Medium4.com

Egy online TV csatorna világzenére hangolva

Medium4.com
1999 áprilisa óta a Medium4.com a legjelentősebb televíziós hálózat lett a Weben. Ők voltak egyben az elsők is. A csatorna elnöke, Dennis Oppenheimer szerint nagy szükség volt ilyesmire, és nekik sikerült jól megcsinálni.

Hálózatuk 14 csatornája ugyan zenei stílusok széles skálájából válogat, elsődlegesen mégis a világzenén van a hangsúly. Nem véletlen, hiszen eredetileg internacionális zenével kezdtek a ForeignTV.com- on, így nagyon érdeklődnek a világ minden tájáról érkező zenészek iránt.

A Medium4.com világzenei klippjei az AllWorldMusicTV.com csatornán számtalan kategóriára vannak bontva. "Megpróbálunk minden fajta zenének helyet biztosítani. Itt van pl. Sertab, egy török díva; Ofra Haza Izraelből; Enrique Iglesias és a Jaguares a latinok közül. Van brazil kategória, benne Paulo Ricardóval; Euro Music a Gipsy Kings-szel és Anna Vissivel. A World Music Edge kategóriában rock és dance irányba mozdulunk. Ezen a héten egy nagyon izgalmas argentin együttes, a Versuit Vergarabat mutatkozik be. Asia Pop alatt találhatók Andy Lau Hong Kongból, Jagjit Singh pedig Indiából. A Reggae és Karib csoportban Steel Pulse zenél. Van ezenkívül afrikai kategória Majek Fajekkel, aki a "Hotel Californiát" énekli. Végül a Kelta és Ír kategória, benne Capercaillie Skóciából."

A teljes hosszúságú klippek mellett olyan művészekkel találhatunk interjút a csatornán, mint Miriam Makeba és az Afro-Celt Sound System, amelyeket Erika Tooker, a zenei részleg vezetője készített.

Nagy előnye az internetes TV csatornának, hogy a néző azt a klippet választja ki, amelyiket szeretné. Kiegészítésként egy világzenei rádióadót is létesítettek, ahol kevésbé ismert zenészek és népszerű sztárok kevésbé ismert zenéi mutatkozhatnak be. Ilyenek pl. Ricky Martin és a Ladysmith Black Mambazo alig játszott fölvételei. Az ezekből készült négy órás show-t Angela Strong, korábbi bostoni WBCN DJ vezeti, és egész nap folyamatosan játsszák.

Igaz beletelt egy kis időbe, amíg az emberek fölfedezték a Medium4.com szolgáltatását, nemrég már előfordult, hogy több mint 300000 ember egyszerre nézett egy klippet.

A klippeket különböző forrásból szerzik be: az újakat lemezcégektől, míg a régiek beszerzésére szerződést kötöttek a Rock Amerikával, amelynek 5000 példányos videó-könyvtárát használhatják. Így újul meg minden héten a program. "Persze a legelején ez volt a legnehezebb: meggyőzni a lemezcégeket, hogy nem eladásra kínáljuk a videókat." - teszi hozzá Oppenheimer.

A Medium4.com alapítója Jonathan Braun, aki korábban egy PR cég, a Marinex, Inc. Alapítója is volt, valamint a Multimedia Corporation, egy CD-ROM kiadó elnöke 1995-től 1997-ig. Oppenheimertől megtudjuk, hogy Braun ott volt az egyik első internetes oldal megszerkesztésénél. Akkoriban egy szappanoperát akartak továbbírni ("The East Village"), de még túl korai volt.

Oppenheimer maga előzőleg évekig az Abandon Artists és a Performance Group elnöke volt, és olyan platinalemezes sztárokat menedzselt, mint az R&B énekes Aaron Hall vagy a francia pop díva Patricia Kass; és olyan cégeknek dolgozott, mint az RCA, Warner Brothers, Columbia, Epic, Interscope, MCA, Arista, Sire és a Virgin. Amikor ehhez a hálózathoz meghívták, örült a lehetőségnek, hiszen az Internetben rengeteg lehetőség van, mind a kreativitás, mind a marketing szempontjából nézve. A ForeignTV.com sikerének köszönhetően pedig nagyon gyorsan sikerült létrehozni a Medim4.com hálózatot.

A közben négy alhálózattá bővült Medim4.com - ForeignTV.com, NicheTV.com, Medium4music.com és StreamingUSA.com -, ami immár 30 csatornával rendelkezik, még tovább nő. "Még csak most tanulunk beszélni, de az emberek már lassan fölfedeznek bennünket."


Kapcsolódó linkek:

Medium4.com

2000. szeptember 6.



Click to Visit

Schmidt Vera játék


Játssz velünk és nyerd meg Schmidt Vera csodálatos debütáló albumát!

FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster