EXPERIDANCE

Minden csak megközelítés kérdése: a rend lehet rendetlenség és a káosz is lehet gyönyörű. Ahogy a fények és a testek játéka is lehet más, mint puszta előadás, élhet, akár, egy hihetetlen zene: a megfogható és a megfoghatatlan zenéje.

Román Sándor és társulata már régóta különleges mozdulatsorokat képes az elfeledett, vagy még fel nem fedezett témák mellé állítani újradefiniálva ezzel a táncszínház fogalmat. A Mester és társulata most újra bizonyít: az Ezeregy év és a Muskétások után most klasszikus színtéren is helyt állnak, hiszen Bartók szuggesztív, felkavaró dallamainak adnak testi megjelenítést. Komoly feladat komoly művészeknek. A kezdeti káoszból az útkeresés lelkes sodrása juttat el a kétségek furcsa völgyéig. Persze mindezt bizonyosság nélkül. Így lehetne a leginkább összefoglalni azt a csodálatos, ám feszült és félelmet nem ismerő játékot, melyet a Táncszvit és az Allegro barbaro hangjaira ad elő az Experidance. Román Sándor koreográfiája még inkább aktualizálja a bartóki hagyatékot: az örökös biztonságkeresést, az idill törékeny illúziójának életutakat meghatározó vágyát és a hiábavaló küzdelmet. A küzdelmet, melynek végén ott húzódhat a felemelkedés finom fonala.

A táncos dolga, hogy táncoljon, a zenészé, hogy zenéljen. Ám mi van akkor, ha a táncos és a zenész eggyé lesz? Akkor él igazán a produkció. Bartók zenéje érintésekben ébred, emelésekben növekszik, és vakmerő ugrásokban teljesedik ki. A táncos zenésszé lesz. Bartók pedig újra életre kél 2002-ben.

maggie

2002. július 15.



Click to Visit

Schmidt Vera játék


Játssz velünk és nyerd meg Schmidt Vera csodálatos debütáló albumát!

FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster