Click to Visit
Rock - a rockerek és a divatrockerek kozti kulombségek
Kereső:
Részletes kereső!
Belépés regisztrált tagoknak:
Login:
Jelszó:
Üdvözlünk a Zene.net fórumában!

Regisztráld magad most! Ezáltal Te is hozzászólhatsz a különböző témákhoz és új témát is nyithatsz!
Regisztráció | Kereső | Kategóriák

1  2  3  4  5  6  

darkmystery e-mail | 2005-01-17 21:24:57 | 46.
kevesek vagyunk mi hogy kirántsuk:P
ArG e-mail | 2005-01-17 18:56:36 | 45.
Az utolsó sorod engedd meg, hogy felnagyítsam:
"AZ ISTENIT, EGYHELYBEN TOPOROG AZ EGÉSZ VILÁG, RÁNTSD MÁR KI A MOCSÁRBÓL!!!!"-acdc
Csak azért akartam kinagyítani, hogy nyomatékosabb legyen, és lássák: igazad van.És köszi!!!:)))) Mert így van.


Előzmény: acdc (44.)
acdc e-mail | 2005-01-16 15:55:12 | 44.
Az a baj, hogy ti is a külsőségekről beszéltek mind. Nem bonyolult a probléma. Aki úgy kel fel reggel, hogy tudja, hogy szabad, fel tudja fogni a végtelent, és megérti, hogy mi értelme van a mai napjának, annak nem kell elbújnia sem a fekete ruhák mögé, sem a hangos, idegtépő, húrszaggató zenék mögé. Teljesen mindegy, hogy ki miért jár feketében, ki miért festi ki a szemét. A lényeg nem materiális. Csakis mentális, agyi folyamat az egész élet, és ha a benned lévő űrt kitölti a fekete haj, a fekete cuccok, és a szimatszatyor, akkor csináld, hordjad. De ha azért hordasz feketét/hallgatsz "rockot", mert Te vagy a nagy kívülálló renegát pokol angyala, akkor keress magadnak más szórakozást. Mindenkinek megvan a saját keresztje. Senki nem kíváncsi arra, mi fáj Neked (leszámítva persze a barátokat), mutasd meg inkább azt, amiben jó vagy, amitől jól érzed magad! Az Istenit, egyhelyben toporog az egész világ, rántsd már ki a mocsárból!!!
darkmystery e-mail | 2005-01-15 16:59:14 | 43.
jah..
de igazából akárhogy is öltözöl egy bizonyos rétegen belül mindig divatos leszel
bár lehet h ezt már irtam:)


Előzmény: Wicked Girl 666 (41.)
bloghthor e-mail | 2005-01-14 22:44:00 | 42.
A "divatrocker" csak divatból lett rocker, hogy legyen mivel kitűnni, nem érzi át igazán a zenét, a rocker pedig valóban át is érzi. A valóság az, hogy a rockerek többsége divatrocker (persze ők ezt cáfolják), mert többségük nem érzi át a zenét. Csak menjetek el egy koncertre, lassan olyan, mint a diszkó. Nem hiszem el, hogyha valaki TÉNYLEG átérzi ezt a zenét, akkor csak fél liternyi alkohollal magában, totál részegen tud felszabadulni, meg bulizni rá! Persze nem vagyok a piálás ellen én sem, de aki anélkül nem tudja jól érezni magát egy koncerten, annak nem ez a zene való!
Wicked Girl 666 e-mail | 2005-01-14 17:27:44 | 41.
át mit ne mondjak, elég érdekes vagy.
Szerinted minden divat amit a metálosok hordanak. Ha így állunk akkor elvileg az is divat ami most épp rajtad van. Akkor nem mindegy mi van rajtad?
/Bár azt viseld amiban jól érzed magad!!/
Na mindegy. Szal , szándékosan nem öltözködsz metálosan mert "divat" de a discoba azért elmész. különös.


Előzmény: stevie (33.)
jevgenyij e-mail | 2004-12-31 18:41:11 | 40.
:DD

Előzmény: igazirocknroll (12.)
ArG e-mail | 2004-12-28 18:40:09 | 39.
Sajna... De majd valahogy belekényszerítem őket!:P

Előzmény: darkmystery (37.)
darkmystery e-mail | 2004-12-27 22:22:17 | 38.
hopsz bocsi hogy 2x, elöször nem mutatta hogy berakta:/
darkmystery e-mail | 2004-12-27 22:19:57 | 37.
arra várhastz hogy az emberek elgondolkodjanak:D

Előzmény: ArG (35.)
darkmystery e-mail | 2004-12-27 22:17:12 | 36.
na arra aztán várhatsz hogy elgondolkodjanak az emberek:D

Előzmény: ArG (35.)
ArG e-mail | 2004-12-27 21:58:53 | 35.
Nem, persze azért azt még tudom, hogy mindenhol vannak különböző keverések, de mégis...ha a kezükbe nyomsz egy gitárt nagyjából ugyanazt visszaadják.Én azt nem birom főként elviselni, mikor egy fa hangú, zenélni nem tudó csajszit nyomnak a kamera elé, s mivel se játszani, se énekelni nem tud kínjában rázza a fenekét és mutogatja a mellét. De ehhez nem kell "művésznek" lenni, erre minden kurva képes.Ők viszont a a playback nélkül semmire nem mennének...

Jaja, az öltözködés. Én egy időben tökre azt csináltam, mint stevei,(olvasd el) de aztán nem bírtam tovább, mert úgy nem éreztem igazán jól magam. (persze azokat a megdöbbent pillantásokat sose fogom elfelejteni...:) Persze sose vettem föl rózsaszín ruhát és sose néztem ki "discosan". Nem is tudom. Akkor valahogy sehova nem lehetett "besorolni"-kinézet szerint legalábbis. De én még mostse viszem túlzásba ezt a "rockernek nézek ki" öltözködést.(pl. nincs acélbetkósom, az már túl egyértelmű lenne..szeretem, ha előbb elgondolkodnak az emberek..)

Nekem az ilyen DJ-s zene túl műanyag, elhiszem, hogy azzal is sokat szenvednek, de inkább én szenvedek, ha hallom...


Előzmény: Sziquinho (30.)
darkmystery e-mail | 2004-12-27 20:48:10 | 34.
azért nem öltözöl ugy mert divat? szerintem ez is igy hülyeség, mert akárhogy is öltözöl, valamilyen rétegben mindig divatos leszel. de lehet hogy nem igy értetted;)

Előzmény: stevie (33.)
stevie e-mail | 2004-12-27 15:41:26 | 33.
Ja. Én például szinte szándékosan nem öltözök úgy ahogy egy metalosanak kéne (kivéve néha a motoros bőrdzsekit) mert valahol az is divat. A szimat szatyrot meg tróger dolognak tartom (már elnézést azoktól akinek az van).
Különben is az mekkora már ha valaki divatosabban néz ki (mint én néha mostanában, Levi's hosszúujjú póló, kicsit diszkós-szerű) közben pedig a rockzenét komálja (én is ugyan lötyögök alkalmanként csajokkal a diszkóban, egy darabig aránylag jól viselem a lightosabb popot, de ha hazamegyek úgyis Pantera! Vagy Suicidal Tendencies. Ez a gyógyszer a léleknek.)


Előzmény: ArG (23.)
darkmystery e-mail | 2004-12-24 15:28:33 | 32.
:D

1. talán igen:D de ha bele lehet kötni mérne kössek bele:) vegyük ugy hogy leirtam a véleményem=) (mert végülis igen)

2. :)

szerintem viszont gáz a hollosmink.. a szemceruza arra valo hogy a szem körül konturt huzzunk, nem pedig arra hogy szétmaszatoljuk a fejünkön

4. ok :)

hehe mostmivan?:DD


Előzmény: Wicked Girl 666 (31.)
Wicked Girl 666 e-mail | 2004-12-24 11:36:50 | 31.
Látom nehéz dolgom van veled:))

1. ; 3. No comment.
Érdekes módon nekem sikerült úgy értelmetni ahogy gondolta. (talán azért mert nem azt figyeltem hol lehetne belekötni?)

2. Ezzel egyetértek. Nos, kissé elbizonytalanítottál;)! hm...elgondolkodtató amit leírtál.
Talán ha "jókedve" van nem festi magát...vagy mittomén. Itt megakadtam:))

Viszont láttam 15 évesnél idősebbeeket is hollósminkben, és őszintén szólva valahogy jobban áll nekik mint a 15 éven aluliaknak. Sztem ők már tényleg nem divatból festik így magukat.

4.Nem vettem magamra, csak próbáltam rájönni mire akartál utalni. :)

Happy dark club RULZ :DDDD


Előzmény: darkmystery (24.)
Sziquinho e-mail | 2004-12-24 00:54:10 | 30.
Örülök a válaszodnak amúgy, mert tök pozitív volt, és nem hittem volna, hogy ilyen reakciót fogok kapni :). Szóval köcci ;).

Hát, nekem ez a "honnan ismerek el egy zenét" dolog kicsit márhogy néz ki. Tudod van egy nagyon jó haverom, aki DJ, de nem kell valami világrengetöre gondolni, szóval nem vagyopk jóban Oakyval vagy Tiestoval :), csak viszonylag otthon van az ilyenekben a srác. És láttam nála ahogy valami tök kezdetleges programmal mixel, hát még az sem egyszerü dolog, egy bonyolultabb progin meg aztán végképp csak ök tudnak kiigazodni.

A másik: a rockzene szerinted olyan, amilyennek Isten megteremtette azt gyá?! Hát nagyon nem, ugyanis az is nagyon-nagyon sok stúdiómunkálatot, keverést stb. igényel.

Szerintem a techno meg a trance meg ezek a gépi müfajok egyike sem zene, ha zenének a hangszeres zenéket tekintjük, viszont én bármibe bele tudom élni magam, ha úgy hozza a helyzet (magyarul buli vaaaaan :D!)

Viszont abban igazad van, hogy ANNYIRA semmi másba sem tudom beleélni magam, mint a kedvencem, a Pink Floyd zenéjébe. Na ez az, amit írtál: "extázisba esni az adott zene hallatára" :).

A divaról meg annyit, hogy tapasztalataim szerint ezek a divatok inkább öltözködésre irányulnak. Ma már minden 2. disco-cica szöges karkötöt hord, meg még a kockás pank naci is divat volt egy idöben, szóval ezek elsajátítása korántsem jár együtt azzal, hogy otthon akár 1 számnyi rockzenéjük is legyen. Illetve lehet az ilyenek ismerik a TCS: Menyország Tourist rmx-et, meg a Huligenszet, aztán azt hiszik az a rock. És ök attól már Rockerek is. Na az a szánalmasabb kategória...


Előzmény: ArG (29.)
ArG e-mail | 2004-12-21 19:57:28 | 29.
Egyáltalán nem hiába való, de szerintem az értelmesebbek ezt érzik és értik is. Én attól a pillanattól ismerek el egy zenét és onnantól mondom rá, hogy zene, ha hallom, hogy igazi!!! Mármint, ha nem szintetizátor alapú az egész, van benne "normális" hangszer és érzem benne az erőfeszítést...és nem az a "jajdeszépazarcomakkorénmostelmegyekénekesnekbiztossokatfogokkeresni" tipusú zene. Persze ezeken belül is vannak zenék amik megfognak és amik nem.De a diszkó zenék, meg a nyávogós pop,amik klippjeikben a tangás lányok összeszenvedik magukat és gusztustalan csillógó rúzsos szájukat a kamerába nyomják, hát ezek ki vannak zárva.

De az az igazság, hogy akkor érzem magam hazai vizeken, ha rockot hallgatok. A többi kicsit mindig idegen lesz, sosem fogom a sajátomnak érezni. És alapvetően ez határozza meg /szerintem/ a divat rocker és a rocker közti különbséget. A divat rocker úgy hallgat rockot, ahogy én Didot. El-el hallgatja, azt is mondja szereti, de sose fogja a sajátjának érezni. Sose fog feloldódni benne, nem válik vele egyé, max. tetszik neki, rosszabb esetben az se.(mert ugye akkor csak az a fontos, hogy a társadalom mit szól hozzá). Míg az aki életének tekinti ezt a zenét és szüksége van rá (gondolom Ti is éreztetek már olyat, hogy beleőrültök, ha nem hallgathatjátok meg ezt vagy azt, most rögtön!:P) aki képes extázisba esni az adott zene hallatára, az már nem divatból csinálja...


Előzmény: Sziquinho (28.)
Sziquinho e-mail | 2004-12-21 17:49:08 | 28.
Na hali mindenki!

Egész jól eltértetek a téma alapfelvetésétöl, de én most akkor is ahhoz szólok hozzá :P.

Szóval szerintem gáz ez a rockerek <-> "divat"rockerek ellentét. Mert végülis rockernek lenni is szüklátókörüségre vall; ugyanis rengeteg zene van, amit egy "kemény" rocker, vagy metalos csípöböl lenéz, pedig k..va jó zenék, csak nem rock. Erre szokta mondani az egyik haverom, hogy lenézés és elöítéletesség-szempontból Buffalósok=acélbetkósok, mert nem türik meg azt, aki nem olyan mint ök, ez közös.

Persze tudom, nem mindegyik rocker ilyen, ez egy rossz általánosítás, de én akkor is azt tartom üdvözítönek, ha valaki nem skatulyázza be magát, se ide se oda, hanem öltözködik ahogy neki tetszik, és olyan zenét hallgat, ami neki tetszik. És ha valakinek tetszik a Paul Oakenfold meg a Black Sabbath is? Na és! Attól még lehet jó fej ember.

Na jó, gondolom tök összeszedetlen voltam, mint szoktam, csak arra buzdítanék itt egyeseket, hogy ne gubózódjanak be a sablonos rocker kategóriába, és ne ítéljenek el semmit, anélkül hogy megismernék. Csak szerintem ez hiábavaló, de én szeretek szélmalomharcot vívni. Na peace! ;)

darkmystery e-mail | 2004-12-20 17:23:13 | 27.
énis erről beszéltem kb, hogy nemtudom hogy értette a csaj hogy a sminkje tükrözi a hangulatát, hogy most ha állandoan fekete sminket visel akkor mindig fudenagyon "depresszios" vagy pedig ha jo kedve van rozsaszinre is kifesti magát... hehe mind1
ehh naja, hogy mondjuk egy sisters of mercyt vagy bauhaust vagy lacrimosát ne is emlitsek, ezek sztem nagyon alap zenekarok. (a my girlfriend's girlfriends tényleg nem rossz:)


Előzmény: stevie (26.)
stevie e-mail | 2004-12-20 15:59:36 | 26.
Azért ez az állandó depresszió csak nem igaz ezekre a lányokra (vagy ha igen, ott kurva nagy lelki probléma van). Ha pedig nem igaz, akkor csak játszák magukat.
Sajnos a legtöbb olyan lány, aki így öltöködik (nagy fekete cuccokban, a sátán arája meg ilyenek, érzed) csak a HIM-et meg ilyeneket ismer. Azt se tudják többnyire mi a Type 'O Negative, pedig ha valami akkor az dark. (A My girlfriend's girlfriend kitűnő szám szerintem!)

Azért ha egy ilyen csaj szép és csinos akkor persze megnézem:) De mosolyogjon is néha, ha lehet!


Előzmény: darkmystery (24.)
Dark Lord e-mail | 2004-12-19 21:36:01 | 25.
szerintem ez kibaxott nagy fasszság!!!Pl az én baráti körömben van 8 hogyismondjam teltebb lány de kibaxottul nem azért rockerek amit leirtál!!Ezzel én nem értek 1et!!

Előzmény: bloghthor (4.)
darkmystery e-mail | 2004-12-18 23:35:18 | 24.
(megszámozom az idézeteget h ne kelljen mindig kiirni őket)
1.) lehet hogy ott áll mögötte de az az előző mondat értelmén nem változtat; irja ugy hogy feketét vesz mert ezt kedveli, de ne ugy hogy feketét kell venni, de nem baj mert ugyis szereti.. szoval fogalmazzon érthetően hogy ne lehessen belekötni vagy félreértelmezni
2.) jolvan de tudod hgoy értettem nem? mert ha a sminke tükrözi a hangulatát, akkor nyilván nem midnig feketére festi magát, hm? vagy ő ilyen trúgót halálleány? akkor pedig gratuláciom enki hogy magábafordulva éli le az életét és pazarolja el az idejét a kesergésen (ok nélkül talán). jolvan nyilván nem ismerem a csajt, szoval ezek találgatások, költöi kérdések, ugyanis választ (tőle) biztosan nem fogok kapni:)
éljen a happy dark club:P
a hollo smink egy lerágott csont, 15 felettit nem fogsz abban látni, ha mégis akkor légyszives helyettem is röhögd ki.
3.) erre ismét azt tudom mondani hogy ne mondjon/tegyen félreérthető dolgokat és nem lesz férleértve.
4.) nemnagyon célozgattam de azért látom magadra vetted:)


Előzmény: Wicked Girl 666 (21.)
ArG e-mail | 2004-12-18 21:33:01 | 23.
A divat rocker, aki divat rocker. Vagyis nem azért jár "olyan" ruhákban, nem azért hord katonatáskát és nem azért jár koncertekre, mert ezt érzi igaznak, hanem, mert most "EZ A MENŐ". Mert ettől most nagylány és megáll a világ, vagy mittomén és össze-vissza hangoztatja óriási "keménységét". Sztem egy igazi rocker sokkal szerényebb ennél.

Előzmény: Britneygyilkosa (22.)
Britneygyilkosa e-mail | 2004-12-18 13:39:04 | 22.
Hello, hogy vagytok?
Az divatrocker szerintetek, aki
1 egyuttestol nem ismer minden szamot,
es katonataskaval jarkal????????


Előzmény: Wicked Girl 666 (21.)
Wicked Girl 666 e-mail | 2004-12-18 13:05:35 | 21.
ArG:
NAh igen. Sztem is az az igazi, amikor mások mondják ránk ohy rocker, nem pedig mi "küzdünk" azért hogy lássák.Az pedig elég szánalmas ha vki fennhangon hirdeti "Kőrokker vagyok". Itt már el lehet gondolkozni...Mert itt a zene és az érzés a lényeg, nem pedig a ruha.
Én sem tartom gótnak magam, bár leginkább azt hallgatok. És az életérzés is megvan...(vagy inkább halálérzés?). De most annak mi értelme van ha azt hangoztatom? Nagyobb ember leszek tőle? lol.





Darkmisery:

Nah azért nem értünk mindenben egyet. LÁtom nem sikerült értelmezni a szöveget.
Amint látom, te egy igen sokattapasztalt személy vagy:ĐĐ

igen, feketének kell lennie "
"ekkora marhaságot, könyörgöm! mi az hogy feketének KELL lennie?! " <= ha megnézed ott áll mögötte h "de ez az, amit kedvelek". Ergo csak önmagáról beszél, tehát akinek más szín kell az mást vesz fel. És itt -bár csak a személyes véleményét mondja el- sztem nem csak én értek vele egyet. És aki meg nem ért egyet...oh istenem! nem lehet mindenki egyforma!

"akár rozsaszinre is kifesti a szemét?" --nah ezt nehezen hinném el. Viszont úgylátom a mondat többi részét jól gondolod. Mért lenne a hollósmink szánalmas? Sztem ha jól csinálják akkor kurva jól néz ki.

"ha nem ért hozzá, akkor ne is próbáljon úgy tenni. " ehh erre a mondatodra csak 1 , a Alisontól való idézettel felelnék: "csak azt utálom, ha félreértenek engem, és gúnyosan mosolyognak rám, mintha nem tudnék semmit"
FEnt végig ecsetelte mit jelent neki a gótság, akkor , mér kell kiforgatni a szavait??

"de van akinél ez csak egy múló szeszély, mégha úgy is érzi hogy "ez nála (is) belülről fakad". oh ha ezzel rám céloztál nagyon tévedsz. De nem kezdem el itt most bizonygatni az igazam, azt hiszel amit akarsz: Rádhagyom. Én tudom amit én érzek, te is amit te. Belefáradtam abba hogy fórumokon+a cseten bizonygassam, olyan emberek előtt akik talán az ország másik végéből megállapítják ki s mi vagyok. LOL. Akik jól (!) ismernek azok tudják milyen vok, aki meg nem az nem... de akkor nem próbáljon jellemezni.

darkmystery e-mail | 2004-12-12 16:09:18 | 20.
most komolyan hogy sikerült ennyire belekeverednetek a goth szubkulturába mikor a topic rockerekről szól?:D

"igen, feketének kell lennie "
ekkora marhaságot, könyörgöm! mi az hogy feketének KELL lennie?! még a gyönyörű hosszúruhás, abroncsszoknyás, fűzős, a szubkultúrán belül a klasszikus irányzatot követő képviselőinek sem feltétel a fekete színű ruhák hordása. persze, általában ez dominál, de láttam én már nagyon szép fehér, vörös stb szinűeket is, és ettől még ugyanúgy kifejezi a ruhájuk hogy hova tartoznak (ha már arrol van szo hogy ez a fő kifejezési eszköz).
"a sminkem oylan mint a hangulatom"
eszerint a hölgyemény vagy 24/7 depressziós, vagy akár rozsaszinre is kifesti a szemét? vagy én értelmezem rosszul a mondatait? esetleg ha extrarossz a kedve akkor szánalmas hollósminket is készít? nekem valami ilyesmi jön le ebből, kiváncsi vagyok hogy is értette valojában.

"tudom, hogy milyen a hangulatom belül, és ez megmutatkozik a hajamtól a ruhámig. Ilyen gótnak lenni"
komolyan, talán ezt a mondatot találtam a legnevetségesebbnek eddig az egész témában.
magyarul szerinte a gótság abból áll hogy fekete haja van, fekete csipke, bársony stb ruhákat hord és mindig depressziós - vagy annak mutatja magát?! mikor előtte azt szajkózta hogy ez egy életfelfogás.. akkor mért ír ilyet? ha nem ért hozzá, akkor ne is próbáljon úgy tenni.



Annak az osztálytársadnak pedig még akár igaza is lehet, bár nemtudom hány éves vagy de nemhiszem hogy olyan idős lennél.. persze, mindenki azt hiszi hogy majd ilyen marad ; van aki tényleg, de van akinél ez csak egy múló szeszély, mégha úgy is érzi hogy "ez nála (is) belülről fakad".


"hanem ebben a színben benne van az egész lelkük!"
ha csak a színben van benne a lelkük az már régen rossz.

nah ennyi bocs az okoskodásért:P


Előzmény: Wicked Girl 666 (18.)
ArG e-mail | 2004-12-11 19:24:04 | 19.
Hát igen.. vicces lehet az az osztálytársad! Főleg ez a bölcselkedés: "Te is ki fogod nőni. stb." Nem hiszem megkérdezted volna tőle! Na az ilyenek nagyon idegesítőek! Persze, nyílvánvaló, hogy ő tavaly azért hordott feketét, mert azt tartotta "menőnek"...

Tök szép az a szöveg, amit leírtál! Igen, ez így van. Szeretem én is a gót zenét, meg ruhákat, de nem tartom magam gótnak.(Pedig van egy szoknyám, ami egyesek szerint nagyon gótos, fekete, hosszú, csipkézett, horgolt és gyönyörű) De nem mondhatom magamról, hogy gót vagyok, mert nincs meg bennem az a típusú életérzés. Sőt, még soha nem mondtam azt magamról senkinek, hogy rocker lennék, pedig lassan már merhetném mondani, (4 éve csak rockot hallgatok, csomó koncertre járok, feketében mászkálok, mindenem ez a zene) de nem hirdetem magamról fennhangon, de mások már mondták rám. És így a jó. Így eredetibbnek érzem magam, mintha azt hangoztatnám, hogy "hej de nagy rocker vagyok!" Egyébként nálam egy tiszta folyamat figyelhető meg, ahogy egyre jobban "besötétültem":)

Szóval tök igazat írtál!


Előzmény: Wicked Girl 666 (18.)
Wicked Girl 666 e-mail | 2004-12-11 18:33:41 | 18.
nah akkor elmondom:

Úgy értem, hogy nyílvánvalóan van aki "csak" azért jár feketében mert ímádja a színt. Semmi köze a belső világához, életérzéséhez, és legkevésbé a zenéhez. Én is ismerek ilyet. Ez Ő. mindenki más.
"Akkor lenne rossz kedvem, ha nem járhatnék feketében..." ez igaz:DD fekete nélkül el sem tudnám képzelni a ruháimat.
De vannak olyanok, akik nemcsak imádják a színt, (vagyépp nem AZÉRT imádják), hanem ebben a színben benne van az egész lelkük!
Tehát lehet vki állandóan rossz kedvű akár fehér rufában is, ha azt szereti.
De sztem 1 életvidám , élni szerető ember nem hord állandóan feketét. Aki "imád élni" az sztem nem tud úgy nézini a feketére mint pl az akinek a fekete a menedéke, aki a feketében teljesedik ki, ebben valósítja meg önmagát.
de ebben hadd ne bonyolodjak bele.

De beszéljünk a fekete utáni színváltásról. VAgyis:
van 1 otársam aki tavaly, (meg elmondása szerint azelőtt is) feketébe járt, +acélbetkós+miegymás. aztán hirtelen "kinőtte ezt a hóbortot"és azóta mindenféle, rettenettes rózsaszíntől a méregzöldig minden szart felvesz. pfff és épp tegnapelőtt osztogatta nekem az észt:

"- Te is ki fogod nőni. Hidd el, ez csak múló hóbort. Semmi több. "
ehh, erre inkább nem is mondtam semmit, mert ez is elég durva. aztán folytatta:
"CSak nézz rám..." (és a világoskék felsőjére mutatott)
mire én: "elég szánalmas."

de ezáltal nem a színre gondoltam, hanem hogy aki évekig feketébe jár, az ennyire elkorcsosuljon. Vagy nem is korcsosult el, egyszerűen sose volt igazi. Pedig még tavaly is gótnak tartotta magát...de sztem azt se tudja mi az... nah mindegy.

"Alison (egy angol gót lány): "Nem neveztem magam gótnak egy ideig ... minthogy nem éreztem magam annak! Nem hordtam fekete ruhát, nem festettem feketére a hajam, és nem gondoltam, hogy: hé, gót vagyok! Most másként érzek. Gót vagyok, és azok, a többiek, micro-gótok, akik egy estére öltöznek fel. Ha az emberek azt mondják, meg fogok változni egy nap, nevetek, mert tudom, ki és mi vagyok. Gótnak lenni egy életforma. Remélem, nem hangzik elcsépeltnek, mert valóban az. Igen, rendben, kedvelem a vámpírokat, füstölőket és gyertyákat. Kedvelem a pre-raffaelita művészetet. Imádom! Szeretem a ruhákat; a drága szöveteket, mint a bársony ... igen, feketének kell lennie ... de ez az, amit kedvelek. Szóval benne vagyok abban, amit ti gót zenének neveztek, és tudjátok mit? Igazán büszke vagyok rá ... legkevésbé arra, ahogy kinézek, de a sminkem olyan, mint a hangulatom. Soha sem tervezem meg, mit viseljek, ha utcára megyek ... tudom, hogy milyen a hangulatom belül, és ez megmutatkozik a hajamtól a ruhámig. Ilyen gótnak lenni. Nem útálom azokat, akik gótok próbálnak lenni ... akiket én micro-gótnak neveztem, csak azt utálom, ha félreértenek engem, és gúnyosan mosolyognak rám, mintha nem tudnék semmit"


Előzmény: ArG (17.)
ArG e-mail | 2004-12-05 10:02:50 | 17.
Szerintem nincs feltétlenül igazad. Mármint inkább a 2. ponttal nem értek egyet. Ahány ember annyiféle felfogás és annyi ok. Meg ki mondta, hogy az átlag nem rossz kedvű? Én azért szoktam színeket vegyíteni a ruhámba (sötétzöld, sötétlila, bordó, vörös) de mindig a fekete dominál. Hogy miért? Mert ez a szín nőies, elegáns, gyönyörű!!! És egyszerűen jól érzem benne magam. Akkor lenne rossz kedvem, ha nem járhatnék feketében...

Előzmény: Wicked Girl 666 (16.)
Wicked Girl 666 e-mail | 2004-12-04 17:56:44 | 16.
feketét hord és mindig mosolyog,jókedve van?
nekem itt valami nem teccik.
aki MINDIG feketébe jár, ergó azért jár abba mert:
1.: Imádja a színt
2.: Úgy érzi ebben teljesedik ki mert nem olyan mint az átlag, hanem rosszkedvű, megtörte a sors és nincs kedve élni. És ezt az életérzetet a e szín fejezi ki (+ még imádja is:))

nah mindegy.


Előzmény: Nightqueen (14.)
Wicked Girl 666 e-mail | 2004-12-04 17:52:59 | 15.
hja értem én!
okok asszittem úgy általában piszkálják a gótokat.
Nos a divatról én is tudnék mesélni.
Otársam kijelentése( akiről tudni kell hogy "húdenagyrokker" fekete cucc+szegecsek+fekete szemek stb) :" a nwish a gótikus metál istene!" A Nwish mióta gót és mióta áll 1 személybő? nah igen. ez szánalmas. Még vannak ilyen szép megnyilvánulásai csak most nincs időm.

Fekete cuccok: Nos valóban énis ígyvok vele.
Egyszerűen nincs kedvem más színhez!! a fekete olyan szép...sötét és végtelen...
És jelképezni a gyászt amit a legtöbbször érzek.


Előzmény: Wicked Girl 666 (8.)
Nightqueen e-mail | 2004-12-03 09:15:49 | 14.
Nem tudom. Nálam sincs összefüggés a kedvem és az öltözékem között. Ha rossz kedvem van, ugyanúgy rossz kedvem van egy zöld gatyában is, mint egy feketében.
Én nagyon szeretem a feketét, és nem érdekel, kinek milyen negatív véleménye van emiatt rólam.
Van a lakóhelyemen egy csaj. Picit dagi, állandóan feketében jár. DE! Örökké mosolyog, mindig jókedve van, és a szülei is imádják. Ettől függetlenül feketén kívül már évek óta nem volt rajta semmilyen szín! Nagyon jó arc! Tök jó barátnőm! :)))

Joohny e-mail | 2004-12-02 21:16:44 | 13.
méé????

Előzmény: igazirocknroll (12.)
igazirocknroll e-mail | 2004-12-02 19:29:16 | 12.
akinek van felesleges ideje irja le hogy számára ki a divatrokker a takipogo@vipmail.hu-ra
üdv

Fawry e-mail | 2004-11-29 16:06:42 | 11.
jaja a feketéről nekem is az elegancia, a komolyság jut eszembe, na meg az is igaz h egy csupaszín ruhában elég hülyén érezném magam :) de nálam ez néha azért a kedvemmel is összekapcsolódik (sajnos) meg hát amikor szín van rajtam, vagy vmi amit nem szeretek, az rohadt kényelmetlen és nem érzem azt h magam vagyok. (de én tényleg nem erről beszéltem)

Előzmény: ArG (10.)
ArG e-mail | 2004-11-27 23:01:31 | 10.
Én nem azért hordok fekete cuccokat, mert szar kedvem van, vagy hasonlók, hanem mert EBBEN ÉRZEM JÓL MAGAM. Ennyire egyszerű. Ja, meg mert szerintem elegáns, nőies és biztonságérzetet ad. Legalábbis nekem ezek a dolgok jutnak eszembe a feketéről. Mellesleg a fehérben, meg más világosabb színekben, úgy érzem magam, mintha meztelen lennék...Nem feltétlenül kell szerintem összekapcsolni a szomorúsággal,a "gonoszsággal", feltűnési viszketegségel meg ilyenekkel.
De abban igazad van, hogy a szájfestés hülyén néz ki. Jó, azért van olyan akinek jól áll...:)


Előzmény: Fawry (9.)
Fawry e-mail | 2004-11-27 18:33:12 | 9.
jó, nekem is a fekete a kedvencem, és szinte mindig abban járok vagy esetleg szürkében, és szinte mindig szar kedvem van, nem elégítenek ki az átlagos dolgok,és aminek örülnék az nincs, meg magyányos vagyok meg minden, zárkózott stb.
én azokról a lányokról beszélek, akik tízévesen sátánistának akarnak tűnni, két centis festékkel a szemükön meg ilyesmi, tudod mert épp az a menő, vagy mert nem törődnek velük. Érted?


Előzmény: Wicked Girl 666 (8.)
Wicked Girl 666 e-mail | 2004-11-27 18:18:18 | 8.
és akinek mindig szar kedve van?
vagy épp nem feltűnési vágy miatt van mindig feketében?
pl én. Semmi kedvem más színt felvenni egyszerűen útálok minden színt!
És állítólag a színek a viselője belső világát határozzák meg...


Előzmény: Fawry (6.)
Fawry e-mail | 2004-11-27 18:08:54 | 7.
hoppá még azt akartam h minden lánynak tanácsolom h NE FESSÉTEK A SZÁTOKAT MERT NEVETSÉGES!!!

Előzmény: Fawry (6.)
Fawry e-mail | 2004-11-27 18:06:17 | 6.
hát szerintem az a legszánalmasabb dolog a világon amikor a lányok direkt elrondítják magukat, csak mert "rockerek", tudjátok fekete szem száj, haj, sőt még ők a nagy sátánisták is (persze anélkül h tudnák h mi az). nem azért, de szerintem egy lány sokkal szebb ha norm. én is lány vagyok, teljesen egyenes hajlamú, és sok ellenkező nemű illető mondott már (nem túl jó)véleményt az effajta "darkosok"-ról. és sztem emögött csak a szeretethiány és a feltűnés utáni vágy van (környezetem példáiból láttam). és tudom hogyha rossz kedvem van és begubózok akkor mindig feketében vagyok és nem szólok senkihez, ezekkel a lányokkal is ez van, csak velük mindig.
és küldöm mindenkinek hogy


Előzmény: ArG (5.)
ArG e-mail | 2004-11-25 19:29:01 | 5.
:DDDD Ez aranyos volt!!!Lehet, hogy van benne igazság...miért, amúgy attól, hogy rocker lesz nem fog lefogyni..hm..nagy probléma...hiába, az élet nem habos torta! (bár ezek a "dagadt rocker csajok" biztos bezabálnák:)

Előzmény: bloghthor (4.)
bloghthor e-mail | 2004-11-25 14:51:38 | 4.
A "kedvenceim" az ún. dagadt "rocker" csajok, akik azért válnak "rockerré", mert a diszkóban nem kellenek senkinek, de emellett Bravot meg Popcornt olvas. Mielőtt még valaki megsértődne, természetesen nem minden dagadt rocker csajra igaz ez, de többségükre igen.
Dark Lord e-mail | 2004-11-24 16:55:51 | 3.
Jogos!!!!de azért nem baj a hosszú haj...:)))de persze nem attól lesz vki rocker!!!!
ugyanúgy a Punk meg nem azért lesz Punk mert taraja van....


Előzmény: danger (1.)
punkbaby e-mail | 2004-11-18 13:10:46 | 2.
Hát az én környezetembe egyáltalán nem divat a rockerség, bár én punk vagyok... ( tök mind1 abból a szempontból, h ugyanúgy állnak hozzá a 2 stílushoz az emberek)
Régebben még egyáltalán nem volt stílusom semmi, akkor volt egy bizonyos "haveri köröm", ai elég menő volt a városba. Aztán mikor kezdett kialakulni a SAJÁT zenei ízlésem, és már nem azt hallgattam amit ők, nem diszkós cuccokba jártam, egyszerűen "kilökött" a banda!
Persze azóta IGAZI barátaim vannak, akik olyanok mint én!! :)

danger e-mail | 2004-11-17 14:51:58 | 1.
akarom mondani ""kulonbségek""...ez szerintem abbol a szempontbol fontos kérdés mivel sok fiatal csak azért lesz rocker illetve divatrocker mert az o kornyezetében,baráti korében,suliban az a divat..olvastam kulonbozo hozzászolásokat kulonbozo témákhoz és azt vettem észre hogy itt is megtaláhato egypár ilyen fiatal..NEM ATTOL lesz valaki rocker hogy hosszú a haja,bakancsa van,feketébe oltozik hanem magátol az életmodtol,amit folytat illetve a gondolkodás és a bizonyos dolgokhoz valo hozzáállásátol...és persze a "szabadság"..

1  2  3  4  5  6  


Az itt olvasható hozzászólásokért a szerkesztőség nem vállal felelőséget.