Click to Visit
Rock - Melyik együttes használ dobgépet?
Kereső:
Részletes kereső!
Belépés regisztrált tagoknak:
Login:
Jelszó:
Üdvözlünk a Zene.net fórumában!

Regisztráld magad most! Ezáltal Te is hozzászólhatsz a különböző témákhoz és új témát is nyithatsz!
Regisztráció | Kereső | Kategóriák

1  2  

kakapanna e-mail | 2007-06-18 17:13:09 | 56.
téged is ki kéne nyirni a többi buzival együtt

Előzmény: nANCIboy (54.)
drPsyho e-mail | 2007-06-15 14:46:50 | 55.
Hiper sebességgel húzz innen a faszba, kancigány

Előzmény: nANCIboy (54.)
nANCIboy e-mail | 2007-06-15 09:11:37 | 54.
hiperkarma
kakapanna e-mail | 2007-06-10 16:00:06 | 53.
leszarnálak szivesen

Előzmény: Kappangyilkos (51.)
drPsyho e-mail | 2007-06-09 17:09:12 | 52.
Na, mégegy értelmes ember.4 évig senkinek nem hiányzott ez a topik,barátom mi vagy te őskor kutató?

Előzmény: Kappangyilkos (51.)
Kappangyilkos e-mail | 2007-06-09 15:37:37 | 51.
summoning
xyz815 e-mail | 2003-12-02 16:29:16 | 50.
Egyébként utánanéztem a kedvedért, és azért hallhatod olyan sterilnek a Demanufacture hangzását, mert anno Colin Richardson producer úgy döntött, hogy kiveszik a lábdobokat a mixből, vagyis amit hallasz, az csak a triggerek hangja, habár Ray élőben és egyszerre vette fel az egészet. Szerencsére azért Greg Reely hangmérnök javított valamicskét az arányon, de ez lehet az ok, amiért egyeseknek hihetetlenül hangzik. A trigger-tényleges hang kombináció egyébként az Obsolete-en 40%-60% volt, a Digimortal-on pedig ~70%-30%.
xyz815 e-mail | 2003-11-29 09:11:04 | 49.
Hát, amennyiben 8 évnyi hallgatás elhamarkodottságnak tűnik számodra, ám legyen. :P
Másrészt nem védtem, pusztán a tényeket ismertettem veled -mivel egyértelműen látszott, hogy nem vagy tisztában velük-, míg te csak az innen-onnan hallott mendemondákra alapoztál. Némi különbség... ;)

AMDFan e-mail | 2003-11-29 01:47:09 | 48.
Te ugyanolyan hirtelen véleményt alkotsz csak te a "szent Herrerátt" véded...

Előzmény: xyz815 (45.)
(máté)PE e-mail | 2003-11-29 00:43:42 | 47.
na a tankcspada az hazsnál kidefejtem mért:
meghal lukács tüdőrákba,kérdezi a temetkéezési vállalkozó,mit írjanak a hirdetésbe?
mondja lukácsné:Lukács meghalt.
nem kedbvaes hölgyem ez nem elég.minimum 5 szó kello.
ere meondja lukácsné:lukács meghalt,ugyanitt skoda eladó.
hallgassátok a 36 crazyfistset új számot!!%énnek a hatsáa alatt vagyok!!www.theprp.com itt vana a hirek között ahonnan le lehet tölteni.vigyáttzatok!ti is így járhatokk

xyz815 e-mail | 2003-11-28 23:43:14 | 46.
Azt még elfelejtettem megemlíteni, hogy létezik egy Slayer feldolgozás is FF-ék részéről, egészen pontosan az Angel of Death, ahol Ray még trigger nélkül nyomta és azért nem kell épp szégyenkeznie, sőt! A felvétel nem túl jó, meg belevágás is van, de azért a lényeg hallatszik. A neten szinte bárhol fellelhető ( a jobb P2P-eken pedig biztosan).
xyz815 e-mail | 2003-11-28 23:33:17 | 45.
Na, látom itt is előkerült az örök téma: Ray és a dobgép. :)
Azt hiszem ha itt lenne, jót mosolyogna az őt görcsösen lehúzni próbálókon, megszokhatta már. Teheti, hisz aki meg igazán számít -más bandák, kiadók- az úgyis tudja, hogy mire képes és nem használ ilyesmit.
Most komolyan, mi értelme van az ilyen "nekem van egy zenész ismerősöm és szerinte dobgépet használ" szintű nyavajgásnak? Olyan gyermeteg...
Mi, akik régóta hallgatjuk -történetesen én is pont 8 éve- se nagyon mondhatnánk rá semmit (hisz nagyon messze vagyunk tudásban tőle), hát még az olyan fikázók, akik életükben ha néhányszor hallották játszani. Mégis honnan veszitek a bátorságot, hogy zéró zenei tudással megkérdőjelezzetek bármit is olyan zenészekkel
kapcsolatban, akik klasszisokkal felettetek -felettünk- állnak? Nem rossz szándékkal kérdeztem, félreértés ne essék, azonban el kell ismerni, hogy a metál közösség egyes tagjai sokkal gyorsabban alkotnak véleményt bárkiről, mint amilyen gyorsan levegőt szoktak venni. Higgadjunk le már egy picit...:)
Félinformációkra (hát...olvastam valahol, ahol valami ilyesmit mondtak...) és úgynevezett zenész ismerősökre hagyatkozni botor dolog, ha konkrétan nem néz utána az ember a dolgoknak.
A Fear Factory mindig is elismerte, hogy a számítógépes technika fontos részét képezi a zenéjüknek - ez különbözteti meg őket a gyenge zenészektől. A gyenge zenész azért használ számítógépet, hogy palástolja tudásbéli hiányosságait, és mindenképp tagadja, hogy ilyen eszközökhöz nyúlt. Persze azért kitudódik a dolog, ezért is születnek már jó ideje az ehhez hasonló topicok, ahol is az önjelölt vájtfülűek megpróbálják leleplezni a gaz csalókat, mitegy tisztán tartandó a "szent metált"...:)
Fel sem merül senkiben -mondhatnánk: régi rossz szokás-, hogy azért is használhat valaki számítógépet, hogy általa valami többet hozzon ki a zenéjéből, teljsebbé tegye. Sajnos ez az előremutató gondolkodásmód -a Fear Factory jónéhány más pontjával együtt (mind zeneileg, mind mondanivalóilag)- még mindig nem gyökeresedett meg igazán, ezért is kapott mindig ilyen kritikákat a FF, ami persze sose izgatta őket különösebben; 'Mondják csak a konzervatívok a magukét, mi és a felvilágosultabbak úgyis tudjuk, hogy nem azért trükközünk, mert nem tudunk' -valami ilyesféle mentalitással. :)

Ray Herrera soha nem használt dobgépet -már ami a lábdobot illeti-, triggereket használ, amit persze sokan összetévesztenek a dobgéppel. A trigger a felelős azért, hogy minden egyes leütés ugyanúgy szólaljon meg -ugyanolyan hangerővel és tónussal- ezért olyan steril és gépies a HANGZÁSA. Az ÜTEMET ugyanakkor nem befolyásolja, tehát azt továbbra is a dobosnak kell megadnia - vagyis rálépnie arra a rohadt pedálra. Ray csodás játéka plusz a trigger által hallható steril hangzás együtt alkotja azt a valamit, amit itt (is) sokan dobgépnek gondolnak, holott nem az. Pusztán a lehetőségek maximális kiaknázása...
A trigger megléte felvet még egy dolgot: Sok "géppuskalábú" arra használja, hogy vele jóval erőteljesebben szólaljon meg a lábdob, mint amennyire ő lenyomja a pedált, ugyanis magát a leütést a trigger mindig ugyanolyan erővel generálja, ami természetesen szabályozható. Ez azt eredményezi, hogy az illető trigger nélkül max. olyan hangosan tud pörgetni, mintha a térdedet püfölnéd kézzel...:) Ilyen 'lájtosan' aztán könnyű ám a 32.-eket pörgetni. ;)
Ray egyébként csak az effektek miatt használja, amit az is bizonyít, hogy jódarabig trigger nélkül játszott s csak aztán tért át a használatára, a gépszerűbb hangzás érdekében. Ugyanígy használt egyéb dobmintákat is az Obsolete turnén, de ez -mint ahogy azt a tényleg hozzáértők meg is szokták jegyezni- semmit sem von le a tudásából, hisz pusztán adalékként vannak jelen, mivel Ray -megszállott játékos mivoltából kifolyólag- imádja az ilyen gépies-technós mintákat és persze ő programozza őket az adott albumra.
Nem állítom, hogy nincsenek technikásabb vagy nagyobb tudású dobosok odakint -bár az új album kapcsán nagyon csiripelnek azok verebek...-, de őt az teszi igazán naggyá, hogy van egyéni stílusa, hogy azonnal meg tudod mondani X felvétel közül: igen, ez bizony Ray! Manapság ezt nem oly sokan mondhatják el magukról, szerintem kár is a szót az ilyen vádaskodásokra pazarolni.

haska e-mail | 2003-10-16 17:47:28 | 44.
at my signal... unleash HELL!!!!!
Thomas e-mail | 2003-10-15 18:59:53 | 43.
amikor a túlcsiszolt hangzásról írtam, említettem kivételeket, ebbe a Satyricont is beleértettem ;)

Előzmény: cucka (42.)
cucka e-mail | 2003-10-15 17:23:29 | 42.
végül is valamennyire igazad van, de azért vanak kivételek. pl. a satyricon utolsó 3 lemeze elég korrektül szól, meg lehet külömböztetni a hangszereket, mégse lehet agyonpoliírozottnak nevezni. ráadásul a hangulat is ott van.
az utolsó emperornál tényleg túlcsiszolták a hangzást, nincs is annyira gonosz hangulata, de azért egy nagyon korrekt lemez, mégha el is távolodik a black metáltól. azért az anthems hangzása szerintem már megfelelő volt, és mégis kellően nyers.
nemtom, mások hogy vannak vele, én szeretem, ha lehet hallani a külömböző hangszereket, apró finomságokat amik a szar hangzás miatt elvesznének. az i am the black wizards eredetijén pl. alig lehet hallani a cintányérokat. ezzel néhány részlet elveszdik a zenéből. nem szempont hogy sátáni legyen a zene, mert elsősorban nem ezért szeretem a black metált.


ja és hallgasd meg az új destruction-t. az bizony egyáltalán nincs agyonpolírozva, és mégis olyan erőteljesen szól, hogy csak na.


Előzmény: Thomas (39.)
haska e-mail | 2003-10-15 17:21:14 | 41.
nem javítani akarlak, inkább hozzáfűzni vmit.
szóval a black inkább egy érzés mint egy körülhatárolható zenei műfaj, ezért ha a hangzás polírozott is, az a hangulat elkaphat amikor hallgatod. az utóbbi emperor lemezeket elég igényes hangzással adták ki, és ez sztem nem is baj. a zyklonnak is érdekes hangzása van, kissé futurisztikus érzést áraszt, de a hangulatát nem tudták elszúrni (nyilvánvalóan nem is akarták).
véleményem szerint a szar hangzásnak is megvan a maga hangulata.
míg a régi darkthrone-t mayhemet stb-t egy pusztító homokviharként lehetne leírni, ami lemarja rólad a húst egészen csontig (na mekkora kliséket puffogtatok), az emperort képileg leginkább egy szélvihar írná le nálam.


Előzmény: Thomas (39.)
Thomas e-mail | 2003-10-15 16:21:30 | 40.
* messze
Thomas e-mail | 2003-10-15 16:20:26 | 39.
Ezt majd megérted akkor, amikor csömöröd lesz az agyonpolírozott csillogvillogszáundtól. A szar hangzásnak is megvan a varázsa. pontosabban: az első Emperor lemezek sokkal több hangulatot ársztanak, mint az utóbbi műveik. Az agyoncsiszolt hangzás pont a gonosz hangulatot öli meg (persze vannak kivételek: pl Dark Funeral). A Mayhem Grand Declaration lemeze akármennyire is zseniális, inkább valami enyhén futurisztikus, háborús feelinget nyomat. Messzire sincs olyan "sátáni" mint a kezdetekkor, vagy mint egy Darkthrone...

Előzmény: cucka (38.)
cucka e-mail | 2003-10-14 22:46:51 | 38.
ja iazad van. tényleg, vajon miért tetszik az embereknek az a trú fakkin nekró blekk metál? szerintem hallgathatatlan, úgy szól mintha a szomszéd bekapcsolná a 30 éves szovjet porszívóját. a zene meg primitív aprítás. meghallgattam a mayhem első demóját (ami egyébként kultikus trú fakkin blekk metál alapmú. egyébként szörnyű, hallgathatatlan. komolyan mondom, annál már az impaled northern moonforest is jobb.

Előzmény: haska (37.)
haska e-mail | 2003-10-14 17:35:01 | 37.
nem mondtam hogy nem nagy:))
jorn landét nem szeretem. nem bírom az ilyenfajta énekeseket. van hangja meg minden, sőt, de nekem nem jön be.
jah arcturust meg covenantot van szerencsém ismerni.
mayhem rules. trúblekk rules. a szándékosan lebutított hangzás adja meg a varázsát, hehe:))
emperor az túlcsiszolt szar:)) nem black, mert nem szól úgy mint a bathory LP. ennyit róluk:DD


Előzmény: cucka (36.)
cucka e-mail | 2003-10-13 20:27:14 | 36.
machine headet annyira nem ismerem
ja, nick barkert kifelejtettem, ő is elég meggyőzően nyomja.
hellhammer azért akkora nagy dobos, mert sokfajta zenében kipróbálja magát, és ez mindig jól sül el. hallgasd csak meg jorn lande worldchanger c. albumát. de említhetném az arcturust vagy akár a covenanttól a nexus polarist is. egyébként a mayhemes dolgai tetszenek a legkevésbé, valahogy nem tudok megbarátkozni ezzel a true norvegian black metállal. főleg a borzalmas hangzás zavar, az teljesen hallgathatatlanná tesz az amúgy jó zenét. ezért is olyan jó az emperor, azok legalább adtak a lemezek hangzására is valamennyit.


Előzmény: haska (35.)
haska e-mail | 2003-10-13 16:27:43 | 35.
...nem úgy mint a machine head élője, ami bár nem lett rossz, kissé sokat nyúltak bele.
zyklon rules
hellhammmerrel nem akarnám összevetni, mindketten nagyon ott vannak, bár hellhammer stílusa eléggé más. de azért ugató nick tesó is ottvan...


Előzmény: cucka (33.)
AMDFan e-mail | 2003-10-13 11:41:33 | 34.
De igen az van meg.
Mondjuk én nem vagyok nagy black metal fan, nem nagyon tudom értékelni. De végülis nem rossz.


Előzmény: cucka (33.)
cucka e-mail | 2003-10-13 07:05:24 | 33.
trym a zyklon nevű bandában nyomul samoth-al. death/black keveréket játszanak, méghozzá elég jól. jah és most jött ki a 2. lemezük (aeon).
az emperor koncertfelvételed tán nem az emperial live ceremmony? sajnos az nekem csak audióban van meg, nagyon érdekelne a videó része is. az általam hallott egyik legjobb koncertalbum. hangzásban és fílingben is nagyon ott van.


Előzmény: AMDFan (32.)
AMDFan e-mail | 2003-10-13 03:43:13 | 32.
Nah abban egyetértünk, hogy Trym kurva jó dobos.
Most játszik valahol?
mindenesetre van egy 1 órás Emperor koncertfelvételem, hát azért enyhén koncentrál a srác :)
Szóval nem olyan lazán játszik mint mondjuk Portnoy. Nagyon odateszi magát a faszi. Gyors és pontos... nagyon pontos...


cucka e-mail | 2003-10-12 21:56:11 | 31.
azért érdekes összevetni a decade-et meg az új war at the warfield-et. pl. az angel of death végi kétlábgéppel bostaph nem tud megbírkózni, míg lombardónak sikerült. egyébként teccik bostaph stílusa is, de a slayerhez inkább lombardo illik.
jah és dave mester is tud hibázni, hallgasd meg a war ensemble elejét a decade-en.
trym pedig talán a legjobb dobos a stílusban, hellhammer mellett. nagyon elbonyolítja a dolgokat, és mégis könnyed az egész, semmi erőlködés.


Előzmény: haska (29.)
cucka e-mail | 2003-10-12 21:46:08 | 30.
lehet, igazad van, nekem mindenesetre elég korrektnek tűnt az a koncertvideó. a koncerteken meg nem a dobos pörgetéseire szoktam koncentrálni.
tényleg hülyeségekről vitázunk itt, végül is lényegtelen, hogyan pörget a dobos lemezen és koncerten, ha egyszer jól és pontosan csinálja


Előzmény: Thomas (28.)
haska e-mail | 2003-10-12 20:40:11 | 29.
egy emperor semmiképp nem alacsonyította volna le magát ahhoz, hogy dobgépet használjon. trym érzéssel játszik a cuccán, és egy pillanatig sem kételkedek benne, hogy ő játszik.
miért ne lehetne raymond tesó is tehetséges? vannak olyan dobosok, akiktől a metronóm is tanulhatna, nemtom miért hihetetlen ez.
mivel még nem voltam slayer koncerten, nemtudok okosat mondani, de elég meghallgatni a 10 év agresszió c. lemezt. bizonyíték nem ígéret:)

Thomas e-mail | 2003-10-12 15:34:32 | 28.
Jó. A 2 koncertből, amin voltam, plusz amit láttam koncertfelvételen:
pl.: Angel Of Death bevezetőjénél máshogy pörgette a tamokat, a South Of Heaven elején úgyszintén; Láttam felvételt, ahol még Bostaph a Dittohead-et máshogy nyomta (speciel közvetlenül a "Here in 1994" kezdetű verze előtti pörgetésre gondolok). Nem hibázott, csak máshogy játszotta, mint lemezen. Nekem elhiheted, mert a Reign, SOH, Divine dobtémáit egész jól tudom fejből, a lényegi változásokat észreveszem. Egyébként nevetséges dolgokról vitázunk, de nem baj, engem egyelőre nem zavar. Majd szólok, ha elfáradtam... ;)


Előzmény: cucka (27.)
cucka e-mail | 2003-10-12 15:16:52 | 27.
már bocs, de figyelmesen végignéztem a slayer hultsfred-i koncertjének felvételét, és ott bizony _pontosan_ ugyanazt játsza amit a lemezen hallasz, hibátlanul és pontosan.

Előzmény: Thomas (26.)
Thomas e-mail | 2003-10-12 13:34:01 | 26.
Linket nem tudok adni, legfeljebb azt tudom mondani a Soulseeken nézz körül. Én főleg Metalla, Virus, régi 2rock műsorokban láttam koncertfelvételeket. De van a Fear Factorynek DVD-je, rajta stúdió- és koncertfelvétellel, szóval, ha utána jársz, találsz valamit.

"harminckettedeket :) akkor..."
miért is raktad a szmájlit a "harminckettedek" mögé? :))))

"Sok banda használja ezt a módszert. "
PL?

"Jah és a jó dobos szvsz hozza a minőséget élőben is..."
Lombardo és Herrera is hozzák a minőséget koncerten, de egyikük sem játszik teljesen ugyanúgy, mint lemezen.


Előzmény: AMDFan (25.)
AMDFan e-mail | 2003-10-12 13:21:22 | 25.

"Az Emperor is sokkal gyorsabb (volt) mint a Fear Factory, de náluk meg sem kérdőjelezi senki, hogy ki dobol."
- vajon miért nem? :) "

Ezt bóknak veszem az Emperor részéről :)
Egyébként meg hiába győzködjük egymást.
Az lenne a legegyszerűbb, ha tudnál adni valami linket, mondjuk Demanufacture koncertfelvételt ahol látszik valami a dobos munkájából.
És ha látom elhiszem... ...vagy nem :D
De gondolom hallottál róla, hogy koncert alatt is tudják pontosítani pl a lábdobokat?
Ha véletlenül mondjuk nem pont jól nyomja a dobos a harminckettedeket :) akkor szgép kicsit kiengyensúlyozza... (egyébként elég könnyen megoldható ez a dolog)
Sok banda használja ezt a módszert.

Jah és a jó dobos szvsz hozza a minőséget élőben is...

Thomas e-mail | 2003-10-12 12:59:34 | 24.
Nincs az a dobos, aki úgy játsza el koncerten a témáit, ahogy lemezen. Még Lombardo meg Bostaph sem! Maradjunk ennyiben.
De honnan veszed, hogy Herrera esetében stúdiótrükkről van szó? Vagy hogy több stúdiótrükköt csináltak, mint bárki más esetében? Most ne gyere azzal, hogy "biztos", mert ilyen alapon engem Ludas Matyinak is hívhatnának...

Áruld már el, hogy a Vader pl a Litany lemezén hol használt dobgépet?
De tudod mit? Itt egy email cím, csevegj velük egy kicsit, majd ők talán elmagyarázzák: info@vader.pl
:))


Előzmény: cucka (23.)
cucka e-mail | 2003-10-12 12:40:02 | 23.
van kis külömbség a gépdob és a stúdiótrükkök között. ennyi erővel felhozhatnád példának bármelyik house zenét, hogy az gépdob, a ff meg nem.
biztos eljátssza koncerten is a dolgait herrera, de azért nem úgy, mint az albumon. nem értem, miért nem tudta a stúdióban is natúra feljátszani, ha egyszer képes rá.
a vader-nek meg vannak dobgépes számai is, és tényleg szarul szól bennük a dob.


Előzmény: Thomas (22.)
Thomas e-mail | 2003-10-12 12:26:25 | 22.
és mégegyszer: ha nektek a FF steril és gépies, akkor nem tudom, mit szóltok egy Ministryhez, vagy Berzerkerhez... Ezek tényleg dobgépet használnak.
De tudok ajánlani olyan zenekart, ahol megint csak ember játsza fel 100%-osan a témákat, és sokkal pontosabb és "sterilebb" mint a FF, pl.: Dying Fetus, Vader, Cryptopsy


Előzmény: cucka (20.)
Thomas e-mail | 2003-10-12 12:22:44 | 21.
Honnan tudod, hogy mit és mennyit javítottak utána a stúdióban? Én láttam, ahogy elnyomja koncerten a Demanufacture címadóját, érdekes mód el tudta játszani. Vagy koncerten is valaki javítja a hibáit? Hát, ez elég különös lenne... :))

Előzmény: cucka (20.)
cucka e-mail | 2003-10-12 12:00:51 | 20.
kedves Thomas! és arra nem gondoltál, hogy raymond bácsi feljáccotta valahogy a dobokat a stúdióban, aztán fogtak egy számítógépet, és kijavították a hibákat meg a pontatlanságokat? ezért szól annyira gépiesen és sterilen a ff-ban a dob. nem értem, miért égeti ezzel magát a dobos, ha tényleg pontosan és jól játszik? talán mert nem játszik jól és pontosan? hmm

Előzmény: Thomas (18.)
Thomas e-mail | 2003-10-12 10:38:27 | 19.
Na kérem, a nagy leleplezés!!!
Íme a Fear Factory dobgépe. Nagyon emberinek néz ki, de ne engedjük magunkat megtéveszteni, a látszat csal!!! :D

http://www.fearfactory.com/images/bandpics/promo_9_full.jpg

És íme egy FF koncert: míg a közönség a Zero Signal lábpörgetései hatására őrül meg, a dobos valójában az AC/DC "I Feel Safe In New-York City" slágerét pötyögteti, biza! :)))

http://www.fearfactory.com/images/bandpics/live_6_full.jpg

Thomas e-mail | 2003-10-12 10:00:04 | 18.
"Az Emperor is sokkal gyorsabb (volt) mint a Fear Factory, de náluk meg sem kérdőjelezi senki, hogy ki dobol."
- vajon miért nem? :)

Na figyelj, ahhoz, hogy meg tudd állapítani, dobgépet használ-e valaki vagy sem, hallani kell olyan zenét, ahol tényleg dobgépet használnak, pl.: Insistence, The Berzerker
Aztán össze lehet hasonlítani...


Előzmény: AMDFan (16.)
Thomas e-mail | 2003-10-12 09:44:55 | 17.
"Ne haragudj, akkor ezentúl megkérdezlek téged és csak utána fogok hinni akármelyik online vagy offline médiának valamint magamnak."
- ezt örömmel veszem tudomásul! :D

"Te egy kurvára elfogult ember vagy zeneileg"
- kifejtenéd? :))

"Nem egy ember van a környezetemben aki együttesekben játszik..."
- És??? én is zenélek, ennek mi jelentősége van? Most kezdjünk el azon vitatkozni, kinek van jobb hallása? hehe... :) Képzeld, attól, hogy valaki "zenél", még lehet botfülű. Az internetre tömegével raknak fel "gitárosok", "dobosok" tök hibás TAB-okat, kottákat.

"Az, hogy 8 éve hallgatsz Fear Factory-t az mit jelent"
- kábé annyit, hogy egy rakás interjút, kritikát, koncertbeszámolót olvastam el velük kapcsolatban, oda-vissza vágom a lemezeket, és mégha '95-ben (vagy '96-ban?) ki is hagytam a budapesti bulijukat, elég sok koncertfelvételt láttam, hallottam. Ha azokat valaki megnézi/meghallgatja és azt mondja, a FF dobgépet használ, az (már elnézést) SÜKET és/vagy VAK.

"ha neked a Demanufacture dobtémaja nem steril akkor nem tudom milyen füleid vannak..."
- ne is akard tudni... ;)


Előzmény: AMDFan (15.)
AMDFan e-mail | 2003-10-11 22:33:11 | 16.
még valami.
nektek ultrahiperhárdkór rajongóknak mániátok vagy jelszavatok a "durvaság,gyorsaság"???
Hányszor kell még elmondanom, hogy egy zene komplexitását nem az határozza meg, hogy mennyire durva és gyors. Az Emperor is sokkal gyorsabb (volt) mint a Fear Factory, de náluk meg sem kérdőjelezi senki, hogy ki dobol.
A Dream Theater meg lassab mint a Fear Factory meg lightosabb is mégis nyugodtan mondhatjuk, hogy ember legyen a talpán aki akármelyik hangszeren annyit és úgy teljesít mint azok a srácok.


Előzmény: Thomas (14.)
AMDFan e-mail | 2003-10-11 22:23:02 | 15.
Jah bocsi...
Ne haragudj, akkor ezentúl megkérdezlek téged és csak utána fogok hinni akármelyik online vagy offline médiának valamint magamnak.
Te egy kurvára elfogult ember vagy zeneileg, vitatkozni teljesen fölösleges, mert te úgyis mindent jobban tudsz.
Nem egy ember van a környezetemben aki együttesekben játszik, valamivel többet konyít a zenéhez (köztül ketten dobolnak) mint te vagy én, és ők is az én véleményemen vannak.
És a te állításodnak kb annyi alapja mint a ...
Az, hogy 8 éve hallgatsz Fear Factory-t az mit jelent? kb semmit.
Az hogy te a "hardcore" nagy rajongója vagy az lófaszt sem jelent. Egy elvakult a saját "igazát szajkózó zenei őstehetség"
Bocsi, hogy nekiálltam veled vitatkozni.

Visszatérve az eredeti témára, ha neked a Demanufacture dobtémaja nem steril akkor nem tudom milyen füleid vannak...


Előzmény: Thomas (14.)
Thomas e-mail | 2003-10-11 22:01:02 | 14.
Igen, hozzászokhattál a baszogatáshoz, nem véletlenül.
Gondolom, a doboláshoz is úgy értesz, mint a hardcore műfaj definiálásához...
Mi az, hogy "úgy gondolom"? Már ne haragudj, de olyasmit állítottál, ami egyszerűen nem igaz, egy buta pletyka, mert sokan képtelenek elhinni, hogy lehet így is dobolni. Akkor ezek mit mondanak a Morbid Angel-re, ami sokkal durvább és gyorsabb??? Csak ajánlani tudom: mielőtt nekiállnál okoskodni, kérdezz a témával kapcsolatban, nehogy még a végén valaki kinevessen...

Milyen szaklapok?
Hárd Rók End Metál Hemör Vööööörld??? Vagy Rokkkinform? Esetlek Rokkk Hárd? Na meg a Körrreng!!!!!, akik az A-ra mondják hogy a nyúmetál legújabb sztárjai? Ezekre aztán sokat alapozhatsz...

Érdekes, 8 éve hallgatok Fear Factory-t, és még a büdös életben nem hallottam ezt a fantasztikus "viccet". Na nem baj, legalább elmondhatod magadról, hogy valami újjal tudsz előrukkolni...

Ha zenéről van szó, próbáld már meg használni a füled (és néha a szemed is...) Na meg az agyad (csak úgy mellékesen)...
:)))


Előzmény: AMDFan (13.)
AMDFan e-mail | 2003-10-11 16:48:34 | 13.

Nem kéne egyből agyatlanozni...
De rájöttem már, hogy nem várhatok többet...
Kapásból baszogatni kell a másikat...
A kedvedért meghallgattam a Demanufacture-t és továbbra is úgy gondolom, hogy dobgépet használtak.
Koncerten ugyanúgy használhatja a dobgépet...
Azért is furcsállom a hozzászólásodat, mert a zenei szaklapok szerint is gépet használtak és meg sem próbálták tagadni.
Még vicc is született belőle. Jó dobosokra szokták mondani, hogy majdnem olyan pontos mint a FF dobgépe...

Az meg megint más kérdés amikor olyan szintű dobosok esetén felvetődik a dobgép használata mint Daniel Erlandson (AE), akkor mit várhatunk
a Fear Factory-től...

A harmadik meg az, hogy Lombardoról és a Slayerről sosem jutna eszembe, hogy gépet használnak...


Előzmény: Thomas (7.)
Thomas e-mail | 2003-10-11 12:33:55 | 12.
Tényleg! Az ilyen dobtémákat nem lehet jól megcsinálni dobgéppel, túlzottan kihallatszana, hogy steril. Az apró, nehezen kivehető mellékzajok folyamatos ismétlődése túl szembetűnő lenne.

Előzmény: cucka (11.)
cucka e-mail | 2003-10-11 12:22:29 | 11.
bazz, ez a sandoval egy vadállat. ezt nem hinném, hogy sokan utána csinálják. tuti élő (azt az effektek leszámítva)? csak mert elég hihetetlen, mire képes a csávó.

Előzmény: Thomas (10.)
Thomas e-mail | 2003-10-11 10:41:11 | 10.
Egyébként, ha valaki nem hinné el, hogy dobgép nélkül is lehet nagyot alkotni, az hallgassa meg az új Morbid Angel lemezről ("Heretic") a Drum Check című nótát. Előre szólok: semmi masina nincs benne, annyi legfeljebb, hogy az utolsó fél percben egy kis flanger effektet nyomtak rá. Úgyhogy csak kapaszkodjatok meg, és hallgassátok figyelemmel Pete "Commando" Sandoval-t, hehe... :)
Thomas e-mail | 2003-10-11 09:28:14 | 9.
Nem, nem. Stúdiótrükk max annyi lehet benne, mint mindenki másnál normális esetben, dobgép kizárt. Amit ott hallasz, az mind Raymond tudásának köszönhető. Egyébként meg annyira nem pontos, mint a dobgép. Hallottál már dobgépet használó zenekart? Pl.: Insistence? Na, ott felismerni a gépet, mert annyira steril, lélektelen és minden apró elem ugyanúgy szól a visszatérő részeknél. A FF-nél azért észrevenni azokat az apró csusszanásokat, amiktől rájön a hallgató: itt bizony egy ember műve az egész.
Ugyanez a helyzet a Stampin' Ground-dal is.


Előzmény: cucka (8.)
cucka e-mail | 2003-10-11 09:17:35 | 8.
nekem megvan a self bias resistor élő felvétele, és tényleg élőben játszik a csávó. de a stúdiófelvételen túl pontosak a kétlábgépek, egyszerűen ember nem tud ennyire pontosan játszani. ezért japán dobosra gyanakodnék, de legalább valami stúdiótrükkökre.

Előzmény: Thomas (7.)
Thomas e-mail | 2003-10-11 08:57:30 | 7.
Tudtam, hogy valaki agyatlan bedobja ezt a hülyeséget!!! :))
Természetesen Raymond Herrera nem használt dobgépet, amit hallasz a Demanufacture-on azt mind ő játszotta fel. Ha valaki egy picit odafigyel, meg tudtja különböztetni a dobgépet az élő dobtól. Nyugodtan elhiheted, Herrera van olyan jó dobos, hogy ne kelljen a témáit japánnal nyomni.

Látszik, nem nézel/hallgatsz koncertfelvételeket, szerinted akkor koncerteken mit csinált a fickó?


Előzmény: AMDFan (5.)

1  2  


Az itt olvasható hozzászólásokért a szerkesztőség nem vállal felelőséget.