Click to Visit
Rock - beszűkült látáskör v a zene élvezete?
Kereső:
Részletes kereső!
Belépés regisztrált tagoknak:
Login:
Jelszó:
Üdvözlünk a Zene.net fórumában!

Regisztráld magad most! Ezáltal Te is hozzászólhatsz a különböző témákhoz és új témát is nyithatsz!
Regisztráció | Kereső | Kategóriák

1  

bredock e-mail | 2004-06-25 20:14:08 | 20.
helo segitenel egy par szamal?

Előzmény: wfs (18.)
bredock e-mail | 2004-06-25 20:04:36 | 19.
sziasztok nem szeretnek zavarni de volna egy kerdesem ha tudnatok segiteni jo volna erdekelne nehany mp3 a pokolgep-tol,ossian-tol,mobidik,omen ha segiteni tudna valaki soljon elore is koszonom

Előzmény: SpecialNeeds (11.)
wfs e-mail | 2004-05-03 12:29:51 | 18.
ingyen letölthető zene!!!!+ video+ boritó.
töltsétek,hallgassátok. irjatok!!!!!!
www.wfsmusic.com

_olgA_ e-mail | 2004-05-02 16:49:48 | 17.
az eredeti Kiállítás képei megvan, tehát ismerem.
a komolyzenét idézőjelbe akartam tenni, mer nekem az. Tudom, h a műfaja nem az!!!!


Előzmény: kovacsalmos (10.)
stevie e-mail | 2004-04-30 11:18:45 | 16.
A punk is egyfajta roczene, hiszen a rock&roll-ból alakult ki úgy 1977 táján..

Előzmény: Thomas (2.)
kovacsalmos e-mail | 2004-04-29 08:51:53 | 15.
Vampeero!

Kb egy évvel vagyok idösebb nálad. Legalábbis az egyik hozzászólásodban emlitetted hogy 20 éves vagy. Na én meg 21.
Zenére visszatérve. Nekem nem azzal van bajom ha jo minöségü hangfelvételt készit valaki a studioban és ez felkerül egy studiolemezre, hanem azzal van bajom, hogy
1. Minden hangszert külön sávként vesznek fel, ezzel elveszik az együtt hangzás. Mert pl ha egy basszusgitár láda megdörren akkor hallod ahogy a dobszerkón a cinek elkezdenek rezegni. Pont ez az ami élövé teszi a zenét.
2. Utolag raknak effekteket a hangszerek hangjára. Ez elég gusztustalan, mert ezek után bárki ugyanazt a végtelenségig tulfeszitett gitárhurhangot, amit Hendrix elő tudott csalni a stratoból minden különösebb gond nélkül egy egyszerü számitógépes programmal utolag rá tudja tenni a saját esetlegesen minösithetetlen gitározására.
3. Az énekesek hangját is utolag ellátják chorus effektekkel, hogyg testesebb legyen a hang. Aztán kihuzgálják a hangszineket ahol hamis egy elöre lezongorázott hangsor hangjaihoz.
Nem sorolom tovább, asszem ezek a dolgok magukért beszélnek. Egy az egyben arrol szol minden hogy verjük át a gyerekeket akik megveszik a cuccot. Kis befektetéssel, nulla hangszertudással minél többet szakitani...
Itt vannak pl ezek a nu-metal csapatok. Lásd.: Linkin park és társai. Persze hogy a studioalbum jol szol. Mert összerakták elég jó hangmérnökök. Na meg profi és marha drága hangszereken 100-szopr feljátszották a sávokat és ha valami hibás volt kijavitották.
De ha fel kell menni a szinpadra akkor már problémák vannak. Nem váletlen hogy nem adott még ki ilyen "zenekar" koncertalbumot, vagy ha igen, akkor is agyonsamplerezett és utomunkálatokra honapokra elküldött anyagot.
Sokkal gyengébben tudnak megszolalni az ilyen zenekarok élöben mint ahogy azt a rajongoik elvárják tölük. Általában ezért szoktak meghivni mindenféle vendégzenészeket, hogy talán azok tudnak valami szint vinni az amugy elég silány anyagba.
A tankcsapdáról meg annyit, amit szinte az összes ilyen modern rockzenekarrol el lehet mondani, az pedig az, hogy nem fontos a hangszeres tudás. Az "ének" ugyis elnyomja hangeröben a hangszereket. NAgyon észrevehetö ebböl a szempontbol a különbség mondjuk egy deep purple és egy mostani menö rockzene között. A purple-nél a hangszereken volt a hangsuly. Nagyon huzos riffek, hosszu és nagyon jo szolok. Most meg örülhet az ember ha a számban van egy 2 taktuson átivelö szolo szerüség, ami nem tul improvizativ.
A hooliganssal kapcsolatban meg annyit, hogy számomra nem zenészek. Inkább csak pár elszállt gyerek, aki divatbol csinálja és pénzért a zenét.
Persze ez is szubjektiv vélemény.
Én mindig is azt mondtam hogy az szereti igazán amit csinál akiben van gerinc és nem megy el pl egy pléjbekkfellépésre csak azért hogy növelje a hirét. Mert mondja meg nekem valaki, mi abban a pláne hogy elmennek klubbokba és félpléjbekkre eltáncolnak 4 számot a szinpadon?
Nya most ennyi.

Üdvözlettel: Álmos

Vampeero e-mail | 2004-04-28 18:29:43 | 14.
Abban teljesen igazad van, hogy ha felteszel egy Sabbath lemezt, meg egy mai lemezt, akkor a különbséget hamar észre lehet venni. Azok az idők teljesen mások voltak, a körülmények meg mostohábbak, és csak az tudott kiemelkedni, aki igazán nagyot alkotott, hatni a maiakra, és példaképként szolgálni a friss vérnek. Ez a friss vér valamit meghagyott az ő zenéjükből, más dolgokat nem, vagy pedig átalakította, vagy új kifejezésmódokat, formákat keresett. Ez így természetes. Persze nem akarok itt okoskodni, ezzel úgyis mindenki tisztában van, aki egy kicsit is használja az eszét. Én azonban nem hiszem, hogy elveszett volna közben a zene varázsa. A technika persze tökéletesedik folyamatosan, és tényleg nem attól lesz jó egy lemez, mert azt egy hiperszuper stúdióban dobták össze. Manapság hamar össze lehet dobni egy lemezt, mindenféle komolyabb zenei előképzettség nélkül. Én örülök annak is, ha egy lemez rendesen meg tud dörrenni. Viszont nagyon jó technikával is lehet nagyon silány produkcióval előrukkolni. Ellenpéldaként megint csak a Nevergreennel kell előhozakodnom. A stúdióalbumjaik hangzása nincs éppen a topon (vajdasági zenészek helyzete) a zene, az érzés, ami átjön, viszont nagyon ott van. Ez persze szubjektív vélemény. Értem a te gondodat, legalább is úgy hiszem. Engem ez nem zavar, ha élő hangzás kell, arra ott vannak a koncertek.
A zenét sajnos már régen „gyarmatosították” a pénzes seggfejek. Ez viszont nem egyenlő azzal, hogy a zenészek csak anyagi érdekeket vesznek figyelembe. Sajnos figyelembe KELL venniük. De ezt is tudja mindenki, úgyhogy ugorjunk.
A sok ember véleménye, hogy a Tankcsapda Magyarország legjobb rockzenekara, nem a tiéd és nem is az enyém. Azé, aki fél éve ismeri a zenekart, meg azé is, aki már a legelső lemez óta velük van. Ez csak amolyan kötelező vállveregetés féle, hogy csak így tovább fiúk meg minden, ne térjetek le a jó útról. Te sem az alapján választod ki a zenét, hogy ki milyen díjat zsebel be, nem kell elfogadni ezt, szerintem nem is szabad, én sem értek ezzel egyet, bár én szeretem őket is. Mint ahogy sokan mások. A Viva Tv meg ugyanolyan kereskedelmi tv mint a többi, nagy feneket kerítenek a dolognak hangzatos címszavakkal, nesztek skandáljátok utánunk hozzáállással. Felkarolták a rock zenét, mert ebből most pénzt tudnak csinálni.
A Hooliganshez annyi hozzáfűzni valóm van, hogy egy koncertjükön voltam eddig, és akkor nagyon jól nyomták, meg is lepődtem rendesen, ugyanis sokkal rosszabra számítottam tőlük, de nem szeretem őket, amit pedig az utóbbi időben műveltek az nekem nagyon ellenszenves.
Deep Purple előtt? Ez tényleg elég röhejes.
A provokatív kérdésedre, ami nem is olyan provokatív szerintem, annyi lenne a válaszom, hogy ez belülről jövő kényszer. Mint mikor pisálnod kell. Bocs ez elég primitív hasonlat volt, jobban nem tudom megvilágítani a lényeget. Tudod, az ősemberek is táncoltak a tűz körül zenére, és ez bennünk maradhatott. Az érzés, hogy együtt vagyunk meg van zene is. Meg az állatias ösztöneink kiélése is benne lehet. Ez testesülhet meg a pogóban. Ha elesel, nekem még nem volt olyan tapasztalatom, hogy ne segítettek volna fölállni. Meglepően sok kéz nyúl ilyenkor feléd segíteni. Ha mellettem elesik valaki, én is egyből próbálom felsegíteni, és ez a helyes. Ha közben odafigyelsz a másikra, akkor nagyon jó élmény tud lenni. Közös élmény. Vagy őrület, nevezd aminek akarod. Persze nem kellemes, ha beléd könyökölnek vagy rúgnak. Ez is benne van a pakliban. Szadistának meg mazochistának lenni egyszerre a világon a legjobb dolog, kapsz is meg adsz is.:))) Csak vicc volt.
Sokat írtam, és lehet, hogy néha úgy tűnt, ki akarlak oktatni, pedig erről szó sincs. Túl fiatal meg naiv is vagyok én ahhoz. Gondolom idősebb vagy nálam, és jól esett, hogy nem lekezelően viselkedtél velem. Az intelligens reakcióim próbálom a jövőben is megtartani.
A zene legyen veled!

kovacsalmos e-mail | 2004-04-28 10:08:26 | 13.
Vampeero!

Nevergreenről nem mondok véleményt mert nem vettem még a fáradtságot, hogy meghallgassam egyébként biztos gyönyörü és müvészi repertoárjukat.
Az egész hozzászólásomat nem csak a pokolgépre értettem. Nekem az a bajom a mostanság rocknak nevezett zenékkel (és itt nem csak magyar zenékre gondolok), hogy elveszett az a varázs, amit az igazi élö, mindenféle számitógépes effektektöl mentes kicsit izzadságszagú zenénél még tapasztalt az ember. Gondolj bele, a Black Sabbath annak idején az elsö lemezét 8 órányi studioidövel vette fel. szinte mindent elsöre feljátszottak. Hol van ez most?
Mára sajnos tényleg csak a pénzröl szól az egész. Mondom ezt annak ellenére hogy ugymond elnyomott stilus a rockzene.
Annyi féle stilus van egyébként a rockon, mint müfajon belül hogy ember legyen a talpán aki eligazodik bennük. Régebben jokat röhögtem mikor egy diszkós ismerösöm elémtett egy listát hogy a diszkón belül milyen müfajok vannak és hogy mikre mi a jellemző... Nos azota már nem nevetnék rajta...
Egyébként még annyit a reakciódhoz Vampeero, hogy meglepöen intelligens volt. Én azt vártam hogy majd jol elküld pár ember a picsába, páran meg jelképesen megveregetik a vállam. De ahogy látom néha akad még kis intellektus az ilyen forumokon is.
A zenére visszatérve, számomra teljesen mindegy ki mit hallgat, csak ne azt halljam a rádióban mega tv-kben hogy magyarország legjobb rockzenekarának nevezik a tankcsapdát meg hasonlók. Ilyenkor kicsit viszketni kezd a tenyerem.
Most a hétvégén volt a viva tv-n is ez a "rockzenei" dijátadó... Nos ugy beharangozni és folyton hangsulyozni hogy a magyar rockélet szine java van ott, kicsit undorito volt. Mert milyen rockzenei dijátadó az ahol félpléjbekkre énekelt a hooligans frontembere? :)
A hooligansrol még annyit hogy a pesti deep purple koncert elözenekaraként kb 3 percet töltöttek a szinpadon. Aztán levonták a következtetést, hogy ez nem az ő közönségük és szépen lementek a szinpadrol. Igy kéne ezt csinálni mindenhol.
Sajnos már a sziget sem olyan mint aminek indult. Régen még tátraiék bömböltették a marshall ládákat, de most már mindenféle jöttment "zenélhet" ott.
Ha klasszikus rockot és jó kis bluest akartok hallani akkor a rockmaratont ajánlanám. Julius 6-10-ig pécs mellett a malomvölgyben kerül megrendezésre. www.rockmaraton.hu
Még igy a végére egy kérdés hozzád Vampeero:
Mi a jó a pogozásban? Milyen plusszt ad az hogy fellököd a másikat?
Kicsit provokativ a kérdés:)

Üdvözlettel: Álmos

Vampeero e-mail | 2004-04-27 16:44:55 | 12.
Bocs, de szerintem te félre értettél. Abszolút nem mindegy, hogy mi megy éppen a színpadon. Ha neked a Pokolgép szar az a te dolgod, nekem sem a kedvenceim, de azért nagyon jól el lehet rá bulizni, ha az emberben felgyülemlik a heti feszültség. És nem azért járok koncertre sem, hogy beverjem a másik képét. Persze kívülről úgy tünhet, de ez is olyan mint a szex, csinálni jó (többnyire) és jól el lehet fáradni utána. És azt se képzeld, hogy nem figyelek közben a zenére. Csak egyszerűen van, ami annyira beindít, hogy pogózhatnékja támad az embernek. Nálam ez így működik. Nevergreen koncerten viszont eszembe sem jutna pogózni. Mert az valami fantasztikus, amit és ahogy csinálják. Az is beindít, de inkább nézni jó. Remélem a Nevergreennel nincs bajod mert akkor csatabárd!
A zenét többféleképpen is lehet élvezni: pogóval vagy pogó nélkül...
Csak ennyi. Nincs bajom a megjegyzéseddel, látszik hogy nem támadó szándékkal írtad, már ez is értékelendő a mai világban. Remélem most már jobban megértettél.

SpecialNeeds e-mail | 2004-04-27 12:34:02 | 11.
Sziasztok!
Csak annyit szeretnék hozzászólni,hogy
kovacsa-sal teljesen egyetértek.Nagyon szeretem a rokzenét,de a Pokolgépen,az Ossianon -és még sorolhatnám-egyszerűen nem tudok mit élvezni.Ráadásul a dobhártyám is beszakad a zenéjüktől.Persze ízlések és pofonok.

kovacsalmos e-mail | 2004-04-27 10:30:24 | 10.
Üdv!

Olga, az ELP elég alapmű, de semmiképp sem komolyzene. A komolyzenét nem hammond orgonán, bassgitáron, és dobon játszák:) Probáld inkább az eredeti Kiállitás képeit meghallgatni. A szerző Muszorgszkij. Sok szerencsét.
Amúgy az ELP elég jól hangszerelt meg komolyzenei műveket, pl Bartók Allegro Barbaroja nagyon a helyén van.
Vampeero hozzászólásához meg annyit, hogy talán nem kellene meglepődni ezen a viselkedésen egy total hard (nevetni kell) fesztiválon, ahol a "rock zene" szine java képviselteti magát:) Mit vársz? Valamivel le kell tudni foglalni magukat, hisz a zene finoman fogalmazva is gyatra. Te magad is elismered ezt az irásod azon részénél ahol azt irod, "én az elsö sorban pogoztam...". Kérdem én, mi értelme van ennek? Tudsz igy arra figyelni, hogy mit nyujtanak a szinpadon a zenészek??? Talán teljesen mindegy lenne ki van a szinpadon nem? Vagy lehet hogy neked elég lenne az is ha csak szolna a pokolgép "egetrengető" zenéje és ti meg ott lökdösitek egymást. Ez nagyon szomorú.
Amugy szerencsére a novemberi tiszaliget fesztiválon a szervező elörelátóan külön napokra válogatta szét a zenekarokat. Az elsö napon a zene volt a lényeg, második napon meg az hogy "én pokolgépre járok"... Szerencsére nem is láttunk pokolgépes meg tankcsapdás pólót viselő egyéneket.
Azért az üröm itt is megvolt az örömben. Sajnos a Lord zenekart megint meghivták, pedig egyszerüen a teljesitméányük nulla. Utobbi 3 évben 4-szer láttam öket szinpadon és azt kell mondanom hogy egre silányabbak.
Azért Tibusz meg az Atom kitett magáért. Nem beszélve a Mobilról. Voltak, akik Győrből utaztak csak azért Szolnokra hogy láthassák a Mobilt. Ja és ami még emlitésre méltó: senki nem pogozot... senki nem verekedett, ja és senki nem okádott a padlora.
Teljes békességben és szeretetben zajlott le az elsö nap.
Majd ha ugyanezt el lehet mondani egy total hard vagy metálligetröl akkor lehet alapja a felháborodásodnak, addig viszont inkább nézz magadba. A zene vagy a pogó a fontosabb? Viselkedj aszerint.
Ez csak egy tanács, nem kell megfogadni.

Üdvözlettel: Álmos Szolnokról

fearzone1 e-mail | 2004-04-25 22:39:16 | 9.
Thomas te olyan kis gonosz vagy:))

Előzmény: Thomas (8.)
Thomas e-mail | 2004-04-25 15:12:20 | 8.
Na és elárulnád, mi megy a diszkókban?

Előzmény: _olgA_ (7.)
_olgA_ e-mail | 2004-04-25 14:24:32 | 7.
diszkó alatt azt értem, ami a diszkókban megy. Nekem a komolyzene az Emerson Lake and Palmer:Pictures at an Exhibition...
Melyikőtök hallotta már???...
Na??


Előzmény: Thomas (5.)
SpecialNeeds e-mail | 2004-04-20 13:30:23 | 6.
Elobelo mindenkinek.
Vampeero osztom a véleményed.Utálom,hogy mindenki fikázza a másikat a zenei ízlése miatt.Én nem nevezném magam rockernek,de sokkal jobban szeretem ezt a műfajt,mint bármelyik másikat.Mégsem szarom le a "rappereket".Engem a glam rock vonz,de bármit meghallgatok./mondjuk egy Ossian,v.egy Pokolgép már sok/Egyszerűen azt hallgatom,ami megérint.Na jó sok a duma,a lényeg,hogy egyetértünk.


Előzmény: Vampeero (3.)
Thomas e-mail | 2004-04-20 10:32:22 | 5.
"én ugyan punknak vallom magam, mégis hallgatok rockot..."
- ha nem tartod nagy durranásnak, miért a "mégis" kötőszót használtad?

Konkrétan mit értesz "diszkó" alatt?


Előzmény: _olgA_ (4.)
_olgA_ e-mail | 2004-04-19 17:43:05 | 4.
épp az,h nem nagy durranás és ponth pl az Abba nem gáz. én a diszkóra mondtam.és én is meghallgatok mindenfélét, és szerintem ez a normális csak más véleményekre is kíváncsi voltam.

Előzmény: Thomas (2.)
Vampeero e-mail | 2004-04-18 23:08:00 | 3.
Én ma a zenehallgatást a Nine Inch Nails nagyszerű albumával (The Downward Spiral)kezdtem. Aztán később Green Day Best of a vonatozás hosszú órái alatt. Mire Szegedre értem besötétedett és a buszozás alatt becsúszott még egy kis Nevergreen is (Új sötét kor). Kipakolás alatt pár szám a Kittie - Spitről. Mosogatás alatt Metallica - Ride The Lightning album. Szobatársammal beszélgetés közben Nirvana Unplugged szólt. Most netezés közben meg Orgy - Candyass (Platinum éppen) megy.
Nem vallom magam sem ennek, sem annak, igyekszem megismerkedni minél jobb zenékkel, bár amit hallgatok annak a nagyobb része metal. Hatebreed után pl. nekem felüdülés meghallgatni egy Lacuna Coilt, The Gatheringet vagy Nightwisht. Viszont a Kornos gyökereim sem felejtettem el. De szépen mondtam :)
A beszűkült látáskörről meg talán még annyit, hogy csak akkor zavar, ha az illető lenézi a másikat a zenei ízlése miatt. Pl. Szolnoki Olaj csarnokba menet (Total Hard metal feszt) én Machine Head - Supercharger pulcsiban voltam és szembejött egy 5ös csoport Manson, Cradle of Filthes, Dimmu Borgiros pólóban (átlagéletkor 15) persze hót részegen, persze be is szóltak, hogy én mennyire kemény vagyok (20 leszek lassan). Én a többiekkel az első sorban pogóztam, de egyik kis "halálmadarat" sem láttam semelyik koncert alatt. Biztos kifeküdtek a lépcsőkön miközben fikázták a Depressziót, a Tankcsapdát hogy milyen populárisak, meg hogy a régi öregek (Ossián, Pokolgép) mennyire szarok. Én meg mindegyik alatt királyul éreztem magam. Mindegy. Csak egy kicsit felment akkor a pumpám.
Persze biztos ez is előítélet (talán a koruk miatt),de úgy érzem nem igazán volt alapjuk a dologra. Jó alapjuk legalább is biztos nem.

Thomas e-mail | 2004-04-18 21:20:14 | 2.
1. Az miért számít akkora durranásnak, hogy "punknak" vallod magad, "mégis" rockzenét hallgatsz? Meg kellene lepődnöm?

2. A "metalica" az egy külön zenei kategória? :)

3. Az miért gáz, ha valaki pl Malevolent Creation mellé hallgat egy kis mittudomén... Abbát vagy bármi más diszkózenét?

4. Már van egy ugyanilyen témájú topik, úgyhogy még megvárom a válaszod, esetleg arra reagálok, aztán büntetni fogok, kedves Volga.


Előzmény: _olgA_ (1.)
_olgA_ e-mail | 2004-04-18 18:09:36 | 1.
én ugyan punknak vallom magam, mégis hallgatok rockot és metalicát, de ezeken kívül jazzrockot, jazzt, bluest. szerintem nem gáz, ha valakinek más zenék is teccenek.Itt persze nem a rock+diszkó párosítást értem...
igazán kíváncsi vok a véleményetekre!!!!!


1  


Az itt olvasható hozzászólásokért a szerkesztőség nem vállal felelőséget.