Click to Visit
Jazz / Blues - Magyar Jazz Élet
Kereső:
Részletes kereső!
Belépés regisztrált tagoknak:
Login:
Jelszó:
Üdvözlünk a Zene.net fórumában!

Regisztráld magad most! Ezáltal Te is hozzászólhatsz a különböző témákhoz és új témát is nyithatsz!
Regisztráció | Kereső | Kategóriák

1  

cprod e-mail | 2019-01-01 18:30:42 | 17.
*Ceki Productions*

Az alábbiakat vállalom:

Képszerkesztés:
Kreatív grafika, logó, névjegykártya, szórólap, poszter, étlap, itallap, címke, naptár, csomagolás, borító, manipulálás, retusálás, fényelés

Videószerkesztés:
Zenei klip, rövidfilm, intro-outro, videós utómunka, forgatókönyvírás

Zeneszerkesztés:
Egyedi alap, intro-outro, reklámanyag, karaoke, dalszövegírás

Műfajtól és felhasználási céltól függetlenül előre egyeztetve bármi elkészíthető! Gyors válasz és munkaidő!

https://www.facebook.com/cekiproductions
https://soundcloud.com/cekiproductions
http://www.youtube.com/cekiproductions

lgtfr e-mail | 2007-09-24 15:27:40 | 16.
Érdekességek Frenreisz Károlyról (az Omega együttes volt tagjáról):


Tartalom:


1. Frenreisz Károly Auswitzban
2. Frenreisz Károly Dachauban
3. Frenreisz Károly és az AIDS
4. Frenreisz Károly és a lánya
5. Frenreisz Károly és a rokonok
6. Frenreisz Károly és a távoli rokonok
7. Frenreisz Károly és a vallás



1. Frenreisz Károly Auswitzban

Frenreisz Károlyt és két testvérét a rokonok bújtatták a háború alatt. Amikor feszült lett helyzet, feltették őt és Andras nevű bátyját a svájci vonatra, hogy menjenek ki a rokonokhoz. (Frenreisz Károly valójában nem 1946-ban született, hanem Latinovits után 3 évvel, a háború végén kb. 11 éves volt. A bátyja egy degenerativ idegrendszeri betegségben szenvedett, le volt épülve agyilag.) Szóval Frenreisz Károly úgy gondolta, a svájci rokonok nem látnák őket szívesen, leszállt a vonatról és elment Auswitzba (no comment.) Andrást is lehúzta magával, aki olyan állapotban volt, hogy általában azt tette, amit mondanak neki. (Bár megpróbált ellenkezni.)


2. Frenreisz Károly Dachauban

Auswitzban Frenreisz Károly jelentkezett egy olyan programra, amelyben a németek testvéreket próbáltak szaporítani egymással. (Ezt gyerekekkel is csinálták, nem tudni miért.) Amikor megkérdezték, van-e lánytestvére, F.K. hülyének tetette magát (németül nem tudó hülyének) és bólogatott - ja, ja... Indulás előtt bement az orvosi szobára elbúcsúzni a testvérétől. "Maga hova megy?" kérdezték.

Amikor Dachauba értek, megkérdezték F.K.-t, hol a testvére? Mondta, hogy a testvére Auswitzban maradt, mert nagyon beteg. Sajnos a német nyelv sajátosságai folytán rögtön kiderült, hogy az Auswitzban maradt testvér sem lány, hanem fiú. (Ha én szél lehetnék...) "Akkor maga mit fog itt csinálni? Nézelődik?" érdeklődtek.


3. Frenreisz Károly és az AIDS

Frenreisz Károly HIV-fertőzött. Ez nem nagyon dúlja fel, kb. 5 évente csináltat egy vércserét egymilliárdért és kész. Ebben az a vicces, hogy neki olyan HIV-vírusa van, amiből soha nem lesz AIDS, tehát teljesen feleslegesen csináltatja ezeket. (Ugye milyen jó lett volna ezt korábban tudni, mondjuk néhány vércserével ezelőtt? De hát aki nem ad infót, az ugye kapni se akarjon...)

Frenreisz Károlynak az a véleménye, hogy vannak, akik csak a nyomorgáshoz értenek. Hát, a vércsere biztos kellemesebb, főleg, ha előszörre nem sikerül és ismételni is kell. Izlés dolga.


4. Frenreisz Károly és a lánya

Frenreisz Károly lánya magtalan lett egy abortusztól. Műtéttel segíteni lehetett volna rajta, de apu nem adott pénzt. ("Ha beteg leszek és műtétre lesz szükségem, kikéred a kártérítést?" "Eszembe sincs!!") Azért megnyugtató, hogy F.K. nemcsak a mások gyerekének nem ad műtétre pénzt, de a sajátjának sem.

Nem tudom, engem Frenreisz Károly valahogy a viccbeli gonosz kismalacra emlékeztet ("Nem adokk!")



5. Frenreisz Károly és a rokonok

Frenreisz Károly a vele napi kapcsolatban lévő rokonoknak sem mondta meg, hogy vegyék ki rá a kárpótlást, hagyott viszont rájuk egy hercig kis idegrendszeri betegséget, lásd fent. Mondjuk ebben van is valami ráció, mert ő tényleg teljesen önállóan szállt le a svájci vonatról, ez egy "saját" teljesítmény volt. Másoktól is elvárja az önálló teljesítményt, de a jelen történelmi helyzetben ilyen bravúrokra nem nyílik lehetőség. (Maradjunk a szellemi teljesítményeknél, mint például ez. Tetszik?)

Frenreisz Károlynak egyébként semmi baja nem esett a lágerben. Auswitzban, amikor jelentkezett a programra, rögtön külön tették és tömték mint a libát. Dachauban meg csak röhögtek rajta három hétig. ("Keressen magának valami elfoglaltságot!") És ott volt elég ennivaló is. A végén már nem is végeztek ilyen kisérleteket, semmilyen trauma nem érte őt.

Amikor vége lett, üzent a rokonoknak, hogy menjenek ki érte, el is mentek. Karcsin nem látszott semmi, csak fáradtnak tűnt. Kérdezték, hogy volt-e valami baj, mondta nem, csak "olyan sok butaságot csinálnak itt".

Később aztán valamiért úgy döntött, hogy mindenért az őt rejtegető család tagjai felelősek, utálja is őket hetediziglen. Amikor az egyik rokon az 50-es évek végén elment hozzá pénzt kérni, javasolta neki, hogy menjen el dolgozni. (Amúgy dolgozott, csak rossz idők jártak a családra.) Erre kb. egy magyarázat kinálkozik, az, hogy valamelyik rokon a háború után megkérdezte tőle, hogy mégis mi a fenének szállt le a vonatról. (Ugyanis kiderült, hogy Pestről vitték el őket, nem lehetett azt hazudni, hogy útközben történt valami.)



6. Frenreisz Károly és a távoli rokonok

Frenreisz Károly jobban tenné, ha nem mondaná azt a távolabbi rokonairól, hogy: "Én is megb..sznám ezt a nőt!" Nem akarunk tőle vírust kapni.



7. Frenreisz Károly és a vallás

És lehetőleg azt se mondja, hogy "Az isten b..ssza meg azt a kurvát..." Őt még eltemetni sem fogják a saját vallása szerint, nem kell az istent ebbe belekeverni.




Frenreisz Károlyról a fényképe alapján is látni, hogy undorító ember, ezért felesleges volt mindezeket végigolvasni.

JUNIOR KIRÁLY e-mail | 2007-09-17 13:28:07 | 15.
L.L. JUNIOR A LEGESLEGNAGYOBB ISTENKIRÁLY AZ UNIVERZUMBAN ÉS MÉG AZON IS TÚL!!!!!!!!!

MINDENKI MÁS CSAK CSIKCSKA!!!!

L.L. JUNIOR 4 EVER!!!


Előzmény: elixir (14.)
elixir e-mail | 2007-09-10 07:44:28 | 14.
BUDAPESTI SMOOTHJAZZ ZENEKAR ZONGORISTÁT KERES! Egyelőre javarészt Fourplay feldolgozásokat játszunk, később Spyro Gyra, The Rippingtons stb. valamint saját dalok vannak tervbe véve. Fellépési lehetőségeink adottak. Fontos, hogy elsősorban nem az anyagiak, hanem a zene és zenélés szeretete a zenekar mozgató rugója. Ha felkeltettük érdeklődésed, várjuk jelentkezésed az elixirjazz@gmail.com címen!
szbmate e-mail | 2007-08-21 14:10:07 | 13.
hogyha már naggyából jól kezelem sima 3 oktávos cé hangolású herflit, akkor szerintetek milyet érdemes vásárolnom a továbblépés érdekében? Jazz stílusban szeretnék játszani. ÉN kromatikusra gondoltam. ez jó ötlet lenne? nem vagyok benn biztos. előre is kösz. Máté


Előzmény: Viko87 (12.)
Viko87 e-mail | 2007-07-08 00:31:22 | 12.
sziasztok!
egy nagy kérdéssel/kéréssel fordulok hozzátok:
szakdolgozat előtt állok, és a zenei stílusokról, öltözködésekről fogok írni, és nem bízom a saját ismereteimben, mert sajnos elég szegényesek...
tudnátok nekem egy kicsit segíteni?
a kérdésem az lenne: le tudnátok nekem írni, hogy PONTOSAN (részletesen) hogy néz ki egy jazz-t, és egy blues-t hallgató valaki? mindenféle kiegészítőkkel, hajjal, ruházattal, mindennel.
nagyon örülnék, ha tudnátok segíteni.
előre is köszi mindenkinek, aki segít! :)

smaragd8 e-mail | 2007-06-21 07:09:26 | 11.
http://lounge.protect.hu/forum
lounge, ambient, nujazz, breakbeat, d&b, trip-hop... stb... muzsikák, lemez- és koncertajánlók
ha regisztrálsz, egy raklapnyi ilyen stílusú zenét tehetsz magadévá
no...? jössz?

WebCsatorna e-mail | 2007-05-31 09:39:16 | 10.
Sziasztok!
Van egy friss interjúnk Eric Truffaz-val. Keveset beszélt, viszont jó sokat vettünk fel a koncertből.
Egy kis csemege a fülnek:) Jó szórakozást!
http://webcsatorna.hu/filmek/walkman070529

Khempejjer e-mail | 2007-05-14 17:01:46 | 9.
www.scastbluesband.atw.hu

Szeretettel várunk mindenkit első koncertünkre, melynek a barcsi jazz és blues fesztivál ad otthont 2007. június 15-én.

vj_szasza e-mail | 2006-06-22 16:36:42 | 8.
Hello!!!
valaki kisegíthetne zeneileg.
A Hot Jazz Band zenéit keresem.
írjatok emailt:
szt.alexandra@citromail.hu címre
minden zenét segítséget előre is köszönök
üdv vvj_szasza

csonakház e-mail | 2005-04-25 19:34:39 | 7.
Május 12-én este 20:15-kor Axl és a Nightfly fellép a Csónakház Mulatóban (Római Part 30.)
Vendég: CHARLIE.
Belépés ingyenes.
Mindenkit szeretettel várunk!:)

aries e-mail | 2005-02-03 08:48:59 | 6.
Sziasztok! Szeretnénk promotálni mindenkit, aki a magyar zenei életben ott van a szeren (nem csak jazz zenészeket, hanem hangszerkészítőket, stúdiókat, rendezvényszervezőket, versenyeket is!) egy ingyenes regisztrációval a Magyar Zeneatlaszba.

http://zeneatlasz.hu

(Term. hirdetési lehetőség is van, ha vki ki akar tűnni a sorból!)


Előzmény: Murdoc69 (1.)
Savas e-mail | 2004-02-06 00:40:00 | 5.
Shazeen:John Zorn nevére meg vörösödni és sápadni kezd??:DDDD
Én nem a technikai problémákra hegyezném inkább ki,hanem arra,hogy nincs benne lélek!

Shazeen e-mail | 2004-02-03 21:57:42 | 4.
Itt az a gáz, hogy nem úgy megy a Jazz mint kellene ilyen kamarazenekar szerű csapatok mennek big band néven. Persze a klasszikus Big Band felállás megvan náluk, de nem úgy szól. Az improvizációk jók, de sokkal jobban feldobná ha úgynevezett "Trading solo"-k mennének. Ez azt jelenti, hogy egymás után szólózgat pl. 4 trombita és "feleselnek" egymásnak. A Big Bandnek ez a legjobb része. Na meg a zenészeket klasszikus technikákkal tanítják a Jazzre. Én egy zenetanárt megkérdeztem tud e asszimetrikus fúvókát szerezni trombitához és csak lesett hogy olyan is van......
Savas e-mail | 2004-02-03 00:40:36 | 3.
akkor megjegyeznék:a magyar dzsesszélet olyan,mint egy roppant önző,törtető és rettenetesen bogaras vénember,aki ugyanazt ismételgeti folyamatosan.Kurva kevés olyan muzsikus van,akiben van spiritusz.A nagyja meg olyan középszerű,altatás.
Darksun e-mail | 2004-01-25 12:21:33 | 2.
hát Tesa a hun jazzenei életben nem vagyok sjana annyira ott...
...a hot jazz bandet nem komálom.
régebben volt egyik rádión egy jazz garden nevezetű műsor, abban voltak nagyon komoly kis zenék.
de már megszűnt. :(
viszont van egy ilyen hely is, ami frankó lehet ám!
:D
Épp Herbie-t hallgatok...
...AFRO BOOGIE nagyot üt!
:DDDDD

nah peace!
DS!
luvRAC!


Előzmény: Murdoc69 (1.)
Murdoc69 e-mail | 2004-01-17 10:11:48 | 1.
Úgy gondoltam kéne egy ilyen topic is, ahol dumálhatnánk arról hogy pl.: mikor, hol vannak koncertek.
Ja tud valaki Miskolcon olyan helyeket ahol jazz zene szól?A Réteskéken kívül?
Szereti valaki a Hot Jazz Bandet?
Remélem majd írogatsz ide is Darksun!


1  


Az itt olvasható hozzászólásokért a szerkesztőség nem vállal felelőséget.