Click to Visit
Zene.net törzsasztal - RAJONGÁS - a véleményetek érdekel!!
Kereső:
Részletes kereső!
Belépés regisztrált tagoknak:
Login:
Jelszó:
Üdvözlünk a Zene.net fórumában!

Regisztráld magad most! Ezáltal Te is hozzászólhatsz a különböző témákhoz és új témát is nyithatsz!
Regisztráció | Kereső | Kategóriák

1  

cprod e-mail | 2018-09-25 19:40:31 | 34.
Ceki Productions*

Az alábbiakat vállalom:

Képszerkesztés: 
Kreatív grafika, logó, névjegykártya, szórólap, poszter, étlap, itallap, címke, naptár, csomagolás, borító, manipulálás, retusálás, fényelés

Videószerkesztés:
Zenei klip, rövidfilm, intro-outro, videós utómunka, forgatókönyvírás

Zeneszerkesztés:
Egyedi alap, intro-outro, reklámanyag, karaoke, dalszövegírás

Műfajtól és felhasználási céltól függetlenül előre egyeztetve bármi elkészíthető! Gyors válasz és munkaidő!

https://www.facebook.com/cekiproductions
https://soundcloud.com/cekiproductions
http://www.youtube.com/cekiproductions

Xpressmusic84 e-mail | 2008-04-03 21:15:08 | 33.
Sziasztok! Ha Magyarország legolcsóbb stúdióját keresitek, látogassatok el honlapunkra: www.xpressmusic84.eu (hangszerelés, zeneszerzés, szövegírás, lemezkiadás, honlapkészítés és felügyelet, grafikai és nyomdai munkák, reklám, remixek, mixek főként populáris, trendi, dance, elektro stb. műfajokban) INGYENES TANÁCSADÁS!!!
Az Xpressmusic84 Studio and records

Vivee N. e-mail | 2005-02-07 19:41:55 | 32.
SZIA

Előzmény: froko (31.)
froko e-mail | 2005-02-05 18:40:33 | 31.
Szia!

Én most vagyok itt először, én odavagyok RW-ért, nagyon imádom őt:))) Át tudom érezni azt amit Te érzel, én ebben a körben vagyok benne, igaz én a bátyám révén ismertem meg őt:)
Sajnos nem jutottam ki a koncertjére, egész este sírtam otthon emiatt...
Szia!


Előzmény: Punyó (9.)
riti e-mail | 2004-08-08 15:28:42 | 30.
Szió Sophie!!!!!!!! Én asszem ugyanígy érzek, ahogy te! Teljesen odavagyok értük, főleg Duncanért! Neked ki a kedvenced?

Előzmény: Sophie S. (28.)
:) e-mail | 2004-08-02 14:14:51 | 29.
En Avriler vagyok oda mert nagyon hasonlitunk!
amikor meg lattam rokton nagyon megszerettem es az az almom hogy egyszer par szot tudjak valtani vele!!!! :)

Sophie S. e-mail | 2004-08-01 22:00:43 | 28.
HI!
Én nagy blue-rajongó vagyok már 3 éve.Nem tudom,h h kezdődött ez az egész,egyszerre csak +fogott bennük vmi.Először nem vettem komolyan ,de mostmár annál inkább.Ez sztem 1 eléggé fura érzés,hülyeség lenne szerelemnek mondani,de biztos ez vmiféle "rejtett" kapcsolat,melyről csak az 1ik fél tud.Ezért ez 1 eléggé fura dolog.
Na majd még írok!


Előzmény: Sz@sz@ po (27.)
Sz@sz@ po e-mail | 2004-07-22 11:32:41 | 27.
Sziasztok!

Kb.1 hete val.ki írta hogy van 1 busz aki kivisz 35-40 fot vagy többet Némethországba a Placebo koncertre. létszi írd le a nagyon pontos részlete ket és az erélhetoségeket.

puszi, létszi irj

Sz@sz@ po e-mail | 2004-07-18 19:43:14 | 26.
Sziasztok!

én szasza vagyok. nagyon megköszönném ha amit most kérdezek arra válaszolnátok. engem az érdekel hogy a Placebo felfog-e lépni Pesten?
és ha igen mikor/hánykor/ hol,
nagyon megkösszönném!
Puszi, akirám kattint

cicapötty e-mail | 2004-07-14 15:14:18 | 25.
Sziasztok!
A rajongásról én is tudnék mit mesélni.Nekem az első rajongásom Császár Előd volt 16-17 évesen.De ez semmi volt az utána következőhöz képest.Shygys. Immár 6 éve. Most,24 évesen még mindig megdobban a szívem,ha Őket hallom.Igazából nekem az egyik tag a fontos.Szerelem,vagy más érzés köt hozzá.A mai napig találkozom vele,tudom mit csinál és ami a legfurcsább,kezd máshogy viselkedni.Már nem egy rajongó kiscsaj vagyok a szemében,( 18 évesen sem voltam már az a sikítozó fajta)hanem egy dolgozó nő,aki jól érzi magát egy valaha ismert emberrel.Jó,ez a valaha kicsit túlzás,de tény,mostmár nem várják az öltöző előtt lányok,akik nyakig kifestve,alig ruhában nyomulnak.Ami engem illet,mindig "normálisan" viselkedtem.Szóval én sokat köszönhetek a rajongásomnak.Kinyíltam az emberek felé,vidékről Pestre költöztem,ősztől főiskolára megyek.Ezt mind Neki köszönhetem.Miatta fejlődöm és megyek előre.Sokkal több a szép emlékem,mint a kellemetlen.És nem utolsó sorban a csapatnak köszönhetem a legjobb barátnőmet( egy koncerten találkoztunk ).A rajongás nincs korhoz,iskolai végzettséghez,anyagi helyzethez kötve.Találkoztam lánnyal,aki tanári diplomát szerzett,volt,aki egy szakmunkásbizonyítvánnyal és férj nélkül gyereket szült.Volt,aki kocsival, volt aki csak stoppal közlekedett.Volt akit apuci pénzelt,volt aki dolgozott a pénzért.De mindenkiben egy közös dolog volt.A Shygys.Szinte bármit megtettünk volna értük.Emlékszem,amikor valami bajuk volt,vagy amikor a Kozsó utánuknyúlt és nem engedte Őket fellépni.Mi akkor is velük voltunk.Illetve 1-2 ember még ma is figyeli a pályájukat.
Ennyi.

gengsztercsaj e-mail | 2004-06-16 09:19:14 | 24.
Szerintem a rajongásban van jó adag elvakultság is. Aki rajongó, olyan, mint a plátói szerelmes, a rosszat is jónak látja. Ennyit fűznék hozzá a témához.
Igazán rajongani a tizenévesek tudnak érzésem szerint (én most 24 vagyok), annak idején a rajongásom abban merült ki, hogy felkutattam minden élő koncertet az országban, felvásároltam a fellelhető magazinokat, ahol megjelent az együttes, illetve zenész, sőt színész (ilyen esetben előadásokra is eljártam), videóra klipek felvétele, begyűjteni a hanganyagokat. Fontos lehet az öltözködés is, hogy azonnal lássák, milyen stílusért rajong az illető. Jó érzés találni hasonló érdeklődésű társakat, manapság interneten könnyű az ismerkedés...

Évi88 e-mail | 2004-06-09 15:38:52 | 23.
Sziasztok!
Bocsi a zavarésért. Azt szeretném meglérdezni, hogy szereti itt valaki Danielle Steel-t? Ha igen írjon nekem.
Köszi
Évi

feza e-mail | 2004-06-08 16:10:54 | 22.
Rájöttem valamire,az ember zenei fogékonysága sokban függ attól, hogy milyen körülmények között él, élt (élni fog? :)),valamint attól, hogy mennyire fogékony az újra.Persze itt nem az úgynevezett "divat" zenékre gondolok elsősorban.Bár az én szememben ezek az emberkék nem is annyira fogékonyak a zenére, inkább a divatra.1éniséget nélkülöző, csoportos önámítás.Kár, hogy sok ilyen humán van, de nélkülük talán az úgynevezett rétegzene sem lenne az ami... Nem?
hel e-mail | 2004-06-07 08:34:14 | 21.
Szia Samp!!!
Kezdem az elején a rajongásomat: kb.6-7 éves koromban teljesen oda voltam Halász Juditért.Olyannyira,hogy 1szer 1 koncertje után haza mentem és frufrut vágtam olya amilyen neki volt.

Kb.8-10 éves koromban nagy 5ive,VIP,és Ace of Bace rajongó voltam. Éjjel nappal őket hallgattam.Ezeket a zenéket szüleim vették nekem,hogy ezt hallgassam.De akkor még teccet is...

Aztán 11 éves koromban 1 osztály kirándulás folyamán a barátnőm megmutatta a Slipknot zenéjét(Iowa album)+ A Tankcsapdától a Baj van album.Egész ok. alatt ezeket hallgattam és nagyon megteccet.
hát szóval ez elég nagy váltás volt a korábbiakhoz képest. Azzóta az ilyesmi zenéket hallgatom.2003 nyarán láttam a Depresszio-Lásd klippét a tv-ben.Annyira megfogott a zenéjük, hogy azóta is a rabja vagyok.Minden kicsi betűt ami Depresszióról szólt összegyűjtöttem 1 füzetbe.Mostmár nem "rajongok" ennyire értük,ez nem azért van mert alább hagyott a szorítás,hanem mert elég ha a zenéjükkel egyesülni tudok. Így vagyok sok 1ütessel is....


