Hírek

Dr. Dre 2010-be adná ki a Detoxot

Dr. Dret szerintem senkinek nem kell bemutatnunk. A híres producer több híres rapper karrierjét egyengette, több híres előadó számaiban is feltűnt. Mégis ez a legenda csak egy önálló lemezt készített. Tíz éve dolgozik második nagylemezén, aminek a kiadását először 2004-re írták ki, de a nagyszámú, egyébként híres vendégsztár késleltette az album kiadását. A vendégsztárok többek közt Eminem, Snoop Dog, 50 Cent, The Game, Gwen Stefani és Mary J. Blige voltak. Dre azt reméli, hogy 2009-ben befejezi a munkálatokat és 2010-re már ki is tudná adni.

2009. október 10.

Kanye West a hindu vallásban keresett menedéket

Kanye a VMA-n történő botrányos kirohanását rengeteg negatív visszhang kísérte, ezért úgy döntött szünetet tart egy hindu közösség köreiben, Indiában, Pondicherryben.

Nagyon megbánta, amit tett, legfőképpen Taylor Swiftet nem akarta megsérteni. Úgy tűnik, anyja 2007-es elhunyása óta Kanye karrierje gyors iramban ível lefelé. Ráadásul Lady Gagával való közös turnéját is lemondta.

2009. október 10.

50 Cent kritizálta Lady Gaga és Kanye turnéját

Nagy megdöbbenést váltott ki 50 Cent, amikor a Hot 97 magazin a Gaga és Kanye turnéjáról kérdezte a rapper véleményét.

„Ááá, a melegturné” –mondta 50 cent –”Hisz Gaga maga mondta, hogy a turné meleg”.

Gaga még az Out magazinnak adott interjúban valóban leszögezte, hogy ő meleg, meleg zenét csinál és mindent szeret, ami meleg.

„Mit mondott Kanye, ő is meleg?”- folytatta viccelődve a rapper.

Már előtte se volt valami jó viszonyban Kanyéval, de a kezdeti ártatlan rivalizálás, amiből 50 Cent jött ki vesztesen, átment utálatba. Kanye botrányos fellépése Taylor Swifttel szemben az MTV VMA-n, újabb támadófelületet biztosított számára.

„A saját súlycsoportjával kéne próbálkoznia” - reagált az eseményre.

Curtis(50 cent) nem csak Gagáékat, de Jay-Z –t is kritizálta, azt állítva, hogy beszólásait a média félreértelmezte. Nem akart mást csak egy egészséges rivalizálást kiépíteni, ami mindig is része volt a Hip Hop kultúrának. Jay-Z –re nem hatott ennyire ez, azt mondta senki nem fél 50-től, ezzel csak úgy viselkedik, mint egy kis gyökér.

Gaga és Kanye később közös beleegyezéssel lemondták a turnét, de nem 50 miatt. Gaga, amikor kérdezték csak annyit mondott, hogy szomorúnak találja, hogy valaki ennyire homofób.

2009. október 4.

Ludacris a konyakiparba is betör

Ludacris birodalma egyre csak nő és nő. Jó példa erre a nemrég létrehozott saját konyakmárka. A Wine and Spirit show-n és a Vinexpon (amit a Franciaországi Bordeauxban rendeznek) jelentette be a hírt. Az új márka neve Conjure (varázslat) lesz. Az új konyakot a Birkedal Hartmann-nel közös cégük gyártja. Birkedal Hartmann a neves konyakmárka, a Kim Hartmann tulajdonosa.

A Conjure nem kizárólag a sztároknak készül, elsődleges célközönsége az átlagember. Ludacris nem csak jóváhagyta az előállítást, hanem ő maga is keményen dolgozott az eredményért.

-Nem csak a nevemet adom a termékhez, - nyilatkozta Ludacris az Agence France-Pressenek – amikor egy üzletbe beszállok magam is tevékenyen részt veszek benne.

Ludacris januárban egy hetet töltött azzal, hogy 40 aromából kialakítsa a tökéletes ízt. Sikeresen elkészítette januári házi feladatát, a konyak 60-80%-át afro-amerikaiak vették meg az amerikai piacon. Valószínűleg ennek köze van ahhoz, hogy a hip-hop kultúra mindig is része volt a konyak. Több neves rapper is megemlítette a dalaiban, mint például Jay-Z, Tupac, Nas és Dr. Dre.

A nagy érdeklődésnek köszönhetően július 1-jén konyakkal megrakott hajó indult Norvégiába, szeptemberig pedig 1 millió üveget remélt szállítani Amerikába.

2009. szeptember 27.

DMX készen áll a visszatérésre

Tényleg visszatér a híres MC? Több év kihagyás és az Arizonai börtönben eltöltött idő után jogos a kérdés. Számtalanszor próbált ismét feljutni a csúcsra, de valamiért sosem sikerült, és amikor megkérdezték, miért, mindig kitérő választ adott. Az a pár év a börtönben talán elgondolkodtatta, hisz most végre visszatér és azt csinálja amihez a legjobban ért, rappel. Már két számban is feltűnt: Ruff Ryders Who’s real? remixében amivel aVh1 Hip Hop Honors című műsorában lépett fel, valamint a Party up-ban, ami egy újabb kísérlet, hogy a rivaldafénybe jusson. „Ki vagyok éhezve a sikerre, ugyanakkor a padlón vagyok. Túl sok rossz dolog van odakinn, most ne bonyolódjunk bele a nevekbe. Az utca népe nem fogja elfelejteni, hogy mit jelentettem nekik, és én sem. Nekik is szükségük van a zenémre, és nekem is kellenek ők.” - nyilatkozta Dmx.

Dmx két lemez kiadását fontolgatja, egy hagyományos rap, valamint egy gospel albumét. Swizz Beats DMX állandó producere, természetesen most is vállalta a közös munkát, és nagyon ügyel arra, hogy biztosítsa az ideális körülményeket a rappernek két első osztályú album kiadásához.

2009. szeptember 27.

Rihanna és Mos Def egy filmben

Rihanna hamarosan betör a filmvilágba is, ugyanis ő kapta a főszerepet a “Mama Black Widow” című filmben. A film, amelyben az egykori rappper Mos Def is szerepel egy 1969-es Iceberg Slim-regényen alapul. A könyv egy fekete házaspár életét mutatja be az 1930-as évek Amerikájában. A filmet Darren Grant rendezi, aki a Destiny’s Child klipjeinek készítésével vált ismerté.

2008. május 28.

Jay-Z turné júliusban

Jay-Z közölte a júniusban esedékes angliai turnéjanak fontosabb adatait. A hip-hop művész öt helyen fog fellépni a koncertsorozat során. Az első előadás helyszíne Bournemouth International Centre, ahol július 15-én lép fel, végül az utolsó koncert július 21-én Aberdeen-ben lesz. A koncertek előtt még megjelenik a Glastonbury fesztiválon június 28-án, majd a Linkin Parkkal lép fel a Milton Keynes Bowl-on június 29-én, végül a londoni O2 Wireless Festival-on tart egy koncertet július 3-án.

2008. április 24.

Az LA Times visszavonta P. Diddy-ről szóló cikkét

A Los Angeles Times hivatalosan visszavonta azt a múlt havi cikkét, amely arra utalt, hogy P. Diddy érintett volt egy 1994-es lövöldözési ügyben, amelyben Tupac Shakur-t meglőtték. Az újság hivatalosan bocsánatot kért, miután elismerte, hogy hamisított dokumentumokon alapult a cikke. Az LA Times kijelentette, hogy szerették volna hivatalosan is tisztázni azokat a félreértéseket, amelyekbe nemrég keverték bele a rappert. Ez az incidens természetesen különbözik attól, a végzetes lövöldözéstől ami 1996-ban történt ugyanitt és amelyben Shakur végül életét vesztette.

2008. április 14.

Jay-Z ott lesz az O2 Wireless fesztiválon

Jay-Z is az egyik fő szereplője lesz az O2 Wireless fesztiválnak július 3-án a londoni Hyden Parkban. A fesztivál hivatalos honlapja szerint a rapperrel egy napon fog játszani még Mark Ronson, a Hot Chip, Roisin Murphy, és a Hercules and Love Affair is. A bejelentés azok után látott napvilágot, hogy a fesztivál szervezője Michael Eavis azt terjesztette, hogy Jay-Z nem lesz jelen a fesztiválon, mert visszavonul. Az idei O2 Wireless fesztivál további fő fellépői Morrisey, Fatboy Slim, és a Counting Crows.

2008. április 14.

Nelly és Bruce Springsteen együttműködnek

Nelly elárulta, hogy Bruce Springsteen-en kívűl nem keresett fel senki mást a következő albuma elkészíteséhez. Bruce Springsteen, aki úgy gondolja, hogy a rappernek a 'Hot In Here' című száma a leghíresebb, érdeklődve tekint a közös munka felé, de ugyanakkor annyi elfoglaltsága van jelenleg, hogy valószínűleg nem lesz kész az album a 'Brass Knuckles' arra az időpontra, amelyet Nelly gondol. Mindazonáltal azt nyilatkozta, hogy lehetséges, hogy év vége felé elkezdjék a felvételeket. Akon, LL Cool J, és Snoop Dogg is vendégei lesznek Nelly-nek a következő albumon. Az egyik számot a lemezről, A Party People-t Ferie-vel közösen készítette.

2008. április 1.

 
Archívum

 Click to Visit
FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster