Stage Pass 2001/1 (4. szám)

Stage Pass 2001/1
A tartalomból:
V-Tech, Betty Love, Kispál és a Borz, Tankcsapda, Roy és Ádám, Dopeman, Kicsi G, Kalapács, Pierrot, Kozmix, Trottel, Gravefruit, Volvox, Qka, Esőtükör  

Ajánló:

Roy és Ádám

"Az igazi megmérettetés a klub..." (részletek az interjúból)

- A tavalyi évben az első meglepi a "Feketén a hófehér" volt, amit Barney-val adtok közösen elő. Honnan ugrott elő az ötlet?

Roy és Ádám
Ádám: Teljesen spontán volt. Koncertre utaztunk, és a rádióban egyszer csak megszólalt ez a dal. Mindketten nagyon szeretjük, és felmerült a gondolat, hogy miért ne dolgozhatnánk fel. Kicsit azért féltünk tőle, hiszen mi nem vagyunk az a feldolgozós együttes.

Roy: Felhívtam szövegíró barátomat, aki szintén nem zárkózott el a dologtól, sőt nagyon hamar elénk rakta a magyar szöveget. Sokan le akartak beszélni bennünket arról, hogy megpróbáljuk engedélyeztetni, merthogy ez nagyon nehezen fog sikerülni, főleg magyar nyelvű változattal. Minket azonban nem tudtak eltántorítani a szándékunktól, és kiküldtük New Yorkba. Egy szép napon ott volt a fax Paul McCartney menedzsmentjétől, hogy szabad az út előttünk.

Hogy jött a képbe Barney?

Roy: Az eredeti szám is duett volt, ezért mindenképpen szükség volt valakire. Barna neve volt az első, ami beugrott. Valójában nem is tudnék most rajta kivül más, igazán jó énekest mondani.

Ádám: Barney nagyon jól érzi ezt a "fekete" éneklést, és ez itt fontos volt.

- A "Zsebemben a holnap" klipjén két régi-új arcot véltem felfedezni. Miért pont ők?

Ádám: Két éve volt egy csapatunk, akikkel koncerteztünk. Mivel azonban ők nem csak velünk játszottak, többször előfordult, hogy két helyen kellett volna lenniük egyszerre, de sajnos itt még nem tart a tudomány. Mi szerettünk volna egy állandó zenekart, olyat, ahol az arcokat ismeri a közönség is. Papp Szabolcs és Mozsik Imi ex-UPI-osok. Szabit egy alkalommal Roy lecsalta a Fészek klubba, ahol állandóan vannak kint hangszerek és lehet "jammelni". Ott sikerült egy olyat előadni, hogy azóta is együtt dolgozunk. Imi pedig egy fél évig egy hajón zenélt. Nem sokkal azután jött haza, hogy a Szabival megállapodtunk, és mivel itthon nem volt akkor semmi munkája, szívesen elvállalta, hogy játszik velünk, és azóta négyen vagyunk.

Roy: A videoklipben még nem Imi dobol, mert ő csak a forgatás után csatlakozott hozzánk. Mellesleg abból hogy négyen lettünk, adódott egy kis félreértés is,valamelyik tévécsatornán azt hallottam, hogy nevet is fogunk változtatni. Ez nem igaz, maradunk Roy és Ádám, csak most már kettővel többen vagyunk.

- Az év utolsó napjaiban a Long Time Music Clubban került megrendezésre az első Roy és Ádám klub. Milyenek a tapasztalataitok?

Ádám: Szerintem elég jó bulit sikerült csapni. Sok pozitív visszajelzést kaptunk. Bár voltak olyanok is, akik mondták, hogy kicsit későn ért véget, és nehezen tudtak utána vonattal hazamenni. este nyolc órakor kezdődött, előszőr beszélgettünk, és vetítettünk, majd egy másfél órás élő koncerttel zártunk.

Roy: Fantasztikus este volt. Olyan régi felvételeket néztünk meg, mint az első tévészereplésünk és a Trambulin klipjének egy olyan változata, amit nem láthatott senki a tévében.

- Várható a folytatás is?

Roy: Igen. A következő e hónap 28-án lesz, szintén a Long Time-ban. Szeretnénk minden hónap utolsó varásnapján összegyűlni azokkal az emberekkel, akik szeretnek minket, hogy jól érezzük magunkat....

- És most hogyan tovább?

- Roy: Az első és legfontosabb az új lemez, amit szeptemberben szeretnénk megjelentetni. Ezen kivül a klubot havonta egyszer mindenképpen meg akarjuk rendezni. Ami még fontos, hogy elkezdem angol nyelvre fordítani a dalszövegeinket.

Ádám: A lemez készítése mellett én remélem, hogy nyáron lesz időnk egy kis nyaralásra is.

Mittelholcz Dóra

2001. január 17.



Click to Visit

Schmidt Vera játék


Játssz velünk és nyerd meg Schmidt Vera csodálatos debütáló albumát!

FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster