Click to Visit
Rock - Atlantis rockmusical
Kereső:
Részletes kereső!
Belépés regisztrált tagoknak:
Login:
Jelszó:
Üdvözlünk a Zene.net fórumában!

Regisztráld magad most! Ezáltal Te is hozzászólhatsz a különböző témákhoz és új témát is nyithatsz!
Regisztráció | Kereső | Kategóriák

1  

gregerg e-mail | 2004-04-12 20:11:21 | 1.
Lendületes, olykor rockba hajló zene, fiatal, lelkes alkotógárda, a titokzatos Atlantisz legendája, háttérként pedig egy hatalmas, cápákkal teli tengeri akvárium – röviden így lehet jellemezni a Tropicarium Színház új, Atlantis – Az elveszet világ nyomában című musicaljét.

A tavaly óta létező Tropicarium Színház egyik alapítója, Simonkovits Ákos kollégáival nagy vállalkozásba fogott: olyan előadást terveztek, amelynek szerves része lehet a színpad hátteréül szolgáló hatalmas, látványos cápaakvárium. A nem túl nagy, alig százötven fős termet ugyanis a nyüzsgő halakkal teli, tengerfeneket idéző akvárium üvegfala uralja. Így szinte „magától” adódott a téma: Atlantisz legendája, amely már évezredek óta foglalkoztatja a kutatókat.

A színpadra álmodott történet Platon leírásait veszi alapul, amelyek szerint az atlantiszi igen fejlett civilizáció volt, ideális politikai berendezkedéssel – de elbukott, mert túl magasra tört. Ezt a birodalmat igyekszik felkutatni a történet főhőse, dr. David Stjarna a második világháború alatt. Meg is találja az elsüllyedt s azóta is büntetését töltő Atlantiszt, amelynek léte az idegenek érkezésével veszélybe kerül.

Fiatal, lelkes, egy-két nagy öreggel „kiegészült” csapat kezdett el dolgozni a musicalen, amelynek a múlt héten volt a premierje. A két zeneszerző, Nagy Gergely és Varga Zoltán most először írtak zenét musicalhez. Céljuk az volt, hogy fiatalos, lendületes, a tradicionális musicalektől eltérő alkotás szülessen. Ezért elhagyták például az operett jellegű betéteket, és sokkal több lett a darabban a pop, még inkább a rock felé hajló dal. Jelentős szerep jutott a gitárnak, a dobnak, így valóban sikerült eltérni a megszokottól.

A rockos hatás talán még kevésbé meglepő, ha valaki a stáblistát böngészve felfedezi, hogy a dalszövegeket Miklós Tibor, a Rock Színház alapítója írta. A rendező pedig az a Szemán Béla, akinek nevéhez például a Király csillaga című, Elvis Presleyről szóló musical fűződik. Az alkotók amellett, hogy maguk is felbukkannak egy-egy szerepben, többnyire fiatal, pályakezdő színészeket kértek fel: a legtöbb karaktert hármas szereposztásban játsszák, így többen kaptak lehetőséget a bemutatkozásra. A darab áprilisban szinte minden este szerepel a színház műsorán.

Forrás: Népszabadság

www.tropicariumszinhaz.hu


1  


Az itt olvasható hozzászólásokért a szerkesztőség nem vállal felelőséget.