A csirkedarálás hiteles története

A nyolcvanas évek elején - amikor még csak egyszerű rémmesékkel akarták a magyar átlagpolgárt a műfaj renitensei ellen hangolni, a csirkedarálás volt a legdrámaibb, elrettentő sztori. Legmakacsabbul Nagy Feró nevével kapcsolatban bukkant fel, akit így (is) megpróbáltak lehetetlenné tenni. (Egy szadista, vérengző vadállat hogyan énekelhetne a középosztály izgalmakra vágyó gyerekeinek?)

Később ugyancsak megbélyegzés céljából a csirkedarálást összefüggésbe hozták más ellenzékieskedő rocksztárok és együttesek nevével is.

Valójában azonban - mint az a Pol Pot megye punkjai című filmben is elhangzik, a szerencsétlen csirkét - amit előző nap loptak el a háziaktól az albérlők - a CPG tagjai vitték fel a szinpadra a Kozák téri Ifjúsági Klubban, s kikötötték a mikrofonállványhoz. A stresszelt, mindent összeszaró szárnyas azonban nem kerülhette el a sorsát. A pogózó, beindult közönség - némi zenészi közreműködéssel - brahiból szétszaggatta, s a performance-ról fotósorozat is készült, amely később bizonyítékul szolgált. Erdős doktor nagy feljelentői buzgalmában - hozzá képest a jezsuita inkvizició Loyola Ignáca pancser volt - hallomások alapján előszőr ősellensége, Nagy Feró ellen játszotta ki ezt a kártyát (CPG-ről még szó nem volt!), majd amikor "fokozódott a helyzet", akkor a vád megállt a CPG ellen is.

Úgy tűnik a baromfiaknak (lásd még kakas!) előkelő szerep jut a hazai pop-rock műfaj történetében.

2001. január 27.



Click to Visit

Schmidt Vera játék


Játssz velünk és nyerd meg Schmidt Vera csodálatos debütáló albumát!

FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster