Click to Visit
Rock - Igaz METAL
Kereső:
Részletes kereső!
Belépés regisztrált tagoknak:
Login:
Jelszó:
Üdvözlünk a Zene.net fórumában!

Regisztráld magad most! Ezáltal Te is hozzászólhatsz a különböző témákhoz és új témát is nyithatsz!
Regisztráció | Kereső | Kategóriák

1  2  3  4  5  6  

Garfield e-mail | 2001-12-17 21:03:35 | 101.
ügyesen választod ki azokat a zenekarokat amelyek előkelő helyen szerepelnek a nyílvántartásomban! különbözik a zenei ízlésünk! ez nem baj! ezek a zenekarok nem szarok csak neked nem jönnek be! a METALLICA mondjuk szerintem példátlanul sokat adott hozzá a világ zenetörténelméhez! millióegy metalcsapatot ismerek de a METALLICA az amihez mindíg visszakanyarodok mert ők a legjobbak! sajnos az utóbbi időkben elég szarul állnak náluk a dolgok de talán most hogy Hetfield kijött az elvonóról helyreáll a szénájuk!

Előzmény: Máté1 (95.)
AsFriendsRust e-mail | 2001-12-17 20:49:02 | 100.
Én a Slipknot-ról beszélek. A Snot-ot rövidítésként használtam; úgy tűnik, elbaltáztam...

Előzmény: Thomas (96.)
Grizon e-mail | 2001-12-17 15:59:13 | 99.
Azt a 4es pontot +kérdőjelezném.khm.Pl ott van "King Dájmond" aki azt nyilatkozta, hogy ő csak a pénzért csinálja és azzal hogy kifesti magát sokkal többen figyelnek rá oda és könnyeben adja el a lemezeit...

Előzmény: Thomas (97.)
Thomas e-mail | 2001-12-17 10:54:44 | 98.
Most olvastam a híreket:

-Chuck Shuldiner (a Death frontembere) Dec. 13.-án meghalt annak ellenére, hogy a daganatával kapcsolatban eddig javulásról szóló infók jöttek...

-feloszlott a Mood

Érzem, hogy szar lesz ez a hetem...

Thomas e-mail | 2001-12-17 09:58:32 | 97.
1. Már kezdek belefáradni a magyarázásba, inkább ajánlom, hogy olvass interjúkat (nem csak MHH, Wanted meg Rockinform, hanem netről is valamit...)

2. Azért elmondom mégegyszer: A Slipknot a maszkokat nem azért használja, hogy minél jobban befusson, arra lehetne könnyebb zenei megoldást is találni (lsd. Linkin Park). A maszk-overall-vonalkód stb dolog csak egy koncepció része, ami összefügg a zenével, de elsősorban a szövegekkel. Én pl. előbb hallottam a zenéjüket (és szerettem meg), mint láttam a maszkokat. Amikor aztán láttam egy fényképet, az már csak hab volt a tortán.

3. Hangoztatom: senki sem lehet tök eredeti, viszont szükséges az, hogy egy zenekarnak saját (elsősorban) ZENEI arculata legyen.
Annak idején a Black Sabbath sem volt egy hűdeeredeti dolog (előtte Zeppelin, Deep Purple ugyebár), mégis volt egy saját arculata, és ma már minden rockzene alapjainak egyike!

4. Ha külsőségről van szó: A black-metal stílus is a '90-es évek elején nagy hangsúlyt fektetett a külsőségekre, mégsem hiszem, hogy ezzel be akartak volna futni...


Előzmény: X13 (92.)
Thomas e-mail | 2001-12-17 09:44:27 | 96.
Bandi, most Snot-ról, vagy Slipknot-ról beszélsz?
Nem mindegy! Tudtommal Snotban nem voltak maszkok, overallok... :)
Egyébként most hallgatom a Strait Up (R.I.P. Lynn Strait...) lemezről azt a nótát, ahol Corey Taylor meg Dez Fafara nyomja a respectet! :)


Előzmény: AsFriendsRust (93.)
Máté1 e-mail | 2001-12-16 18:45:27 | 95.
nekem is van összehasonlítási alapom,a tankcsapda,junkies,metalica és az összes többi szar.

Előzmény: Garfield (94.)
Garfield e-mail | 2001-12-16 08:34:02 | 94.
nincs semmijen zenei csatornám úgyhogy baromi ritkán nézek klippeket! ennek ellenére tisztában vagyok a zenei trendel! és látod b...meg ez a kurva nagy baj hogy azokból lesz az ilyen kis divatbuzi aki a tetves viva+-on nő fel!! közelről látja az arcomat a Pokol bár klippjében ami még pozitív, de egy idő után már csak az ott játszott zenék iránt érdeklődik!
ja és nekem szűk a látóköröm? és azért mert nem hallgatok nu-genyát! gondolkozzál már el ezen? én akkor fikázok egy zenét ha tudom hogy micsoda és van összehasonlítási alapom....


Előzmény: Máté1 (81.)
AsFriendsRust e-mail | 2001-12-16 00:45:04 | 93.
Nem akarom egyik irányba sem elvinni vagy eldönteni a vitát, de abba azért érdemes belegondolni, hogy ha nem csinálnak ilyen show-t a Snotnak (maszkok, overall, promo stb.), akkor ma hol tartanának népszerűség terén, mert szerintem sem hoztak sok újat.

Előzmény: X13 (92.)
X13 e-mail | 2001-12-15 21:48:46 | 92.
A maszkok azert vannak, hogy meggyozzek az ilyen arcokat, mint te vagy, hogy ok nem ez a trendi nu-metal es hogy vedd meg az albumukat, es ezt te be is szopod es szorod a zs-t egybol. Elarulnad, hogy milyen szolo savanyu.. szamold mar ossze ocsibogyo, hogy az offspring mennyivel tobb lemezt adott el a slipknot-nal.. milyen szolo? Slipknothoz overallt kell hordani, vagy felvenni a pulcsit aminek ugyan ugy van a vonalkod a hatan mint a slipknot overallnak.. el arulnal nekem valamit? ha ez az egesz nem hatas vadasz, akkor miert van a teljes imidzsel tisztaban egy olyan arc, aki csak 1-2szer hallgatta a 2 lemezuket, es nem is porog a nu-metalra? AZERT mert ez az imidzs es evvel adjak el magukat.. tudom, hogy sorszamok vannak, tudom hogy naranccsarga overal, es brutko maszkok... mert kulsoseg az egesz. Szerintem az egesz egy nagy cirkusz, es akkor mar telleg inkabb a regebbieket, slayer stb stb... mondjuk en azt sem szeretem. Annyit aruljal el nekem, hogy az Offspring milyen zenekar altal nyujtott divathullamot lovagolt meg, aminek a zenejere kisertetiesen hasonlitott, es azutan lett alapitva miutan az a bizonyos zenekar befutott?
El arulom neked, hogy Green Day-jel kozosen futottak be 94-95-ben a SAJAT divathullamuk tetejen, amiutan a Nirvana orulet lecsengett, es kisse dallamosabb zene kellett a nepnek.. a nirvana 90 tajt futott be az offspring meg 86-ota fut offspring neven de a felallas megvolt mar 84-ben is manic subsidal neven.. igaz, azota volt egy tagcsere 86-ban, de mar csak azutan miutan offspringre valtozott a nevuk... tehat ha az Offspringben nem talalsz semmi egyedit, akkor bizony a slipknottal kisse kritikusabb kellene, hogy legyel... mindegy sztem a slipknot-nak vannak jo huzasai, es ha megy a klipp a tv-ben megnezem, es meg-meg hallgatom szamaikat, mert bejon... mint a korn-is.. meg a linkin park is.. sot meg a bizkit is.. de akkor is ugyan az a kibaszott nu-metal hullam az egesz.. egy lapon van az osszes ilyen banda... es raadasul kurva jol csinaljak, hogy mindenkit probalnak meggyozni avval, hogy ok bizony igazi metalosok.. bazzeg halgassal panterat...


Előzmény: redemptor (90.)
AsFriendsRust e-mail | 2001-12-15 18:40:28 | 91.
Helló Tomi! Itt a másik "vandál" az egyetemről!!! Villázzunk együtt a METÁÁÁÁÁÁLÉRT!!!! Amúgy megjelent az új As Friends Rust album Won címmel!!!

Előzmény: Thomas (89.)
redemptor e-mail | 2001-12-15 18:23:04 | 90.
X13-nak: Szerinted a Slipknot-ban nincs semmi egyedi? Szerinted csak bohóckodás? Mint mondottad, te nagy Offspring fan vagy. Erről csak annyit, hogy az Offspring-ban nincsen semmi egyedi, neked csak a szőlő savanyú, de én sem értem, hogy a sok kis divatbuzi miért veszi fel a pullovert, ha nem is értik ezt a zenét. Mit gondolsz miért vannak a maszkok? Ez megint csak a trendekhez kanyarodik vissza. Most nem akarok én itt a piros NY-os sapkára utalgatni, de tény, hogy nem egy Limp Bizkit vagy KoRn fant láttam, aki kicsit is hasonlítani akart valamelyik fentebb említett együttes tagjára. A Slipknot-hoz tudsz hasonlítani? Nem. Ők is ezt akarják elérni, és azt is hatalmas ötletnek tartom, hogy az új albummal - ,amiben köztudottan benne van a death-es jelleg - ki akarják szűrni a divatrajongóikat...
Thomas e-mail | 2001-12-15 15:35:10 | 89.
A katowicei koncerten a KoRn feldolgozott egy Slayer nótát. Hogy melyiket, nem tudom, de utánanézek...
AsFriendsRust e-mail | 2001-12-15 11:03:05 | 88.
Én általánosságban beszélek. Általában ez a helyzet. Kivételek ettől még vannak, mint ahogy mindenhol...

Előzmény: Grizon (87.)
Grizon e-mail | 2001-12-15 10:39:39 | 87.
Ez teljesen attól függ, hogy az ember milyen körökben mozog,kiket ismer.Az én ismerőseim inkáb a Slayert ismerik,mint a KoRn-t

Előzmény: AsFriendsRust (86.)
AsFriendsRust e-mail | 2001-12-14 18:58:04 | 86.
A kornt sokkal többen ismerik, mint a Slayert, ez tény, mert a kornt nyomják a médiák. Én tapasztalatból beszélek. Volt egy barátnőm, aki utálta a kemény zenét, valahogy mégis tudta Jonathan Davis nevét meg egy pár számcímet. Nem azt mondta, hogy kukorica, már a korn sem kukoricát jelent, hanem a zenekart. Ennek a lánynak viszont halvány fogalma sem volt róla, hogy ki az a King, Hanneman, Aroyo vagy éppen Lombardo. De még azt sem tudta, mi az a Slayer, még a szó jelentését sem. Nézett, mint a hülye, amikor szóba került. De a 15 éves Kornrajongó is valószínűleg csak hírből ismeri a kemény metal isteneit. Pedig, ha ők nem lettek volna, akkor Korn sem lenne. De hozhatnám itt példának az In Flamest, vagy a Gates Of Istart, vagy a Heaven Shall Burnt, vagy a State Craftot. Most akkor mi a divat? Ezek vagy a Korn???

Előzmény: Grizon (85.)
Grizon e-mail | 2001-12-14 14:21:57 | 85.
Ezt mondták annak idején a Nirvanara is.Hogy egy múló dolog 10 év múlva nem fog rájuk emlékezni és a zenéjük is igénytelen(ami igaz,Nirvanat nem túl nehéz játszani,nagyon egyszerű a felépítésük).De még mindig rohadt sok Nirvana fanatikus van,pedig már lassan 7 éve nem léteznek.Ami meg azt illeti, hogyha megkérdezek egy 15 éves embert akkor valószinűleg tudni fogja mijaza Slayer.Lehet hogy azt mondja hogy: "az valami kemény zenét jáccó banda,nem?", de akkor is jó helyen kapisgál!!Ha megkérdezem ugyanettől az embertől hogy mi a KoRn, akkor rávágja hogy kukorica!!!q:-)))De most komolyan kifogom próbálni!!q:-)))

Előzmény: AsFriendsRust (82.)
Thomas e-mail | 2001-12-14 12:47:54 | 84.
Elismerem, hogy a 'Knotnak vannak Korn hatásai, ez tagadhatatlan.
De mondom mégegyszer: 100%osan eredeti zenét ma már csak erőlködve lehet csinálni, ha meg valaki erőlködik, azt már megette a fene...

Igaz, hogy egy kicsit túlrajongom a Slipknotot, de nem hiába, ugyanis eddig szinte nem volt egy unszimpatikus lépésük sem. Egyszerűen eddig minden bejött, amit csináltak!
És biztos, hogy a lemezeiket, amelyek tetszenek, 6-7 vagy akár 20 év múlva is szeretni fogom.

Amikor elkezdtem metal zenét hallgatni ('93-'94 körül) csomóan fikáztak, hogy trendy vagyok és csak divatból hallgatok Biohazardot, Sepulturát stb. És lám, még mindig imádom őket, sőt, lehet, hogy csak egyike vagyok azon keveseknek, akik még adnak ki pénzt pl. egy új 'Hazardra...

És ha még mindig képes vagy 1 lapon említeni a Slipknotot a Linkin Park-kal, akkor vagy hallászavarjaid vannak, vagy pedig egyszerűen idióta vagy... :)


Előzmény: X13 (68.)
AsFriendsRust e-mail | 2001-12-14 09:20:46 | 83.
Való igaz: mindenkinek más stílus jön be. Ettől még ugyanúgy divatzene marad a Korn. De lehet, hogy az antidivat jobb kifejezés volna (bár ha az, akkor eléggé félresikerült...).
Attól, hogy valaki szereti a Kornt, nem lesz divatember, de ha nem nyit más zenék felé, akkor mindegy, hogy divatból szereti-e vagy nem, egy idő után beszűkül és azzá válik (a megszokás stb.)
A "nu-metal hányadékról" annyit, hogy abszlút megértem Garfield barátomat, utálom, hogy valakik elvárják, hogy olyan zenét hallgassak, amilyet a számba tömnek és hát nem szívesen hallgatok olyan zenekarokat, amik azért alakultak, hogy púposra keressék a zsebüket (merthogy a legtöbb csak meglovagolja az úgynevezett "nu-metal" divathullámot); én is megcsömörlöttem már ettől. Ez nem szűklátókörűség; biztos vagyok benne, hogy Garfield is sokkal több zenét hallgat meg, mint például egy piros Snot pulóveres kissrác, aki fél éve még a discoban ropta (merthogy van egy pár ilyen) és ismeri a Snotot, a Kornt, a Papa Roach-ot meg talán az Incubust.


Előzmény: Máté1 (81.)
AsFriendsRust e-mail | 2001-12-14 09:09:32 | 82.
Teljesen egyet értek; az ember ízlésének csak használ, ha nemcsak mainstream zenéket hallgat, amiket a média a pofájába nyom. És akkor itt kezdődik egy másik problémakör, amibe nem ások most bele; az emberek önállóságra való készségéről van szó, azt rombolják szét ilyen módon. Ha nem nyitsz másik irányba, akkor egy idő után olyanná válsz, mint amilyennek ők akarnak.
Egyébbként pedig szerintem sem lesz sehol a Korn és a többi ilyen mondjuk 10 év múlva.


Előzmény: Garfield (80.)
Máté1 e-mail | 2001-12-13 21:15:41 | 81.
Minek kell itt divatozni?
Mindenkinek más stílus jön be.
Én nem bírnék egy Tankcsapda vagy egy Pantera albumot
végig hallgatni úgy hogy ne ásítozzak.Egyszerüen azért mert nem jön be egyik stílusa sem.
És attól hogy szereti valaki a Kornt,mért divatember?
Én pl.hallgatok emelett olyan bandákat amikről fogalmad sincs mi a fasz,tv se játsza.
Ja és mért nem jó ez a "nu-metal hányadék"?Esetleg a szűk látóköröd miatt?


Előzmény: Garfield (80.)
Garfield e-mail | 2001-12-13 20:50:25 | 80.
Nem akarlak baszogatni de 17 évesen lemehetnél undegrundba! jót tenne a zenei ízlésednek! én is hallgatok populáris zenéket (tsapda, offspring) de nem ragadtam le a szintjüknél! ha valaki agresszívan majmolja a média által ömlesztett moslékot maga is undorító fogyasztóvá válik! (ez a manipouláció hatása) ez a korn meg nu(lla)-metalos dolog nagyon égő szerintem! aki nem vak látja hogy ez egy hirtelen fellángolás! SLAYERRől PANTRARÓL MAIDENRŐL 100 év múlva is fogsz hallani és akkor is lesznek fanatikusaik de ezt nu-metal hányadékot a korszakalkotó kornal egyetemben elfelejtik mert NEM JÓ!

AZ IGAZ ROCKOT NEM ÖLI MEG SEMMI!


Előzmény: Grizon (78.)
AsFriendsRust e-mail | 2001-12-13 20:30:40 | 79.
Erről nem érdemes tárgyalni. A Korn az divat!!! Mikor látsz Dawncore pulóveres srácokat minden sarkon??? Ha megkérdezel egy 15 éves kornos srácot, hogy mi az a Slayer, szerinted tudni fogja? Miért látok nyáron az utcai pólóárusoknál csak korn, linkinpark meg Limpbizkit pólót (megjegyezném, hogy általában együtt a Spice Girls, Backstreet Boys, Nsync és füves pólókkal!!!)??? Slayer miért nincs kint??? Valóban... Igazad van: nem azért nincs kint, mert keményebb a zenéjük, hanem azért, mert a korn DIVAT, a Slayer meg nem!!!! Hányszor látsz a TV-ben (nem érdekel, hogy fő- vagy mellékműsoridőben) pl.: The Year Of Our Lordot, akik egyébbként szintén klasszisokkal jobb zenészek, mint kornék vgy bármilyen élvonalbeli hardcore zenekart??? A kornt pedig igenis vetitik a viván és az mtv-n, több klippet is!!! Nincs értelme erről vitázni, mert ami tény, az tény. Csak elszomorít, hogy ennyire vak vagy.

Előzmény: Grizon (78.)
Grizon e-mail | 2001-12-13 17:51:25 | 78.
Hát nem sok KoRn-t láttam a vivan meg az Mtv-n.És több olyan srácot ismerek aki Slayert szeret(több mint 10 ember!!!!),mint aki KoRn-t szeret.Akkor most mi a divat??Attól hogy a Slayer nem olyan emészthető zene mint a KoRn(persze minden relativ)még lehet hogy több ember bírja.Persze,persze a médiákból nem igazán lehet őket megismerni(bár a KoRn-t se,nem sok KoRn klippet láttam még főműsoridőben!!).De attól még sokan szeretik őket.Lehet hogy többen mint a KoRn-t!

Előzmény: AsFriendsRust (76.)
Garfield e-mail | 2001-12-12 21:15:51 | 77.
IGAZ IGAZ....

Előzmény: AsFriendsRust (76.)
AsFriendsRust e-mail | 2001-12-12 21:14:10 | 76.
Divatzene... Nézz körül az utcán! Minden harmadik 15(!) éves Korn pulóverben járkál. Miért játszanak szerinted Kornt a Viván meg az MTV-n, ha nem divat??? Vegyük példának megint a Slayert: klasszisokkal jobb zenészek, mint Kornék; mégsem látsz a 15 éves divatgyerekeken Slayer pólót. Hát ezért mondom, hogy divat.

Előzmény: Grizon (74.)
Grizon e-mail | 2001-12-12 17:29:40 | 75.
1etértek.Skatepunk télleg nem 1síkú, attól hogy dallamos valami, még lehet yo és főleg változatos

Előzmény: X13 (73.)
Grizon e-mail | 2001-12-12 17:28:37 | 74.
É nem azt mondtam hogy nem jó zenészek, vagy hogy nem yo a zenéjük, csak én nem szeretem...KoRn hol divatzene?1 embert ismerek még magamon kivül akinek teccene.Külföldön lehet az, de itt azt se tudják mijaz.Ja a síráson már én is sokat gondolkodtam...lehet hogy marketingfogás volt.DE annak egész ügyes!Az is marketingfogás volt amikor koncert közepén Daddy közbe epilepsziás rohamot kapott??

Előzmény: AsFriendsRust (70.)
X13 e-mail | 2001-12-11 20:04:46 | 73.
En soha nem mondtam, hogy a skate punk kivetel termeszetesen nem az.. de mondjuk a skate punk zenekarok sokkal kevesbbe egysikon mozognak mint ezek a nu-metal zenekarok... mert a skate punk-ban minden megtalahato a dethmetalos elemektol kezdve a jazz-es kialasokon keresztul a ska-reggae-s cuccokig.. nem pedig csak horges.. most nem minositem am etalt, mert en is szeretek sok metalt.. csak arra azert felhivom a figyelmedet hogy a skate punk kevesbbe egysikubb...

