Click to Visit
Rock - N I R V A N A
Kereső:
Részletes kereső!
Belépés regisztrált tagoknak:
Login:
Jelszó:
Üdvözlünk a Zene.net fórumában!

Regisztráld magad most! Ezáltal Te is hozzászólhatsz a különböző témákhoz és új témát is nyithatsz!
Regisztráció | Kereső | Kategóriák

1  2  3  4  5  6  7  

ArG e-mail | 2004-12-13 16:42:06 | 122.
Ha tudnék valamit róla mondanék....de nem tudok! BocsI!:)

Előzmény: grrrl (121.)
grrrl e-mail | 2004-12-13 13:46:05 | 121.
Nem.. az önsajnálatot magamra írtam. Nekem van belőle egy jó adag:) Nem jó, de nemis baj.

A könyvről valaki? Bárki? Akárki?:)


Előzmény: who?? (120.)
who?? e-mail | 2004-12-11 12:15:58 | 120.
nem önsajnálat volt, csak úgy elmondtam.miért, baj?
hú, a számból vetted ki a szót, azzal a mi normális és mi nem témával.ki mondja meg, hogy mi erkölcsös és mi nem? ki az a begyöpösödött agyú kisköcsög?az emberek is mind túl prűdek.ez a jó szó.

grrrl e-mail | 2004-12-10 22:53:40 | 119.
Igaz.. sajnos sok önsajnálat van:)
De szerencsére nemcsak az, én például kiskorom óta abban élem ki magam, hogy másokon segítsek (még a szakmám is az), ez boldoggá tesz.Na meg a zene. Csak néha elgondolkodok, ha sem a család (na jó,olyan amilyen) és a szerelem sem tesz azzá, akkor azért baj van.Komolyan a kirekesztettség egy életérzés.De hála égnek ez a topic sem rólam szól:))

Szóóóval tudtok még más Kurtről szóló magyarul megjelent könyvről a Mennyeknél súlyosabb és a Naplókon kívül?
Ugyanis nagyon rég (1996ban a Szigeten) láttam egy fényes ezüst borítójú könyvet és azóta azt hajkurászom. Azt hiszem a borító közepén egy pici kép volt.
A lányeg, hogy magyar legyen, mert igaz, hogy tudok angolul, de az ő szavait elég nehéz lefordítani, mindeig valami hátsó tartalom lapul mögötte.


Előzmény: ArG (118.)
ArG e-mail | 2004-12-10 22:11:06 | 118.
Rengeteg dolog igaz abban amit írtál, de egy valamit kihagytál! Csak az olyan emberek képesek igazi bolodogságra és csak azok tudják igazán értékelni, akikben megvan az empátia és a fájdalom. De ez a fájdalom soha nem lehet önsajnálat. Bár Kurt is rengetegszer tette ezt, nem tudom, hogy tudott-e ellene tenni. De aki tud, annak kötelessége, mert az önsajnálat nem vezet sehova! Viszont számomra a legnagyobb örömöt mindig az adja, ha képes vagyok fájdalmat érezni, mert az azt jelenti, hogy még nem váltam érzéketlenné..tehát nem jó nem szomorúnak lenni...az olyan lehet, mint egy sötét szemüvegben járni és csak észrevenni, amit szeretnénk.

Előzmény: grrrl (117.)
grrrl e-mail | 2004-12-10 14:48:46 | 117.
Sziasztok!
Hello who??! A szívemből szóltál.. pontosabban onnan ahonnan megaszott érzéseim előkotorják magukat.
Szerintem Kurt is szenvedhetett hasonló magánykórban.. Bár utálom a téziseket, (ezen az oldalon igencsak szerepelnek fazonok, akikre ráférne egy-két pszichológa óra, hogy rájöjjenek mennyire nem értenek hozzá -bocsi,nem mellre szívni:) meg hogy Kurt ilyen volt meg olyan.. azt hiszem egyikőnknek sics gőze sem arról, hogy milyen lehetett.
Viszont a naplójából, leveleiből üvölt a magány. Én ezzel tudok a legjobban azonosulni.. illetve a zenéjének agressziójával és a szövegeinek elegemvanhogymegmondjákminormálisésminemmertakkorénnemvagyokaz-mondanivalójával.Valahogy minden ember egyedül van, csak vannak akiket ez nem zarar.Lenézem és irigylem is őket.Irigylem a bárgyú embereket is.Jó lehet nem szomorúnak lenni, mert nem gondolkodik el semmin.
Mindenesetre abban megegyezhetünk, hogy Kurt nem ebbe a kategóriába mozgott.. nemis volt boldog.
Szerintem empatikus ember nem lehet az.Én ritkán szoktam.


Előzmény: who?? (116.)
who?? e-mail | 2004-12-09 15:17:45 | 116.
hell, mindenkinek.
szerintem mongyuk a nirvana egyéltalán nem divatzene.nem tudom, ahol én lakok ott 30 emberből 1-2 ember ismeri csak a zenekart, és akik ismerik, azok sem szeretik, csak jól lesajnálják, aztán mennek vissza hallgatni a kis britnikéjüket.egyedül érzem magam.mintha mindenkinek lenne egy kevés magánya, és valami folytán összegyűjteném ezeket a magányokat.körülöttem mindenki egyre boldogabb, de az én energiám egyre csökken.és már előre rettegek a naptól mikor kifogynak a tartalákaim.
kurt lehet hogy őrült volt.talán nem.nem erre kéne figyelni, hanem hogy ezt az őrületet hogy alakítja át valamiféle fertőző vírussá, ami megfogja az embereket(márakit).és amikor újra és újra kijön rajtam ez a vírus érzem hogy nem vagyok egyedül.akár egy pillanatig is.
a pillanat mámorát keresi az ember akkor is mikor drogozik.elfelejted a bántalmakat egy időre, és akkor megint megy tovább az egész.

ArG e-mail | 2004-11-24 21:27:12 | 115.
Drága dr úr/asszony!

Ön méltó a dr-i kitüntetéshez, mert képes volt megállapítani, hogy Kurt nem volt normális. Valóban. Bár én inkább úgy fogalmaznék, hogy labilis idegállapota volt, de pont ebből fakad mérhetetlen eredetisége, amit megfogalmazni se vagyok képes. Miért fáj Önnek, hogy egy fasz volt? Megeshet, hogy az. De ne felejtse, lehet még Önből is bolond és kérem nagyobb tisztelettel beszéljen egy ilyen neves személyről. Persze, hogy minden baj volt Neki, de gondoljon bele, kiskora óta morfiummal kezelték hiperaktivitása ellen, zűrös családi háttere volt, tehetséges volt, s mint tudjuk a tehetség és az őrület nagyon közeli...Ha önnek nem elég amit gitározás terén alkotott, hát megértem, elfogadom. Nem hinném, hogy a zenéjében ez volt a lényeg. Számomra a zavaros szövegek és naplójából vett részletek eredetibbek és igazabbak, mint a zenéje. És bátran állíthatom, hogy nem volt egy gonosz ember. Csak őrült.Tele ellentmondásokkal, olyan dolgokkal, amiket csak ő talált ki az életéből, morbid fantáziával és nyersséggel. De pont ez volt a varázsa...
Ezt meg kell értenie dr !
köszönettel: ArG


Előzmény: dr_feelgood (114.)
dr_feelgood e-mail | 2004-11-23 20:47:58 | 114.
megtudja valaki mondani hogy mért kezdett el Kurt Cobain zenélni nagy nyilvánosság előtt úgy, hogy nem tudottr gitátrozni? a másik az az ideggyenge barom az elején azért siránkozott, mert nem sikeres, befutott, aztán az lett a baj. aki nem tud mit kezdeni az ismertséggel és inkább ledugja a torkán a manumot az egy batár nagy fasz. eleve aki eldobja az életét bnem normális!
ArG e-mail | 2004-09-26 15:08:28 | 113.
hellllooo! Mindenki tök lusta hátrébb lapozni....???! Vagy kipusztultak a Nirv fanok?
ArG e-mail | 2004-06-24 10:35:54 | 112.
Azt nem mondom, hogy nem tehet róla Courtney, én csak azt írtam, hogy nem ő volt a FŐ ok. Sztem nem történt gyilkosság, mert Kurt gyerekkora óta beszélt az öngyilkosságról és szinte ez is egy jellemzője volt. Nem védem Courtneyt, de azt hiszem Kurt szerette őt. (talán ez volt Kurt egyetlen hibája) Ha meg a búcsúlevél tartalmát nézzük az egésznek, beleértve a végét is, annyira kutös stílusa van. "Halak, Jézus...", "Szeretet, béke, EMPÁTIA" Már eleve ez az egész, annyira drámai, annyira kurtös, az is, hogy a búcsúlevelet Boddah-nak címzi. Szerintem, ha más írta volna, ez nem jutott volna eszébe. Amúgy azt én is olvastam, hogy a nyomozó mit gondol...igazság szerint nekem az nem tűnt hitelesnek. Most olvasom Kurt naplóját (biztos szeretne megverni..)és nagyon, nagyon fura, hogy volt egy ilyen GONDOLKODÓ lény. Kurt egy kultúra. És én is baromira remélem, hogy nem szúrják el a filmet. Amúgy Frances-t az anyja neveli? Vagy már megölte? Vagy "sell the kids for food"-olta? Mert, ha Kurt valakiben IGAZÁN tovább él az Frances... és mégis Frances úgy el van felejtve... nem tud róla vki vmit?

Előzmény: _olgA_ (104.)
jubee e-mail | 2004-05-04 14:49:21 | 111.
NIRVANA 4evör!!!!
_olgA_ e-mail | 2004-04-25 14:11:58 | 110.
Az tök jó lenne!!!
Különben is olyan ember volt aki igenis MEGÉRDEMLI!!!!!!!
Szerintem, ha hasonlóság akkor a Foo Fighters dobosa meg Brad Piitre hasonlít, de Kurtre egyiksem... Én az ismeretlen színészre szavazok, csak ne csassze el!!!!
Kíváncsi lennék ki játszaná Courtneyt?!!
Ha én színésznő lennék nem vállalnám el az ő szerepét!!!!!


Előzmény: coma (107.)
bracchi e-mail | 2004-04-23 18:20:23 | 109.
enyem az utolso szo?
bracchi e-mail | 2004-04-23 18:10:56 | 108.
Muszaly eldicsekedni!nekem a the man whol sold the world cseng ha hivnak a mobilon!remelem ertekeli valami:)
coma e-mail | 2004-04-19 19:26:22 | 107.
igen ez is rémlik.Hát igen azt még el tudtam volna képzelni hogy vissza akar vonulni de hogy miért lötte volna fejbe magát..baromság.
Épp ma láttam a hirekben hogy mnegfilmesitik az életét.Még nem tudni ki fogja játszani cobaint.Most ne röhögj,de szerintem brad pittnek kéne,szerintem hasonlit rá.Persze lehet hogy elöbányásznak valami ismeretlen szinészt aki hasonlit rá,én ezt tartom valoszinünek amugy..
Remélem nem kurják el a filmet.A warner brothers csinálja a 10.évforduló alkalmábol...


Előzmény: _olgA_ (106.)
_olgA_ e-mail | 2004-04-19 18:08:48 | 106.
és azt hallottad, h grafológusok szerint a "búcsúlevelét" nem csak ő írta??
az elejét igen, de a végét nem és az öngyilkosságról csak az utolsó részben tesz említést. Az elején csak arról ír, h a nyilvánosság elől akar visszavonulni.
Ja és nem hagyott elől semmit, h azonosítani tudják...
Néha az jut eszembe, h mi van ha nem is az ő holtetse volt, de ez hülyeség.


Előzmény: coma (105.)
coma e-mail | 2004-04-18 19:12:23 | 105.
hm..naja én az eset idején még nem hallgattam nirvanát de olvastam a dologrol.Szerintem is,courtney tetötöl talpig benne volt a buliban.Nekem elég volt annyi,hogy cobain vérében a boncolás során annyi kokaint találtak,hogy ennek alapján képtelen lett volna fejbelöni saját magát.Tehát valaki más tette,és ezzel courtney máris bazi mocskosul néz ki..már megint:)Mivel hogy olyan pénzsovár kurva..Bah,már nincs meg az a rohadt jó cikk amiben olvastam,asszem a 4.vagy az 5. halál-évfordulon olvastam.
Utálom hogy vannak ilyen állatok ezen a rohadt földön.Courtneyt enélkül is legszivesebben a zárkában tudnám,szégyen hogy az a nö szabadládon van.

_olgA_ e-mail | 2004-04-18 13:38:11 | 104.
szerintem Courtney igenis felelős Kurt haláláért, h közvetve v közvetlenül, azt nemtom, de biztos, h igen.olvastam egy nyomotó beszámolóját, aki nyomozott az ügyben '94ben és szerinte is eggyétetlműen gyilkosság volt...!!!!!!


Előzmény: ArG (103.)
ArG e-mail | 2004-04-17 15:15:17 | 103.
Hello Mindenki! (ha egyáltalán valaki ellátogat ide)
Sokan gyűlölitek Courtneyt... van benne vmi az tuti. De sztem nem Courtney volt a fő oka Kurt halálának. Kurt egy zseni volt és egy őrült és túl érzékey és depressziós és fájt a gyomra. Olvasta vki "A mennyeknél súlyosabb"-at ? Sztem érdemes elolvasni... bár ki tudja mennyit lehet elhinni belőle...egy biztos:KURT EGY ZSENI VOLT, AKI NAGYON TUDOTT SZERETNI!!! ArG

Tool-ardent e-mail | 2003-07-29 13:08:45 | 102.
Kár hogy itt nem lettél 100.
Most hallottam, hogy Courtney lemezt akar megjelentetni. A saját számaival vajon? Mindegy, a hír rohadtul felbosszantott, már a neve is irritál.


Előzmény: naillight (101.)
naillight e-mail | 2003-07-28 15:44:35 | 101.
kicsit OFF
courtney love...naigen. nem a drogok miatt undorito;rengeteg olyan MÜVESZ van es volt, aki kulonbozo elmetagito cuccokkal tömte magat(pl ha nincs abszint, ma valoszinuleg nincs impresszionizmus..) Courtney Love valoban egy szuka, es meg annak is olcso.
Meghozza több okbol;egyreszt egy ordas nagy kurva-ez zeneszkörökben is ismeretes-mindne este mas agyaba bujik, kiveszi a penzt a zsebeböl, elelvez es fut a következö fához.(nagyonjo bizonyitek pl a trent reznor johirneve es a sajat ferje elle elkövetett merenylete, miszerint a mai napig fogalma nincs, vajh ki a gyerek verszerinti apja-reznor vagy cobain. regebben ezzel volt tele a bulvarsajto, reznor pedig szepen elkuldte a picsaba, hat hogyne.) Ezenkivul emberileg sem becsulhetö, leven egy hisztis,egoista,öntelt fapicsa(mar elnezest). Manson vallotta: "addig nem volt hajlando meg köszönni se, amig el nem kelt 100000darab az uj lemezunkbol". 1reszt manson ijen ugyben nem szokott kamuzni, masreszt ha ez az eset pont fake is, van ezer masik pelda(szinten reznorhoz kötödik a masik kedvencem, mikor twiggyhez nyalta be magat, remelve hogy trent szerzodteti a nothinghoz-az összefüggeshez mondjuk ismerni kell a kettejük közti parhuzamot,hehe.).
a legundoritobb muvelete megis a Nirvana Nivana körül esett..nem volt hajlando hozzajarulni a lemez kiadasahoz, mert a kizarolagos jogokat ö akarta birtokolni. a masik, a kurt cobain naploja, mely mar tenyleg a joizles ellen intezett armageddoni tamadast. sztem különösebben nemkell magyaraznom, miert.
no,csak ennyit akartam,topic ON


Előzmény: pure morning (99.)
mcqueen mark e-mail | 2003-07-26 17:15:58 | 100.
szevasz tesó,minket még mindig érdekel a dolog

Előzmény: Marque (50.)
pure morning e-mail | 2003-07-20 20:27:03 | 99.
helo mindenki régebben nagy nirvanas voltam de még mostis szeretem.nagyon sajnalom kurt cobain halálát..de sajat maganak okozta.én sacc gyülölöm courtney love-ot mert nagy drogos picsa és o keseritette meg kurt fele eletet.na persze amikor terhes volt kkormeg a hasaba löte a herkát.
doeeg e-mail | 2003-07-19 23:24:35 | 98.
hali mindenki

http://nirvana.lap.hu

ide gyűjtöm a Nirvanával foglalkozó linkeket...
nézzétek meg, sok érdekességet találhattok.

dög

Nirvana's e-mail | 2003-07-18 01:23:02 | 97.
Szerintem igazából az lehet igazi Nirvanás aki
már volt úgy,érezte azt és tudja mire gondolok.
bene2003@freemail.hu

Nirvana's e-mail | 2003-07-18 01:22:43 | 96.
Szerintem igazából az lehet igazi Nirvanás aki
már volt úgy,érezte azt és tudja mire gondolok.
bene2003@freemail.hu

csaptelep e-mail | 2003-07-04 16:25:10 | 95.
Kurt halott c. számot nem ismeritek?
Érdekfeszület asszem...komoly...


Előzmény: doeeg (94.)
doeeg e-mail | 2003-07-04 16:15:40 | 94.
marque, az Istenért nem akarnék kötekedni veled, tényleg jó volt a HSB elemzés, (igen, csak most olvastam), de a kamu-búcsúlevélben azt írtak - valakik - akik akartak, és Courtney sem próbált mindig segíteni rajta, és ahogy előttem a Cobain nevű emberke megfogalmazta, Kurt a gyomorbetegsége miatt ölte meg magát (?).

dög

fredy e-mail | 2003-05-26 14:50:01 | 93.
Hali mindenki. Pedig elég depi volt szegénykém. Nem tudta feldolgozni a sikert. Van ez igy.
Cobain e-mail | 2003-05-23 19:50:41 | 92.
nem volt divat a depresszió.
Kurtnek hasfájása volt, ezért lett "öngyilkos".


Előzmény: Grizon (85.)
stevie e-mail | 2003-04-29 18:53:12 | 91.
Érdekes, régen gyűlöltem a Nirvana-t, úgy ahogy volt. Ma már így visszatekintve néhány számát egészen elviseklhetőnek tartom. Mekkorát változnak a dolgok! És ez mind azért van, mert manapság roppant alacsony a zenei színvonal. Egy igazán dögös banda se nagyon van már, ellenben a Nirvana-s időkben ott volt a Guns N' Roses. Az utolsó mohikánok a tökös, bulizós rock&roll-ban.
mariann666 e-mail | 2003-04-15 10:17:08 | 90.
Nem minden lány hallgat pl. Manson elég gyenge a számomra, a Nirvanát is elég rég hallottam már. Csak most akadt a kezembe egy újság amiben azt írták és kíváncsi voltam, hogy igaz-e. Amúgy meg igaz, hogy a Dark rockot, a Speed és a Death metált jobban csípem, de azért néha mást is kell hallgatni nem?
Grizon e-mail | 2003-04-14 15:29:24 | 89.
Marcikám, te miért veszel minden egyes hozzászólást támadásnak?q:-)

Előzmény: Marque (88.)
Marque e-mail | 2003-04-13 23:58:24 | 88.
ezt most rám értettétek?!
Garfield e-mail | 2003-04-13 20:29:50 | 87.
megerősitem! gusztustalan ez a kurt-kultusz! többet foglalkoznak Kurt balhéival mint a zenéjével! nem volt jó zenész, de értett a dalszerzéshez és volt egy sajátos feeling a hangjában!

egyébként meg kezdek falra mászni a magukat rockernek valló emberektől!

Máté1 e-mail | 2003-04-13 19:32:58 | 86.
lehet,de ez a nirvana után bontakozott ki leginkább,nézz rá a rokkercsajok többségére,mindegyik nirvana-ra esküszik és depi.Ja meg Manson-ra is.

Előzmény: Grizon (85.)
Grizon e-mail | 2003-04-13 13:48:29 | 85.
Szerintem ez a "divattá vált depresziósnak lenni" dolog elöbb is elkezdődött, gondolj csak a Dark&Gothic szubkultúrára, a 80as években...

Előzmény: Máté1 (83.)
lzsolt e-mail | 2003-04-13 06:50:35 | 84.
Ez sajnos mind igaz. Pedig mekkora zenét nyomtak...

Előzmény: Máté1 (83.)
Máté1 e-mail | 2003-04-12 21:54:45 | 83.
Kurt Cobain egy kis szarházi volt.Felkarolta az MTV,semmi szükség arra hogy dicsőitsük...általába a divatemberek nagy kedvence,nem csoda:a 90-es évek divatja,úgy hívják Nirvana...
Én inkább úgy veszem észre,hogy sok depressziós embernek példakép kell,aki olyan mint ő,akire fel tudnak nézni.A nirvana-nak köszönhetjük hogy divattá vált depressziósnak lenni,fasza kislány vagy ha összevagdosod a karodat,nirvana pólóban,amelyen kurt kómás feje kacsingat rád,na meg anarchia nyaklánc...ez a nirvana öröksége.C-I-K-I.
OFF

vöröskiscsillag e-mail | 2003-04-12 21:20:48 | 82.
Április 4-8-ig egy megemlítést sem hallottam Kurt Cobainről sehol sem... Már 9 éve, hogy úgy döntött meghúzza a ravaszt és eldobja magától az életét... Én is voltam nagyon mély depresszióban... egyik persről a másikra próbáltam meg öngyilkos lenni... de soha sem jött össze... Kezdek kilábalni belőle pedig mélyebb, mint a Grand-kanyon... de mégis megcsinálom, mert vannak mellettem... érzem, hogy most olyan társaságba kerültem, akiknek jelentek valamit, nem csak arra kellek, hogy együtt betépjünk...
Marque e-mail | 2003-04-11 19:24:01 | 81.
mi és miért?????
Máté1 e-mail | 2003-04-11 14:39:33 | 80.
NEVETSÉGES

Előzmény: Marque (78.)
mariann666 e-mail | 2003-04-11 11:01:12 | 79.
Az igaz, hogy az együttes már Kurt Cobain halála előtt 2 héttel föloszlott?
Marque e-mail | 2003-04-08 21:32:55 | 78.
Újra itt a szomorú dátum...Április 8.

Ma 9 éve, hogy Kurt már nincs velünk.
Bár lehet, hogy halott, de az eszméi, a zenéje és az emélékek örökké velünk maradnak.

R.I.P. Mr. Cobain!
peace, love, empathy.

"I'm not like them
But I can pretend
The sun is gone
But I have a light
The day is done
But I'm having fun"

Marque e-mail | 2002-08-08 14:57:37 | 77.
www.inutero.com ****

cobain.fw.hu ****

www.nirvanaclub.com *****

Kenyérke e-mail | 2002-07-30 14:16:58 | 76.
Uff! Na vegre egy hely ahol ismerik a vilag egyik legkiralyabb zenekarat...
Nem tudtok valami normalis webcimet, ahonnan MINDENT meg lehet tudni a Nirvanarol?

Borchee e-mail | 2002-07-20 20:21:46 | 75.
hé, mást nem fogsz elemezni???? engem érdekelne!
Borchee e-mail | 2002-06-14 20:39:44 | 74.
...
Grizon e-mail | 2002-06-13 20:19:00 | 73.
Pedig nagyon jó lenne most visszaolvasni, nem gondolod?q;-)

Előzmény: judit1020 (72.)

1  2  3  4  5  6  7  


Az itt olvasható hozzászólásokért a szerkesztőség nem vállal felelőséget.