Rockinform - 2001. június-1/2 július (92. szám)

A szám tartalmából:

Bon Jovi, Zero-G, Terrorista Tour 2001, Mantra, Wanted Fesztivál, Radiohead, Scorpions, Travis, Fear Factory, Lord, Hades, Paksi Gastroblues Fesztivál, Hegyalja Fesztivál, Nemesis

Nemesis : Már angolul is

Részletek az interjúból

-A zenekarban több fronton is változások zajlottak le. Kik az új tagok és arról lehet-e tudni valamit, hogy a régi emberek miért távoztak?

Fábi: A szakadás a múlt év végén következett be, így az idei esztendő első fele az új tagok pótlásának jegyében zajlott le. Nagy György billentyűs és mellém, a dobok mögé Nagy László érkezett, aki számos zenekarban muzsikált már, sőt a Kormoránnak ma is tagja. A basszusgitáros poszt betöltése nem esett nehezünkre, hiszen arra a Berczelly Csabára esett a választás, akivel a Jericho és Wellington idején már dolgoztunk együtt. Annál inkább kellett izzadnunk az énekes kiválasztásában, ám végül Kiss Zoltánra voksoltunk, aki a Classica-ban volt frontember. A távozott tagokkal kapcsolatban nem szeretném kiteregetni a szernnyest, annyit azonban elmondhatok, hogy a szokásos zenei-emberi problémák merültek fel, és mindenképpen tovább szerettünk volna lépni. Nem mindig voltunk egy hullámhosszon, keveset tudtunk próbálni, szóval ilyenek.

- Az új muzsikusok bevonása mennyiben változtathatja meg a Nemesis már megszokott zenéjét, hangzásvilágát?

Fábi: A friss emberekkel ilyen szempontból csak jól jártunk, hiszen például Nagy Laci dobos technikailag klasszisokkal jobb, mint az elődje. De ez egyáltalán nem jeleti azt, hogy most zenei pálfordulás következne, sokkal inkább szeretnénk ezzel a második felállással befejezni azt, amit anno elterveztünk. Az akkori terv az volt, hogy a második nagylemezt angol nyelven is felénekeljük, ami már része lenne egy hatékonyabb külföldi promóciónak. Ez az ötlet annyiban módosult a zenekar háromnegyedének kicserélődése folytán, hogy nem csupán az éneket rögzítettük újra, hanem a zenei alapokat is. Sőt, ha már belevágtunk az ilyenbe, akkor célszerűnek tűnt restaurálni az első nagylemezt is. Tehát szinte mind a két albumunkat újra feljátszottuk, és azért csak szinte, mert az első anyagunkról egy nóta lemaradt. Ezekből az újrajátszott verziókból állítunk össze egy promóciós válogatást, ami több helyre is el lesz juttatva.

A teljes interjút az újságban olvashatja el.

2001. június 29.



Click to Visit

Schmidt Vera játék


Játssz velünk és nyerd meg Schmidt Vera csodálatos debütáló albumát!

FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster