Click to Visit
Rock - Kasabian
Kereső:
Részletes kereső!
Belépés regisztrált tagoknak:
Login:
Jelszó:
Üdvözlünk a Zene.net fórumában!

Regisztráld magad most! Ezáltal Te is hozzászólhatsz a különböző témákhoz és új témát is nyithatsz!
Regisztráció | Kereső | Kategóriák

1  

KasaBen e-mail | 2006-08-30 21:48:02 | 22.
jaja, én, most töltöttem le! fasza

Előzmény: Kodi (21.)
Kodi e-mail | 2006-08-23 22:49:40 | 21.
Sziasztok!

Már megjelent a Kasabian új albuma!!!
/ Neten legalábbis pl amazon.com /
Nagyon jó, főleg a Stuntman, Sun/Rise/Lught/Flies,
Me Plus One,
Van még olyan aki hallotta az albumot?

Kodi


Előzmény: KasaBen (20.)
KasaBen e-mail | 2006-07-25 14:01:38 | 20.
Hello!
Na jó helyre csöppentem, ez az én világom:)

Mindenféle témához szólnék, nem is tudom hol kezdjem, majd összevissza.

Először erre az alternatív kérdésre rátérve - sajnos ebbe a kategóriába ma már sok mindent besorolnak, mind a valós, mind az zenei életben, és már kissé kezd idegesíteni, hogy megkérdeznek valakit, mit hallgatsz, nemtud mást mondani, csak: "hát izé, olyan alternatívot". Azt kell mondjam sajnos divat lett ez az alternatív elnevezés. MIndegy, igazából nem is erről akartam beszélni.

Láttam már jó régen szóltak ehhez a topic nyitók, de elmondom: Kasabiannak most fog megjelenni az új albuma, az Empire, az ugyanolyan néven futó számot már meg is lehet hallgatni, olyan birodalmi:D

Chemical Brothersnél nekem legjobban második albumuk tetszett, a még sokkal bigbeatesebb Dig In Your Hole, electronikusabb chemical brotherstől pedig a Surrender a kedvenc.

Ha pedig akartok nagyon jó elegyét hallani az electronika és rock keverékének, ott van erre a Primal Scream, a személyes kedvencem, ami néhol már techno punkba nyúl, de zseniális! a két ilyen albuma: XTRMNTR és Evil Heats.
Másik jókis, pszichedéliába nyúló electo rockos banda azaz inkább duó, a Death in Vegas együttes.

ikrahal e-mail | 2006-02-10 22:32:19 | 19.
Héjj...írjatok emberek! Ügyes, aki létrehozta ezt a micsodát..;)

Előzmény: stanleykubrick (18.)
stanleykubrick e-mail | 2005-08-30 23:06:15 | 18.
Hú de rég jártam itt.
Na az Interpol pedig napjaink egyik legjobb alternatív együttese, egy ideig úgy volt, hogy fellépnek Volt fesztiválon, de nem lett belőle semmi.
Ha van már normális neted akkor a www.pitchforkmedia.com -on a best new musics alatt mindig nagyon jó új dolgok szoktak lenni és főleg ebben az alternatív, elektro stílusban.


Előzmény: S@ti (17.)
S@ti e-mail | 2005-07-26 17:51:41 | 17.
A Surrendert akkor majd megszerzem mindenképp, a Push the Button nagyon jó, főleg a Left Right.

A Kasabian album nagyon tetszik, főleg a Club Foot, a Processed Beats és a Butcher Blues. Most éppen a Processed Beats megy :-)

A Kelly watch the starsnak van klipje? Hmm... akkor majd megszerzem.

Nem ismerem az Interpolt...


Előzmény: stanleykubrick (16.)
stanleykubrick e-mail | 2005-07-24 11:56:26 | 16.
Én a Chemical Brothers-szel viszont úgy vagyok, hogy bármikor meghalgatom. Szerintem a Surrender messze a legjobb albumuk, de a Push the button is jó.
Az Air-től nemrég láttam egy klippet, asszem Kelly watch the stars volt a címe, az bejött.

Én is általában mindent meghalgatok bármikor, csak az Airt a Sigur Rost meg Múm-ot nem mindig, de ezeken kívűl bármit. Akár egy fényes nyári napon berakom a Fantomast.

Interpolt ismered?


Előzmény: S@ti (15.)
S@ti e-mail | 2005-07-22 10:38:54 | 15.
Mostanában próbálok tölteni Kasabian albumot, de nem sikerült eddig még :-((

Addig szereztem Chemical Brothers albumot, ezt a hangulat dolgot velük kapcsolatban is hallottam (hogy kell hozzá hangulat, hogy hallgassuk), a Push the Button album szerintem tökjó, a Come With Us annyira nem.

Én akármikor tudok ilyen elborult alternatív őrültségeket hallgatni. Az Airtől pedig ajánlom a Moon Safari albumot, különös tekintettel az All I Need című számra!


Előzmény: stanleykubrick (14.)
stanleykubrick e-mail | 2005-07-19 13:04:38 | 14.
Nem sokat vesztesz vele, hogy nincs magyar viva. Nagy szar az is csak nincsenek csengőhang reklámok folyamatosan. Nagyon jó lenne nekem is ez az MTV2, de sajnos nincs és szerintem nem is lesz. Már annak is örültem mikor egy ideig volt VH1.

Ismerem az Air-t, a Virgin suicides filmzenéjét meg is vettem. Nem rosszak, de kell hozzá egy bizinyos hangulat, hogy halgassam. Jelenleg szinte csak britt együtteseket halgatok mint Bloc party, Kaizer Chiefs, Maximo Park, The Futureheads, The Smiths (ők picit kilógnak).



Előzmény: S@ti (13.)
S@ti e-mail | 2005-07-09 22:17:11 | 13.
Ok, Radioheadet majd hallgatok, ha végre tudok albumokat szerezni...

A Placebóval kapcsolatban ezt a véleményt már hallottam egyszer, szerintem zseniálisak, de ez van...

Magyar Vivánk sosem volt, és szerintem nem is lesz, amíg az UPC Directre fel nem teszik... Pedig kíváncsi lennék rá, mik mennek ott. Addig itt van az MTV 2, ami Radioheadet is ad többek közt :-)
Belehallgatni egyelőre semmibe nem tudok, mert még csak várok az ADSL-re, még nincs. De amint lesz, rögtön tudok majd albumokat szerezni, belehallgatni a !!!-be is :-)
A Moloko egyébként jó, bár én csak két számot hallottam tőlük... A The Streetstől szintén kettőt, ha jól emlékszem (mindkettőt az MTV 2-n, bár a Let's push things forwardot nyomatták a VIVA PLUS-on is).

Az Air nevű együttest ismered?


Előzmény: stanleykubrick (12.)
stanleykubrick e-mail | 2005-07-09 12:01:22 | 12.
A Radiohead-del az a helyzet, hogy mindegyik albumuk teljesen más, mint a többi. Van rockosabb albumuk (The Bends) van ami nagyon beteg és elborult(Kid A) van ami főleg elektro zenéket sorakoztat (Amnesiac), de mindegyik zseniális és csak egybe lehet értékelni őket.

A Plecebo-t valahogy sosem tudtam megszeretni, nem rosszak de az énekes hangja engem idegesít. A Smashing pumpkins-al is mindíg így voltam, tudtam hogy sokak szerínt zseniális és beláttam, hogy magas szinten nyomják, de Billy Corgan hangja az őrületbe tud kergetni.

A magyar Vivaba az a jó, hogy sokat tudok nevetni egyes magyar khm művész klippjén. A legutóbbi amin sírva röhögtem és a székről is majdnem ledőltem az Ogly G-nek a We got dö dollársz klippje, na mindegy nem akarom ezt az élményt feleleveníteni. Vasárnap az Alternaviva műsorban azért vannak jó klippek. A német MTV-n meg hétfőn 23 órától éjfélig a jelenleg legjobb zenei műsor aminek nem jut eszembe a címe, de jó, megy. The Streets-től Bright eyes-ig Moloko-tól Mando Diao-ig minden jót játszanak.
Ha ennyire tetszik a Kasabian akkor ajánlom még a !!! nevű együttest. A hülye nevük miatt nehéz a neten rájuktalálni a http://www.chkchkchk.com/ -on bele is halgathatsz, ők is ilyesmit játszanak, talán még kevésbé rockosat, mint a Kasabian.


Előzmény: S@ti (11.)
S@ti e-mail | 2005-07-05 22:30:03 | 11.
Igen, a Viva 2 nekem is kedvenc csatorna volt, aztán ugye átalakították VIVA PLUS-szá, ami nem volt annyira jó, aztán teljesen elk*rvult az is (már elnézést), most elég ránézni: egész nap telefonos szavazás, és mindig ugyanaz a szemét, ami itthon is ömlik a rádióból, súlyosbítva a helyi (német) gagyikkal... Rémes.

Én az eredeti VIVA-n nőttem fel tulajdonképpen, aztán amikor lett UPC Direct, akkor kaptam rá az MTV 2-re, ami egyértelműen a legjobb (adnak Kasabiant! adnak KoRnt! adnak Radioheadet! Placebót! Muse-t! Franz Ferdinandot!). Miattuk figyeltem fel igazán a KoRnra, a Deftonesra, a Puddle of Muddra, stb., stb. Egyszerűen még most is a legjobbak, a Kasabian topicot sem nyithattam volna meg nélküle, hiszen mindhárom klipet onnan vettem át magamnak gépre, és az mp3-akat is onnan vettem át...

Magyarországon nagyon hiányzik egy hasonló rádió. Az EstFM volt talán hasonló, de ők már túl elborult zenéket adtak (vagy adnak, nem tudom, mostanában mi van velük, nem hallgatok rádiót...), ami ott folyt, az még nekem is sok volt, pedig mostanában egyre "betegebb" zenéket szeretek :-)

A Mezzanine szerintem Best Album Ever. Ha tényleg csak egyetlen egy albumot lehetne választani, amit magammal vihetek egy lakatlan szigetre, vagy akárhova, ahol nincs más zene, akkor az lenne... A 100th Window is zseniális, de a Mezzanine a csúcs.

Radioheaddel hogy állok? Láttam az MTV 2-n (hol máshol?) egypár nagyon elborult klipet tőlük, köztük a Knives Outot (az aztán már valami...), zeneileg elég érdekes, talán többszöri hallgatásra megszokhatnám. Volt egy fokkal normálisabb számuk, ami a Hail to the Thief albumon volt rajta, és a klipje az, hogy a végén fává változik a fazon (a címét nem tudom), az nem volt rossz, de nem voltam érte oda többszöri meghallgatás után sem. Ha lesz végre normális netem, akkor szerzek végre albumot tőlük, és akkor majd hallgatom, hátha megtetszik!
A Placebóval hogy állsz?


Előzmény: stanleykubrick (10.)
stanleykubrick e-mail | 2005-07-04 13:37:30 | 10.
Hát ha elkezdene a Danubius mondjuk Mars Volta-t vagy Björk-öt játszani én is hanyatt vágódnék. Ezt nem is szeretném megélni, de azért egy alternatív rock vagy underground rádió amilyen létezik Ausztriában(Fm4) vagy Angliában és Usa minden államában nem lenne rossz. Emlékszem még pár éve parabolán lehetett fogni a Viva2-őt (sajnos megszünt), és ott minden nap más stílus dominált, volt rock-metál nap, alternatív nap, hip-hop nap meg elektro nap is és ezt a változatosságot hiányolom.

Amúgy a Massive Attack-től a Mezzanine album benn van a 10 kedvenc albumaim között.
Radiohead-el hogy állsz?


Előzmény: S@ti (9.)
S@ti e-mail | 2005-07-03 20:32:17 | 9.
Új winampom van, viszont normális netem nincs, csak GPRS, úgyhogy ezzel még várnom kell :-(( Viszont talán egy hónap múlva már lesz DSL-em is...

Na igen, azt már megszoktam, hogy Magyarország mindenben úgy átlag 5-6 év lemaradással küszködik, de én valahogy alapból nem is szeretném, ha adnának Kasabiant a rádiók, mert valahogy nem érezném helyesnek, ha egy Szőkenő után (most csak reprezentálni akartam a rádiókból ömlő gagyit, és éppen ez a szám jutott eszembe) egy Kasabian jönne. Már attól is minden idegszálam kifelé igyekezett a bőröm alól, mikor meghallottam a Hoobastanktől a The Reasont a rádióban... Nagyon jól sikerült egyébként az album (The Reason), eszméletlen lett. Persze több számot nem is adtak róla, jellemző - viszont másrészt meg jó, mert olyan eszméletlen műanyag lélektelen gagyik közé, amik manapság a kereskedelmi rádiók repertoárját jellemzik, ilyen okos számok egyáltalán nem illenek. Mobytól a Lift Me Uptól is majdnem rohamot kaptam, hogy ilyen zseniális alkotást hogy lehet ilyen környezetben játszani (éppen véletlenül hallgattam a Danubiust, amúgy nem szoktam rádiót hallgatni, szerintem kitaláltad már, hogy miért :-))...

Szóval ezért szoktam mondogatni azt, hogy semmiképp nem fogják a rádiók a kedvenceimet játszani, mert ahhoz túl okosak ezek a számok...

Szerinted eljutunk valaha oda, hogy Massive Attacket vagy Portisheadet játsszanak a rádiók? Szerinem nem... (A MA-t egyébként ismered?)

Egyébként rádiók alatt végig a két fő adót értettem, és tudom, hogy te se véletlenül említetted a helyi rádiókat...


Előzmény: stanleykubrick (8.)
stanleykubrick e-mail | 2005-07-03 17:12:55 | 8.
Portisheadtől bármelyik album nagyon jó. Ha még nem láttad a club foot klippet, akkor ha van új winamp-od akkor a media library - winamp.com videosnál megtekintheted vagy a kasabian.co.uk oldalon.

Azért sem lesz mert mifelénk nem menő még ez a stílus, viszont külföldön, főleg UK jelenleg ez uralkodik. Tálan majd két-három év és észre veszik magukat a helyi rádiók stb. és elkezdik terjeszteni. De még nagyon sok ilyen magyar együtest se tudnék mondani, talán Quimby vagy amorf ördögök.

Na mindegy jelenleg ez a gothic pop a menő és most azt is játszák majd míg ki nem lóg mindenkinek a füléből.


Előzmény: S@ti (7.)
S@ti e-mail | 2005-07-02 16:14:14 | 7.
Portisheadtől csak egy számom van, a "Roads", az nagyon tetszik, majd szerzek még többet is.

Az LSF-nek már majdnem olyan a hangzása, hogy le lehetne adni a rádióban, viszont a Reason is Treasontől szívrohamot kapnának a rádiókban játszott gagyihoz hozzászokott emberek, a Cutt Offra meg csak nagy szemeket meresztenének, hogy most mi van... Mobyval is hasonló a helyzet, csak ő csinált pár széles körben is emészthető számot (amelyek persze nem kevésbé zseniálisak, lásd a Lift Me Upot például).

Szóval kéne alternatív kategória ide a fórumra, de nem lesz... :-(


Előzmény: stanleykubrick (6.)
stanleykubrick e-mail | 2005-07-02 06:16:52 | 6.
A mobyt tényleg egy alternatív vagy elektro kategóriába raknám. Az elektróba a Franz Ferdinandon kívül a többi is beleférne. De a legjobb tényleg egy alternatív kategória lenne. Amúgy én is hasonlókat halgatok mostanság, a Portishead nagy kedvenc, ha még nem ismernéd halgasd meg az énekesnó Beth Gibbons együttműködését Rustin Mann-el, egy picit Jazzes, de még szerintem ez is alternatív.
Az még nagy kérdés, hogy Björk-öt vagy Beck-et hova lehetne sorolni nekik is talán csak az alternatív lenne a jó meghatározás.


Előzmény: S@ti (5.)
S@ti e-mail | 2005-07-01 22:28:23 | 5.
Én most szereztem meg Moby összes albumát, a Play a csúcs eddig egyértelműen, de nekem az új is tetszik.

Ha már itt tartunk, hogy a Kasabian nem rock (ami egyébként bennem is fölmerült, főleg a Cutt Off miatt), akkor megkérdezném tőled, hogy egy Moby topicot te itt hova tennél? Mert hogy nem Pop, az tuti (ahhoz túl okos, hogy annak lehessen nevezni), rock ugye egyáltalán nem, nem is club, a hip-hop meg aztán kapásból hülyeség lenne rá. Szóval akkor...?

Én nagyon hiányolom az Alternatív kategóriát, mert azoknak a számoknak, amiket rendszeresen hallgatok, legalább az 50-60 százaléka alternatív, mert egyszerűen nem tudom besorolni (Kasabian, Moby, Massive Attack, Chemical Brothers (aki azt mondja, hogy club, hallgassa meg az Out of Controlt!), St. Germain, Portishead, Air, stb.). Még a Franz Ferdinandra se szívesen mondom, hogy Rock, én azt is inkább alternatívra adnám...

Egyébként elég sokrétű stílus lehet ez a Manchester Rave, ha egymás mellé rakod az LSF-et és a Reason is Treasont :-) Ezért mondom, hogy Alternatív, ez legalább tényleg egy jó kategória lenne itt, a fórumon (bár több baj is van itt, nemcsak ez - az egyik legnagyobbról külön topicot nyitottam a törzsasztalban, ha lesz időd, vess rá egy pillantást...)


Előzmény: stanleykubrick (4.)
stanleykubrick e-mail | 2005-07-01 21:31:20 | 4.
Sajnos csak a Club foot szám klippjét láttam, ami nagyon tetszett, főleg hogy magyar témájú.(Szabad Európa rádió feliratok mindenfele).
Moby új albuma nem tetszik viszont a Play és a 18 albumok nagyon jók. Amúgy én olyan megfogalmazást olvastam a Kasabian zenéjére, hogy ez nem rock hanem Madchester Rave aminek az egyik nagyapjai a Joy Division, akik szintén jól nyomták.


Előzmény: S@ti (3.)
S@ti e-mail | 2005-07-01 16:50:02 | 3.
Üdv!
Az album beszerzése már folyamatban, nemsokára meghallgatom ezeket is. A klipek közül neked melyik tetszett a legjobban?

Említetted azt, hogy az egyik szám mobys. Mobyt egyébként szereted?


Előzmény: stanleykubrick (2.)
stanleykubrick e-mail | 2005-07-01 07:31:06 | 2.
Hali!
Nekem meg van az albumuk és csak annyit tudok mondani, hogy nagyon jó lett. A legjobb számok szerintem az említett LSF, a picit Mobys Club foot és a legeslegjobb Running battle. Amúgy a britteknél mostanság rengeteg jó új banda tünik fel, mint a Kasabian, Bloc party vagy Maximo Park.

S@ti e-mail | 2005-06-30 21:50:24 | 1.
Üdv minden erre tévedőnek, aki találkozott már a Kasabian együttes bármelyik számával!

Nekem sajnos nincs meg az album, de tervezem beszerezni. Eddig véleményt csak a Cutt Offról, az LSF-ről és a Reason is Treasonról tudok mondani. Úgyhogy akkor kezdem is, én ezt a három számot ismerem tőlük, de ez is éppen elég ahhoz, hogy topicot nyissak. Tehát akkor:

Cutt Off: Elsőre nem nagyon emészthető, de sokadszori hallgatás után rájöttem, hogy zseniális. Olyan poénos az egész (a klip is halálos), de mégis okos.

LSF: A klipje nem nagy szám (vagy csak én nem értem... :-)), de a dal az valami fenomenális. A vokál ritmusa meg stílusa szerintem olyan retrós, de a zenei alapban található nagyon okos elektronikus megoldások... nagyon okosak :-)) Egyszerűen kész ez a szám, mestermű. Pont.

Reason is Treason: Na ez már itt durvább matéria... Sokkal lendületesebb, mint az előző kettő (a klip megaztán tényleg BETEG), és eszméletlen elektronikus elemeket tartalmaz. A vokál pedig - most megint muszáj azt mondanom, hogy zseniális.

Aki hallotta akár csak egiyket is vagy más Kasabiant, írjon!


1  


Az itt olvasható hozzászólásokért a szerkesztőség nem vállal felelőséget.