Yonderboi

Yonderboi
Shallow és Profound című bemutatkozó albuma február végén jelent meg az UCMG kiadásában számos nyugateurópai országban.Yonderboi egyértelműen pozítiv fogadtatása az elképzeléseket is felülmúlja. Jan van der Bergh,a belga N.E.W.S terjesztővállalat igazgatója már az előzetes példány meghallgatása után azt jósolta, hogy ez az "igazán sokoldalú nagyszerű album sokak szemét ki fogja nyitni."

A jelek szerint ez beigazolódni látszik. Yonderboi-t már az album megjelenése előtt címlapjára tette a Music Woche című vezető német zeneipari szaklap.Ezzel pedig megtört a jég: magyar zenész még soha nem volt egy ilyen fontos külföldi magazin címlapján. A Beam Me Up német magazin eglészoldalas cikkben méltatja az album kulturfilózófiai jelentőségét, és megállapítja: "...nem maradt itt más már semmi, csak egy kifosztott, lerabolt kulturtörténet. Mi pedig fájó, üres szemekkel révedünk az új évezred homályos fényeibe. Ebben a helyzetben Yonderboi zenéje ha nem is a megváltás,de mindenképpen gyógyír."

Hasonlóképpen érezheti ezt Brigitta Smart, az MTV londoni programszerkesztője, aki egy az UCMG-hez küldött e-mail üzenetében azt írta, hogy ez a legjobb lemez, ami az utóbbi években a kezébe került. Az album bakelitváltozatának mintapéldányáról játszik más-más számot hetek óta a legendás párizsi Radio Nova-n maga Laurent Garnier is. Honi kollégájka, Palotai Zsolt véleménye szerint "ilyen még nem volt Magyarországon, mint ez a Yonderboi". Még további német magazinok is érdeklődnek a téma iránt (In Music, De-Bug, Ulysses). A 450000 példányban megjelenő Unikompakt magazin pedig áprilsisi számában háromoldalas cikkre szánta el magát, amiben a Magyarországról kibontakozó zenei trenddel foglalkozik. A vezető angol zenei magazin, az MBI (Music Business International) februéár 23-án megjelenmt Breaking Hits in Europe cd mellékletén pedig Fogarasi Yonderboi László és Zságer Zsáner Balázs Trevie Modern nevű projektje a "Dakkaradaga" című számmal szerepel. Yonderboi több külföldi klub és fesztiválfellépésre is meghívást kapott,amelyeknekmkoordinéációját az egyik legnevesebb német koncertóügynökség, a Karsten Jahnke vállalta. Helyszínek és időpontok még egyeztetés alatt....
Magyarországon a Shallow and Profound a,bum CD és kazetta változata az UCMG Ugar címkéjén március második felében jelent meg.

Yonderboi sajtóvisszhangja

"...Világsiker, mint a mesében...elképesztő és mesebeli a történet....megjeléent egy olyan albuma, amelynek óriási és hihetetelenül pozitív a külföldi szakmai visszhangja....Miért mutatják be ünnepelve a német közszolgéálasti és a kereskedelmi adók is? Hogy fogyhatnak el órák alatt a tesztpéldányok az igényes lemezboltok pultjairól?...nem kompjuteren összedobott gépzenéről van szó...
Yonderboi CD-je filmzene....amelynek magunk vagyunk a hősei, és álmaink mesebeli helyszínén játszódik.... Jobb jelző hiján - érzékien gyönyörű - az új évezredben Yonderboi lehet a magyar könnyű műfajok Bartok Bélája!"
Sós B. Péter, Népszabadság

"Yonderboi lemeze tényleg fantasztikus, jó a kampánya is, és nagyon jók a visszajelzések."
Prieger Zsolt, Anima Sound System.

"Ledöbbentő, hogy egy ilyen komoly, ambiziózus, és mindenekelőtt érzelemgazdag mű alkotója egy 19 éves fiatalember. A posztmodern alapérzés végigvonul az egész albumon....melyet hallgatva azt érzi az ember, mintha örökre lebegne az idő nélküli űrben."
Dimitri Kechagias, Rádio Diva FM

"...döbbenet a 2. tracknél bekapcsoltam a szintimet, és beleborzongtam, mindjárt kész vagyok, viszem föl a feleségemnek, hiohetetelen..."
Gerényi Gábor, www.index.hu

"...befészkeli magát az agyba, és ott minden újrahallgatáskor nagymennyiségű boldogsághormon kibocsátásáról gondoskodik."
Subculture, Németország

Check, 2000.június

2000. július 1.



Click to Visit

Schmidt Vera játék


Játssz velünk és nyerd meg Schmidt Vera csodálatos debütáló albumát!

FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster