket rendesen kb. ugyanúgy, ahogy mi az osztrákokat (én nem), finnugorok vs. germánok hehe
Finno.-ban időszakonként magyarünnepet tartanak (vagy ilyesmi:), kíváncsi volnék rá, nálunk mikor lesz finnünnep.

télen érdemes ott járni, olyankor páratlanul gyönyorűek az erdejeik, még mindig gyakran álmodom ezzel.. egészen megihleti az embert :)

"ha én utálok valamit akkor egy eszmét utálok és követőit"

én viszont mindenkit szeretek :)

..most csak ennyi, mert jelenleg kb. úgy érzem magam, mint egy kéthetes vízihulla



Előzmény: haska (39.)
v.o.n. e-mail | 2003-08-27 13:30:33 | 42.

"mert nem (csak) hülyeségeket beszél"

hüp-hüp..*szip* :)

nem t'om, mit akarsz, sztem ez a vita tökre témábavágó
Mussolini már télleg OFF lenne, de részemről rendben :) (egy kis oldszkúl fascism hehe)

amúgy meg örülhetnél, hogy legalább népszerűsítem a topicodat, miközben Te csak itt atyáskodsz felette :)



Előzmény: BurzsoáNyugdíjas (37.)
v.o.n. e-mail | 2003-08-27 13:25:40 | 41.

szia néni! ;D

ne érts félre, én szeretek veled beszélgetni, de ez a bizonyítgatósdi nekem egy kissé fura:
ÉN:"Nem vagyok náci és nem gyűlölöm a zsidókat"
TE:"De igen, náci vagy és gyűlölöd a zsidókat!"

nézd, ha ez neked tényleg ennyire fontos, én kész vagyok kompromisszumot kötni :)
de a "gyűlölet" akkor sem jó kifejezés, az "ellenszenv" sokkal találóbb lenne
amikor pl. meglátom a verebes csöppet sem esztétikus vízfejét és azt mondom "nézd má' a büdös zsidót", az részemről nem gyűlölet, hanem egy szimpla szitokszó :)

"óh, ezer bocsánat, hogy a gyűlölet kifejezéseként értelmeztem "elôítéleteimmel" alábbi 'kedves' szavaid..."

télleg elég rosszul értelmezted, ez csak a művész-énem egyik megnyilvánulása volt :)
ha már itt tartunk, militarista is vagyok, az egész II.vh.-t egy bazinagy, monumentális alkotásnak, egy modern Iliásznak látom... csakhogy vmi máson is elcsámcsoghass.. hehe

"nos az én szememben egy 'szeretem-a-szilvásgombócot" vélemény azt jelenti, hogy szeretem a szilvásgombócot"

he? most vmi "bölcs" kínai mondást idéztél? :)

"te próbálsz az lenni"

biztos, így igyexem kompenzálni a komplexusaimat, nem? :)

"én RAJTAD kacagok, kisszívem"

sejtettem.. én vagyok a napod fénypontja, mi? ne is próbáld tagadni! ;D
...kacagjunk együtt! ;DDD



Előzmény: norrsken (34.)
v.o.n. e-mail | 2003-08-27 13:16:12 | 40.

jé, megjött a behajtó? ;D fú, akkor erre nagyon rábasztam..

"ja én félig zsidó vagyok"

belőlem nem szedsz ki pénzt bazzeg! hehe

"most mi lesz?"

türelem...Zyklon B-t nem adnak akármelyik patikában...hehehe.. Fumex jó lesz? :)



Előzmény: Marque (33.)
haska e-mail | 2003-08-23 16:56:22 | 39.
egyáltalán nem vettem a szívemre

"meg lehet mondani, hogy MILYEN tekintetben káros, azaz ki(k)re" kb. ezt akartam kihozni, tehát a válaszod azt hiszem nem. nekem is.

egyáltalán nem titkolom, hogy foglalkoztat a nácizmus, miképp minden ideológia, elképzelés stb.
igyekszem nem szűklátókörű lenni. az hogy foglalkoztat, nem (minden esetben) jelenti azt, hogy hiszek benne.

"...egyébként nyilvánvaló, hogy az árja a legéletképesebb, leginteligensebb és legmunkaképesebb faj, nézd csak meg az északiakat. persze, ettől még nem kell őket szeretni.
én Finnországban nőttem fel, emlékszem, milyenek az ottani emberek, az egész Lappföld nagyon hozzánőtt a szívemhez, mégis itthon érzem jól magam, ebben a légkörben"

számomra nem nyilvánvaló. a japán technológia nem kevés mikroelektronikai cucc esetében a legmagasabb szintű.

gondolj einstein-re. hogy igaza volt-e vagy nem, arról most ne beszéljünk, viszont megkérdőjelezhetetlen, hogy zseni volt.
+ vess egy pillantást a magyar nobel-díjasok listájára. nem kevés zsidó akad köztük. (pontosabban nagytöbbségük zsidó [lsd. szent-györgyi albert])

az, hogy európában alakult ki elsőként a legmagasabb rendű civilizáció, nem véletlen, földrajzi okai vannak. a munkabíróképesség magyarázható az időjárással is, azt hiszem.
finnországnak és a finneknek semmi köze azokhoz, akikről varg beszél, hiszen a finnek nem germánok.

amúgy ha itt tartunk, volt szerencsém finnországban járni (1 óra a tranzitban), így nem láttam belőle sokmindent (helsinki repülőablakból), de engem nagyon vonz Skandinávia.

még annyit, ha én utálok valamit akkor egy eszmét utálok és követőit. ebben azt hiszem egyetértünk.
viszont én nem kötöm az eszméket népcsoportokhoz (hanem egyénekhez), mert nem hiszek az általánosításban, bár gyakran beleesek ebbe a hibába. (ezt nem azt jelenti, hogy egyes napokon náci vagyok, csak kisebb dolgokban)

/pillanat ezt sikerült összehánynom


Előzmény: v.o.n. (28.)
naillight e-mail | 2003-08-23 14:10:08 | 38.
vartam mar hogy gyere es szooojj hozza a temahoz:)) d elattam off vagy

sztem amugy fejezzuk be ezt a vitat,meddö,nem nagyon lehet velemenytegyezetni mer tmindneki csak a masikat tepi...

szal topic ON


Előzmény: BurzsoáNyugdíjas (37.)
BurzsoáNyugdíjas e-mail | 2003-08-23 12:20:57 | 37.
mindhármótok (4őtök, 5ptök) hozzászólásában van bőven igazság, de szerintem tényleg figyelmesebben olvassátok el v.o.n. írásait, mert nem (csak) hülyeségeket beszél
a témával kapcsolatban nem írok, mert abszolút nem foglalkoztat se Hitler, se Mózes...akkor az volt most ez van
ennyi

arra azé kiváncsi vok hogy Sztálint vagy Mussolinit nem akarjátok e belekeverni:)?

norrsken e-mail | 2003-08-23 09:12:20 | 36.
:))

Előzmény: naillight (35.)
naillight e-mail | 2003-08-22 17:10:51 | 35.
kicsim ez dönölü volt!! minnyar elbögöm magam!! :))
nmar belefaradtam a szajtepesbe atadom a stafetat kolleganö,csak kemenyen :)))


Előzmény: norrsken (34.)
norrsken e-mail | 2003-08-22 16:58:19 | 34.
na, vágjunk a közepébe:

1) "hol volt olyan hozzászólásom, ahol azt mondtam neked, hogy gyűlölöm a zsidókat, a cigányokat, a négereket, stb.? sehol, mert nem volt ilyen, szóval ezt csak kitaláltad az "objektív véleményeddel", következésképp' előítéleteid vannak."
óh, ezer bocsánat, hogy a gyűlölet kifejezéseként értelmeztem "elôítéleteimmel" alábbi 'kedves' szavaid:
"tőlem meg akár százmillió zsidót is kiírthattak, akár beteg, szadista, művészi élvezettel, engem mindez inkább egyfajta perverz csodálattal tölt el hehe [22. hozzászólás]" ... tényleg bájos...

2) "nem hiszem el, hogy nem szereted sztívn "játékhegy,szemüveg,mosoly" szpílberget, mert őt mindenki szereti, mert ő az új messiás az űrből, minden mozija egy óriási szeretet-atombomba... hehe" képzeld nem szeretem, de úgy látom te nagyon tájékozott vagy a munkásságában.

3)azt állítod nem vagy náci és a zsidóknak csak egy részét( + persze az eszmét) tartod károsnak (ez utóbbira megint csak a mészárolós idézeted említeném).
[6. hozzászólás]: "majd még talán visszajövök, és kifejtem a náci véleményemet :)
gondolom, má' alig várjátok hehe" nos az én szememben egy 'szeretem-a-szilvásgombócot" vélemény azt jelenti, hogy szeretem a szilvásgombócot.

4) "ne má'! és hogyha mostantól csak szuperbrutál-halálmetált hallgatok, akkor lehetek kemén' tsávó, bácsi/néni? he? :)" nem KELL "kemén' tsávó"-nak lenni (ezt mondtam???... nem!), te próbálsz az lenni. itt újra a 6. hozzászólásból idézett rész hozom fel példaként...és néni.

5) "mert Te a hipereredeti, fantasztikusan-elképesztően-fogcsikorgatóan soxínű EGYÉNISÉGEDDEL csak kacagsz az ilyen akaratgyenge, divathitler bábokon, ugye? hehehe"
nos, azt hiszem itt kettônk közül nekem van csak akkora arcom, hogy az kényelmesen befér az ajtón... és, hogy egy kicsit pontosítsak: én RAJTAD kacagok, kisszívem...



Előzmény: v.o.n. (31.)
Marque e-mail | 2003-08-22 15:53:17 | 33.
de jó...végre egy új faszkalap...már annyira hiányoztak...
ja én félig zsidó vagyok.
na?
most mi lesz?


Előzmény: v.o.n. (32.)
v.o.n. e-mail | 2003-08-22 13:30:26 | 32.

ezt most nem mondod komolyan!?!:) nem békülhecc ki velem! épp kezdek belejönni :)



Előzmény: naillight (30.)
v.o.n. e-mail | 2003-08-22 13:29:42 | 31.

grüss.

"nincsenek elôítéleteim veled kapcsolatban, véleményem a hozzászólásaidból fakad"

hol volt olyan hozzászólásom, ahol azt mondtam neked, hogy gyűlölöm a zsidókat, a cigányokat, a négereket, stb.? sehol, mert nem volt ilyen, szóval ezt csak kitaláltad az "objektív véleményeddel", következésképp' előítéleteid vannak. látod, milyen eccerű? :)

"hehe, kár hogy nem áll jól neked a jópofizás!"

hehe, de nagyon is jól áll... ;D
amúgy + nem hiszem el, hogy nem szereted sztívn "játékhegy,szemüveg,mosoly" szpílberget, mert őt mindenki szereti, mert ő az új messiás az űrből, minden mozija egy óriási szeretet-atombomba... hehe

"teljes egészében magyar (vagy vargra nézve germán) NEM LÉTEZIK!"

szerinted ezzel mit kéne kezdenem, he? persze, hogy nem létezik, de minél tisztább, an(n)ál jobb :)

"van egy nácink, akinek a baráti körében egy csomó zsidó akad, de ô persze nem gyôlöli ôket, csak károsnak tartja"

nem olvasod el, mit írok.
nyugodtan nevezhetsz nácinak, mert -mint már mondtam- ez, az én szememben, pozitív jelző. viszont igazából -ezt is mondtam- nem vagyok az, tehát, ha itt ellentmondásokat akarsz kihozni, nem jó, ha ebből indulsz ki. amikor én azt mondom, hogy a zsidók károsak, akkor csak egy nagyon szűk rétegükre gondolok, ill. arra az eszmére, amit már említettem.
remélem, ez elég világos volt :)

"felôlem olyan hülyeséget majmolsz amit akarsz"

hát ezt nem tudom, hogy fogom neked viszonozni. karácsonyra is hozol vmit? :)

"ettôl nem leszel húú, de kemény fasza gyerek"

ne má'! és hogyha mostantól csak szuperbrutál-halálmetált hallgatok, akkor lehetek kemén' tsávó, bácsi/néni? he? :)

"nem szeretek hangzatos kreációk mögé bújni"

nem, mert Te a hipereredeti, fantasztikusan-elképesztően-fogcsikorgatóan soxínű EGYÉNISÉGEDDEL csak kacagsz az ilyen akaratgyenge, divathitler bábokon, ugye? hehehe



Előzmény: norrsken (29.)
naillight e-mail | 2003-08-21 12:43:15 | 30.
jo. akkor mellözzük a harcimodort es a szemelyeskedest.
mellesleg a bennem rejlö anyatigris enma netezesböl hanem a maganeleti problemakbol fakkad legtöbször,de ez mas teszta

igen

valoban felbasztad az agyam ,)


norrsken e-mail | 2003-08-21 12:37:47 | 29.
1) képzeld olvastam minden egyes szavad, vagy mondhatnám "baromságot, amit összehordtál"

2)"a különbség az, hogy míg én tudom, hogy vannak előítéleteim, és ennek tudatában írok vagy mondok véleményt, Te például nem vagy tisztában a sajátjaiddal -teszem azt- velem kapcsolatban" már megbocsáss, de nincsenek elôítéleteim veled kapcsolatban, véleményem a hozzászólásaidból fakad. (szpílberg film???? hehe, kár hogy nem áll jól neked a jópofizás!)

3)a 'magyarságra' azt írtad "ahogy elnézem, ez benneteket sokkal jobban foglalkoztat, mint engem" nos,...engem nem érdekel, mert leszarom. de, különösnek tartom, hogy téged hidegen hagy, hogy vajon ki is az übermensch!? nem érdekel, hogy a drága 'eszméd' szerint ki is vagy??

4)azt mondod: "elég sok zsidót ismerek, a baráti körömben is akad egy csomó. azt, hogy gyűlölöm őket, csak Te találtad ki. mi ez, ha nem előítélet?" akkor összegezzünk: van egy nácink, akinek a baráti körében egy csomó zsidó akad, de ô persze nem gyôlöli ôket, csak károsnak tartja( nem szajkózol ilyeneket???? akkor úgy tűnik nem emlékszel pontosan elôzô hozzászólásaidra!)!!! ez igen!...

5)"jahátigen, talán majd ha eccer én is megvilágosodom és felnyílik a szemem, akkor végre teljes életet élhetek a sok okos és roppant felvilágosult gondolkodású, megatoleráns, gigaliberális, ultra-antifasiszta frídomfájter között, mint amilyen Te vagy hehe :)" nem célom felnyitni a szemed... felôlem olyan hülyeséget majmolsz amit akarsz, csak ne vágj fel vele...ettôl nem leszel húú, de kemény fasza gyerek. 'gigaliberális, ultra-antifasiszta frídomfájter'...mhh... tudod veled ellentétben, aki ugyebár élvezi, hogy a 'náci' szó a legtöbb embernek mond valami, én nem szeretek hangzatos kreációk mögé bújni.



Előzmény: v.o.n. (20.)
v.o.n. e-mail | 2003-08-21 12:25:42 | 28.

most már neked is összehányok vmit...

"nem is tudom ki írta: "Sziasztok véreim! :)" "

látom, szívedre vetted :)

"a Te szemedben viszont nem mindegy, ugye hogy übermensch valaki, vagy nem, hiszen ez alapján ítélkezel"

tévedsz, én nem ítélkezem, hanem előítélkezem hehe :) ...de komolyan...

"hogy milyen hatások értek? az élet. ez remélem elég magyarázat"

erre rájöttem, csak érdekelt, konkrétan milyen hatásokról beszélsz

"sem Varg, sem pedig én nem tekintjük a zsidókat alacsonyabbrendűeknek"
"azt hiszem akkor Te is pöcs vagy. nem tekinted őket alacsonyabbrendűeknek, hanem veled egyenrangúaknak, bár károsaknak"

negative. ettől még én nem hiszem azt, hogy mindenki egyenlő :)

"meg lehet-e mondani egy emberről, hogy minden tekintetben káros-e vagy nem?"

meg lehet mondani, hogy MILYEN tekintetben káros, azaz ki(k)re

"nyugodtan bevallhatod, hogy Varg ideológiái foglalkoztatnak..."

bevallom :) de téged is :)

"a tisztavérűségben pedig az a lényeg, hogy lehet, hogy az egyik feljebbvalód "ganajtúró" volt"

ezzel még mindig nem mondtál újdonságot



Előzmény: haska (17.)
v.o.n. e-mail | 2003-08-21 12:18:35 | 27.

erre már tényleg nem tudok mit mondani, tekints vissza a beszélgetésünk elejére, nézd meg, ki vette fel az agresszív hangnemet..
az én arcomon jelenleg széles mosoly ül :)

mellesleg nagyon is sokat megtudtam rólad az utóbbi néhány hozzászólásodból hehe
ezt nem kell feltétlenül negatívumként felfogni, tk. a Te stílusod nekem sokkal szimpatikusabb, mint a sok kis buzi okostojás tudományos-komolykodó nyáladzása



Előzmény: naillight (25.)
v.o.n. e-mail | 2003-08-21 12:08:32 | 26.

felbasztam az agyad, mi? szerintem egy kicsit túl sokat vagy a neten. ez nagyon káros :)

"akkor ki a te istened? hitler????"

nem. de tisztelem.

"16evesen mit is csinalhatnek az etiopok ellen??"

épp ez a lényeg. tök mindegy, mit csinálsz az "etiópok ellen", mert magasról teszel rájuk! hehe

amúgy, ha nem nézel tévét, akkor nem t'om, mi vette el az IQ-dat :)

ja, és tényleg kurva sokat képzelek magamról, ebben igazad van :)

"komojan eza nácizmus egy bazinagy ellentmondás"

tiszta mázli, hogy vannak itt ilyen tisztánlátó egyének, mint Te hehe

"vegyel vissza a pofadbol,de telleg"

fú, hát akko' mindenképpen vissza kell vennem, mer' még lágerben fogom végezni <:D

nem, nem vagyok náci, de ezt már mondtam.
neonáci mégkevésbé.
törileckét meg nem fogok adni, mer' bunkó paraszt vagyok





Előzmény: naillight (23.)
naillight e-mail | 2003-08-21 11:59:20 | 25.
nem. ne itelkezzel dragam faszt sem tucc te rolam.
namost ez a penz penz penz=zsidok dolog mi ha nem orbitalis elcsepelt baromsag?

nekem nem akkor habzik a szám, ha nácival beszélek. ngem qrvara nem izgat vkinek a hozzáállása,hogy mit képvisel,amig normális vitapartnernak bizonyul. a baj ott kezdödik ha az illetöröl kiderül hogy egy nbehez felfogasu csolatasu ontelt barom.


Előzmény: v.o.n. (24.)
v.o.n. e-mail | 2003-08-21 11:53:46 | 24.

"MI A FASZT KEPVISELNEK A ZSIDOK?"

a pénzt, a pénzt, a pénzt :) ez a zsidó sznetháromság hehehe... ÁMEN
a "szabadság, egyenlőség, testvériség" eszméjét
a liberalizmust
az internacionalizmust
usw.

kapizsgálod már? :)

különben asszem magyarázhatok neked akármit, a szavak tartalmát, úgy látszik, nem vagy képes felfogni, csak az tudatosul benned: A NÁCI BESZÉL... és ettől elkezd habzani a szád hehehe



Előzmény: naillight (21.)
naillight e-mail | 2003-08-21 11:51:01 | 23.
akkor ki a te istened? hitler???? egyik jobb mint a másik.

bazdmeg. nem nezek TVt mert szerintem minden a tv mellett eltöltött perc 10esevel veszi el az IQdat.
legfeljebb hirado. hhhm,16evesen mit is csinalhatnek az etiopok ellen?? honnan tudod hogy nem vöröskeresztesnek keszulok?? kurva sokat kepzelsz te magadrol.

aha,biztosan jo munkasemberek a finnek. a franciak kivalo muveszek,az angolok kivalo irok. mindneki jo valamiben,es akkor miert a kemenyen dolgozo parasztokat magasztaljuk? komojan eza nácizmus egy bazinagy ellentmondás.

előítélet,előítélet,mégtöbb lőítélet, és egy nagy adag primitivseg"
"akarmit csinal a naci, egy primitiv öntelt,elöiteletes bunkó marad"

ezzel mibajod? ugyanaz van odaira. mellesleg csak szolok h figyelj oda jobban, vegyel vissza a pofadbol,de telleg.
mellesleg azert kene fiyelj mert egyik hozzaszolasodban meghazudtolod a masikat....

most akkor hdd kerdezzek. naci vagy? annak tartod magad??? es mostmar telleg normlisan fejtsd ki, tudod en vagyok a huje,szal mondd el szepe, mit is jelent nácinak lenni. miből áll.



Előzmény: v.o.n. (22.)
v.o.n. e-mail | 2003-08-21 11:44:14 | 22.

"miert lenne a zsido "ganajturo"????"

ne kavarj. nézd meg inkább, hogy ezt mire mondtam.

"mostpedig nagyon szeretném,ha kifejtenéd a zsidók károsságának pontos mibenlétét"

olvasd el norrskennek írt válaszomat!

"mégis,mitől származtatod magadat,ha nem ugyanattol az össejttöl,akitöl ezek az "alsóbbrendűek" származnak??"

már megin' ez a hülyeség. mit akarsz hallani, he? :)

"fejtsd ki, miben más az árja', mint a zsidó. mitől jobb EMBER"

elárulhatom, hogy a nácik már válaszoltak erre a kérdésre, elég, ha beleolvasol a Mein Kampfba (zB. "Nép és faj" c. fejezet)
egyébként nyilvánvaló, hogy az árja a legéletképesebb, leginteligensebb és legmunkaképesebb faj, nézd csak meg az északiakat. persze, ettől még nem kell őket szeretni.
én Finnországban nőttem fel, emlékszem, milyenek az ottani emberek, az egész Lappföld nagyon hozzánőtt a szívemhez, mégis itthon érzem jól magam, ebben a légkörben

"legyel kevésbé 'szellemes' "

fú, pedig nagyon-nagyon igyexem megfelelni az elvárásaidnak kedves N.L. hehehe aggy még 1 lehetőséget naaaa lécci-lécciii ;D

"a zsidóírtó hadseregek,nevetséges"

mellesleg a "tervezett népírtást" igazoló bizonyítékok mind röhejesek, mára már tk. mindet megcáfolták, csak a tisztelt nagyérdeműt felejtették el értesíteni minderről.
amúgy meg leszarom, azt hiszel el, ami jól esik, én nem várom el, hogy odafigyelj arra, amit mondok neked, hiszen mi okod volna rá? :)
tőlem meg akár százmillió zsidót is kiírthattak, akár beteg, szadista, művészi élvezettel, engem mindez inkább egyfajta perverz csodálattal tölt el hehe

mint ahogy valójában Te is leszarod a sok "ártatlan áldozatot". nézel a tévén vmi gagyi dokufilmet, látod ahogy éhezik a sok szerencsétlen csontsovány etióp gyermek, nagyon sajnálod őket, "fú, de szar az élet" dünnyögöd magadban, persze baszol rajtuk segíteni, az ujjadat sem emeled értük, inkább belemarkolsz a csipszeszacsiba és átkapcsolsz az Aktívra, mer' az sokkal izgibb...hehe

"előítélet,előítélet,mégtöbb lőítélet, és egy nagy adag primitivseg"
"akarmit csinal a naci, egy primitiv öntelt,elöiteletes bunkó marad"

ez a két mondat elég érdekesen fest egymás mellett, nem? :)

az uccsó mondatodat már télleg nem tudom mire vélni, miből gondolod, hogy az én istenem Jézus?



Előzmény: naillight (16.)
naillight e-mail | 2003-08-21 11:43:27 | 21.
bazdmeg akkor arra valaszolj,MI A FASZT KEPVISELNEK A ZSIDOK?

erröl beszeltem...bezselsz össze vissza faszságokat es nem vagy kepes egy kerdest normalisan megvalaszolni...

v.o.n. e-mail | 2003-08-21 11:26:23 | 20.

ha már itt vagyok, válaszolok neked, csak azt nem értem, minek. hisz' nyilvánvaló, hogy nem olvastad el az eddigi hozzászólásaimat, máskülönben nem hordtál volna össze ennyi baromságot

"fel nem tudom fogni, hogy kérdezheted pont te a 'náci véleményeiddel' itt bárkitôl, hogy nem elôítéletes-e!?"

a különbség az, hogy míg én tudom, hogy vannak előítéleteim, és ennek tudatában írok vagy mondok véleményt, Te például nem vagy tisztában a sajátjaiddal -teszem azt- velem kapcsolatban :)
ezen persze nem csodálkozom. aki szpílberg fimeken meg a hetihéberhetesen nőtt fel, annak értelemszerűen a gonosz nácikra fog irányulni a gyűlölete, amit persze teljesen jogos, természetes és előítéletektől mentes utálatnak fog hinni hehehe

"csak, hogy jelezzem (ahogy haska is írta)teljes egészében magyar (vagy vargra nézve germán) NEM LÉTEZIK! így én sem vagyok az és TE SEM!"

ahogy elnézem, ez benneteket sokkal jobban foglalkoztat, mint engem :)

"megmondanád nekem, hogy hány zsidót, négert vagy franc tudja mit ismersz? van velük kapcsolatban bármilyen személyes negatív élményed, ami miatt gyűlölöd ôket?"

elég sok zsidót ismerek, a baráti körömben is akad egy csomó. azt, hogy gyűlölöm őket, csak Te találtad ki. mi ez, ha nem előítélet? nekem soha nem egyénekkel van problémám.
amúgy, tapasztalataim alapján, a zsidókról alkotott sztereotípiák majdnem teljesen helytállóak
cigányokkal kapcsolatot tartani pedig mifelénk nem egy életbiztosítás

"akkor talán látogassunk el néhány köztörvényes bűnözôhöz, mondjuk egy olyanhoz aki megölt egy kisnyugdíjast 500 forintért vagy valakihez aki megerôszakolt néhány gyereket, biztos nyomós érveik vannak minderre csak mi nem vagyunk képesek felfogni! ugye?"

ez most kérdés? :)
nyilván oka van rá annak, aki ilyet tesz, mit nem értesz ezen?
ahogy a kis cigány gyerkőc is azért lop vagy "később" esetleg gyilkol is, mert olyan közegben nevelkedett, ahol erre kényszerítik, tehát testi és lelki terror alatt cseperedik fel, értelemszerűen nem maga választja ezt az életformát. ez az uccsó mondat szoclib propaganda, sz'al úgy kössél bele :)

"az, akit ilyen mondvacsinált eszmékbe (és itt az eszme szóval nagyon jótékony voltam) be lehet hülyíteni hihetetlenül gyenge és az ilyet csak mélységesen szánni tudom"

jahátigen, talán majd ha eccer én is megvilágosodom és felnyílik a szemem, akkor végre teljes életet élhetek a sok okos és roppant felvilágosult gondolkodású, megatoleráns, gigaliberális, ultra-antifasiszta frídomfájter között, mint amilyen Te vagy hehe :)

"én inkább tapasztalatok alapján alkotok bárkirôl véleményt"

:)

"kifejtenéd miért is olyan qrva "károsak" a zsidók?"

nem én mondom ezt, hanem Varg. én nem szajkózom ilyeneket, mert egyrészt nem vagyok "hittérítő", másrészt nem tudom igazolni sem. csak taszít az, amit a zsidók képviselnek. az "örök zsidó" eszméje hehe



Előzmény: norrsken (14.)
chizzo e-mail | 2003-08-21 07:38:32 | 19.
ekkora faszságról vitatkozni, te kúúúrva élet.
hallgassatok inkább disavowed-ot.

haska e-mail | 2003-08-20 15:10:24 | 18.
nem is tudom ki írta: "Sziasztok véreim! :)"

a Te szemedben viszont nem mindegy, ugye hogy übermensch valaki, vagy nem, hiszen ez alapján ítélkezel.

a Miép-et tudomásom szerint (itt) nem fasisztáztam le, de jól olvastad ki a szavaimból.

hogy milyen hatások értek? az élet. ez remélem elég magyarázat.

"erre az ezerszeresen elcsépelt, ócska szövegre már nem is tudom, mit reagáljak"
szerintem semmit, az előzményt csak a Te hozzászólásod alapján írtam.

"de nem tudom, ki az, aki beveszi ezt a pöcs "mindenki egyenlő" szarságot"
én. azt hiszem, akkor most egy pöcs vagyok.

"sem Varg, sem pedig én nem tekintjük a zsidókat alacsonyabbrendűeknek"
azt hiszem akkor Te is pöcs vagy. nem tekinted őket alacsonyabbrendűeknek, hanem veled egyenrangúaknak, bár károsaknak.

meg lehet mondani egy állatról, hogy minden tekintetben káros-e vagy nem?
meg lehet-e mondani egy emberről, hogy minden tekintetben káros-e vagy nem?

nyugodtan bevallhatod, hogy Varg ideológiái foglalkoztatnak...

a tisztavérűségben pedig az a lényeg, hogy lehet, hogy az egyik feljebbvalód "ganajtúró" volt.

az elmókázott, bohókás válaszaiddal nem tudtam mit kezdeni.

azt viszont, hogy szereted a Sepulturát, nagyonis értékelem


Előzmény: v.o.n. (13.)
haska e-mail | 2003-08-20 15:10:24 | 17.
nem is tudom ki írta: "Sziasztok véreim! :)"

a Te szemedben viszont nem mindegy, ugye hogy übermensch valaki, vagy nem, hiszen ez alapján ítélkezel.

a Miép-et tudomásom szerint (itt) nem fasisztáztam le, de jól olvastad ki a szavaimból.

hogy milyen hatások értek? az élet. ez remélem elég magyarázat.

"erre az ezerszeresen elcsépelt, ócska szövegre már nem is tudom, mit reagáljak"
szerintem semmit, az előzményt csak a Te hozzászólásod alapján írtam.

"de nem tudom, ki az, aki beveszi ezt a pöcs "mindenki egyenlő" szarságot"
én. azt hiszem, akkor most egy pöcs vagyok.

"sem Varg, sem pedig én nem tekintjük a zsidókat alacsonyabbrendűeknek"
azt hiszem akkor Te is pöcs vagy. nem tekinted őket alacsonyabbrendűeknek, hanem veled egyenrangúaknak, bár károsaknak.

meg lehet mondani egy állatról, hogy minden tekintetben káros-e vagy nem?
meg lehet-e mondani egy emberről, hogy minden tekintetben káros-e vagy nem?

nyugodtan bevallhatod, hogy Varg ideológiái foglalkoztatnak...

a tisztavérűségben pedig az a lényeg, hogy lehet, hogy az egyik feljebbvalód "ganajtúró" volt.

az elmókázott, bohókás válaszaiddal nem tudtam mit kezdeni.

azt viszont, hogy szereted a Sepulturát, nagyonis értékelem:))


Előzmény: v.o.n. (13.)

1  2  3  


Az itt olvasható hozzászólásokért a szerkesztőség nem vállal felelőséget.