Előzmény: samp (1.)
hel e-mail | 2004-06-03 09:22:30 | 20.
Hello ilovemanson!!!Tisztelem az olyan embereket,mint Te.Szen'tem a rajongás nem ott kezdődik,hogy elmegyek minden koncertre(lehetőség szerint persze)+mindeneden láccik hoty nagy fan vagy ,hanem szentem az alényeg,hogy belül érezd azt, hogy ez az ami A Tied,Ez Te Vagy!!!
Persze nekem is vannak poszterek a falamon,van pólóm amin a kedvenc 1üttesem van(Depresszio) és gyűjtök róla Mindent.Szóval ki így ki úgy.Ja, és ne érdekelj,hogy mit gondilnak-mondanak rólad!!!A lényeg,hogy élvezd amit csinálssszzzz úgy ahogy akarod!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Előzmény: ilovemanson (10.)
kubuszok e-mail | 2004-05-17 12:03:29 | 19.
Rajongás? Én sose tudtam semmiért se túlzottan rajongani (értsd sikítozás, stb... ). Nálam a rajongás inkább a hűséget jelenti. Minél jobban tetszik egy zenész/együttes, annál tovább tartok ki mellette, még ha éppen gyenge albumot is ad ki. Például régen szerettem az Oasis-t, de a legutóbbi két albumuk elég gyenge lett - több Cd-t nem fogok tőlük megvenni.
png0101 e-mail | 2004-02-13 19:14:01 | 18.
<center><a href=http://iconoid.web1000.com/majus.html target=_blank><img src=http://iconoid.web1000.com/bbsmile.gif></center>
remélem összejön,mindenhova benyomom,ha nem sikerül sukbizzátok ki a linket.
Lényeg hogy BB koncert lesz,és most éppen rajongok :))

png0101 e-mail | 2004-02-13 19:12:18 | 17.
<center><a href=http://iconoid.web1000.com/majus.html target=_blank><img src=http://iconoid.web1000.com/bbsmile.gif></center>
remélem összejön,mindenhova benyomom,ha nem sikerül sukbizzátok ki a linket.
Lényeg hogy BB koncert lesz,és most éppen rajongok :))

fairground e-mail | 2004-01-01 22:33:00 | 16.
Marilyn Manson stílusa nagyon idegen tőlem, de én senkit nem fikázok. Különben is, azokról szeretnék írni, akiket szeretek! Azt persze tudom, hogy milyen pocsék érzés lehet, ha a Kedvenced miatt - legyen az bárki - szórakoznak veled!
Nekem a família mindig minden zenei hóbortomat tolerálta, ha nem vettem túl hangosra. Ha viszont a kedvencem öltözködését vagy hajviseletét vagy egyéb szokását utánoztam, abba azért néha belekötöttek otthon is. De nem érdekelt, tudjátok, hogy van ez... Egyébként régebben inkább a suliban cikiztek ki az többiek, mert nekem sem az éppen akkor népszerű sztárok voltak a kedvenceim.

A '90-es évek elején ABBA-val kezdtem, akkor amikor mindenki a Depeche Mode-ot, a Bonanzát vagy az ún. techno-pop együtteseket (2Unlimited, Capella, Culture Beat, stb.), esetleg a U2-t szerette. Az ABBA-t az osztálytársaim (középsuli) gyerekesnek és ódivatúnak minősítette. Sőt, még a barátaim is leszólták (házibulikon azért néha jól jött!). Nagyon megragadott a '70-es évek zenei világa, az ABBA-n kívül nagyon komáltam a zenés-táncos filmek zenéjét (Szombat esti láz, Grease, Hair, All That Jazz, Csillag születik, Elevenen maradni, Flashdance, Dirty Dancing, Footloose - utóbbi négy már '80-as évekbeli) és úgy általában a soul-os beütésű dalokat.

Aztán 180 fokos fordulatot vett zenei orientációm, mert egy sajnálatos esemény megváltoztatott mindent: Freddie Mercury halála után ha akartam, ha nem felfigyeltem a Queen munkáira és rajongóvá váltam. A Queen mellett szinte kizárólag rockzenét vagy AOR-t (Toto, Bon Jovi, Heart, Lita Ford, stb.) hallgattam. Még egy kicsit a U2 is belefért és ez átvezetett a következő korszakomba.

