Click to Visit
Rock - hippi-avay éljanek a '70es évek!!!(még talán a 60a
Kereső:
Részletes kereső!
Belépés regisztrált tagoknak:
Login:
Jelszó:
Üdvözlünk a Zene.net fórumában!

Regisztráld magad most! Ezáltal Te is hozzászólhatsz a különböző témákhoz és új témát is nyithatsz!
Regisztráció | Kereső | Kategóriák

1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  

BÉKE e-mail | 2005-02-16 14:51:48 | 24.
Helló:)
Idilli kép? :) hát igen..néha az, de sajna az emberek sokkal "változatosabbak" mint amilyennek lenniük kéne..nemtom ezt érted e.Szóval valakinek hirtelen megtetszik ez a hippi dolog, aztán 2 hét múlva nekiállja fikázni azt amiben anyira hitt még 2 hete..szal undorító hogy mik vannak.Teljesen meghazudtolják magukat...mindegy.:_D nem ide tartozik..:)Boccs:)
Jah! Sebők János nagyon jól írja le a dolgokat:) Ezt a fejezetet rengetegszer elolvastam.Valahogy irtó hangulatos..elképzeled hogy te is ott vagy:D..najó..még a végén azt hiszitek hogy valami halucinogén anyagot szedek:D

SunshineSuperman e-mail | 2005-02-13 20:19:37 | 23.
De Bárányfelhő, gondolj bele, hogy akkor most lennél 35 évvel öregebb! :))) Ugye azért élvezed a fiatalságodat?
Bárányfelhő e-mail | 2005-02-13 13:34:09 | 22.
Helló mindenki:)!Örülök,hogy van ez az oldal!Jó tudni,hogy nem én vagyok az egyetlen,aki kicsit úgy érzi,talán rossz korba született:)De már az sem zavar,ha megbámulnak az utcán.Megszoktam.Részemről,mondjuk,jobb lett volna úgy 35 évvel korábban meglátni ezt a drága napvilágot:)
Amikor még voltak emberek(vagy legalábbis sokkal többen voltak),akiknek tényleg számítottak valamit:szabadság,béke,szeretet,önmagunk fölvállalása és még sorolhatnám.Persze,akkor is hasonló volt a világ,csakhát voltak,akik mertek tiltakozni,lázadni ellene.Egyedül a füves dologgal nem értek egyet,csak megértem.Részemről:ÉLJENEK A HIPPIK ÉS A '60as,'70es ÉVEK,SZERETETET,BÉKÉT MINDENKINEK,még azoknak is,akik tiltakoznak ellene:)!

SunshineSuperman e-mail | 2005-02-10 20:26:12 | 21.
Dehogynem! Magyarországon még nem volt ilyen. (Vagy csak én nem tudok róla?) Tudok még 2 dolgot, ami szintén magyar és relikvia: Képzelt riport könyv, film, zene, valamint Generál együttes. Nem hamis, ugye?
Akkoriban, amikor mi réten doboltunk, 8-10 éve, még eléggé csinálták ezt az emberek, meg szabályosan úgy is voltak öltözve, mint a jó régi hippik, mindenféle szakadt bekecsekben jártunk, a lányok pólókat batikoltak, mindenki népzenét meg progresszív rockot hallgatott etc. és pont úgy volt, ahogy te is írtad: süt a nap, tök jó, élvezzük a létet. Most már csak egy (néha két) személyes a kommuna, viszont ott mindenki életörül. :)))
Én is épp azt teszem. :)))


Előzmény: BÉKE (19.)
Fulli e-mail | 2005-02-10 17:08:11 | 20.
Helló!
BÉKE! Nekem is nagyon-nagyon tetszett:-) Főleg a Sebők-idézet, az könyv a bibliám:-) Annyira irigyellek, olyan jó volt az utolsó bejegyzésed olvasni, nagyon idillikus kép alakult ki bennem rólatok!

BÉKE e-mail | 2005-02-10 15:35:55 | 19.
Sunshine: köszi:) Azért annyira nem jó:) De igyexem. Saja számítástechnikai analfabéta vagyok ..ez van:D.
Milyen zenét játszunk?..hát..nehéz lenne megfogalmazni:) Elég..hogy is mondják..alternatív:) Ötvözi a folk-rockot, az alter-rockot, néha gothosra sikeredik egy-két szám, de elég rendesen benne van a grounge vonal is.nagyjából ennyi:) Réten dobolás?:) Tökjó.Mi is szoktunk ilyeneket csinálni.Hálisten nálunk még senki nincs abban a korban hogy bármiből is konőjön:) átlag életkor 17-18.:)max.:)Sajnálom hogy eltűnt az emberekből ez az életöröm...vagyis az olyan életöröm ami nem a pénzből fakad, hanem pl abból hogy van egy szép napsütéses délután és kimehetünk a haverokkal gitározgatni egy ligetbe meg énekelni és esetleg elfogy egy üveg bor, és együtt avgyunk és jól érezzük magunkat..

SunshineSuperman e-mail | 2005-02-09 19:01:02 | 18.
BÉKE, nagyon jó kis weboldalt csináltál! A cikkek választéka különösen tetszett, hogy foglalkozol a dolog korabeli magyar vonatkozásaival.

Az a gáz, hogy ami a hippiségből hozzánk begyűrűzött a '70-es években, azt a hatalom kapásból hatósági kérdésként kezelte, és ha nem is így indult, fokozatosan összemosódott a "galeribűnözéssel". Neten van pár korabeli rendőrségi dokumentum, valamelyik azt írja, a hippik bútorszövetből csináltak maguknak ruhát. :)))

Szerintem Sükösd Mihály is kb. ebből indul ki, ráadásul már 1979-ben. Köbányai János "Margón" című kötete viszont nagyon jól nyúl a témához (már ha elfogadjuk, hogy a "csöves" és a "hippi" egy időben szinonímák voltak).

Amúgy nem tartom kizártnak, hogy a "cikizés" is valahol ennek az egykori beidegződésnek a következménye, mert a rendes emberek mindig megtehetik, hogy valamit jobban tudnak. :))) Mondjuk mi a barátokkal elmentünk a rétre dobolni, miegymás, amikor még fogékonyak voltak rá, csak ők közbe' kinőtték. :)))

Na és ismét BÉKE, milyen zenét játszotok? (Miután kiderült, hogy hippizene nincs. :)))

MM (most megy): The Youngbloods - Elephant Mountain

BÉKE e-mail | 2005-02-09 15:33:44 | 17.
Gondlom szerettek olvasni:) Most magamból indulok ki, mert valamilyen szinten hasonló az érdeklődési kör itt nem? :) Szóval :) Nem tudom ki olvasta Csörsz Istvántól a Sírig tartsd a pofád c. könyvet, de abban nagyon jól látni hogy itt magyarországon a hippikorszak tényleg inkább a 70es évekre tehető:) Hát igen...itt minden késik:) De talán jobb is.. jajj, meg a múltkor elfelejtettem , hogy készítettem egy honlapot, ami ezzel a beat kultúrával, meg woodstockkal kapcsolatos:) Szal ha valakit érdekelne ideíroma címet: http://www.gportal.hu/woodstock
:)

Széltoló e-mail | 2005-02-09 00:54:06 | 16.
Úgylátszik itt mindenkir furán néznek mert a környezetem rám is ferde szemmel néz, vagyis nem igazán tudnak velem mit kezdeni az emberek a barátaimon kívül. Pedig sosem akartam ezt, mármint a sorból való kilógást aztán valahogy ez lett belőle. Mert azt hiszem sokkal egyszerűbb lenne beszopni ezt az egész maszlagot, és bármennyire próbáltam alkalmatlan voltam. Szóval nállam ez nem is lázadás, hanem inkább beletörődés saját magam kudarcába, hogy nem igazán tudok beilleszkedni ebbe az un. normális életritumusba, és ha már lúd legyen kövér alapon erősítettem fel magamban a fentartást a fogaskerék magatartás ellen.
Nem tudom hogy ennek mennyire volt értelme, mert késő van, de azért igyekeztem.

SunshineSuperman e-mail | 2005-02-08 22:21:35 | 15.
Nahát, én is nagyon örülök nektek! Szóval divat lesz belőle? (És akkor majd lesznek hippiviccek is? :))) Ezt nekem is mondták már páran, ebből is látszik, hogy nem igaz.

Na igen, a '60-as évek elég sok mindent hagytak maguk után (például a '70-es éveket is :))), nagy volt a pezsgés. Van is egy elmélet, hogy akkor kezdődött a Vízöntő kora. De arról nem tudok, hogy véget is ért volna. :))) Legalábbis számomra biztos nem. :)))

Manapság tényleg mindenki "lázad", de ez amúgy 10 évvel ezelőtt is így volt, és amúgy is az ő dolguk. Nekem meg a boldogság, béke, szeretet a dolgom. :)))


Fulli e-mail | 2005-02-08 18:48:51 | 14.
Sziasztok! "Hazajöttem!" Ahogy BÉKE szavait olvasom... mintha csak én mondtam volna! Én a szabadságot imádom Bennük!Engem is sokan kinéznek maguk közül, dehát istenem...annyi baj legyen, aki szeret, az így fogad el! Én nagyon örülök, hogy Rátok találtam!Legyünk sokan, sokan!

Előzmény: BÉKE (13.)
BÉKE e-mail | 2005-02-08 14:23:16 | 13.
Helló mindenki:) Már régen jártam itt és mindjárt megölelgetem itt a monitort, hogy ennyi jó arc létezik még:) Kár hogy csak interneten keresztül találni ilyesmit:/ Még annyit hozzáraknék a dolgohoz, hogy a hippikorszak ahhoz képst milyen rövid volt, annál többet hagyott maga után. És nagyon utálom azt, amikor valaki hülye szemeket mereztve megkérdezi hogy ennek mi értelme van/volt. Meg hogy ez az új divat? .D..jajj..biztos titeket is kinéznek néha a tömegből..habár engem ez egyáltalán nem zavar.Nem is tudom ki írta, hogy ebben az életformában találta meg a társadalommal ellentétes dolgokat. Igen :) én is így vagyok vele.Mostanában sok az ún."lázadozó", úgyhogy szerintem ha valamit el akar érni az ember, akkor "csendben" marad.
SunshineSuperman e-mail | 2005-02-06 21:31:54 | 12.
Nekem elég vegyes az ízlésem, de inkább a korabeli zenék felé húzok. Imádom a Hammond orgona hangját meg az egy szál akusztikus gitáron előadott himnuszokat. A szövegek is nagyon ott szoktak lenni. Ezek mindent tudtak, még borítót rajzoltatni is. :))) Persze az is lehet, hogy a fiatalok minden időban megmondják a tutit. Annál jobb.

Szerintem a goa / psytrance / dub zenék se rosszak, bár ezek nem otthoni hallgatásra valók. Viszont a rajongók közül (főleg a goások) sokan szimpatizálnak a hippikkel, sőt.

Többiek, hol vagytok?
Let's get together!

Széltoló e-mail | 2005-02-06 00:22:23 | 11.
A Korai Öröm nagy kedvencem, meg a Jefferson Airplane is.
Én főleg ilyen pszihedelikus dolgokat hallgatok meg világ zenei dolgokat, meg ilyeneket.
És ti?


SunshineSuperman e-mail | 2005-02-05 23:09:06 | 10.
Igen, Széltoló, végül is a szellemiségben nagyon ott volt, hogy a hippi pusztán a jelenlétével arat győzelmet, nincs szüksége erőszakra, csak példát mutat a saját személyében. Én is így gondolom.

Thompson is ezt mondja, hogy a dolgok csak úgy történtek maguktól... meg persze azt is, hogy "nem lehet szeretetet és megértést vásárolni egy 3 dolláros cigivel". (Meg azért volt hajigálás is időnként.)

Jó lehetett, de amúgy milyen fárasztó lehet a többséghez tartozni. :)))

A Kosheen-t, Attackot én is szeretem, van pár dolog a mai zenék között, ami bejön, sőt (Korai Öröm), de inkább a régiek. Jefferson Airplane, Donovan, Stone Poneys, Hawkwind... Valaki hallgat még ilyeneket?


Sziquinho e-mail | 2005-02-05 18:15:40 | 9.
Hát üdvözletem mindenkinek, aki ide írogat!

Én nem tudom, hogy nevezhetném-e magam hippinek, de valószínűleg nem, mert igazi hippik már nincsenek. Sajnos ez a világ sötétebb, mert megvalósította és rászabadította a nagy tömegekre a "műanyag szabadságot" amivel sokan elvannak, és nem keresnek más alternatívákat. Aki meg ezek ellentétének tartja magát, mint pl. a "rockerek" nos hát, köztük is a többség semmiben nem tér el agyi kapacitását tekintve, max. Buffalo helyett dzsettát hord.

Szóval kevés az olyan ember, akinek a béke, a természet és a szabadság szeretete nem csak szavak, meg divat, hanem igazi belső érzésből fakad. Én sem mondom, hogy teljesen ilyen volnék, de a béke mindenféleképpen az egyik legfontosabb az életemben. Szabad sajnos nem lehet az ember ebben a társadalomban véleményem szerint, mert bármit csinál, nem ő határozza meg a játékszabályokat, kimenni belőle meg már nem nagyon tud hova.

Viszont a zenei ízlésem már más, mint annak idején a hippiké volt. Nekem a legbékésebb zenék között van a Kosheen vagy a Massive Attack is, persze azzal együtt hogy a Hair-t imádom, és talán az egyetlen eredeti CD-m a Hair Soundtrack :). Na szóval ennyit akartam volna írni, itt stílszerű: Béke veletek! :)

Széltoló e-mail | 2005-02-05 00:14:09 | 8.
hát a 70-es években ez már tényleg lecsengett. ennek az egésznek a tetőpontja 68-ra tehető. Pont a hippi korszak végéről szól Hunter s. Thompson félelem és reszketés Las Vegasban című könyve, amikor már kiábrándultak az emberek ebből a nagy flower powerből, mert nem igazán vált be hosszú távon, de a szellemiség azért fenmaradt, ártatlanabb "szelídebb" formában.
Nekem a hippiség onnan jött, hogy ebben az egy dologban látom az alternatívát az un. mai társadalom ellen, és mivel nem vagyok lázongó, erőszakos lélek, jobbnak találtam mint az utcára vonulni és óbégatni jelszavakat, meg kukákat rendőrökre hajítani.
Felesleges hülyeség, hiszen Martin Luther King is megmondta, hogy a gyűlölet teher.
Ráadásul ennek a kultúrának a külsőségei és zenei világa is tetszik.
ennyi azt hiszem :)

SunshineSuperman e-mail | 2005-02-04 23:05:51 | 7.
Sziasztok!

Jók vagytok, örülök, hogy mást is érint még a téma... feltámadott a tenger. :))) Azért engedjetek meg egy pontosítást: a mozgalom fénykora kb. a Summer of Love és Woodstock közé, tehát a '60-as évek második felére tehető. A '70-es évekre már nagyjából vége volt mindennek, más zenék, más értékek jöttek.

Hairy: vannak még ilyen emberek... mindenkiben ott van a lelkesedés, a természetesség, a szép iránti érzék, csak a külvilág ezt szereti elnyomni. Meg aztán az átlagember nem is nagyon hall hippikről. (Meg még sok mindenről, ami jó.)

Nektek honnan jött a hippiség?

Amúgy Green Lantern vagyok, csak megszökött a jelszavam... :)))

Széltoló e-mail | 2005-02-03 22:18:16 | 6.
Sziasztok!
Valóban sajnálatos, hogy szinte teljesen kihalt ez az életszemlélet, persze vannak itt-ott megbúvó kis csoportok, és emberek akik ezt a szellemet képviselik, de valahogy mégsem ez a jellemző. Ami szerntem nem is nagy baj, mert ezeknek a dolgoknak jót tesz a "földalatti" lét, mert kiábrándító ha elcsépelik ezeknek a gyönyörű dolgoknak a jelentését. Ha divattá teszik, de nem az eszme miatt, hanem mert "cool".
Örülnék ha írnátok sokan, hogy legyen egy kis közösségünk nekünk is :)

Hairy e-mail | 2005-01-30 12:57:55 | 5.
Sziasztok!
Néha nagyon el tud keseríteni, milyen későn születtem! Minden vágyam lenne a '70-es években élni! Elmondhatatlanul vágyom rá, mostanság hol találnék ilyen embereket? (ezen az oldalon kívül!)Én kimondhatatlanul ki akarok törni, ha nem úgy viselkedem, mint ahogy elvárják, akkor már ferde szemmel néznek rám..Nem merik az emberek vállalni magukat, nem tudnak lazák lenni...és ez a baj..


Előzmény: Green Lantern (4.)
Green Lantern e-mail | 2005-01-02 22:53:15 | 4.
Sziasztok!

Az az igazság, már ha szociológiából jól emlékszem, hogy a forradalmakat mindig a saját gyermekeik falják fel (hogy aztán az unokák ismét megcsinálják a maguk lázadását).

Az a látványosan öreg, tekintélyelvű, hamis világ, ami a korszak filmjeiben (Hair, Napfivér, Beatles-filmek) ellenpontként van megjelenítve, rég nincs már. Ebben a marha nagy mindent-lehet-légy-önmagad demokráciában már nem a nagy kirohanások dívnak, hanem a versenyszellem, bizalmatlanság, posztmodern cinizmus és az idegen szavak. És többnyire nem választás kérdése, hogy az ember azonosul-e velük.

Én a hippimozgalomban azt bírom (bírtam volna), hogy közük nem volt ehhez a sivár kialkudott életformához, ami most megy. Felfedeztek vagy újra megtaláltak egy csomó nemcsak szép és nemesen egyszerű, de igazán igazi dolgot, a mitológiától az ezotérián keresztül az alternatív életmódig. Azt hiszem, ezek a 30-40 évvel ezelőti zenék azért tudnak még ma is ilyen frissnek hatni, mert (jó esetben) ott van bennük, hogy a pillanatnak és a pillanatról szólnak. És azt nem lehet a boltban megvenni. De nem is megy ki a divatból soha.

Remélem, hamarosan leszünk itt annyira kevesen, hogy sokan maradhassunk. :)))

BÉKE e-mail | 2004-11-18 15:57:54 | 3.
Heló! Látom eléggé pang ez a részleg.Sokat olvastam a hippikről, a hippiéletről, az életfelfogásukról és sok minden tetszik benne, mondjuk a drogos dolgokat én hanyagolnám.De ez a kor ezzel járt.Amúgy csodálom őket, hogy felnőttként is gyerekfejjel gondolkoztak és azért is mert tényleg a legfontosabb dolgokat vették figyelembe: a békét és a szeretetet.Ez a két dolog ha nincs akkor cseszhetjük.Meg a zenére is hatással voltak és ha ránézek egy hippire akkor a szabadság (meg a szakadtság:D) jut eszembe:).Szóval próbálom őket megérteni, próbálok belehelyezkedni ebbe a "feelingbe" és jól érzem magam.:)
Marque e-mail | 2004-10-03 10:26:40 | 2.
Turkálj a szekrénybe
Nézd apu bárányfelhőit
Ó, telihold
Pompás időkre emlékezem
Egy hatalmas szendvicset ettünk
Apa felhőivel
Jó, hogy vége a 60-as éveknek
És nem jön újra el

Turkálj a szekrénybe
Nézz anyu, apu után
Jó, hogy vége van ennek az évnek
És más jön ezután
Egy hatalmas szendvicset ettünk
Apa felhőivel
Jó, hogy vége a 60-as éveknek
És nem jön újra el

Persephone e-mail | 2004-10-02 09:50:23 | 1.
sziasztok! minden valamirevaló hippi (nahde persze mások is) írjanak!!!! még ha divathippi, az se baj, csak a ,,feelingje'' meglegyen;)!!
pusszancs!!
jah és ne feledjétek: woodstok, peace and love- szeress, ne háborúzz!!!


1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  


Az itt olvasható hozzászólásokért a szerkesztőség nem vállal felelőséget.