A novemberi Stage Pass tartalmából

Ákos, Watch My Dying, Nyers, Action, Black-Out, The Stone, Kispál és a Borz, Marcell, Sugarloaf, Tissy, Junkies Zero G, Cross Borns, Venus
Már rég nem Nyers
Lovasi András is gratulált

Már boltokban a Nyers negyedik lemeze. Azok kedvéért, akik még nem nagyon ismerik őket, 1995-ben mint az Év felfedezettje kapták meg az Arany Zsiráf díjat első, Elmúltak a buta zenék c. albumukért. A következőt, a Bénát egy 10 tagú szakmai zsüri beválasztotta az év 10 legjobb lemeze közé, ide rajtuk kivül csak egyetlen magyar zenekar került be.

A zenekar négy tagú, Czutor Zoltán /gitár-ének/, Mátraházi Andor /ritmusgitár/, Miklós Tibor /basszusgitár/, Volent Zsolt /dob/.

- Mostanában mintha valami beindult volna körülöttetek...

- Jól látod, mi is így érezzük, most valahogy jól állnak a csillagok. A negyedik album címe: Szeretet, béke van, és úgy érezzük, hogy messze ez sikerült a legjobban. Jobbak a nóták, a hangzás, jobb volt a hangmérnök, profi volt a stúdió... Egyébként valamelyik reggel telefonált Lovasi András a Kispál és a Borzból, mert meghallgatta és gratulált. Kuriózumként szerepel rajta a Pizzás c. film főcímdala, amit Balogh György forgatókönyvíró-rendező felkérésére írtunk, és amihez hamarosan videoklip is készül, így egy kicsit promotálni is tudjuk majd a filmet. Emellett szerepelünk az AC/DC Tribute albumon is, ami szerintünk tuti ötlet, és nagyon jó feldolgozásokat sikerült összegyűjteni rá. Mi a Big Gunt játszottuk fel.

- Örülünk, hogy elkészült a lemez, de fogják-e a rádiók jéátszani a nótákat?

- Az a nagy szerencse ért minket, hogy az EstFM teljes vállszélességgel áll mellénk, és orrba-szájba fog bennünket nyomni,. Az EstFM-ről még azért annyit szeretnék elmondani, hogy nemcsak mellénk állnak, hanem igyekeznek azokat népszerűsíteni, akik színvonalas produkciókat csinálnak, de máshol mégis mellőzik őket.

- Hol szopktatok játszani, hol találnak meg benneteket azok, akik kíváncsiak rátok?

- Azt a 15-20 klubot, ami még van, és ahol még megfelelő a hangosítás, minden évben végigjárjuk, emellett ott vannak még a különböző fesztiválok, többek között a Sziget is. Idén is felléptünk, és külön jólesett, hogy a sziámis Müller Péter a Z+-on egyik kedvenc zenekaraként aposztrofálta a Nyerset. Visszatérve a kérdésre, sajnos, egyre kevesebb a ellépési lehetőség, de reméljük, hogy most az új albummal, illetve az EstFM segítségével még többen ismernek meg majd minket, és talán ez majd azt is eredményezi, hogy bőven lesz bulink is.

2000. november 14.



Click to Visit

Schmidt Vera játék


Játssz velünk és nyerd meg Schmidt Vera csodálatos debütáló albumát!

FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster