Metal Hammer 2001/1 (No.130)

Metal Hammer 2001/1
A szám tartalmából:
Cradle Of Filth, Tony Iommi, Nevergreeen, Virgin Steele, Marilyn Manson, Monster Magnet, Offspring, Dying Wish, Junkies, Theatre Of Tragedy, Carmen, Pain Of Salvation, Type O Negative, Haunted  

Ajánló:

Junkies

Szexorgiák nélkül /részletek az interjúból/

Junkies
Mint arról már minden komolyabb Junkies rajongó értesült, a zenekar felállása a nyáron ismét megváltozott. A váratlan doboscsere ellenére a fiúk gőzerővel készülnek az áprilisban megjelenő új nagylemezre, de azért még belefért az idejükbe, hogy Nagy Szabolcsnak beszámoljanak a legfrissebb Junkies történésekről, az új nótákról, valamint arról, hogy vajon nőfalók-e a zenekar tagjai vagy sem?

... Hogyan találtatok egymásra?

- Felhívtuk Tobola Csabit, hogy nem tud-e valakit. Mondtuk, hogy milyen embert akarunk, és ő Bálintot ajánlotta, akit júniusban fel is hívtunk. Mikivel akkor már különböző problémák jöttek elő...

- Milyen problémák?

- Anyagai jellegűek. De ehhez azt is tudnod kell, hogy egyenlő arányban részesülünk mindenből. Ő egy olyan működő zenekarba szállt be, amiért mi előzőleg öt évet güriztünk. Lehet mindenkinek véleménye a zenekari dolgokról, de továbbra is a többség dönt.

Itt már kialakultak a szabályok, szokások. Az hogy már hat éve dolgozunk, feljogosít minket arra,hogy eldönthessük, milyen irányba haladjunk tovább. Szóval júniusban volt egy vitánk Mikivel a pénzügyi dolgokról, a háttérmunkáról. Annyira összevesztünk egy vidéki fellépésen, hogy majdnem hazament. Akkor gondoltuk, hogy ez így nem mehet tovább, keressünk új dobost.

Amikor annak idején Jódlitól megváltunk, nagyon örültünk, hogy vége a veszekedéseknek. Fontos, hogy nyugodt legyen a hangulat. A mai napig Miki lenne a dobos, ha emberileg kijöttünk volna.

- Bálint, ha jól tudom, több zenekarban is játszottál....

- Igen, legutóbb egy könnyedebb rockot játszó csapatban, a Smith and Session-ben. Korábban doboltam más rock és blues zenekarokban, volt egy gimis együttesem is....

- A te magnódban milyen muzsikák forognak?

- Változó, elég szélsőséges csapatok is. Hogy példát is említsek: Dream Theater, Tears for Fears, Sting, Harem Scarem, Marcus Miller.

- Érdekelne egy másik ex-Junkies tagról a véleményetek, nevezetesen Csordás Tibiről, aki nemrég latinos popdalokat énekelt a Dáridóban.

- Ott voltam Rikivel a klipforgatásukon. Egy Indián nevű arc rendezte, mi is vele fogunk dolgozni. De egyébként is hébe-hóba összefutunk Tibivel, tartjuk a kapcsolatot. Nézd, nem akarom részletezni, hogy miken ment keresztül, persze saját hibájából. Most jött neki egy lehetőség, hát élt vele. Nem szeretem a latin zenét, de önmagában jól csinálja, amit csinál.

Örülök, hogy sikeresés megvalósította önmagát. Más kérdés, hogy ez milyen zene. Ebbe nem akarok belemenni. Ha örömét leli benne, akkort csinálja. Egyetlen követ sem tudnék rádobni.

- Ti el tudnátok képzelni magatokat a Dáridóban?

- Nem. Azt a zenét szeretem, amit játszom. Nem is akarok más játszani. Ahogy a RamonesMania-ban, úgy el tudnám képzelni magam más zenekarban is. De hogy teljesen más zenét játsszak, azt nem...

- Ha a diszkókban nem is, de sokat játszotok mostanában a Long Time klubban. Milyenek ott a bulik?

- Ősszel kezdődött a koncertsorozat, eddig négy bulit nyomtunk le. Hasonló a jelleg, mint a PeCsa Sörkertben. Egyébként a Long Time nem egy rock hely, kicsit magasak az árak. Úgy gondoltuk, ha nem jönnek be ránk az emberek, akkor nem csináljuk. Mind a négy buli jól sült el, mindig sokan voltak. Amúgy december 9-én eltününk a közönség elől...Utána az új lemezt készítjük, ami március-április körül várható. A lemezbemutató májusban lesz, addig nem is játszunk Pesten. Március végén-április elején indul egy nagyszabású turné. Úgy tűnik, a Bomber lesz az egyik társ. Nagy helyeken, többnyire művházakban játszunk majd. Az az igazság, hogy Magyarországon a klubkultura a béka feneke alatt van. Erről már beszéltem három éve is, a helyzet azóta csak romlott. Az igazi rockkoncertek színház jellegűek, és ezek nagy színpadon, rendes hangosítással valósíthatók meg....

- Nemrég a Magyar ATV-n láttalak titeket egy éjszakai műsorban. Mit kerestetek ott?

- Ez egy szexműsor volt. Korábban nem is hallottam róla. Csak ott tudtuk meg, hogy nem is a zenéről, hanem a szexről lesz szó. Zenekari szexorgiákról kellett volna beszámolnunk, amikről viszont nem tudunk sokat mesélni. Nem vagyunk azok a nőfaló típusok.

Mi is csalódottak voltunk, mert a koktélunkban még alkohol sem volt. Ha-ha! Olyanokat próbáltak kiszedni belőlünk, hogy milyen vadállatok vagyunk, miket csinálunk a színfalak mögött a lányokkal. Mi meg elmondtuk, hogy semmi különöset... Aki ilyet vár tőlünk, az csalódni fog. Egyedül Bálint nyilatkozott úgy, hogy bevállalja akár ezeket a dolgokat is, ő egyelőre facér. Mi viszont rendes srácok vagyunk....

2001. január 28.



Click to Visit

Schmidt Vera játék


Játssz velünk és nyerd meg Schmidt Vera csodálatos debütáló albumát!

FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster