Click to Visit
Rock - Mért gáz ha valaki rocker?
Kereső:
Részletes kereső!
Belépés regisztrált tagoknak:
Login:
Jelszó:
Üdvözlünk a Zene.net fórumában!

Regisztráld magad most! Ezáltal Te is hozzászólhatsz a különböző témákhoz és új témát is nyithatsz!
Regisztráció | Kereső | Kategóriák

1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  

haska e-mail | 2003-08-06 23:55:32 | 119.
jó, hogy egyáltalán ismered a led zeppelint.
nem akarlak megsérteni, de a legtöbb ember, aki azzal kezdi, hogy soad-t slipknotot hallgatok azt se tudja hogy kik voltak jimmy page-ék.


Előzmény: DeathMaster (117.)
DeathMaster e-mail | 2003-07-24 05:34:18 | 118.
*A régebbieket magamtol, az jabb együtteseket főleg haverock....
DeathMaster e-mail | 2003-07-23 17:13:18 | 117.
Szerintem nem gáz. Én annak tartom magam. És Igen Szeretem a Systemet és a SlipKnotot. De Led Zeppelint is hallgatok és ACDC számaim is vannak. Nem nézek tv-t, nem voltak körülöttem rockerek, ezért nem 'divatos' vagyok. Magamtol jutottam el idáig, és érzem át azt amit ez a zene nyujt nekem, az egyéniségemet tükrözi. Egy mondat aminek mondanivalójával egyetértek: Fuck it all, fuck this world, fuck everything that you stand for, dont belong, dont exist, dont give a shit, dont ever judge me! Ez az életérzés nem gáz.
blackdingostar e-mail | 2003-07-16 20:36:06 | 116.
Nehéz az az igazság , ami csak egy ember fülében cseng.Azt üzenem mindenkinek a forumon:

Hallasd a hangod!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ha ott leszel és tudod majd mit kell mondanod ne félj kimondani,és gondolj arra te is voltál egyszer szabad.

acdc e-mail | 2003-07-16 19:37:52 | 115.
Tudod szerintem lehetne máshogyan is élniük az embereknek, és ( te adtad az ötletet) a médián keresztül lehet szólni emberek millioihoz. Csak meg kell találni a hangot. Mert a média az egyik legnagyobb hatalom, mert nem is veszed észre, hogy hatott rád, érted? Az a baj, hogy az aki "befut", magyarul sok emberhez tud(na) szólni, az általában eldivatosodik, vagy elkezd a pénzért zenélni, vagy megijed a hirtelen sikertől, és túllövi magát, mielőtt megértethette volna az emberekkel a mondanivalóit. Én azt mondom, hogy ha összefog az összes ember, aki érti miről beszélek, akkor még megakadályozhatjuk a mekdonáldsz nemzedék elfajzását, elhatalmasodását, akkor még felnyithatjuk az emberek szemét. Az a helyzet, hogy én ugyan még nem találtam meg A HANGot, sem dalszövegben, sem zenében, amit én akarok mondani, meg ahogy azt akarom mondani, de keresem szüntelenül, és tudom, egyszer meglesz. Akkor kell majd összefognunk, és talán még lesz esély a ROCK túlélésének. Egyszer mindenki rátalál. Van aki ad, van aki befogad. Mindkettő ugyanolyan fontos, mert egyik nélkül nem létezhet a másik sem, érted?

Előzmény: blackdingostar (114.)
blackdingostar e-mail | 2003-07-14 14:44:55 | 114.
Eye és acdc előtt le a kalappal.Rengeteg igazság van abban amit mondtatok.Jó tudni hogy vannak akik körülnéznek néha maguk körül,és nem csak néznek,látnak is.Én rengetegszer használom a "szürke" ember kifejezést,nem nézem le őket soha,inkább csak sajnálom őket.Sokminden lehet a háttérben,az ember megszületik egy "képességfaktorral",és a többi a környezettől függ, és saját elvárásaitól magával szemben.Szerintem millió ember él aki akármi lehetne amit csak akkar,ha a többiek nem lennének annyira demagógok.Itt nem arról van szó hogy egyéniség vagy sem.Ez van a TV-ben,ezt látják és nincs aki felvilágosítsa őket hogy lehet másképpen is, nem mindig csak megfelelni mindennek amit mondanak.Azok a szürkék akik elvannnak nyomva,egy rocker nem okosabb,vagy jobb náluk csak egy kicsit szabadabb,de ettöl még ő is lehet szürke.Szürkék fejében az jár,ez most jó,vajon mit szólnak a többiek.Tőlem négy lába is lehet valakinek,akkor se fogom leszólni.Szerintem az alap a tolerancián múlik,felvilágosítani az embert a jórol,a rosszrol,és az átlagosról is,nem mindig csak egy oldalt "közvetíteni".Ha nincs elképzelés nincs választás se.(a szülői nevelésen és a társadalmi helyzeten rengeteg múlik)
acdc e-mail | 2003-07-03 21:24:11 | 113.
Ne tegye, mert miattuk alakult ki az emberekben ez a kép a rockerekről. Én amolyan "vissza a gyökerekhez gyerek" vagyok sajnálom, de én azt mondom, hogy azt kellene ujra elérni, amit Eye is mondott, hogy az emberek felnézzenek a rockerekre. Pontosabban nem is kell az, csak hogy fogadjanak el, érted? Ez a legfontosabb. Aki meg a divatot követi azt tiszta szívemből sajnálom, mert akkor nincs egyénisége. A divat arról szól, hogy elveszi az emberek egyéniségét, rárakja őket egy futószalagra, és egy rakás ugyanolyan külsejű, alakú, formájú műanyag valami jön ki belőle, érted? Akinek ez kell, az ne legyen rocker, mert akkor fingja nincs az egész dolog eszmei mivoltáról. A zene és az eszme a lényeg, semmi más. A hippiség nem volt divat. Azért mert sokan hittek benne, attol még nem volt az. Akkor divatosodik el, ha már csak a felszinről szól az egész, érted?

Előzmény: haska (111.)
Razorbladekiss e-mail | 2003-07-02 14:39:48 | 112.
Nem gáz ha valaki rocker,én is az vagyok,de mért nem lehet ezeket normálisan megbeszélni??A rockerség is egy stílus és nem kell fikázni,ja és akinek fingja nincs az egészröl az nem szóljon bele.
haska e-mail | 2003-06-29 13:09:07 | 111.
én nem akarom megállítani a divathullámot. azért nem teszek semmit, mert nem érdekel ez az egész. aki britni szpírszt akar hallgatni, hát hallgasson. akinek britni rockot jelent, jelentsen. nagyívben leszarom. ez mindenkinek a saját ügye. és ha valaki hippi akar lenni, hát legyen. ha meg fingja sincs a hippiségről, hát ez van. próbáljunk meg nem kategóriában hanem zenében gondolkodni. én nem tartom magam rockernek, fingom nincs, melyik a led zeppelin első négy albuma. megvan jónéhány tőlük, de a sorrendről gőzöm sincs. ez van. és nem csak rockzenét hallgatok, hanem néha mást is. hp az nálad hülye picsát jelent amúgy? (mert ismeretes a házipálesz és a heripotter rövidítéseként is:)
nem fog kihalni semmise ne izgulj. aki tudja, tudja, mi ez, aki meg mindig a divatot követi, tegye.


Előzmény: acdc (108.)
Eye e-mail | 2003-06-28 19:22:39 | 110.
Máté, ez elég szórakoztató hozzászólás, de azért kicsit durva. :D A bunkó emberek nyugodtan elmehetnek a búsba, de a többit hagyjuk békén.

Előzmény: Máté1 (109.)
Máté1 e-mail | 2003-06-27 15:54:20 | 109.
hulljon a férgese,mocskos fekete ruhások!minden rockert gázkamrába!Én voltam:Máté einz

Előzmény: acdc (108.)
acdc e-mail | 2003-06-26 20:13:26 | 108.
Ugy veszem észre, hogy egyre több hasónszőrű választ kapok a fel nem tett kérdéseimre. Csak azt mondjátok meg kérlek, hogy ha mindenki átlátja a problémát, akkor miért nem tudunk tenni semmit a divathullám megfékezésére? Én sem tudom sajnos, hogy mi lenne a megoldás, de valamit kell tenni. Mert ha egy MTV díjkiosztón a Britney Spears kapja meg a legjobb rockszám díjat az I love rock n rollért, akkor elmehet az egész nemzedék a levesbe. Értitek? Azt se tudja senki, hogy ki volt az eredeti szerzője ennek a számnak! Másik ugyanilyen: Five- We will rock you??? Hát ne haragudj ez egyszerűen felháboritó! Szóval szerintem egyáltalán nem lenne gáz a "rockerség", ha az emberek egy picit utánanéznének a ZENE, a KÜLSŐ, és az egész TÖRTÉNELMI HÁTTÉR kapcsolatának. Mert ha mindennel tisztában vannak, akkor eldönthetik, hogy kelle e nekik ez az ESZME. Mert a Rock, ahogy azt irtad Eye, a motorosok világa volt (lásd Born to be Wild). Tessék szerintetek hányan tudnák megmondani a "rockerek" közül, hogy kinek a száma ez? Ha azt mondod az utcán egy ilyen divathajhász majomnak, hogy sorolja fel a Led Zeppelin első négy albumának a címét, csak nézne rád hülyén. Szóval kiakasztónak látom a helyzetet.
Pandora: ismerek egy csajt (a barátnőm volt sajnos), aki amikor megismertem egy HP volt. Aztán kitalálta, hogy ő most hippi lesz. Elment a New Yorkerbe(!!!!!!!), vett egy hawaii inget, meg egy narancssárga fejkendőt, és ő volt A HIPPI. Megyünk az utcán, és megkérdezi tőlem:"Szerinted most látják rajtam az emberek, hogy hippi vagyok?". Azt hittem meghalok. Mondom ekkora gyökér nem lehet valaki, és mégis. Az ilyenek miatt fog kihalni az igazi rock nemzedék. Ha így megy tovább, nem is olyan soká lesz az...


Előzmény: Pandora (107.)
Pandora e-mail | 2003-06-26 09:59:07 | 107.
Hát ez nagyrészt közösségfüggő szerintem. Van, ahol lehánynak, ha tornacipőben jársz, és szóba sem állnak veled, mert "rohad rajtad a tornacsuka" ,máshol meg minden tele van giccsrokkerekkel. Ismerek egy lányt, az osztálytársam, és egy hete vett egy Nirvava-s pólót, az az egy ilyen jellegű pólója van, ezenkívül még van egy tornacipője is. Úgyhogy most ő a nagy rocker. Egy hónapja még a rózsaszín nadrágját díszítette a szívmintás öve....
Ettől a csajtól idegrohamot tudok kapni, és most ő a nagy rocker!!!!!!!!!!!!! Ha ő rocker....
Nem tudom, mért kell megjátszani magad..
Hallgass amit akarsz, hordj amit akarsz, de nem tudom, mért kell mindenkire ráhúzni valamit, hogy most rocker vagy mi. Én rockzenét hallgatok, de nem vagyok rocker. Én Pandora vagyok, engem ne skatulyázzon be senki.
És nem gáz ha valaki rocker. Sztem az a gáz, ha valakiben nincs annyi, hogy felvállalja önmagát.


Előzmény: haska (106.)
haska e-mail | 2003-06-25 22:16:10 | 106.
ez így van, de jobb érzéssel hallgatom a zenét, ha tudom hogy őszinte emberek csinálják, és őszintén. lényegében igazad van, de a zenét érteni is kell.

Előzmény: Eye (105.)
Eye e-mail | 2003-06-25 19:36:35 | 105.
Bocs, ha kicsit ingerült lesz a válaszom, csak most elég szar lelkiállapotban vagyok. Szóval nem teljesen mindegy, hogy kik miért és hogyan csinálnak egy zenét, ha az tetszik neked??? Szerintem qrvára... Ha valami tetszik, azt meghallgatom akár ezerszer is, ha meg nem akkor magasról leszarom az egészet.

Előzmény: haska (104.)
haska e-mail | 2003-06-17 17:10:18 | 104.
én ismerek olyat is, aki viszont hallgatja őket, de lövése sincs az egészről. az is gázos.
a limbizkitet a KoRnnal és a SlipKnottal nem lehet együtt említeni, mert a lb már rég nem abban a közegben mozog. az első album rendben volt nagyjából, aztán rátértek erre a kinyaljuk a nép seggét útra. fred kamillázik összevissza, de ezt asszem mindenki tudja róla. a lb pedig egy egyszemélyes banda. nekem nem tűnik teljesen őszintének a dolog.
ahhoz pedig hogy úgymond SZTÁR legyél nem kell semmit se nyújtanod. kell egy egyszerű, dúdolható, könnyen megjegyezhető szövegű dallamos zene, meg egy rakás PÉNZ. és még egy rakás. nameg image. aztán pl ottvan egy helyes fiú akit kiválasztott egy zenekaralapító csoport, mert helyes és szőke haja van. ő nem énekel, csak tátog a színpadon, amúgy meg van egy háttérhangja. szóval ennyit a mai minőségről.
az kell a népnek, amit adnak neki.


Előzmény: Eye (103.)
Eye e-mail | 2003-06-17 09:22:40 | 103.
Így igaz. Nem egy ember miatt alakult ki ez a kép róluk. Én meg azért éltem a Slipknotos példával, mert rengeteg 13-15 éves kis hülyegyereket látni ilyen cuccokba, akik nem hiszem, hogy a zene szeretete miatt vesznek föl hasonló pólókat. Egyszerűen ők így érzik magukat menőnek. Másrészt én nem csípem sem a Slipknotot, sem a kornt, sem a hasonló zenekarokat. Ellenben (mindenki gondolhat, amit akar) Limp Bizkitet sokkal szívesebben meghallgatom, és nem azért, mert az mostanában nagy divat. Egyébként szerintem ahhoz kell valamit nyújtani, hogy nagy divat legyen egy zenekarból, mert egy nagyon szar előadásból úgysem lesz semmi, mert senki sem fogja meghallgatni.

Előzmény: haska (102.)
haska e-mail | 2003-06-16 21:41:36 | 102.
még annyi, hogy nemtom miért alakult ki a rockerekről az alkesz-bajkeverő-elmebeteg-agresszív állat kép. az a gyanúm, hogy nem egy ember szolgált rá erre, hogy ilyen kedvezőtlen hozzáállás alakult ki. az építő véleményt meg kell hallgatni, amúgy mindenki azt gondol amit akar.
haska e-mail | 2003-06-16 21:36:50 | 101.
eye, remélem még itt vagy.
a system és a slipknot helyett én a linkinpark és limbizkit szavakat használnám.
azzal hogy a systemet idióta divat-együttesnek nevezted, nagyot tévedtél. én systeméket első lemezük óta szeretem (amikor a baráti körömből rajtam kívül kevesen [1-2] ismerték őket), és nekik igenis van helyük, bár tényleg sok idióta van, aki divatból hallgatja őket. de nekem nagyon bejön az eklektikusságuk, hozzáállásuk és mindaz, amit képviselnek. komoly szövegeik vannak igazi tartalommal, mondanivalóvak. leszerződtek (asszem) a sony-hoz, aki meg promotálja őket rendesen. de a szememben még mindig abszolute őszinték.
a slipknot is a roadrunneres szerződése miatt ismert, attól függetlenül hogy őket is simán egy kalap alá veszik a bizkittel, pedig a zenéjük eléggé antikommersz. nem értem hogy adhatnak el egy- kétmilliót a lemezeikből, mert nem az lágy, dallamos zene.
magyar zenetévét nem nézem, de system és 'knot klipet csak késő este láttam, bizkitet meg parkot napközben is ezerrel nyomják. a rádiók viszont még őket sem.
a punktól a blackig sokmindent meghallgatok,
nem tartom magam menő gyereknek. nem motorozok, és van bakancsom, de csak ha hideg van, akkor veszem fel. rá kéne jönni, hogy ez már nem igazán arról szól, amiről szólt régen. ne várd hogy a 70-es, 80-as évek ebben visszaköszönjenek. amúgy részemről és a akiket ismerek, akikkel szórakozni járok azok részéről a régi összetartás megvan. vannak diszkós ismerőseim, de egyáltalán nézem le őket. azt hiszem minden műfajban meg lehet találni az igényes, egyéni ízlésedet zenéidet. vannak olyanok, akiknek az számít, hogy menjen a rádió, mert a popra gerjednek, vagy a diszkóslágerekre. el kell fogadni őket is. amúgy meg nem minden szar, ami mainstream.
a summer rockson is maiden koncerten egy ideig számolgattam hányféle banda pólóját látom, de aztán abbahagytam. volt ott minden. szóval nem hinném, hogy nem volt összetartás, mikor aki elesett a körülötte lévők egyből felhúzták.
mielőtt még leugatnátok, ismerem a régi bandákat (sabbath, dpurple, uheep, acdc) is, vannak számaik amik tetszenek.
örülnék ha írnál, kíváncsi vagyok a véleményedre


Előzmény: Eye (89.)
nihilfeeling e-mail | 2003-06-15 16:36:33 | 100.
Nem gáz ha valaki rocker,csak az,ha tényleg valaki minden héten a hányásában fetreng és bunkó módón viselkedik,de persze ilyenek nemcsak a rockerek között vannak.Szerintem a fehér halásznadrágos saxo pólóban nyomuló sznob egyedek szólják le leginkább a rockereket,mert ugye ők úgy érzik,hogy a világ felett állnak,és a rockerek csak igénytelenek lehetnek,és persze azok szólják le őket,akiknek nincs egyéniségük és féltékenyek valahol a rockerekre.
Máté1 e-mail | 2003-06-15 16:29:42 | 99.
én szeretem a nu-metalt akkor én mivagyok?
Weronicka e-mail | 2003-06-15 13:06:47 | 98.
igen,gázabb az,hogy nem tudta mi az hogy rocker.

Előzmény: Nightqueen (96.)
fighterbunny e-mail | 2003-06-15 12:15:30 | 97.
az ellen nem véd :))))))))

Előzmény: Eye (87.)
Nightqueen e-mail | 2003-06-15 12:04:34 | 96.
Hát, az a srác tényleg gáz! :(

Előzmény: Weronicka (95.)
Weronicka e-mail | 2003-06-15 11:38:01 | 95.
Miért lenne gáz?
Miért lenne más?
Egy osztálytársam csilván felválalja rocker:de az sose gáz..
Egy megprobál "rocker lenni" de nem sikerül szegénynek.Nem tudja titkolni,hogy csak egy egyszerű csatlos.Neki gáz,hogyha Slipknotos felsőt huzz fel,mert nem az,nem halotta sose.Manson rajongó,de sose halotta egyetlen számát sem.Neki gáz az,ha azt mondja magárol hogy rocker.
Amugy nem gáz.Én kezdetileg gáznak tartottam,hogy az avgyok,de mostmár büszkén felvállalom,mer tnem vgayok e egyedül.Támogatással határozottab lettem.A támogatást egy punk gyerektől kaptam.Miatta válaltam fel,és ott tartok,hogy szines ruhában is tudják,hogy az vagyok,ami vagyok.

Nightqueen e-mail | 2003-06-15 10:56:30 | 94.
Na, igen, de ez a megrugdossuk téma megint csak az intelligencia kérdésköréhez kapcsolódik...
Az emberekben kéne hogy legyen egy kis tolerancia!


Előzmény: csaptelep (90.)
Nightqueen e-mail | 2003-06-15 10:54:13 | 93.
Igen, igen... Mindent utolér a divat és a pénz. És akkor nincs megállás...
(Szerencsés helyzetben vagyok: apa imádja a rockzenét, de csak a régit. Úgyhogy én minden nap kiképzésben részesülök. Ki melyik együttes tagja, hol koncerteztek, mikor váltak szét...stb.)
És meg kell hagyni, a régieket is szeretem. Főleg a Scorpionst és a Nazarethet. De a Black Sabbath is király a Uriah Heep-pel együtt.
A családi himnusz viszont a Led Zeppelintől a Stairway To Heaven.


Előzmény: acdc (88.)
Nightqueen e-mail | 2003-06-15 10:50:57 | 92.
Nagyon igazad van!
Tök jó a hozzászólás!
De te magad is egy kivétel vagy. Írásodból nem az derül ki, hogy züllött vagy, lefikázol másokat.
A rockerség nem erről szól. Más stílusok képviselői is előszeretettel hangoztatják: "Na, ott egy bunkó rocker....stb." Itt nem részletezem.
Nálam a zene dominál! Attól én még szerethetek tanulni, lehetnek pop zenét hallgató barátaim, hogy én a rockért élek-halok. Ez egy zenei stílus, ugyanúgy, mint a többi (de azt be kell látni, a legtöbb erő és szépség ebben van!!! :)), és nem kell másokat lenézni a zenéjük miatt.
De tény, hogy a rockerek között is akad egy-két züllött arc, de hol nem?


Előzmény: Eye (86.)
Eye e-mail | 2003-06-15 08:35:42 | 91.
Szerintem én is majdnem ugyanezt írtam... Nem t'om milyen tévedésekről beszélsz. Egyébként ha már a bunkóságnál járunk... (csá)... Nah mind1 :) Egyébként épp ez a baj, hogy vannak ilyen elmebetegek, akik azért verik a másikat, mert nem úgy gondolkozik, mint ő!

Előzmény: csaptelep (90.)
csaptelep e-mail | 2003-06-15 07:54:57 | 90.
A rockerség 1 életforma!
Ne essünk tévedésekbe!
Azér mer látsz 1 bunkót akinek Slipknot-os pólója van és ettől asziszi frankó fej és leszólhat másokat, hát lófaszt!
Amúgy meg mindenki leszólja a másik zenei stílust, amit épp nem ő kedvel...ez nem csak rockker vonás...
Sőt! Ha a diszkós meleg férgek rendszererssen kiszemelik a részeg punkokat és megrugdossák azt aki egyedül van, akkor természetes hogy legközelebb a punk is meg pár haverja elmegy és keres pár puhapöcs diszkós, tök mindegy hogy nem pont azok voltak, de kicsit ők is megrugdossák a diszkósokat, mer mégis csak, érted?
És ha v.ki bunkó az nem feltétlenül már rocker is, vagy a rocker nem feltétlenül bunkó!
Bunkók mindenütt vannak!
Na csá!


Előzmény: Eye (89.)
Eye e-mail | 2003-06-15 07:28:43 | 89.
Örülök, hogy más is így látja a dolgot. Ahogy írtad, acdc, ma már a 12 éves kiscsávók is olyan kib*ott nagymenőnek érzik magukat, ha ők "rockerek". Pedig a rockerség szerintem sem az ilyen dolgokból áll. Eredetileg a rocker szó jelentése: bőrszerkós motoros/chopperes. Ők pedig általában rockzenét hallgatnak. De hogy Slipknotos, System, meg anyámkínja idióta divat-eggyütteseknek semmi köze az eredeti rocker-szellemiséghez, az biztos. Már más is írta, hogy a motorosok mennyire összetartanak. Nos, ha ezek a menőgyerekek nem k*rnák el az egészet, akkor a rocker kifejezéshez továbbra is a motorosok világához hasonló, összetartó társadalom kapcsolódna, akiket korántsem néznek le, hanem sokkal inkább csodálnak az emberek. Ennyit erről. =)

Előzmény: acdc (88.)
acdc e-mail | 2003-06-14 23:21:39 | 88.
szerintem az egészet ott szurják el az ilyen divatrockerek és gumipankok, hogy felvesznek egy exploited polót, neg egy 20 soros bakancsot, és mindenkibe belekötnek, meg amiket Te is irtál Eye.
Emiatt az emberek beleesnek abba a hibába, hogy általánositanak, és az, hogy rocker, egyenlő a sátánnal. A másik pedig, ami szerintem kiakasztó, hogy az emberek szemében EZ a rocker. Az a kurva nagy probléma, hogy a ROCK ZENÉNEK, már semmi köze (szinte semmi köze) az egészhez. Én nagyon félek attól, hogy a rockot is el fogja nyelni a DIVAT HULLÁMA, és akkor én öngyilkos leszek. Mert ne mondja nekem egy 12 éves kisgyerek Slipknot-os polóban, hogy ő a kurva nagy rocker, amikor lövése nincs arról, hogy mi egy Beatles, egy Led Zeppelin, egy AC/DC, vagy egy Black Sabbath, Deep Purple, satöbbi, satöbbi. Értitek mi a baj???????


Előzmény: Eye (86.)
Eye e-mail | 2003-06-14 21:02:07 | 87.
Helyesbítés: nem igen => nemigen :) Sorry. (Kicsit Szalacsis lett...:D)

Előzmény: Eye (86.)
Eye e-mail | 2003-06-14 20:57:34 | 86.
Üdv mindenkinek!

Ahogy végigolvastam az eddigi hozzászólásokat, nem igen írtak olyanok, akiknek más véleményük van. Megpróbálom összeszedni, hogy szerintem miért gáz az, ha valaki rocker.

Többen írtátok már, hogy manapság a rockerség a kívül-, de szerintem a legtöbb belülálló számára is annyit tesz, hogy: Fekete cucc, durva modor, csordában járás, másokat lenézés, "menőzés", holtrészegen fetrengés, és a többi, és a többi...

Azt nekem ne mondja senki, hogy ez a NORMÁLIS viselkedés, és hogy ezzel nincsen semmi baj. És mivel a nagytöbbség ezt látja a rockerekről, szerintem egyáltalán nem elítélendő, ha fenntartásaik vannak velük szemben.

Másrészt föl vagytok háborodva, ha valaki beszól nektek. (Én ilyet nem tettem és nem is fogok, mert szerintem nem kultúrált emberhez méltó viselkedés.) De nem egy hozzászólásban nevezitek más zeni stílusok kedvelőit köcsögöknek, geciknek, férgeknek...stb. És merem feltételezni, (saját tapasztalataim is ezt igazolják,) hogy ezt nem csak egymás között hangoztatjátok, hanem igenis ugyanúgy a szemükbe olvassátok ezeket a dolgokat. (Elnézést az általánosításért, tisztelet a kivételnek.) De ha ez így van, akkor milyen alapon lehet elvárni másoktól azt, hogy ne így viselkedjenek?

Legtöbbször azzal érveltek, hogy azért királyság rockernek lenni, mert egyéniség lehetsz, különbözöl a többiektől és nem vagy átlagos, szürke ember. Akkor szerintem jobb lenne, ha kicsit lehiggadnál a nagy rockerségben és körülnéznél, hogy a világ civilizált társadalmának legalább egy negyede rocker. Akkor hol itt a különbözés? Hol az egyéniség? Ez a probléma. Erre persze lehet azt mondani, hogy minden rocker egy egyéniség, nincs két egyforma. De ez nem csak a rockerekről mondható el, hanem teljesen igaz a "szürke" átlagemberekre is.

Még egy érdekes dolog, hogy miért szürke az az ember, aki elfogadja és követi az általánosan elfogadott viselkedési és kultúrális elvárásokat és normákat? Mivan, ha nem azért hallgat popzenét, mert ő csak azt hallja a médiában, hanem arra szeret kikapcsolódni? Ráadásul ezen kívül ő is hallgathat ugyanúgy keményebb zenét, mint akárki más.

Én spec. techno, trance, és hasonlóakat hanyagolom és a nagyon durva rock-ot nem szeretem, de azon kívül rengeteg zenét meghallgatok és nem járok fekete cuccban, (pláne nem 40°C-ban), de ettől még nem vagyok átlagember és meg van a saját ízlésem és kapásból tudnék olyan zenekarokat mondani, akikről fogalmatok sincs, mert nem a médiából szedtem őket.

Egy szó, mint száz, előbb gondold végig, hogy ki vagy, mások hogyan látnak, és hogy te mit szeretnél, hogy hogyan lássanak. És ha véletlenül nem olyan kép alakult ki bennük rólad, ami a valóságot tükrözi, akkor nem feltétlenül a háborgás a legmegfelelőbb ezköz a félreértések kiküszöbölésére. Másrészt, az sem biztos, hogy a "szürke" emberek egyfolytában hülyeséget beszélnek, és álladnóan lázadni kell az általánosan elfogadott dolgok iránt. Az egyéniséged te magad vagy, és attól hogy egyik vagy másik csoportba tartozol, nem leszel sem jobb, sem rosszabb.

Remélem, hogy van, amit érdemesnek találtok megfogadni ezekből, és nem hiába írtam le mindezt. Legyetek jók! Bye

Hozzászóló e-mail | 2003-04-17 15:03:29 | 85.
Egyátalán nem gáz ha valaki rocker!!!
Sőt... Király!!

Nikkelbolha e-mail | 2003-04-15 18:34:19 | 84.
bár mondjuk az se rossz, de azon kívül van más is:)

Előzmény: Főnix (82.)
Nightqueen e-mail | 2003-04-15 16:32:16 | 83.
Egyetértek veled! Az átlagom 4.6, nem tartozom a népszerűtlen emberek közé, és senki sem néz le a zenei stílusom miatt.
Sőt, akit rá tudtam beszélni, hogy hallgasson meg egy-két szelídebb bandát, az beismerte, hogy a rockban, ill. metalban van a legtöbb érzelem.
Abszolút nem találok semmit gáznak ebben a stílusban... (Lehet, h. elfogult vagyok? Nem, nem hiszem! :))


Előzmény: Főnix (82.)
Főnix e-mail | 2003-04-15 08:04:33 | 82.
Olvastam a hosszú magyarázatot, hogy az átlagember mit ért azalatt, hogy rocker. Egyetértek. És én sem az a bebaszós-fetrengős ember vagyok, sőt, az IQ-m 100 felettvan!!! :)
Nikkelbolha e-mail | 2003-04-14 18:06:48 | 81.
ezen filozofálunk elég rég:)

Előzmény: Nightqueen (80.)
Nightqueen e-mail | 2003-04-14 17:15:13 | 80.
Ugyan már, miért lenne gáz, ha vki rocker????
Nikkelbolha e-mail | 2003-04-05 13:04:45 | 79.
hát ha te mondod:) hiszek neked:)

Előzmény: Máté1 (77.)
ck e-mail | 2003-04-05 06:50:19 | 78.
Tudom...gyakran mondják :))

Előzmény: Nikkelbolha (76.)
Máté1 e-mail | 2003-04-04 22:46:16 | 77.
komolyan fekete göndör haj + vöröses szakáll:)
mutáns vagyok:)


Előzmény: Nikkelbolha (76.)
Nikkelbolha e-mail | 2003-04-04 17:46:20 | 76.
"fekete göndörhajú-vörös szakállas"
ezt most magyarázd el mer nem értem:)

ck te meg egy fasza csávó vagy:) mondd hogy ezt vártad:)


Előzmény: valentin (75.)
valentin e-mail | 2003-04-04 17:07:05 | 75.
Én ma megkaptam, hogy úgy nézek ki mint Aaaron Cater, és nagyon szarúl csocsózom, de ellened kiállnék...:)

Előzmény: ck (74.)
ck e-mail | 2003-04-04 07:22:34 | 74.
Jellemzők? Alapjában nagyon kemény vagyok, akár feketében akár fehérben vagyok - ez most igaz, nem túlzás!(Egy nagyobb zúsás után bocsánatot szoktak kérni, hogy lefejelték a könyököm :) )
Rövid haj! Nem szoktam a hányásban fetrengeni - még akkor sem ha teljesen öntudatlan állapotba kerülök (évente max. 2-3-4... alkalom). Az IQ-m valamivel 50 fölött van. A nu nem az én műfajom, de van amit meghallgatok azok közül is. Amiket szeretek: black-death-doom-trash-heavy-power-dark-ind.-hardcore-metalcore-xycore-hardrock-stb...stb -tehát elég széles a skála. És nagyon jól csocsózom...:)


Előzmény: Nikkelbolha (71.)
Máté1 e-mail | 2003-04-03 20:12:39 | 73.
én mint gyönyörű fekete göndörhajú-vörös szakállas-szolis-adidas superstaros-bő cuccos srác hova tartozom?:))

Előzmény: Nikkelbolha (69.)
valentin e-mail | 2003-04-03 19:45:42 | 72.
Kitalálom: a new metálos külső mögött igazi Tankcsapdás belső lakozik!:)

Előzmény: ck (70.)
Nikkelbolha e-mail | 2003-04-03 18:02:25 | 71.
jellemzök?:)

Előzmény: ck (70.)
ck e-mail | 2003-04-03 17:40:34 | 70.
Na, csak azért mert ennyit szenvedtél:))
Harmadik fő vonal: ÉN...


Előzmény: Nikkelbolha (69.)

1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  


Az itt olvasható hozzászólásokért a szerkesztőség nem vállal felelőséget.