Heti Csúcs 2000/39

A tartalomból: Bochkor New Yorkban, Balázs Feco, Hobo, Ákos, Európai és hazai club körkép, Zenei műsorok szerkesztési elvei: Z+, Pepsi Music Chart, Party Tévé, Venus

Venus

Az első héten 10000 darab ment ki a kereskedőkhöz a Világ közepén-ből

Hamarosan már csak élőben zenél a Venus

Zsuzsa
Minden idők egyik legtartósabb slágerét tudhatja magáénak a Venus. A Régi nyár a mai napig a hallgatók egyik legnagyobb kedvence. A Venus esetében az is fontos, hogy a csapat nemcsak a rádiós listákat hódította meg sorjában, hanem az album chartokat is. Az Egy új érzés című lemez több héten keresztül vezette a MAHASZ Top 40-t, a Fotex és más nagy lemezbolt hálózatok sléágerlistáját. Mára már 30000 eladott példányt tudhat maga mögött a csapat.

A Venus második nagylemezét mindenki várta. A címadó daltól első hallásra sokan megrökönyödhettek (mi is ezt tettük). A Republicás, kemény hangzás ellenére mégis slágergyanús dallal van dolgunk úgy, hogy mindannyian tudjuk: a Venus egy magyar átlag feletti rock csapat. A világ közepén megjelenése arculatteremtő dal. A Venus számára fontos, hogy megmaradjon a főiskolás célcsoport, akik egy ujabb Régi nyárnál esetleg elfordulhattak volna a csapattól. Az együttes olyan mezsgyén zenél, ahol még populáris tud maradni, de eredeti arcát nem kell feladnia.

A dalokat továbbra is Stofi és Mórisz írja, a szövegekért pedig Zsuzsa a felelős. Az első klip, a címadó dalból készült, amit a Fővárosi Állatkert 15 év után ismét megnyíló Pálmaházában forgattak. A misztikusra vett film modern képi világgal párosul. Zsuzsa egy modern istennőt alakít, aki elenged egy repülőt, ami üzenetként körbe járja az egész országot, megtalálja és megszólítja a zenekar tagjait, akik nem sokkal később már együtt játszanak. Zsuzsa 14 méter magasan egy pálmafa lombjánál énekel, a zenekar pedig a színpadon zenél. A klip a Heti Csúcs megjelenésével egy időben készül el. A klip forgatásakor minden apró részletre ügyelt a stáb. Profi sminkesek dolgoztak. Zsuzsa bal kezét például négy órán keresztül festették, arcára pedig kék színű üveggyöngyök kerültek. A klip közel egy hétig készült.

Heti Csúcs 2000/39
A világ közepén albumból a megjelenés hetén 10000 darabot vittek ki a kereskedők. A management szerette volna elkerülni az Ákos-lemezzel való "találkozást". épp ezért egy héttel korábbra került a lemezmegjelenés hivatalos dátuma. De mivel Ákos is egy héttel korábbra tűzte ki a megjelenést, ezért mégis találkozik a két CD. A szakma mindkét korongot a MAHASZ Top 40 élére várja már a megjelenést követő hetekben. Fontos információ a Venus-szal kapcsolatosan, hogy abbahagyják a playback fellépéseket. Hamarosan már csak élőben lesz hallható a Venus... A következő kislemezt még nem választották ki. Első hallásra a Heti Csúcs-nak az Ablakom nyitva áll, a Halott ügy, a Hajt a vérem /rádiós sláger lehet/, a Lebegés / mi itt hangosítottunk a legjobban/, az Elmúlt boldogság dala, és a Szokd + a zenét tetszett a legjobban. Utóbbi egyébként egy duett Stofival, ami a múltat idézi. Mielőtt még Zsuzsa nem volt a Venus-ban, és a formáció blues zenekarként üzemelt, Stofi volt az énekes.

2000. november 6.



Click to Visit

Schmidt Vera játék


Játssz velünk és nyerd meg Schmidt Vera csodálatos debütáló albumát!

FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster