Click to Visit
Rock - Christian Epidemic
Kereső:
Részletes kereső!
Belépés regisztrált tagoknak:
Login:
Jelszó:
Üdvözlünk a Zene.net fórumában!

Regisztráld magad most! Ezáltal Te is hozzászólhatsz a különböző témákhoz és új témát is nyithatsz!
Regisztráció | Kereső | Kategóriák

1  

mjocco e-mail | 2008-07-05 19:30:36 | 28.
lol kocsog


Előzmény: Empress (26.)
mjocco e-mail | 2008-07-05 19:29:45 | 27.
v mi cool ok a szamaid barcsak hozank is jonel

Empress e-mail | 2008-05-30 15:08:59 | 26.
Remélem az ilyen hülye hivők megkeseritik a saját életüket azzal hogy a sátánisták miatt aggódnak :P
Adrien e-mail | 2005-03-25 20:23:29 | 25.
Azért nyitottad azt a témát, hogy
-fikázd a CEpidemicet
-megtéríts
-rengeteg együttest kiálts ki sátánistának
-reklámozz.
Lődd már le magad.Vagy add meg a címed, és megteszem én.
C.Epidemic forever


Előzmény: Soul (2.)
Vaxi e-mail | 2005-02-26 10:49:19 | 24.
Igen, van benne valami, amit mondasz, de az egyszer biztos, hogy teplomba nem sűrűn teszem a lábam többet! :D

Előzmény: ArG (22.)
klikli e-mail | 2005-02-24 16:13:51 | 23.
teljesen igazad van.

A Christan Epidemic meg rohadt jó zene


Előzmény: Vaxi (21.)
ArG e-mail | 2005-02-24 11:45:01 | 22.
Nem, persze, hogy nem ez a hit. És nem is a papokat kell imádni és nem az építményeket, nem a formalitás a lényeg és remélem megértik ezt az emberek. /tegyük hozzá, hogy azért igenis vannak hithű és jó akaratú papok, személy szerint is sokat ismerek és nem hiszem, hogy ők vannak kevesebben, csak azt óriási dobra verik, ha vki olyan pap, mint amiket írtál. És azt hiszem erre föl is kell hívni a figyelmet.../ Abban egyetértek Veled, hogy a hitet mindenkinek magában kell megtalálni. És így is van jól. Sajnos egyébként sok vallás alapjai teljesen ellentmondanak híveik viselkedésével. Ezen kéne változtatni, a hit megélésén. Maga a vallás lehet, hogy jó csak az nem ahogy megélik...
:) jó, majd megnézem...


Előzmény: Vaxi (21.)
Vaxi e-mail | 2005-02-22 21:38:32 | 21.
Igen, abban igazad van, hogy nem kell a középkort nézni. Nos figyelj, és sokáig voltam ministráns, és akkor még nem értettem mik történtek, de ma már megértem, hogy részegen ment be miséttartani a pap, hogy 1x óvszer esett ki a zsebéből és még folytathatnám. Én megértem, hogy ez emberi alapjelenség, de akkor miért vállalják ezt? (hozzáteszem, ismerek 1 olyan papot, akit nagyon sokra becsülök emberileg, de sajnos ő a kivétel) Miért kell végignéznem a TVben, ahogy a pápa köhög (jobbulást kívánok), pedig sok gyerek hal meg naponta; de ha a pápa köhög, abból sajtóhadjárat van. Nem is ez a lényeg... Hanem a soksok katolikus álszentsége. Hogy a templom elött kereszetvetve nem látta, hogy lelép egy kisiskolás, és 40nel elütötte a 8 éves gyereket, aki majdnem belehalt. Ez lenne az Istenhit? Eljárni templomba, adakozni a felújításra, amikor 200 éve semmit nem újítanak, hanem megy a papok zsebébe az adomány? Hogy nem egy helyről halottam h a hittantanár veri a gyerekeket? Nem beszélve a papi pedofíliáról? Ez lenne a hit? a túrót! a hitet mindenkinek magában kell megtalálni, és olyan formában, amilyenben neki az megnyugvást okoz. Csak ennyit akartam elmondani. Annak meg nagyon örülök h tetszik az Epidemic!
Látogass el ide:
http://www.christian-epidemic.com/


Előzmény: ArG (20.)
ArG e-mail | 2005-02-22 20:09:01 | 20.
Kedves Soul!
Nézd, akármennyire is kötelezne a vallás, nem értek Veled egyet. Nightqeennek van sokkal inkább igaza (neveltetés, család, barátok) Sokkal mélyebbről kell fakadjon a "gonoszság", mint egy zene hatására...tény, hogy vannak nagyon befolyásolható emberek, persze és nem tagadom, rájuk hathat így a zene. De most vagy fel tudja dolgozni valaki, vagy nem. Egyébként se szeretem ezt a kategórikus gondolkodást, hogy "sötétruhás emberek-->gonoszság-->sátán-->jaj, szüntessük meg az ilyen dolgokat nehogy Rózsika megölje a nagymamát" Neee. Bármit, csak ezt ne. Ha már emerek vagyunk gondolkodjunk és ha már zenét hallgatunk és értjük a szövegét ne a tényszerű jelentésein akadjunk ki, hanem próbáljuk a saját érzésvilágunk, hitünk, felfogásunk szerint értelmezni. Én bennem pl. sokszor az fogalmazódik meg, hogy ezek a szövegek épp az ellenkezőjét mondják annak, mint a tényszerű jelentés, vagyis fölhívják rá a figyelmet, hogy vedd észre ezzel találkozol mindennap! És tégy ellene. Persze lehet (sőt szinte biztos vagyok benne) hogy kevesen (vagy csak én) értem így, de az a lényeg, hogy értelmezni tudom magamnak és helyre tudom rakni...(a másik meg az, hogy a szövegírókat is teljességel meg tudom érteni, hisz nekem is jól esik írni a gyilkosságról...ó, most bújt ki a sátán belőlem:P) Mindenesetre nagyon szánalmasnak tartom, hogy így akarsz küzdeni ellene. És ha ez amit írtál keresztény felfogás, hát tagadjatok ki. Egyszerűen sajnálom, hogy így kell fellépni ellene...ez ostobaság.
Más...Vaxi! középkorral kapcsolatban igazad van. Meg valahol a bálványimádatban is, de úgy érzem /lehet, hogy ismét csak velem van így/, hogy lecsengett az az idő, hogy a szobrot imádják...és nem arról van szó, hogy megtagadom a hitem. Csak talán végre megértik az emberek, hogy létezik Isten, de Isten nem a templom és a díszkirakata, hanem ezek csak eszközök. Maga a hit /annak, aki nem képmutató/ sokkal több egy szobornál, egy feszületnél, egy képnél, vagy 10 Miatyánknál. Az élet nem erről szól. És Isten se. Az, hogy keresztény vagyok azért van, mert Európába születtem. Indiában lennénk, lehet, hogy Buddhista lennék. Mindegy, mert nem ez a lényeg. És nem az, hogy milyen a szertartás, hogy imádkozol, csak az számít, hogy milyen vagy. Legalábbis ez a legfontosabb. Azért én hiszem, hogy élt Jézus és, hogy Isten volt, de ha mégse, a Biblia tanításai akkor is helytállnak, csak úgy, emberségben. Nem akarok senkit se megtéríteni és nem is fogok. Úgyis mindenki abban a gondolkodásmódban leli örömét, amire saját maga talál rá.
És ha már ez egy Christian Epidemic topic, hát én csak 1 számát hallottam...és az az igazság, hogy zeneileg nagyon tetszik, szövegileg pedig...a múlttal kapcsolatban sajnos igaz. Csak könyörgöm, ne húzzuk rá a középkor fátylát a jelenre, mert így már hazugság! szóval légyszi azért egy picit nézzetek körül..igaz, még mindig sok a képmutató ember, de már kihalófélben vannak...

Vaxi e-mail | 2005-02-22 18:10:01 | 19.
Hi!
Szal az egészet azzal kezdeném, hogy reagálok a 2. hozzászólásra.
Ne haragudj drága barátom... Meg tudnád mondani, hány ember halt meg a kurva egyház inkvizíciója miatt? Hány tudós, hány anyuka, akinek a gyermekei várták otthon, de egy hájas püspök halálra ítélte, és elégették?
Miért kell közvetítő közeg egy embernek, hogy megtalálja Istent. Állandóan azt mondják, hogy bálvány imádat bűn... Könyörgöm, a katolikusság mi? Kitaláltak egy Jézus szobrot, amit csókolgatnak, meg miegymás... Jaaa, ez nem bálvány imádat? Miért kell nekem elmondanom 10 miatyánkot, hogy a bűneim meg legyenek bánva?
Nem vagyok sátánista, nagyon messze áll tőlem, lennék Britny rajongó, mint az (EZ NAGY SZÓ ÁM!),
de az az isten (nem véletlen kisbetű) amit az egyház imád, nem az, amit hírdet...
Az epidemicről továbban:
http://www.christian-epidemic.com/
Készül a honlap, van hírlevél, tessék felíratkozni...
további szép napot!

Garfield e-mail | 2003-06-13 07:47:40 | 18.
szereted a Funreal Fog című számot!??


Előzmény: Vampire (17.)
Vampire e-mail | 2003-06-13 05:36:03 | 17.
Erdély tényleg szép hely, kirándulni tiszta élvezet... Ami a vámpírokat illeti... sajnos egyes black-kedvelők már divatból is vámpírrajongókká váltak, így az igaziak is kellemetlen árnyékba vetődnek. Én személy szerint vámpírfanatikus vagyok - a nevem is mutatja, haverek között is így hívnak -, imádom az éjszakát, a gótikus jeleneteket, a sötét romantikát, a romok közöt jól érzem magam, a holdfény erőt ad (a Nevergreen szövegei tökéletesek) stb.
Necro e-mail | 2003-06-12 19:01:40 | 16.
Nem neked mondtam,h ne téríts meg...olvastam,az előző hozzászólásodat(befolyásolható emberekről...) és igazad van,csak utálom amikor jönnek ilyen kis elvakult istenhívők és fikázzák a Sátánt,amikor azt se tudják miről szól!...amúgy inkább nem átkozok,mer visszaszáll és macerás kivédeni:)amúgy kösz az infót...a Marduk jó!már amennyit hallottam belőle...Erdélyi vagy?az annyira szép hely és ott legalább van sok vámpír:)

Előzmény: Vampire (13.)
Vampire e-mail | 2003-06-12 09:36:03 | 15.
Ha szereted a blacket, ne ne kíméld magad és szerezz be egyet (még úgy ahogy rímel is). Nem fogsz csalódni...
Nightqueen e-mail | 2003-06-12 09:34:30 | 14.
Nem láttam őt más fórumtémákban, de végig én sem néztem mindegyiket!

Nekem meg még Mardukot nem volt szerencsém hallgatni... :(


Előzmény: Vampire (13.)
Vampire e-mail | 2003-06-12 08:46:43 | 13.
Hó, Necro, tartsd vissza a lovaid! Senkit sem akarok megtéríteni! Mindenki abban és azt hisz, akiben és amit akar! Egy szóval sem kifogásolom a negatívitást (ha szeretem ezt a zenét, feltételezheted is...). Persze, nálam ez nem a Sátánt jelenti (valamikor az volt), meg van nekem minden hasonló dologban a saját, külön bejáratú entitásom. Ha valaki belepofázik ebbe, persze nyakát szegem, ezért én sem kontárkodok bele a máséba... Máskülönben ha hasonlítani kéne a zenéjüket, azt mondanám, hogy leginkább a Mardukhoz húz...

Visszatérés: Vajon ez a balfaSoul felszólaló minden hasonló rovatba beleártotta magát (nem vettem a fáradságot, hogy utána kutassak), egyáltalán még visszaolvassa a visszhangokat ez a messiás? Itt, Erdélyben van egy csodálatos kifelyezésünk, amire talán még ő sem szolgál rá... ezért nem is említem... de elég a mocskolkodásból.

Garfieldnek: feltétlenül szólok, sőt ha érdekel, van lehetőségem kijuttatni is...
Necronak: tarts ki az elveid mellett, de ne légy annyira hirtelen lángú. Símán is el lehet intézni dolgokat (egy kis, jó, hatásos átok sok mindent megold...)
Nightqueennek: Külön bejáratú sötét köszöntés

Garfield e-mail | 2003-06-11 21:12:47 | 12.
a lelkivilágomhoz

Előzmény: Necro (11.)
Necro e-mail | 2003-06-11 19:15:11 | 11.
Hé,nehogymá' megtéríts!a Sátán jó arc,ne bántsd!:)az ő szemében legalább nem bűnös az,aki élvezi az életet...

Amúgy annyi jót hallottam már Christian Epidemicről,csak épp a zenéjüket nem:( a havejaim nem ismerik én meg nem találom,hol lehetne letölteni v. csak belehallgatni...Mihez hasonlít?!


Előzmény: Soul (2.)
Garfield e-mail | 2003-06-11 09:20:20 | 10.
tetszik amit írtál! (aki nem erős egyéniség...) ebben nagyon igazad van!
írj ha lesz demo!


Előzmény: Vampire (9.)
Vampire e-mail | 2003-06-11 08:57:52 | 9.
Hááááááát, mit is mondjak...
A 30-at már rég seggbe rúgtam, mégis ilyen muzsikát hallgatok és alkotok (lásd: Cryptal), életstílusom is ehhez illő, mégse volt sohasem nagyobb befolyása életemre, semmilyen káros szenvedélyre nem suoktatott rá (1-2 sör azért még elmegy egy-egy melegebb vagy fárasztóbb napon). Itt Nightqueennek adok igazat: Aki erős egyéniség, azt nem befolyásolja. Csak ennyivel toldanám meg: Aki nem erős egyéniség nem kellene ilyen zenét hallgasson. Na, ez persze nem öndícséretnek szántam, csupán a tényeket állítom fel. Az ilyen zenében és hallgatóikban lehet, hogy ez a zavaró mások számára: túl dirrekten köpjük arcukra hibáikat. Ez nem azt jelenti, hogy nekünk nincs, és hogy nem foglalkozunk velük... Csak nem festjük a feketét meg a fehéret rózsaszínre: nem énekelünk szerelemről (persze, azért nem vetem meg a gótikus-romantikus szövegeket sem), amikor - ha a csipádat félresepred - ott van az a csomó szarság, amit egyszóval Életnek kell neveznünk.
Mellesleg a Sear Bliss és a Nevergreen mellett a Christian Epidemic a két legjobb magyar együttes!

Marque e-mail | 2003-04-20 10:41:16 | 8.
/offtopic/

soul, barátom, te valamit nagyon félreérthettél. voltál már pszichológusnál?? pedig úgy nézem, hogy kellene...

mind1, azért ott van az ellentét is: white metal, keresztény HC, kresztény rap, zsidó thrash metal (!)
meg hát ugye soulfly, kései sepultura
stb.

Garfield e-mail | 2003-04-20 09:44:36 | 7.
goth zene és az epidemic??? :))

Előzmény: dark-goth girl (6.)
dark-goth girl e-mail | 2003-04-19 14:01:50 | 6.
en imádom a goth zenét beleértve epidemicet is még csak 14 eves vagyok es fél eve vislemem ezt a stilust es nagyon jol erzem igy magamat :)
Garfield e-mail | 2003-04-09 20:02:26 | 5.
most olvasom! ez vicc!!? ha nem akkor egy balfasz vagy! na az ilyen szennyeket kell kitakarítani! te jó ég!! ennél irtózatosabb faszságot!
be is raktam az Eltörött világot a CD játszómba! sajnállak barátom! remélem egyszer felnyílik a szemed!


Előzmény: Soul (2.)
Nightqueen e-mail | 2003-04-09 16:16:01 | 4.
Előzmény: Soul (2.)

Először is azzal kezdeném, hogy védelmembe veszem a Christian Epidemic együttest. Ők nem sátánisták, és a zenéjük sem sátánista. Ők csak a vallás árnyoldalaira akarják felhívni az emberek figyelmét.
17 éves vagyok, 12 éves korom óta hallgatok ilyen, és hasonló zenét. Nem iszom, nem cigizek, az átlagom 4,6 (legrosszabb esetben). Vajon rám miért nem volt káros hatással a metal?
Nem kell ilyen felelőtlen kijelentéseket tenni, hiszen nem csak a zenét kell hibáztatni. Ott van pl. a neveltetés, ott van a baráti kör... Ez is elgondolkodtató. Rapperek, discosok közt is előfordul a züllött életmód, a kábítószer... Nem igaz?!
Ennek a zenének hihetetlen ereje van, és sok rossz dolgon segít áttenni magunkat.
Tény, hogy vannak brutális szövegek, de azoknak nincs hatásuk a kiegyensúlyozott személyekre!!!

Máté1 e-mail | 2002-08-28 20:09:57 | 3.
ez meg miafaszom?

Előzmény: Soul (2.)
Soul e-mail | 2002-08-28 12:08:56 | 2.
Tudd, hogy mit hallgatsz!


"Óvatosak és éberek legyetek. Ellenségtek, az ördög, mint ordító oroszlán jár körül, keresve, kit nyeljen el.''

Péter I. 5,8.


Ugye nincs messze az igazságtól, ha feltétlezzük, hogy szereted a jó zenét. Esetleg a rock zenét is, sőt talán annak keményebb változatát is.
De vajon figyelemmel kiséred-e a számok szövegeit?
Sajnos nagyon is sok együttessel kapcsolatban elmondhatjuk, hogy addig jó, amíg nem érted vagy nem figyeled a szövegeket.
Pontosabban fogalmazva addig sem jó, mert akár hiszed akár nem, sok együttes szakosodott a hallgatóság tudatalatti befolyásolására - természetesen negatív irányba (más médiumokban - tv, rádió, film, sajtó - ezek a módszerek tiltottak). A szövegekben megtalálható a kábítószer és a szexuális szabadosság "egyszerű népszerűsítésétől" kezdve, mindenféle érték és társadalmi rend tagadására való felhíváson keresztül a gyilkosságra, öngyilkosságra és általában az erőszakra való nyilt buzdítás is. A helyzet azért elkeserítő, mert az ilyen együttesek száma sokkal nagyobb, mint gondolnánk.

Megdöbbentö tény, hogy az utóbbi évtizedekben a sátán legfontosabb eszköze a "hard rock" vagy "metal zene", amivel a fiatalok tömegeit képes - akár akaratuk ellenére vagy tudtuk nélkül - a saját szolgálatába állítani vagy legalább is közvetve beléjük ültetni negatív eszméit. A rock a fiataloknak a történelem során valaha is látott legnagyobb mértékű elfajulásához vezetett!

Ezeken az oldalakon nem bocsátkozhatunk mélyreható elemzésekbe, hanem csak egy rövid kivonatot, egyfajta FEKETE LISTÁT adunk közre Corrado Balducci: Sátánizmus és rockzene című könyvéből (megjelent a Bencés kiadónál) néhány dalcímmel és szövegpéldával. A szerző a Vatikán témával foglalkozó szakértője, így az információk megbízhatóak és hitelesek, söt mi több, egyszerűen ellenőrizhetőek a kérdéses zeneanyagok elemzésével (kivéve a tudatalatti befolyásolásra szánt rejtett üzeneteket). A könyvet "kötelező olvasmánynak" ajánljuk, hiszen hátterében sok-sok éves elkötelezett kutatómunka áll, így a felsorakoztatott tények nagy száma miatt semmiképp sem tekinthető egy fajta szűk csoport magánvéleményének. Terjeszd ismerőseid körében, hogy aktív résztvevői legyünk az ördög elleni harcnak!

Álljon itt egy utalás egy angol nyelvű cikkre, azon kevéske anyagok egyikére, amelyek az interneten elérhetőek e témában:
Ned Ingberman: Music's Power: To Use or Abuse

Hangsúlyozni szertnének azonban, hogy mottónk a rockzenével kapcsolatban is igaz, azaz nem az eszközök rosszak önmagukban. Így természetesen nem minden rockzenekar sátánista vagy terjeszt személyiségromboló eszméket. Még nagyobb hiba lenne magát a műfajt elátkozni sok negatív képviselője miatt, hiszen a mai könnyűzene éppúgy lehet az evangelizálás eszköze is. Erre szép számmal találtok példát oldalainkon is.


AC/DC (ennek jelentése az együttes alakuásakor még a jól ismert egyenáram/váltóáram volt, később azonban megváltoztatták jelentését: Anti-Christ/Death to Christ)
Hell's Bells
...egy életet sem kímélek ...elviszlek a pokolba ...a sátáné leszel. A pokol harangja, igen!


DEAD KENNEDYS
I Kill Children (Fresh Fruit For Rotting Vegetables, 1980)
...megölöm a gyerekeket ...szeretem nézni, ahogy meghalnak ...megrígatom a mamájukat ...rájuk gázolok, szétlapítom őket az autómmal ...hallani akarom a sikoltásukat

BLACK SABBATH - Ozzy Osbourne
The Suicide Solution (Blizzard Of Oz, 1987)
...Az öngyilkosság az egyetlen kiút, tényleg nem tudod miről van szó?

IRON MAIDEN
If yuo want blood, you've got it

KISS (Kings in Satan Service)
The God of Thunder
...egy démon nevelt fel azért, hogy uralkodjak, mint ő, aki van .... a saját gyönyörűségemre szólítom a sötétséget ...

MEGADETH
The skull beneath the skin
...felkelnek a rossz próféták ...boszorkányság és fekete mágia ...a nekrózis a valóság, a bőrbe döfő nagy tűk ...csináld meg a skalpját, hogy lenyúzhasd, dugj fémdugót a fülébe ...mostmár felnégyeltünk ...a vallás elveszett

MÖTLEY CRÜE
In the beginning (South At The Devil 1983, 1999)
...gyertek hát fenevad fiai, legyetek erősek és dicsőítsétek az ördögöt!

POSSESSED
Holly Hell
...a sátán földjére kell mennünk, könyörögjetek a halálért ...a gyűlölet napjai, a kín napjai, a sátán örökké tartó birodalma

LED ZEPPELIN - JIMMY PAGE


ELECTRIC LIGHT ORCHESTRA
Eldorado
...Krisztus, olyan pokoli vagy
Secret Messages
...légy üdvözölve sátán, légy üdvözölve a shown

VINCENT FOURNIER - alias ALICE COOPER

MICK JAGGER - ROLLING STONES
Simpathy for the Devil, Dancing with Mr. D., To their Satanic Majesties, Let it bleed

WHO

SEX PISTOLS

METALLICA

JUDAS PRIEST
Beyond the realm of death
...tedd meg!

EAGLES
Hotel California
hosszú fordított üzenet a LaVey-féle Sátán Egyháza alapításáról

MICHAEL JACKSON
Beat it!
...én valóban hiszek a sátánban.

BEATLES
Devil's White Album - Revolution number 9 (a lemezipar történelmének elsö fordított üzenete)
...izgass fe halott ember (egyértelmű utalás Jézusra összevetve Ringo Star és John Lennon kereszténység ellenes nyilatkozataival)
Yellow Submarin, Lucy in the Sky with Dimonds - biztatás a kábítószerre

Szándékosan hagytuk a Beatles-t a lista végére, mert sokakban biztos heves ellenkezést vált ki ennek a világszerte istenített csapatnak az említése ilyen témával kapcsolatban. Talán épp azért fontos hangsúlyoznunk velük kapcsolatban a szigorú szelektálás fontosságát, mert sok daluk ismert, amelyekben humanitárius, sőt keresztény értékekről énekelnek. Ez a fajta szélsőségek közötti váltogatás, az értékek összemosása kimondottan veszélyes kellő tájékozottság hiányában (pl. tinédzserek kialakulóban lévő értékredje).


Figyelem! Költözünk!


Munkatársakat keresünk!

Ha lelkigyakorlatok, ifjúsági találkozók ill. egyéb előadások, szemináriumok hanganyagainak beszerzésében segítségünkre tudnál lenni, kérünk jelentkezz! Technikai felkészültségre nincs feltétlenül szükséged, elég ha megszervezed, hogy egy másolatot kapjunk egy adott esemény helyszinén készült felvételböl.




mottó: ... mert a zene komoly befolyással van testünkre, lelkünkre, akár akarjuk, akár nem; vagy javulásunkra vagy romlásunkra !!

-------------------

Szent Mihály arkangyal, védelmezz minket a küzdelemben; a sátán gonosz kísértései ellen légy oltalmunk! Esedezve kérjük: „Parancsoljon neki az Isten!” Te pedig, mennyei seregek vezére, a sátánt és a többi gonosz szellemet, akik a lelkek vesztére körüljárnak a világban, Isten erejével taszítsd vissza a kárhozat helyére! Amen.


Soul e-mail | 2002-08-28 11:41:28 | 1.
Jóóó muzsika... :o))


1  


Az itt olvasható hozzászólásokért a szerkesztőség nem vállal felelőséget.