A rockzenét okolták a halálesetekért…

Három egymástól független tragédia, melyben különböző zenészek érintettek

A héten jelentősen megcsappant a rockzene ázsiója, miután Marilyn Mansont, Eminemet és a trash metál úttörőjét, a Slayert három egymástól teljesen különböző tragikus eseménnyel hozták összefüggésbe.

Mansont az olasz lapok hozták összefüggésbe egy 61 éves apáca, névszerint Maria Laura Mainetti brutális meggyilkolásával, amit három tinilány követett el. A kegyetlen esemény 2000 június 6-án, az észak-olasz Chiavennában történt. A három lány - akiknek a nevét jogi okok miatt nem hozzuk nyilvánosságra - két konyhakéssel végzett az apácával, akit nem kevesebb mint 19 szúrással öltek meg. Mielőtt tettüket elkövették volna, egy sikátorba csalogatták be a gyanútlan hölgyet.

Nem sokkal a tragédia után a lányokat letartóztatták, akik azt mondták, hogy tettüket a Sátán miatt követték el. A lányok lakásán tartott rendőrségi házkutatás során naplókat és számítógépeket találtak, melyek tele voltak megfordított keresztekkel, pentagrammokkal és legfőképpen Marilyn Manson-dalszövegekkel. Továbbá azt is bejelentették, hogy a rendőrség Leonardo DiCaprio- és David Beckham-képeket is talált a lakásokban, melyeket az olasz médiának valahogyan még a gyilkossághoz kell kötnie.

Szokatlan, hogy Manson méltóságteljesen hallgatott és nem nyilatkozott az üggyel kapcsolatban, pedig európai turnéjának első, olaszországi koncertje két nappal a lányok perének kezdete előtt, február 3-án volt Milánóban. Színpadi showjának fő attrakciója, a sátáni Pápa öltözéke pedig inkább csak olaj lesz a tűzre.

Eminemet, a rappert az USA-ban egy devoni tinédzser öngyilkosságának körülményeit vizsgáló halottkém bírálta. A 17 esztendős David Hurcombe egy a halálról szóló, “Rock Bottom” című Eminem-dalszöveg alá írta búcsúlevelét, mielőtt egy vonat alá vetette magát tavaly szeptemberben. A dalszöveg így szól: “Amikor meghalunk, tudjuk, hogy mindannyian ugyanoda jutunk.”

David ezt írta a szöveg alá: “Egyébként most mennem kell, nehogy lekéssem a vonatomat, találkozunk mindannyian a pokolban.”

Hamish Turner, a halottkém így nyilatkozott: “David azt írta, hogy vajon nem lenne-e furcsa egy feneketlen verem fenekébe pottyanni. Úgy hiszem, ez a gondolat hatással volt rá. Bennem pedig ez az egész úgy maradt meg, mint egy nagyon nyomorúságos valami. A halálra való utalásai eléggé merészek.”

Eközben a Slayert egy család perli, akinek a lányát három tinédzser gyilkolt meg. Rémtettüket állítólag az együttes dalszövegeinek hatására követték el. A 15 éves Elyse Pahler holttestét otthonához közel, a kaliforniai San Luis Obispoban fedezték föl 1996 márciusában. Jacob Delashmutt, Joseph Fiorella és Royce Casey azelőtt nyolc hónappal csalogatta a kislányt a gyilkosság helyszínére. Először fojtogattak, majd halálra szúrkálták. Később visszatértek a helyszínre, hogy szexuális aktust létesítsenek a holttesttel. A tárgyaláson a bíróság bűnösnek nyilvánította a fiúkat és 25 évtől életfogytiglanig tartó börtönbüntetésre ítélte őket.

Mindhárom fiú fanatikusan rajongott a Slayerért és azt hitték, hogy áldozatot kell bemutatniuk azért, hogy saját, Hatred (Gyűlölet) nevű metál zenekaruk menő legyen. Casey később a helyi atyának gyónta meg a tettet. Firella pedig elmondta a rendőrségnek, hogy gyakran maradtak fenn éjjeleken át, miközben drogoztak és a Slayert hallgatták.

A Pahler-család most azt követeli, hogy az együttes és a lemezeiket kiadó cég vállaljon föl némi felelősséget az esettel kapcsolatban, ugyanis megsértettek egy kaliforniai üzleti szabályt, ami tiltja az obszcén és ártalmas szellemi termékek piaci forgalmazását.

Az együttes viszont ragaszkodik ahhoz, hogy az Amerikai Első Módosított Törvény értelmében mindenkinek joga van a szólásszabadsághoz.

A feljebbviteli bíróságon Jeffrey Burke bíró 60 napot adott a Pahler családnak, hogy közvetlen bizonyítékokkal igazolják, hogy a dalok szövege volt az, ami a kamaszok szörnyű tettét sugallta.

2001. február 23.



Click to Visit

Schmidt Vera játék


Játssz velünk és nyerd meg Schmidt Vera csodálatos debütáló albumát!

FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster