Click to Visit
Zene.net törzsasztal - Zenei kritika
Kereső:
Részletes kereső!
Belépés regisztrált tagoknak:
Login:
Jelszó:
Üdvözlünk a Zene.net fórumában!

Regisztráld magad most! Ezáltal Te is hozzászólhatsz a különböző témákhoz és új témát is nyithatsz!
Regisztráció | Kereső | Kategóriák

1  

cprod e-mail | 2018-09-25 19:40:07 | 3.
Ceki Productions*

Az alábbiakat vállalom:

Képszerkesztés: 
Kreatív grafika, logó, névjegykártya, szórólap, poszter, étlap, itallap, címke, naptár, csomagolás, borító, manipulálás, retusálás, fényelés

Videószerkesztés:
Zenei klip, rövidfilm, intro-outro, videós utómunka, forgatókönyvírás

Zeneszerkesztés:
Egyedi alap, intro-outro, reklámanyag, karaoke, dalszövegírás

Műfajtól és felhasználási céltól függetlenül előre egyeztetve bármi elkészíthető! Gyors válasz és munkaidő!

https://www.facebook.com/cekiproductions
https://soundcloud.com/cekiproductions
http://www.youtube.com/cekiproductions

kisceki e-mail | 2013-12-23 09:48:16 | 2.
Ceki Productions
Reklám anyag, intro-outro, hanganyag promóhoz.
Külföldi és hazai dalok instrumentáljánk elkészítése. Karaoke, fellépés, egyéb komolyabb felhasználásra.
Egyedi beatek saját igény szerint stílustól függetlenül színes palettán. Hazai legjobb rap beatek innen származnak!
Gyors válasz és munkaidő! Több év a szakmában! Egyszerűbb igénytől slágerszintű premium kategóriáig!
Érdeklődés : cekiproductions@freemail.hu email címen!

Xbone e-mail | 2005-11-01 07:21:52 | 1.
Süket fülek gyógyítása – Effeta: Ébredés

Az elmúlt hónapban jelent meg az album, nagyon friss, nagyon aktuális.
Már a kezdés is okoz meglepetést a gyanútlan és felkészületlen hallgatónak,
az első nóta olyan mély döbbenetet okozott, hogy alig győztem magamhoz térni.
Szóval szólni kezdett az anyag, valami, a megszokott zenei kategóriákba belehelyezhetetlen alternatív - vagy még sem - rockmuzsika. Vagy valami olyasvalami. Pörgős, shuffle-beat, ahogy a zenekar nevezi ezt a stílust. Hangzásában, hangulatában nagyon vidám, mégis mesterien elkészített album, profi, kimunkált, nyers, sallangoktól mentes zenei anyag.

A csapat szándékosan ragaszkodik a jó értelemben vett puritán megszólaláshoz, tartózkodnak minden olyan mesterséges beavatkozástól, ami a hanganyagot az élő zenétől eltérővé tenné. Semmi effektezés, semmi átverés. Csak tiszta zene. Nagy előnye ennek, hogy a lemez anyaga koncerten is pontosan reprodukálható.
A szokásos gitár-dob-basszus alapfelálláson kívül fúvósokkal is találkozunk a lemezen, sőt, a zene jelentős részében domináns szerepet játszanak. Olyannyira, hogy segítségükkel teljessé válnak a zenét uraló, jellemzően elég komoly felépítésű összhangzatok.

Ennek következtében viszont egészen biztos, hogy a táncdalok és slágerzenék harmóniáihoz szokott fülnek a végeredmény már szinte sokkoló lehet. Vagy még sem? Izgalmas zene ez, de igazán csak annak, aki kiismeri magát az összhangzattanban, legalább alapfokon. Az tudja értékelni a gitárok és a fúvósok sokrétű, itt-ott szándékosan kissé disszonáns összjátékát. A két trombitás fújja szakadatlan, de míg a fúvósok más esetekben általában a háttérben szoktak maradni, az Effeta zenéjében inkább rájuk kerül a hangsúly, többnyire viszik a dallamot. Ehhez képest a gitárok sokkal inkább kísérőhangszerként vannak jelen. Hallani ugyan egy-két helyen erősebb hathúros megnyilvánulásokat, de igazi gitárszólókkal csak elvétve találkozhatunk a lemezen. Többségükben inkább szólisztikus zenei elemek ezek, de ebben a műfajban ez helyénvaló is: csapatmunka van, semmi önző, egyszemélyes magamutogatás.

Említést érdemelnek a kiválóan felépített vokálok és a zenekar énekesnője, aki igazán figyelemreméltó színvonalat képvisel. Tisztán és erőteljesen énekel, és nagyszerűen kiegészíti a férfi énekest, akivel együtt abszolút hiteles produkciót nyújtanak. Utóbbi előadásmódja jóval nyersebb, de éppen emiatt nagyon emberi, természetes. Az összhang egyébként nemcsak az énekeseket, hanem az egész zenekart jellemzi, a pörgős, feszes ritmusok alatt minden a helyén van, a dobos és a basszusgitáros kiváló teljesítményének köszönhető ez a rendíthetetlenül stabil lüktetés.

A pörgés annyira jellemző az Effeta muzsikájára, hogy a lemezen lassú nótát nem is hallhatunk, legfeljebb középtempós témákig lassít néha a zenekar. A shuffle-beat, vagy „tuktaratta”, ahogy a zenekar viccesen definiálja ritmusképletüket, abszolút meghatározó az egész lemezen. A korong egyébként nagyon szépen szól, a keverés a HSB stúdió és Regenye Zoltán zenei producer munkáját dicséri. Persze nem csoda, ha jó az anyag, a zenekar közel hét hónapot dolgozott a felvételek elkészítésén, és további egy hónap kellett a keverésre, masteringre. Nem kevés idő ez, így lehet igazán nagyot alkotni. Minden tisztán és erőteljesen szól, kellemesek az arányok, példaértékű munka.

A szövegekben végig jelen van némi fanyarkás humor, egy kis önirónia, egy kis játékosság. A két énekesre is jól építenek, párbeszédes témák is hallhatók, ezek különösen élvezetessé teszik a dalokat. Mindezen könnyedséget sugalló tulajdonságaik ellenére azért egyik sem könnyen emészthető sláger. De mégis fülbemászó és a slágerek jellegzetességeit felmutató ötletekkel rendelkező album.

Jó hangulatú, elég sajátos hangzás- és gondolatvilágú zene hallható az Ébredés címet viselő korongon. Ez már nem az első lemeze a zenekarnak, de mindenképpen fennállásuk eddigi legszínvonalasabb terméke. Egy tucat dal foglal helyet az új albumon, ezekből a zenekar a Presszó című szerzeményt részesíti előnyben, ha ízelítőt kér valaki. Nekem a legjobban a Finálé tetszik, azt mindig megismételtetem a lejátszóval, mert egyébként is rövidke. Mint korábban már utaltam rá, az effeta szó az érzékszervek megnyitására szólít fel. Jó névválasztás, javaslom, hogy ennek a felszólításnak minél többen tegyünk is eleget!

A zenekar honlapja a http://www.effeta.hu/ címen látogatható.







1  


Az itt olvasható hozzászólásokért a szerkesztőség nem vállal felelőséget.