Telelett ugyanis a hócipőm a rockkal és részben visszatértem a hetvenes évekhez, de főleg felfedeztem a nyolcvanas évek újhullámos zenéit - ez valóságos aranybányának bizonyult! A kedvencem Annie Lennox lett, megint egy olyan előadóművész, aki hazánkban nem valami népszerű, dalait méltatlanul keveset játsszák a rádiók, annak ellenére, hogy 2003. júniusában jelent meg a(z általam) várva várt Bare című új lemeze. Mindenképp le kell írjam, hogy a Eurythmics az nem egy a '80-as években oly sok, tingli-tangli zenét játszó szintipop-együttesek (pl. ABC, Spandau Ballet, Kajagoogoo) közül! A Eurythmics egyedisége abban áll, hogy Annie Lennox kitűnő szövegíró, versei irodalmi igényességűek, zenéjükben pedig több műfaj keveredik. Koncertfelvételeiken "variálják" az előadott dalokat: ez azt jelenti, hogy mindig más a hangszerelés, a vokál (Annie remekül improvizál) és nemcsak a stúdiófelvételektől különböznek az élőben előadott dalok, hanem két egyforma koncertverzió sem létezik!

A 2003-as évvel úgy voltam, hogy - Annie új albumát leszámítva - nem nagyon érdekelt a kortárs popzene. Bár megjelentek ígéretes tehetségek a palettán (Destiny's Child/Beyoncé, Alicia Keys, Anastacia, Dido, Nelly Furtado, talán még a Blue is) és a változatosság kedvéért örültem a rockzenei élet fellendülésének is (nu metál asszem, nem igazán hallgattam, de a pluralizmus érdekében jó, hogy van); nem ragadott meg senkinek az újonnan megjelent lemeze.

Egészen addig, amíg meg nem történt az, amire a legmerészebb (zenével kapcs.) álmomban sem gondoltam volna: rátaláltam arra a zenekarra, amelyik minden eddigi kedvencemből a legjobb tulajdonságo(ka)t magába gyűjti!

Egy haverom tudja, hogy én ott mérem le egy előadó tehetségét, hogy milyen produkciót nyújt élőben, ezért azoktól is gyűjtöm a koncertfelvételeket (CD-k, videokazetták), akik nem annyira a kedvenceim.
Haverkám novemberben felvette nekem a HBO-ról a Simply Red egy órás koncertműsorát, ami a 2003. elején megjelent Home c. album lemezbemutató koncertjéről készült - és kiadott - DVD-nek a rövidített verziója. Hát én ennek úgy mentem neki, hogy nem ismertem túlságosan ezt az együttest (annyit tudtam, hogy az énekes neve Mick Hucknall és az általam utált '90-es évek elején lett néhány slágere, mint pl. a Stars, a Something's Got Me Started meg a Fairground) és nem reménykedtem valami színvonalas előadásban. A '90-es években divatzenét játszó énekesek közül ugyanis szerintem senkinek nem volt jó hangja (Madonna vagy George Michael kivételek, de ők is a '80-as években kezdték)!

Tovább növelte bennem a negatív előítéletet az is, hogy új lemeztől sok jót várni nem lehet, csak a "klasszikusok" az örökzöldek... Ja meg a feldolgozások, pfujj! Aki feldolgoz - ez volt a korábbi véleményem - az általában azért teszi ezt, mert saját kútfőből nem tud írni/zenét szerezni. Már pedig a Simply Red 2003. elején egy Hall&Oates dal feldolgozásával - Sunrise - került a slágerlistákra. A dal, amikor a rádiók elkezdték nyomatni nem tetszett, de nem is tartottam rossznak. Szóval, elkezdtem nézni a koncertet, és az első néhány szám után - pedig mind az új albumról voltak - elégedetten nyugtáztam, hogy "nem is olyan rossz ez". Főleg az tetszett, hogy a hagyományos (főleg rockzenekarokra jellemző) zenekari felállás (kb. négy-öt tag: énekes, gitáros, dobos, basszusgitáros, plusz egy billentyűs) helyett egy nagyobb zenekar játszott (kiegészítés: egy három tagú fúvós szekció és két háttérénekesnő) és minden hangeffekt élőben szólalt meg. A gazdag hangszerelés azonban nem fűszerezi túl a show-t, mindenből annyi és ott van, amennyi és ahová kell!

Nyoma sem volt itt a korábban a képzeletemben élő gagyi diszkócsapatnak egy közepeske hangú bájgúnárral!
Mick Hucknall, az énekes egyáltalán nem hangsúlyozza túl a külsőségeket, öltözéke egyszerű (fehér ing + szürke nadrág + fekete cipő), a zenére ösztönösen mozog (ilyet se láttam még: a saját zenéjére bulizik!), látszik hogy élvezi amit csinál, nem mesterkélt, nem produkálja túl magát; és ami a LÉNYEG: csodálatos énekhangja van, és tud is vele bánni, soha nem téveszt, de nem is erőlködik.
Virtuozitását - ha lehet ilyet írni - a You Make Me Feel Brand New című Stylistics-interpretációval bizonyította. Bár ülve néztem a videót, éreztem, hogy meg kell kapaszkodnom valahol...

Egyben eszembe jutott rajongói elkötelezettségem Annie Lennox felé (mert nálam Kedvenc, nagy K-val csak egyetlen előadóművész lehet) és azzal "próbáltam magamat lebeszélni", hogy "jóvanna, énekelni tud, de hangszeren játszani nem"! (Annie Lennox két hangszeren is nagyon jól játszik: fuvolán és zongorán). Hát erre a ráadásban kigyün ez a pasas a színpadra egy szál akusztikus gitárral a kezében, rá is zendít a Holding Back The Years-re - végem van, elvesztem, kész; ilyen nincs!!!

Nem könnyű összegezni, hogy mi is ragadott ebben meg úgy igazán (azóta az összes eddig megjelent lemezt beszereztem)?!
Talán az, hogy a Simply Red sok elemet visszahoz, beépít a szerzeményeibe az általam is hőskornak tartott hetvenes évek világából (elsősorban a funky-soul vonulatból), másrészt a zenekar élő előadásában egyaránt megnyilvánul az Earth Wind And Fire-re jellemző monumentalitás és a Eurythmics-re jellemző variációs-improvizációs készség, kreativitás. Ez nem ám olyan olcsó retrózás, mint a Modjo-tól a Lady (a Chic Soup For One-ját koppintották le) vagy a Spiller: Groovejet (az is valami Chic-sample), ez más!

Mick Hucknall előadásmódjában is jelen van a korábban szinte csak Freddie Mercury-ra jellemző elevenség, a színpadi szereppel való teljes azonosulás; és persze egy olyan énekhang, ami mind az egyediségét, mind a terjedelmét (oktávok) tekintve megüti a Freddie Mercury által magasra állított mércét. Amire viszont csak Hucknall képes, de sz.v.sz Mercury-nak nem igazán sikerült: a közönséggel való teljes azonosulás előadás közben, a lelkileg érzékelhető távolság teljes megszüntetése a szólista (+zenekar) és a hallgatóság között.

"A New Flame has come!" - BÚÉK mindenkinek! :))


Előzmény: ilovemanson (15.)
ilovemanson e-mail | 2003-12-28 10:41:16 | 15.
ja és a falam tele van CSAK Manson poszterrel ezért szokott anyam csesztetni. most kaacsonykor si nemtom hogy szoba kerult h manson WPW koros (apjatol orokolte) és ebben a korban vannak rohamok, ritka aszivmegallas, de lehetseges! és hát o énekel.. megerolteti magat. már csomoszor sírtam miatta, mert nem tehetek rola BELESZERETTEM megismertem mint zenészt, és mint embert (bár ebben az esetben nem tudhatok tul sokat ugyebar) naszoval az volt, h errol beszeltunk. megint elkezdtem, de most csak konnyeznoi. anyám és apám elkezdte mindenfélével csesztetni és ez nagyon bántott ossze vissza beszéltek faszsagokat rola aminek a fele se igaz. és elkezdtem sirni.. hat igen van igy.. eccer szétvertem az oszimat is miatta, de ezt nem részletezem... és amugy már csomoszor almodtam vele, pedig tuggyuk az almainkat nem mi vezereljuk.. legalabbis nem azt almodjuk amit mi akarunk..

Előzmény: ilovemanson (10.)
ilovemanson e-mail | 2003-12-10 19:46:26 | 14.
na végre egy értelems wmber! :_))) mejjik interjut lattad? mejjik adon?? mikor? mewtrt ha mostanaban, sé én nem lattam, akkor megneznem, sé felvenném videora. mit mondott az intarjhuban?

Előzmény: Annie (13.)
Annie e-mail | 2003-12-09 11:19:50 | 13.
Mansonról annyit fűznék hozzá, hogy a zenéje távol áll tőlem, de egyszer olvastam egy vele készült interjút, és meglepett, milyen értelmes, normális ember. Azóta nincsenek előítéleteim a zenészekkel kapcsolatban.

Előzmény: ilovemanson (10.)
Annie e-mail | 2003-12-09 11:16:24 | 12.
Szerintem ez egyéntől függ és azon belül is változik. Nálam valahogy így alakult:

9 évesen Szandi rajongója voltam, ami abból állt, hogy szüleimet megkértem, vegyék meg nekem a kazettáit (nem lemásoltam, mint több ismerősöm), gyűjtöttem a róla szóló újságkivágásokat (képcsókolgatás itt kimaradt, mert én is lány vagyok) és hűségesen megvédtem osztálytársaimmal szemben, akik vagy nem szerették vagy titkolták, hogy szeretik, mert "nem menő".

12 évesen egy amerikai színészért rajongtam (nem írom le a nevét, mert most már nagyon gáznak érzem), ami abból állt, hogy igyekeztem megnézni minden filmjét, a sorozata heti epizódja előtt egy órával már olyan izgatott voltam, mintha randira mennék, gyűjtöttem a képeket és újságkivágásokat és csókolgattam a posztert a falon. Ja, meg álmodoztam róla, hogy kijutok Amerikába, találkozunk, elválik miattam a feleségétől, stb.

17 éves korom óta Star Trek rajongó vagyok, megvan nekem az összes film (némelyik három nyelven is) meg vagy kétszáz rész a sorozatból. Mostanában már nem vagyok elvakult rajongója (annak idején egyébről nem tudtam beszélni, mint a Star Trekről, fejből tudtam a párbeszédeket magyarul és németül is, és ha álmomból felvertél is meg tudtam mondani, hány óra van még hátra a következő epizódig), azt hiszem, kinőttem már a rajongó-korszakból, de még mindig nagyon szeretem. Itt már nem egy emberért / színészért rajongtam (bár Spock bagyon tetszett...) hanem az eszme fogott meg, egy jövőkép, ahol a galaxis minden népe békében él (és a legtöbb háború véget ér a 45 perces epizód végére, stb).

A zene iránti rajongásom úgy alakult, hogy mindig sikerült azokat szeretnem, akik ismerőseim / családom / osztálytársak stb. körében a legkevésbé voltak népszerűek, szóval a rajongás általában azt jelentette, hogy körömszakadtáig ragaszkodom hozzá, hogy igenis X.Y. zenéje a legjobb. Ezenkívül kedvenceimnek mindig az eredeti CD-jét veszem meg (tudom... az már nem divat... na és? :) és csak azokat a dalokat töltöm le netről, ami másképpen nem hozzáférhető. (ritka remixek, régi dalok, stb.) Meg persze hevesebben dobog a szívem, ha egy kedvenc dalomat adják a rádióban és csúnyán tudok nézni, ha belepofázik a műsorvezető.

Szóval nálam valami ilyesmit jelentett a rajongás.
Bocs, ha hosszú voltam.


Előzmény: samp (1.)
Dark Lord e-mail | 2003-12-05 16:42:29 | 11.
MArilyn Manson the God!!!!

Rajongasrol!!! Ismered a szoveget, anyagot gyujtesz rola DE FOLEG A SZOVEG A LENYEG a mondanivalo

ilovemanson e-mail | 2003-11-30 07:39:14 | 10.
hát azért nem úgy van ez, ahogy mondod... az osztályomban egyedul én hallgatok manson-t gyakran szolnka be akára suliban, ritkán az utcan, hogy fuj/kurva marilyn manson. és engem ez nem érdekel. mert szeretem. van tole 200 klipem kb, 100 audiom (minek tobb, ha megvan klipben?) az osszes cd-juk magvan, van rola csan mansonrol 6000 képem a gépemen. naygon szeretem már mint pasi istetszik. sokan elítélik, pedig nem is ismerik. lehet hogynem is akarják megismerni,mert egy csomo pletykat mondtak rola. egy-két példát írok: addig nem lépett fel, ameddig szét nem téptek egy kutyát,.. mozgó láncfűrészt dobott a kozonsegbe,... uvegszeme van,.. és a kedvencem: kivetetette a bordait, h leszophassa magát.
ezek baromi nayg marhaságok, és sokan elítélik emiatt, és nem akarják megismerni, pedig ezek nem igazak...
és amugy a világ legjobb karfacsonyi ajandekat kaptam: dec. 12-én megyek Bécsbe manson koncertre... ja és egyeek mellett van tole/rola konyveim, és vannak cd-im (pc-s) interjukkal. ezen kivul egy csomo dvd-m megvan toluk, és rengeteg interju.
nálam ez jelenti a rajongást. minden egyes képnek amit meglatok, ésmég nem áttam ugy orulok, mintha valami csoda tortént volna. ja és interjuim ugy is vannak, h nem lehet latni/hallani (az elozoekhez ijet értettem, szal azokon lehet latni), hanem szoveg abbol már osszegyujtopttem 100 oldalt, és még gyujtok..
hát... mást nemtok mondani..


Előzmény: Linda (8.)
Punyó e-mail | 2003-11-08 11:45:42 | 9.
Én Robbie Williams-ért vagyok oda. Furcsán kezdődött, mert egyik napról a másikra hirtelen bekattant, hogy kell nekem az escapology cd. Itt kezdődött. Tetszett a cd, és elkezdtem keresni róla híreket, infókat..egyre pozitívabb lett a benyomásom róla. Most meg voltam a koncertjén és kész! Azt szeretem benne, hogy annyira életszerű, nincsenek allűrjei, csomó magyar mondatot megtanult a koncertre..stb. Meg integetett nekem, mert pont szemben álltam vele. Minél többet tudok meg róla, annál jobban szeretem őt, és annál még többet szeretnék tudni. ez egy ördögi kör, de élvezem. Benne van a mindennapjaimban, de mégsincs telitapétázva a képeivel a szobám. A számai mintha az én életemről szólnának! Hát most enny, hátha segítettem vmit. Sziasztok!
Linda e-mail | 2003-07-29 18:59:58 | 8.
Az én véleményem egészen más ...
Én például két és fél éve 5ive rajongó vagyok.
Számomra az a rajongás, amit én csinálok ...
Most felteszitek a kérdést: "Mit teszel?"
Nos, én nem tudok nélkülük élni. Minden nap velük kelek, velük fekszem ,és a nap többi részében is ott vannak. A fülhallgató szinte mindig a fülemben van, akár otthon, vagy utcán legyek.
Milyen meglepő, 5ive megy benne. Nagyon sokan cikinek tartják ezt. Ebből is látszik, hogy ki a divetból szerető, és ki az aki valóban szeret egy együttest. Nem értem, hogy mi ebben a ciki, hiszen egykoron mindenki értük volt meghalva, égett a világ a 5ive-láztól. Aztán az emberi természet eldobta magától őket, mintahogy minden más együttest. Én is mondhatnám, hogy ciki, ha valaki mondjuk Marilyn Manson-t hallgat, hiszen divat zenévé vált. Mondhatnám rá, hogy te nem is szereted, te csak nem akarsz kikerülni a társaság középpontjából. De nem mondom, hanem megértem. Ezért elvárnám, hogy engem is megértsenek az emberek! Mondhatni őrült vagyok. Irdatlan mennyiségű cikkem, poszterem van tőlük, cd-ik nagyrészt megvannak. Napjaim nagyrésze azzal telik el, hogy utánuk érdeklődöm. Sokszor eredménytelenül, de valamikor eszméletlenül tudok visítani, amikor meglátok egy új képet róluk, vagy hasonlók. A füzeteim végén például ott van egy-egy kép róluk "szerencsehozóként". Felvállalom, szeretem őket.
Számomra ez a rajongás ...
Remélem tudtam segíteni hozzászólásommal munkádat, sok sikert, puszi ... Linda

Witch e-mail | 2003-07-15 20:48:36 | 7.
Szeretem Ville Valo-t.Tavaly a szigeten koncertezett /szokás szerint/ és én azok közé a szerencsések közé tartoztam,akik valakinemk a nyakában ültek.Körbenéztem,és keményen 3-an voltunk.Mintha rám nézett volna,bele a szemembe...de szerintem csak haluztam:)
Majd idén újból leteszteljük:DDD

Access Denied e-mail | 2003-07-04 22:48:42 | 6.
Rajongás - hasonló érzés mint a szerelem. Ha keresed, ha csak divatból akarsz valakinek a drukkere lenni, vagy mert a baráti társaságod befolyásol, akkor nem jön be! De ha figyelmesen hallgatsz mindent (fokozatosan fedezed fel hogy milyen színes a zenei paletta), akkor előbb vagy utóbb a sok közül kiemelkedig Egy, aki megfog. A zenével, a hangzásvilággal, a klipekkel, a koncertfelvételekkel, a szövegekkel és azzal a filozófiával, világlátással amit az adott művész(ek) képviselnek-közvetítenek.

Háromféle rajongó van: az egyik a tipikus divatmajmoló kamasz, aki pár hónapig odavan egy felkapott fiúbandáért vagy lánycsapatért (annak valamely tagjáért), aztán "kiszeret belőle" és a láz elmúlik, majd más divat jön... Aztán beleszeret egy közvetlen környezetében lévő, hús-vér fiúba vagy lányba, és innentől kezdve a zene csak háttérzaj vagy hangulatkeltő a bulikon, lényegi szerepet azonban nem tölt be a fiatal életében.

A második csoportba az tartozik, akinek megtetszik egy együttes vagy szólista (zene+image), de tudatosan is választja őt, hiszen saját életével vagy személyiségével nem elégedett és ezért a rajongott ideál(ok) által sugallt mintára reformokat próbál maga körül végrehajtani. Meg tudja az illető fogalmazni, hogy mik azok az értékek amik az ő életéből, családjából, környezetéből hiányoznak, de szerinte ezek fontosságára az ideál képes rámutatni, mintegy "bíztatja" a rajongót hogy jó úton halad és ez erőt ad neki. Ide szintén főleg a tinik tartoznak, de azok közül is az érettebb gondolkodásúak, gazdagabb lelki világúak, kultúrálisan igényesebbek.

A harmadik csoportba pedig az olyan rajongók tartoznak, akik már túlvannak a kamaszkori önazonosság-keresésen, tehát nem elsősorban azért van szükségük egy ideálra hogy "utat mutasson nekik" (vagy csak kiutat az élet sivárságából, a szürke hétköznapokból), illetve alternatívát kínáljon a szülők, az iskola vagy más - a kamasz szemszögéből nézve elnyomó hatalmat képviselő - személyek iránymutatásával szemben.

Tulajdonképpen nem is keresik az ideált, hanem egyszercsak találják: a vájtfülű zenehallgató rábukkan egy olyanra, amely/aki a dalszövegekben (versekben) olyan gondolatokat és érzelmeket fogalmaz meg (művészileg igényes formában), amelyek a "rajongó" gondolatvilágával, értékrendjével, érzületével majdnem teljesen megegyeznek. (Szerintem sok ember azért válik neurotikussá vagy szenvedélybeteggé, mert úgy érzi nincs senki aki komolyan venné az ő gondolatait, érzelmeit, "ábrándjaival" egyedül van a világban és a rideg valóság azt igazolja vissza, hogy álmokra nincs is szükség. A hétköznapi embereknek még sokszor a családon, a baráti körön vagy a munkahelyen/iskolában sincs arra alkalmuk, hogy kifejezhessék magukat - de ha akad olyan, aki képes világgá kürtölni, lásd "nem mondhatom el senkinek, elmondom hát mindenkinek", akkor az ember talán már nem találja a belső dolgait olyan értéktelennek, haszontalannak.)

Az ilyen rajongó tehát úgy érzi, ideálja "belelát a fejébe, a szájából veszi ki a szót" anélkül persze, hogy ismerné. /Én szerencsésnek mondhatom magamat, mert azt hiszem ide vagyok sorolható. :D/

mansonmarilyn e-mail | 2003-06-23 15:04:17 | 5.
Szeretem és kész!!Erre nem tudnék mást irni!!
Andetty e-mail | 2003-03-21 19:54:19 | 4.
Szióka!!!Tudom,hogy ez a kérdés nem ide tartozik,de Kinek mi a kedvenc együttese???(Magyar)Ha valakit érdekel,Enyém a United.Ha Valaki tud Róluk valami érdekeset az válaszol Nekem??? Kösszencs:Andetty

Előzmény: samp (1.)
Sasa e-mail | 2003-02-16 19:57:16 | 3.
H! csakh lásd h vannak rendes emberek is, én is leirom a véleményem. A rajongás nekem nem az, h sukítozok eszeveszettül, és csókolgatom a kedvencem poszterét, és csak azér szertem esetleg, mer qjól néz ki. Hát nem! Az én életstílusom a hiphop, és ezzel 1ütt MinM. A zenéjében érzem mindazt, ami nekem kell, ami nekem hiányzik, és hasonlónak érzem vele az életem annak ellenére, h nem ismerem. Ezt különösebben nem lehet elmondani, ezt érezni kell. Én a tehetségéért, a kitartásáért, a munkájáért becsülöm. Ennyi. Na ciao: Sandra
doze e-mail | 2003-01-31 14:19:57 | 2.
Szia! Én nem hagylak cserben, mert ha valaki, akkor én aztán tudom mit jelent a rajongás!Savage Garden-Darren Hayes rajongó vagyok, de állatian!
Utálom is magam ezért, mert ha megtudok róla egy új infot, vagy meglátok egy képet az újságban máris elfelejtek levegőt venni!Mindent tudni akarok róla!Meg akarom szerezni az összes kiadatlan dalait!Egyszerűen megőrülök érte/tőle!Imádom!És imádom azt is, aki egy picit is szereti őt/őket!Részemről ennyi!Pusz!!!

samp e-mail | 2003-01-15 10:48:12 | 1.
Sziasztok!
Szociálpszichológia műhelymunkámhoz gyűjtök anyagot, szeretném, ha leírnátok, számotokra mit jelent a rajongás. A válasz lehet akár 1-2 szó, de kifejthetitek bővebben is, akár itt, akár e-mailben: rajongas@freemail.hu
Előre is köszönöm!
Samp


1  


Az itt olvasható hozzászólásokért a szerkesztőség nem vállal felelőséget.