Előzmény: Máté1 (72.)
Máté1 e-mail | 2001-12-11 19:51:01 | 72.
és a Skate-Punk zenekaroknál mi a helyzet?
Ott is mindenki lopja a másikat,alig van eredeti,minden szám ugyanolyan,sík az egész.
Ez igaz a punk-zenekarokra is.


Előzmény: X13 (68.)
Máté1 e-mail | 2001-12-11 19:48:36 | 71.
na!
Ebből elég legyen!Kornt nem szídni,egyedi is kész,attól hogy egy két riffet átvettek(Fear Factory Scapegoat-tényleg igaz),nem hiszem hogy tudnál felmutatni olyan zenekart aki pont azt csinálta 94 előtt mint a Korn.
Mivel neked nem tetszik,ezért úgy is állsz hozzá a témához.


Előzmény: AsFriendsRust (70.)
AsFriendsRust e-mail | 2001-12-11 18:31:18 | 70.
A Fear Factory-sok 1400-szor jobb zenészek, mint a Kornék... Ez a mai hallgatóság igénytelenségére jellemző. De hát a Korn divatzene...

Előzmény: Grizon (66.)
AsFriendsRust e-mail | 2001-12-11 18:29:33 | 69.
Csak annyit tennék hozzá, hogy a beavatottabbak számára teljesen világos, hogy a Korn honnan ollózta össze a zenéjét. Szerintem kurvára nem eredeti, csak azért tünik annak, mert nem ismered a hatásokat. Az a legröhelyesebb, mikor az album fölvételénél elsírja magát! Szerintetek a 600. próba után hogyan tudná valaki elsírni magát?! Véletlenül éppen a kamerák és mikrofonok előtt a stúdiófelvételen??? Vagy gondoljátok, hogy minden próbán elsírta magát??? Ez is egy erőltetett húzás, amivel eredetinek akarnak látszani.

Előzmény: X13 (68.)
X13 e-mail | 2001-12-11 17:30:06 | 68.
Ecsem mind ket slipknot lemezt hallgattam mar vegig, de nem fogom zenesz fullel es gitarral a nyakamban keresni a slipkont es roxette kozti parhuzamot, csak azert hogy konkret peldat mutassak neked.. mert van, csak te ugy elvagy borulva a hirtelen jott rajongasodba, hogy eszre se veszed.. ha majd 7 ev mulva is ezt fogod hallgatni es nem az eppen aktualis divatot akkor szoljal.. kulonben durva hogy igy beszopjak az arcok a MHH-ban probagalt slipkont interju rizsajat... slipknot ugyan ugy ez a nu-metal mint a tobbi linkin park vagy akar melyik.. es a zenet az imidzzsel adjak el neked ugyan ugy mint barki masnak. Az teny, hogy ez a bohockodas ez pelda nelkuli, es nekem is bejonnek a maszkok.. csak az N Sync es a Slipknot kozott imidzs szintjen annyi kulonbseget latok, hogy ez a maszk jopofa es bejon, de ugyan ugy arra hivatott, hogy eladja a zenet, mint az, hogy a N Sync-es nyalgepek jokepu sracok.. tehat az abszolut ertek kulonbseg 0, mert ez direkt csuf es igy adja el, az direkt szep es ugy.. ugyan az mint egy fiu banda...
FF-it is hallgattam foleg a demanufacture-t de sztem a korn stilus teremto eredeti zenet csinalt, amibol slipknotek is tanultak, hiaba tagadjak.. miert nincsen egyiknek sem nu-metalos demoja 10evvel ezelottrol ha ok mar akkor is ezt cisnaltak.. mert az offspringnek van punk felvetele 86-bol.. sot 84-bol is... amator.. a slipknotnak valami csoda folytan nincsen.. erdekes hogy csak a Korn befutasa utan jelentek meg... hm...


Előzmény: Thomas (65.)
Thomas e-mail | 2001-12-11 14:33:25 | 67.
Mondom: SOUL OF A NEW MACHINE.
Ha nem veszel észre benne dolgokat, arról már nem én tehetek, és ez nem csak az én véleményem...


Előzmény: Grizon (66.)
Grizon e-mail | 2001-12-11 13:53:05 | 66.
Fear Factory és a KoRn ég és föld...FF-et utálom KoRn a kedvencem q:-)))

Előzmény: Thomas (65.)
Thomas e-mail | 2001-12-11 12:41:19 | 65.
1. Ha meg sem hallgattad a 2 lemezt, akkor pofa be. (bocs, ha indulatos vagyok, de ez van...)
2. Nem ugrom, csak már herótom van a "nu-metal" kifejezéstől, és dühít, ha a címkét oktalanul ragasztják rá egy zenekarra, akiknek nem sok közük van hozzá. Ismétlem: lehet, hogy van, de nem sok!
3. OK, a Slipknotnál nagy a hangsúly az imidzsen, de nem erre épül, az alap a zenén van. Ez a külsőség csak színezék.
4. A Slipknot nem a legeredetibb, de van egy egyéni arculatuk.
5. A KoRn sem volt valami hűdeeredeti! Csak annyit mondok: Mr. Bungle és Fear Factory (Soul Of A New Machine - pl. Scapegoat - ha ez mond neked valamit)


Előzmény: X13 (64.)
X13 e-mail | 2001-12-10 17:20:39 | 64.
Miert ugrasz ennyire a slipknot-ra. En oriasi offspring fanatikus vagyok es meg sem ugrok ennyire ha valaki ilyet mond. Te tenyleg elhiszed hogy a slipknot az egyetlen egy kivetel. Figyelj, en nem fogom a ket slipknot lemezt vegig nezni, hogy milyen akkord menetet hasznalni, es kulonosen nem fogom vegignezni az osszes korn lemezt, meg meg mittom en miket. Ne hogy mar aszid, hogy a slipknot barmi eredetit is csinal.. en szeretem nem azt mondom, hogy rossz de egy a sok sok sok sok numetal zenekar kozul, amik kozul a legjobb csakis az eredeti lehet, es az pedig a korn... ok legalabb nem csinalnak cirkuszt az egeszbol, meg sokkal kevesbe imidzskozpontu a dolog...

Előzmény: Thomas (62.)
Thomas e-mail | 2001-12-10 09:58:32 | 63.
Már megint szarozik a rendszer... >:(
Thomas e-mail | 2001-12-10 09:57:14 | 62.
Te most összehordtál egy csomó faszságot, aminek köze nincs a Slipknot-hoz!
Ha tényleg találsz konkrét (azért konkrét, mert hatásai mindenkinek vannak, ezen kár lenne vitázni) hasonlóságot KoRn és Slipknot között, akkor inkább említsd meg, mindenféle rizsa és mellékszövegelés nélkül!!!


Előzmény: X13 (52.)
Thomas e-mail | 2001-12-10 09:57:00 | 61.
Te most összehordtál egy csomó faszságot, aminek köze nincs a Slipknot-hoz!
Ha tényleg találsz konkrét (azért konkrét, mert hatásai mindenkinek vannak, ezen kár lenne vitázni) hasonlóságot KoRn és Slipknot között, akkor inkább említsd meg, mindenféle rizsa és mellékszövegelés nélkül!!!


Előzmény: X13 (52.)
Grizon e-mail | 2001-12-10 09:51:40 | 60.
Persze és ez nem baj.Szerintem nincs új a nap alatt!q:-))

Előzmény: Garfield (57.)
Thomas e-mail | 2001-12-10 09:51:23 | 59.
Simán lett volna!
Ha lenne metalban egy kis alapműveltséged, észrevetted volna, hogy a Slipknot-nak inkább vannak Sepultura (dob), Morbid Angel (dob, gitár - bár igaz ami igaz, nem olyan komplex és pontos) és Neurosis hatásai, mint KoRn...
Ami a Slipknot-ban egy kicsit kornos, az max az ének dallamos része, de az sem kimondottan (Corey-nak elég egyedi hangja van, 1000-ből föl lehet ismerni).
A 'Knot tagjai már 10 éve is zenéltek, ki-ki együtt, vagy külön...


Előzmény: Grizon (56.)
Thomas e-mail | 2001-12-10 09:51:22 | 58.
Simán lett volna!
Ha lenne metalban egy kis alapműveltséged, észrevetted volna, hogy a Slipknot-nak inkább vannak Sepultura (dob), Morbid Angel (dob, gitár - bár igaz ami igaz, nem olyan komplex és pontos) és Neurosis hatásai, mint KoRn...
Ami a Slipknot-ban egy kicsit kornos, az max az ének dallamos része, de az sem kimondottan (Corey-nak elég egyedi hangja van, 1000-ből föl lehet ismerni).
A 'Knot tagjai már 10 éve is zenéltek, ki-ki együtt, vagy külön...


Előzmény: Grizon (56.)
Garfield e-mail | 2001-12-09 13:02:44 | 57.
a párosításokkal van egy kis bibi, de nem ez a lényeg! mindenki aki elkezd zenélni valaminek a hatására csinálja! ez a hatás baromi sokféle lehet és nem feltétlenül abból áll hogy lopok a másiktól!
ha dallamot akarsz komponálni mondjuk gitárra akkor az olyannak akarod ami neked tetszik és lehet hogy nem is tudsz róla mégis olyan riffet találsz ki ami nem is a te agyszüleményed! lehet hogy egyszer v. kétszer hallottál egy számot és nem is emlékszel a dallamára de valahol elraktározódott benned!

Az egyik haveromnak van egy metalcsapata és van kib jó számuk(több is összességében)! egy riffre épül az egész de valami olyan életérzést sugároz hogy beszarás! a lényeg hogy megkérdeztem a srácot hogy saját-e a riff? azt mondta hogy nem emlékszik hogy hallotta volna! én viszont rá egy héttel felfedeztem egy kis változtatással a Destined for Glory-ban(Hammerfall)! és a srácnak is megvan a Renegade album! szóval sokszor nem tudatos de mégis megtörténik!


Előzmény: Grizon (56.)
Grizon e-mail | 2001-12-09 11:44:33 | 56.
Én Neck Sprain riffekről beszélek, de Slipknotot még sokkal 1xübb.Az egész Slipknot nem jött volna létre ha nincs a KoRn...Az egész zeneiparban mindenki lop mindenkitől.KoRn se lett volna ha ninsc Nirvana,Nirvana nem lenne ha ninsc Gun's,Gun's se lenne ha nem lett volna Metallica,Metallica sem lett volna ha nincs Beatles...stb.

Előzmény: Thomas (51.)
Grizon e-mail | 2001-12-09 11:41:55 | 55.
Uhhh!Nem rossz!!Összehozhatnál nekem a Pennywise-al egy bulit!!q:-))))

Előzmény: X13 (54.)
X13 e-mail | 2001-12-09 11:36:52 | 54.
Reszben igaz, a teljes igazsag az, hogy beszeltunk mar a sracokkal arrol, hogy jatszunk majd elottuk egy europai allomason, de ez meg a jovo szele, mert most meg egy jodarabig nem jonnek europaba, legalabb augusztus/szeptemberig tutira nem. Majd utana.. ezek az ismerettsegek meg mindenhonnan van a pennywise konkretan onnan, hogy en probaltam pennywise koncertet szervezni a nemart-nak csak nem jott ossze, aztan amikor volt a becsi koncert es mondtam hogy megyek felraktak a vendeglistara, ennyi. De viszonylag sokmindenkivel talalkoztam mar, de alatalban az Offspringen keresztul.


Előzmény: Máté1 (53.)
Máté1 e-mail | 2001-12-09 00:02:20 | 53.
MÁS:
Ismerős olvasta valahol,hogy az Offspring előzenekarnak akarta a bandádat.Igaz ez?
Honnan ez az ismerettség?(pl.Pennywise)


Előzmény: X13 (52.)
X13 e-mail | 2001-12-08 21:25:18 | 52.
Figyelj en nem hogy korn riffet talalok neked, ami slipknot szamaira hasonlit, hanem garantalom neked, hogy vaszeg talalok ugyan olyan beksztritbojz riffet, mint amiket a slipknot-ek hasznalnak. A zene nagyon egy siku es aki muveli az ezt mind tudja.. millio egy peldat hozhatnek de csak hogy mast nem mondjak pl a born to make you happy a britney spears-tol az ugyan az a riff mint a moonlight shadow a mike oldfieldtol, a baratok kozt betet dala, ugyan az az akkord menet, mint a nofx-tol a please play this song on the radio, es a skala amin a baratok kozt eneke mozog, meg egyezik a knocking on heavans door elso gitar szolojanak a skalajaval... most szerinted ezek alol a "veletlenek" alol pont aslipknot a kivetel.. ne hulyitsel..

Előzmény: Thomas (51.)

1  2  3  4  5  6  


Az itt olvasható hozzászólásokért a szerkesztőség nem vállal felelőséget.