Hírek

DVD: B.B King: Live at Montreux 1993

B.B King az 1949 ota tartó pályafutása meghatározó volt a blues zene történetében.Több mint 50 lemezével, ő az egyik legelismertebb zenész a szórakoztatás minden terültén, neve garancia a minőségre. Tinédzserként stoppolva jutott el Memphisbe ahol unkatestvére tanította, a blues legenda Bukka White. Miután Sonny Boy Williamson elindította a pályafutását egy rádiónál, B.B végig turnézta az USA déli részét.Az első slágere a "Three O'Clock Blues" volt, ezt népszerűsítve 1956-ban 342(!!!) egy-estés koncertet adott. B.B King 19 alkalommal lépett fel a Montreux Jazz Fesztiválon. A DVD 99 percében 17 számot hallhatunk a 68 éves "Mississippi Blues Boy"-tól.

2009. június 28.

Aretha Franklin NAACP díjat kap

Aretha Franklin hamarosan megkapja a Vanguard díjat a 39. Annual Image Awards-on, amelyet a National Association for the Advancement of Colored People (Színesbőrű Emberek Haladásáért Nemzeti Egyesület) tart. Ezt a díjat azok kapják akik tevékenységükkel jelentősen növelik az érzékenységünket és megértésünket a különböző faji és szociális kérdések iránt. Korábban olyanok kapták meg a díjat mint Prince, vagy Steven Spielberg. A díjátadón, amely február 14-én lesz a Los Angeles-i Shrine Auditorium-ban, Aretha Franklin mellett Stevie Wondert is kitüntetik aki így bekerül a szervezet “Hall of Fame” - csarnokába

2008. január 31.

Country Van Morrison-tól

Van Morrison-tól soha sem állt távol a félrelépés, mármint ami a zenét illeti. A blues legnagyobb ír képviselője több stílussal megpróbálkozott már és munkájában eddig gyakorlatilag semmi kivetnivaló nem volt. A népszerű zenész új próbálkozása a „Pay The Devil” című márciusban megjelenő album lesz, amely elsősorban a country zene elemeire épül. A korong összesen 15 felvételt tartalmaz, amelyek közül mindössze csak három származik Morrison-tól a többi pedig más sztárok szerzeménye.

2005. december 30.

Berlinben mutatja be új albumát Marla Glen

Berlinben mutatja be új albumát az ismert amerikai énekesnő, Marle Glen. A 45 esztendős sztár most először készített live albumot, amely 'Greatest Hits Live” címmel szeptember 23-án jelenik meg. A chicagói születésű, Luxemburgban élő Marla rajongói tábora főleg az európai országokból kerültek ki, szülőhazájában az Amerikai Egyesült Államokban csak kisebb sikereket ért el. Európai áttörését 12 évvel ezelőtti „Believer” című kislemezének köszönheti, amely debütáló albuma ('This is Marla Glen') egyik legnagyobb slágere volt.

2005. szeptember 16.

B.B. King: születésnapi album

Szeptember 16-án ünnepli 80. születésnapját a blues királya, B.B. King. A kiváló zenész kerek évfordulója alkalmából éppen ezen a napon jelenik meg a „B.B. King & Friends -80” című album, amelyen a mester és több nagyszerű zenésztársa hallható. A tizenkét duett sora Van Morrison-nal, Billy F Gibbons-szal és Eric Clapton-nal kezdődik, akivel a király Grammy-díjas sikerfelvételét a „The Thrill is Gone”-t vette fel újra. A női előadók közül Sheryl Crow és Gloria Estefan járultak hozzá a lemez sikeréhez, mindketten egy-egy dalt énekeltek el.

2005. szeptember 16.

Keys szeptemberben támad fel

Alicia Keys kedvenc évszaka az ősz, ilyenkor pezseg a vére és alkotói tehetsége is leginkább ebben az időszakban tud kiteljesedni. A nyarat legtöbbször semmittevéssel és pihenéssel tölti, a meleg miatt általában egyáltalán nem tud dolgozni, a szeptember beköszöntével viszont mintha feltámadna. Keys kisasszony ezzel idén sincs másképp. Élete néhány nappal ezelőtt megint fellendült, rengeteg új terve és elképzelése van, amiket lehetőség szerint még az újabb meleg időszak beköszönte előtt szeretne megvalósítani.

2005. szeptember 8.

D'Angelo: visszatérés

Friss híresztelések szerint visszatér a soul és r'n'b egyik szexi pasija, azaz új szerződést írt alá D'Angelo. Az énekes állítólag régi kiadóját, a Virgin Records-ot elhagyva, a J-Records-hoz szerződött, amit minden bizonnyal egy vadonatúj nagylemez követ majd. D'Angelo első és ezidáig egyetlen albuma (Voodoo) 9 évvel ezelőtt jelent meg, a sztár azóta nem hallatott magáról. Az LP, illetve a hatalmas slágerré lett „Brown Sugar” című kislemez 1,7 millió példányban kelt világszerte, rajongói pedig azóta türelmetlen várnak a folytatásra.

2005. július 29.

Színpadon és filmen kel életre Janis Joplin

35 évvel Janis Joplin halála után újraéled a legendás énekesnő története. A kábítószer és a magány által tönkretett énekesnő életét eddig csak egyszer, 1979-ben elevenítették fel, azóta pedig senki sem foglalkozott újra vele. A tétlenség azonban most véget ér, hiszen Massimo Cotto zenetudós monodrámát írt Joplin utolsó éjszakájáról. Szintén mostanában készülőben van két másik projekt, két film is, amelyekben Renée Zellweger, illetve Pink bújik majd az énekesnő bőrébe.

2005. július 28.

Befejeződött a Montreux-i Jazz Fesztivál

A jazz legenda Oscar Peterson bámulatos fellépésével ért véget a 39. Jazz Fesztivál, amelyet Montreux-ban rendeztek meg. A néhány nappal ezelőtt lezárult rendezvénysorozat július 1-től nyújtott kitűnő szórakozást az érdeklődőknek és neve ellenére a jazz, a rock, a soul, a reggae, a salsa és az elektronikus zene több képviselőjét is felvonultatta. A helyszínen felállított színpadokon összesen 250 banda fordult meg, fellépett többek között a Soulwax, a Death in Las Vegas és Ray Barretto is.

2005. július 21.

Joss Stone &Amp Fiddler

Joss Stone és Amp Fiddler neve nem egy lángra lobbanó szerelem kapcsán, hanem egy közös németországi turné miatt került egy lapra. A fiatal soul szenzáció, aki még idén augusztusban új albummal ajándékozza meg a rajongóit, Amp társaságában három német nagyvárosban is színpadra lép. Az első fellépésre augusztus 10-én Bonnban kerül sor, ezt két nappal később egy berlini show követi, majd pedig Hamburg közönsége élvezheti az újdonsült sztár műsorát. Joss színpadi partnere egyébként szintén nemrégiben debütált „Waltz of a Ghetto Fly” című lemeze hatalmas sikert aratott.

2005. július 21.

 
Archívum

 Click to Visit
FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster