Click to Visit
Rock - SATAN vs. god
Kereső:
Részletes kereső!
Belépés regisztrált tagoknak:
Login:
Jelszó:
Üdvözlünk a Zene.net fórumában!

Regisztráld magad most! Ezáltal Te is hozzászólhatsz a különböző témákhoz és új témát is nyithatsz!
Regisztráció | Kereső | Kategóriák

1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  

ArG e-mail | 2004-11-27 09:51:45 | 125.
De, csak nem reagáltam le rendesen.(ha most a vízre és az anyatejre gondolsz)

Számít persze, hogy milyen befolyások érnek az életben, de lehet, hogyha, mást érnének ugyanolyan befolyások, akkor is másképp fogná fel.(szal, az anyatejesnek adnák a vizet és a vizesnek az anyatejet, lehet, h nem ugyanaz a hatás születne bennük)Azon kívül gondolj bele vannak a testvérek, akik ugyanazoktól az ősöktől származnak és ugyanabban a neveltetésben részesülnek, mégis vannak dolgok, amiket teljesen másképp fognak fel, másképp érzékelnek.Pedig elvileg nekik a legtöbb dologban nagyon hasonlítani kéne...

Nem hinnéd el, mert nincs mit elhinned, nincs mit elhinned, mert nem hinnéd el...


Előzmény: Peter Filth (124.)
Peter Filth e-mail | 2004-11-26 19:30:18 | 124.
Látom nem jutott el teljesen hozzád a példám. Pedig abba minden benne volt.

Ha már megmagyaráztam magamnak, akkor nem látom tovább értelmét a feszegetésének.. Te istenként magyaráztad be magadnak. Nem az hogy nem hinném el, hanem, hogy nincs mit elhinnem!

Mára ennyit.


Előzmény: ArG (123.)
ArG e-mail | 2004-11-26 17:49:38 | 123.
Persze, azt megint nem tudod, hogy mi az amit ézel, hogy az fekvés. De én most a lelki megélésére gondoltam...mindegy négymilliószor leírtam, négymiliószor másképp értedted....na látod ez is! Neked ást mondanak a szavaim, mint ahogy én leírom őket! Pedig ugyanazokat a szavakat használjuk, ugyanazon a nyelven beszélünk, mégis. Ahogy Te is írtad, az értelmezés. De az, mond mitől függ, hogy én így, s Te úgy értelmezed? Mikor a szavak ugyanazok...
Te úgy értelmezted, hogy egy "egoista személy". Látod, miért? Én is ugyanazt olvasom, mint Te a Bibliában és mégis másképp élem meg és mindenki másképp éli meg! Pedig ugyanolyan szervi adottságokkal kell kb rendelkeznünk.
Nem tudom, azt tőle kéne kérdezd...az ő elmélete.

Elhiszem, látod ez a kulcsszó, de nem azért, mert nem volna értelme hazudnod, hanem mert bízom abban, hogy igazat mondasz, mert bízom abban, hogy nem akarsz kihasználni, bízom benned. Persze ez nem egy olyan szintű bizalom, mint ami a barátok közt van, de igenis van irántad is egy bizonyos szintű bizalmam. Pont annyi, amennyi egy ilyen ismeretségbe belefér.

A politikusokat ne keverjük bele. Az egy másik dolog.
Szerintem nem csak én tapasztalom, sőt lehet, hogy Te is tapasztalnád, ha el mernéd hinni, de akármi ilyesmivel szembetalálkoznál, szerintem nem hinnéd el, vagy valamit belmagyaráznál, ami megmagyarázza.
De ha úgy volna, hogy tényleg csak néhány ember kap rá bizonyítékot, azt nem tudom megmagyarázni miért van. Nem én vagyok az Isten, uh, ezt nem tudom megmagyarázni. Egy biztos, nyitotnak kell rá lenni.


Előzmény: Peter Filth (122.)
Peter Filth e-mail | 2004-11-26 15:06:18 | 122.
Nem azt érzékelik, hogy fekszel, hanem, hogy a receptoraid ingerli valami idegen anyag, amit eddig nem érzett. Nem hinném, hogy egy csecsemő pont azon gondolkodna, hogy mihez ért hozzá. Hisz úgy nagyon még gondolkodni sem tud. Pl: van két csecsemő, akik úgy nőnek fel, mint azt leírtam. Mindketten érzik azt amin vannak. de nem tudják mi az. Az egyinkek anyatejet adnak, a másiknak vizet. Az egyik azt jegyzi meg a másik amazt. Mindketten tudnak már párosítani, tehát az egyik a tejet az alatta levő dologgal, míg a másik a vízzel. Máris más-más felfogás jön létre bennük a két dolog párosítása során. Ebből következően másképp fogják fel a dolgokat, máshogy/másmihez párosítanak.
Tessék! Megmagyaráztam. Biztos jössz megint avval, hogy "de a párosítási képesség honnan van?". Nem tudom. És te se. Senki. Pláne nem egy istenség.
Mostanában megint ezeket a Bibliai dolgokat veszzük irodalmon. Így sokadszorra is azt mondom, hogy ha létezne isten akkor is utálnám. Én úgy értelmeztem, hogy isten, mint ember által kitalált személy egy eléggé egoista egyén. Akárcsak a görög, római istenek. Ebből is látszik, hogy EMBER MŰVE.
Nem tudom ki az a Berkeley, de egy elég jó filozófiai menetet rontott el a végével. És isten létezésének ki ad értelmet??

Hát nem tudom, hogy tudsz megbízni bennem, hiszen nem is ismersz. Most ha arra értetted, hogy abban bízol, amit leírtam, az más. De azt sem tudhatod, hogy én most igazat írok e. De elhiszed, mivel nem értelme ilyen dologban hazudoznom. Hisz ha úgy gondolkodnék, mint te nem írnám az ellenkezőjét.

Rengeteg jelét adta? Hány politikus adta jelét a változásnak, és mégse bízik benne senki? Mert a avégén kiderült, hogy jogosan. Közbe saját zsebre is dolgozott. Tapasztaltuk, éreztük a változást. És miért csak te tapasztalod? Hm?


Előzmény: ArG (121.)
ArG e-mail | 2004-11-25 19:18:58 | 121.
Nem fogom fel, hogy mi az feküdni, és talán soha nem tanulok eg ülni, de az biztos, hogy fekszem, mert vhogy ott kell legyek, persze nem tudom mi az, de a receptoraim éreznek vmit, s ez lehet, hogy vmi belső dolgot elindít.
Lehet...igen, ez az egész alapja. Ha már én tudom érezni őt, akor már számomra létezik. Gondolj bele a félelem is egy olyan dolog amit max. érezhetsz. És aki már érezte, az már tudja, hogy van. Tegnap filozófián egy nagyon érdekes következtetést hallhattunk. /amúgy arról volt szó, hogy mi maga a filozófia, ennek kapcsán az életben lévő dolgokat két részre bontottuk, a TAPASZTALATIra és az ÉRTELMIRE/
Nos, Berkeley azt mondja, hogy az emberi szellemek érzékelik a körölöttünk lévő világot /ő nevezi el a tárgyakat, ő ad értelmet nekik, ha megszűntetünk egy-egy nevet, fogalmat, az már nem létezik/. Ezáltal arra jutott, hogy igazából csak az emberi szellem valós, mert ő teremti meg a "lehetőséget" a tárgyaknak, hogy létezzenek. Viszont így nincs szükségünk más emberi szellemekre, mert őnekik is mi adunk értelmet.Ám ez, mint kiderül az életünkből, mégse így van, mert más emberek is ugyanúgy éreznek és tudják befolyásolni sorsunk. Viszont kell lenni egy olyan szellemnek, aki mindezek fölött áll, és értelmet ad az emberi szellemeknek--->Isten létezése.
Ez nem az én véleményem, csak leírtam, hogy ez is egy érdekes gondolkodási mód.

Nem igaz, hogy soha nem tudhatjuk, hogy mikor őszinte a másik. Nekem vannak olyan Barátaim, akikre ez szinte mindig igaz. Hogy tudok bízni benne? Nem tudom. Számomra létezik, és rengeteg jelét adta ennek.Azt mondod ez nem ok a bizalomra? nézd, talán mindenki magából indul ki. Én tudom, hogy bennem megbízhatnak, hát megbízom más emberekben, igen Benned is, akármilyen furcsa.De ha képes vagyok az emberekben megbízni, pont az Istenben ne bíznék, ha nekem létezik?!
És mivel én érzem, tapasztalom, értelmet adok neki, számomra van.


Előzmény: Peter Filth (119.)
ArG e-mail | 2004-11-25 18:44:44 | 120.
Áháá. Így már világos! Ok, néha van köztünk egy kommunikácós zavar...

Előzmény: Peter Filth (118.)
Peter Filth e-mail | 2004-11-25 18:00:52 | 119.
Hát mivel nem tudod mi az hogy ülni, feküdni, ezért nem tudod mit érzel, sőt azt sem hogy tudsz érezni. Mert nem tudod mi az. És nem is tudsz rá gondolni. Nem tudod mit érzel, tehát, ha másodszorra is estleg megérzed, akkor sem biztos, hogy emlékszel rá. Épp ez az hogy LEHET. Kimondtad a kulcsszót. Amit én írtam, azt úgy gondolom te tovább bonyolítottad. Áttértél a tényektől a találgatásokhoz. Akárcsak az istennél. Csak egyre válaszolj! Hogy tudsz olyanban bízni, amit maximum te érzel úgy, hogy érzed? Mert SOHA nem tudhatja senki, hogy a másik igazat mond, vagy őszintén mondja-e. Tudom, most jön a bizalom dolog. Épp ez az egyik oka, hogy nem bízok meg igazán senkiben sem.

Előzmény: ArG (117.)
Peter Filth e-mail | 2004-11-25 17:49:04 | 118.
Nálam ebben az értelemben ugyanazt jelenti a kettő. Miért is táncoltál volna az idegeimen?? Szerintem nagyon félre értetted."ha nem tűröd azt amit kapsz, emelt fővel..." erre értettem.

Előzmény: ArG (115.)
ArG e-mail | 2004-11-24 21:47:25 | 117.
A párosítási képesség nem tárulna föl, ha a szobában lennénk, de bennünk lenne. Akkor viszont ki is derülne, ha lenne ismeret.
Ha beraknak egy szobába a padlóra, nyílván nem tudod mi az, de a hátaddal, ahogy fekszel, fenekeddel, ahogy ülsz érzed..nem? Tapasztalat szerzés. Talán még a szagát is érzed, bár nem tudod azonosítani, de ha sokáig abban a környezetben vagy a biztonság érzetét fogja benned kelteni a tapintása és szaga. És lehet, hogy ez az érzés mindenkinek más lenne.


Előzmény: Peter Filth (114.)
ArG e-mail | 2004-11-24 21:39:20 | 116.
Akartam, mert kiváncsi volta a véleményedre. Bár beleborzadok, hogy a kreáltakhoz egy picit is hasonlítottál..mindegy, számomra tiszta, hogy mi vk, csak kiváncsi voltam milyennek látsz.

Előzmény: Peter Filth (113.)
ArG e-mail | 2004-11-24 21:34:57 | 115.
Az, amit én kevesebbnek nevezek, úgy érzem Nálad semmit nem jelent.Ok, no problem. Az meg, hogy "kisebb" leszek más, mint a "kevesebb"...Bocs, nem akartam az idegeiden táncolni, ne tűrj, vágj a falhoz és olvass be!

No comment.


Előzmény: Peter Filth (112.)
Peter Filth e-mail | 2004-11-23 18:13:26 | 114.
Mivel párosítanánk? Hisz csak azt tudunk párosítani, amiből több van. De ha csak egyetlenegy dolgot ismertünk meg eddig, akkor nem hinném, hogy tudnád mivel párosítani.
Érzed? Mit érzel? Nem tudod, hogy mit kell érzned, hisz még egyszer sem estél le, ejtettél le akármit.
elsőként ugyanolyan..aztán változik.


Előzmény: ArG (110.)
Peter Filth e-mail | 2004-11-23 18:09:23 | 113.
Szerintem a kettő között. A Jézusi elveket követő és a kreált szentek között. Én így érzem, persze tévedhetek, de akartad, hogy mindenáron mondjam.

Előzmény: Peter Filth (112.)
Peter Filth e-mail | 2004-11-23 18:02:31 | 112.
Na mibe, hogy nem leszek kevesebb!? Te is kisebb leszel avval, hogy Istenekben hiszel. eddig tűrtem... Most már elég.

Nézd akik ismernek, azok tudják mikor lehet engem békénhagyni és mikor csesztetni. Igen kiszolgáltathatom. Ha éppen azt kell tennem.

Mindjárt kifejtem..pillanat.



Előzmény: ArG (109.)
Morgue e-mail | 2004-11-22 15:51:40 | 111.
Éljen Varg és Glen Benton! Ha ők nem lennének, ma divat lenne minden mocsok, amit ma metalnak hívnak!!!!

Előzmény: haska (20.)
ArG e-mail | 2004-11-21 13:28:39 | 110.
"Persze, csak olyan dolgokból tudunk építkezni, amit ismerünk, de az, hogy mivel párosítjuk őket, már egy saját érzésvilágra utal..." Bővebb infoért olvass vissza, ezt leírtam.
Gravitáció. Mégha nem is tudom, hogya az, akkor is hozzáérk, hiszen ha beraknak egy szobába, akkor is le kell rakniuk. Mondtam én, hogy tudod, hogy mi az? Nem tudod. És? Attól még érzed.
Ahogy írtad..."milyen volt amikor valamit csináltam azzal a valamivel." És szerintem nem biztos, hogy mindenkinek ugyanolyan érzés lenne.


Előzmény: Peter Filth (108.)
ArG e-mail | 2004-11-21 13:19:24 | 109.
De sajnos kevesebb leszel, mert minden ilyen dologgal a saját érzés világod pusztítod. Most röhöghetsz ezen, nem hiheted el, de így van. Saját magadat pusztítod ilyenkor a legjobban. És kiemeled a gyengeséged, ha nem tűröd azt amit kapsz, emelt fővel...Egyszerűen nem leszel más mint egy saját vágyai után koslató, szánalmas anyag... és amikor már tényleg nem létezik körülötted senki, akkor se fogod érezni a saját hibád, csak mégjobban belebonyolódsz az önsajnálatba és az önigazolás vágyába, amiből a végén csak egy nagy esés lesz...ezt gondolom.

Hát az baj. Nos, úgy látom nincs Benned sok empátia, megértés. De így tényleg ne várd el, hogy legyenek barátaid. Nem mehet minden mindig a Te kedved szerint. És ha ő nem veszi észre? Ha tényleg nem akart senmmi rosszat? Szerinted kiszolgáltadhatod őt az érzéseidnek?

Bizalom. Nem csupán az Isten iránt. Emberek iránt,tettek iránt. Irántad. Miből veszed, hogy mindenkinél vak ez a hit? Nem kell mindent csak úgy szó szerint elhinni. Persze utána kell gondolni, hogy megértsük, hogy felfogjuk. De ez nem ellenőrzés, vagy én nem annak mondanám.

Miért kéne, hogy megváltozzon bármi is? Csak kiváncsi vagyok. nem tudom, hogy félre értettem-e, de ha bővebben kifejted,meglátjuk.


Előzmény: Peter Filth (107.)
Peter Filth e-mail | 2004-11-21 09:32:28 | 108.
És a D-t se mondta senki? Meg a hét napjait? Belülről fakad? Csak elkezdett dolgozni az agyad. Hogy érsz hozzá a talajhoz? Nem látod hol van. Most attól, hogy megérintettem még mindig nem tudom, hogy mi az. Csak elraktároztam az agyamban, hogy milyen volt amikor valamit csináltam azzal a valamivel.

Előzmény: ArG (106.)
Peter Filth e-mail | 2004-11-21 09:26:47 | 107.
Tudom, hogy nem kapom vissza. Ezért is veszek el "tőle". Attól függ kinek a szemszögéből. Nem hinném, hogy kevesebb lennék. Ezt csak a kívülről figyelők látják így.

Épp ez az! Ha szar kedvem van mi a szarnak próbál poénkodni? Lealázom hát! Hagyjon engem békén! Nem. Nem szar érzés.

Nem kell mindent ellenőrizni? Hát olyan dolgot, ami a fél világot a befolyása alatt tartja, azt nagyon is kéne ellenőrizni! Bizalom egy nem létező dolog/isten/ iránt? Vagy mire gondoltál? A hit az ember óriási nagy hülyesége. Azt se tudja, hogy miben hisz olyan vakon. Nem is hiszem, és nem esek bele!

Most, hogy én hova sorollak, az nem hiszem, hogy változtatna valamin. Remélen a kettő közt-et nem értetted félre.


Előzmény: ArG (105.)
ArG e-mail | 2004-11-19 20:08:36 | 106.
De vannak olyan dolgok, csak akkor nem kerülnek felszínre és nem tudsz róluk. De ha már emberi közösségben nősz föl, akkor ezek igenis felszínre kerülnek. Nagyon hülye példát fogok mondani, de én pl. a hét napjait mindig D alakban képzeltem el, pedig soha nem mondta ezt senki és nem is találkoztam olyan emberrel,aki rajtam kívül ezt így képzelné el. Persze, csak olyan dolgokból tudunk építkezni, amit ismeünk, de az, hogy mivel párosítjuk őket, már egy saját érzésvilágra utal, amire nem lehet tanítani senkit, mert ez szerintem, belülről fakad. És ha a szemed be is van kötve, hozzáérsz a talajhoz, mégha nem is tudod mi az. És úgy érintéssel ismernéd meg a környezetet, ami lehet, hogy csak egy üres szoba, de ez is eredményez egy bizonyos érzést az agyadban. És nem biztos, hogy mindenkinek ugyanazt.

Előzmény: Peter Filth (104.)
ArG e-mail | 2004-11-19 19:54:41 | 105.
Elvett Tőled,igen ez igaz, de nem hiszem, hogy úgy kapod vissza, ha ezen erőlködsz. És vissza meg sose fogod kapni. Csak más dolgokat fogsz kapni, amik esetleg kicsit kárpótolnak, de ez nem visszaszerzés. Ezen kívül egy idő után pont emiatt az önző, görcsösség miatt leszel egyre szomorúbb, kevesebb és önzőbb. Szerintem. (És ezt nem mondta senki nekem!)
Nem tudom. Pontosan! Fogalmam sincs, hogy másnál hol a határ! Tudom, hogy csak én gondolom ezt ilyen komolyan, sztem még maga a keresztény egyház se annyira, mint én, de szeretném, ha rádöbbennének az emberek arra, hogy mi ez az érzés. Csak az a baj, hogy sehogy se tudom Nekik átadni. Mert nem képesek így viselkedni. Pedig, ha egyszer kipróbálnák, rájönének, hogy mi benne a jó. Én is tök hülyének nézném magam, ha ezt most olvasnám és nem tudnám mi van mögötte. Szóval ennyit arról, hogy valaha sikerül majd megértetnem az emberekkel ezt...
Mondjuk szar kedved van és vki mond vmit amit Te sértésnek veszel, jól lealázod, összevesztek , aztán másnap rájössz hogy ezt nem is sértésnek gondolta és így most Miattad gáz minden. Na. Ez nem szar érzés?

Ok, naív vagyok...ha Te mondod...Nem kell mindent ellenőrizni vagy felügyelni. Mond az a szó vmit,hogy bizalom? Miért hívnák hitnek, ha egyértelmű lenne? Amúgy én meg rengeteg jelet és konkrétumot kaptam. Valahol mindig is bennem volt az Isten. De ezt Te úgyse hiszed, hát ne hidd, ne légy naív! Ne ess ebbe a szánalmas hibába, mint én...

A kettő közt. Hmm, hát, ahogy gondolod. Azért írtam "mi"-vel, mert azt tudom, hogy "ki" vagyok. De azt nem, hogy milyen csoportba tartozom általad.(mi?--->ember; ki?--->ArG Érzed a különbséget?)


Előzmény: Peter Filth (103.)
Peter Filth e-mail | 2004-11-19 16:26:20 | 104.
Mondom MINDEN külső ingertől mentesen. És nem hinném, hogy kapnál, sőt biztos. Benne vannak, de nem tudja használni, ha nem fejleszti. Na a még a buddhisták is...őket is elítélem, de ez nem ide tartozik. Nincsenek olyan dolgok. Hisz sosem alakulnak ki benned. De te nem látod a világot, mivel azt sem tudod mi az. Ezért mondom, hogy nincsenek saját, kezdetlegesen belülről fakadó gondolataid.

Előzmény: ArG (102.)
Peter Filth e-mail | 2004-11-19 16:21:06 | 103.
Nézd én úgy gondolom, hogy az élet sokmindent elvett tőlem. Ideje visszavennem belőle. Akármilyen módon. Vagy ahogy Succubi fejezte ki: "nem érdekel, hogy ezért kin és min kell átgázolnom"/lehet, hogy nem így írta, így maradt meg/. Én nem fogom "odafordítani a másik orcámat". Tudom, hogy mások által vagyok én, de ha ők nem lennének, akkor is már lenne egy egyéniség. Persze most jöhetsz avval, hogy egymásra vagyunk utalva, meg még talán a Káosz elméletet is idekeverheted. Engem ez hidegen hagy. Szerintem te sem tudod, hogy másnál hol a határ. Mert ami neked hú de nagy önzőség, az lehet, hogy másnál csak a legkisebb foka.
Félreértettem? Erre légyszíves mondj egy példát!

Ok! Naiv vagy! Mert úgy gondolom rád/családodra, őseidre, környezetedre/ erőszakolták a hitet. Akár beismered, akár nem. Ebben nem lehet engem megingatni. Figyelj szerintem már az is naivság, hogy az Istent elhitted. Nem is hiszem! Mert eleve nem tudom ellenőrizni, sem felügyelni. Ellentétben a fogalmakkal.
A maradék 10%. Akik veled azonos gondolkodásúak. Ezek azok az emberek akik tényleg a Jézusi elveket követik/és itt nem a hülye hittérítők, meg a jehovisták vannak/. Te a kettő között vagy. Szerintem.
Csak te tudhatod, hogy mi vagy! Bár inkább a "ki"-vel szebb lett volna, de te tudod.


Előzmény: ArG (101.)
ArG e-mail | 2004-11-18 22:18:18 | 102.
Tegyük fel. És mi van, ha mégis kapok valamijelzést, ami nem emberi...mondjuk nem találkozom emberrel, csak olyan jelekkel, érzésekkel, ami Isteni. Persze nehéz elképzelni ezt a helyzetet,mert nem tudom, hogy mit éreznek a csecsemők, mikor még csak pár órások és szemük is csukva...de abban is biztos vagyok, hogy az érzéseik csírája már megvan bennük, csak nem
tudják kifejezni. Meghát nincs mire reagálni. (JÉÉ, ilyen érzés lehet a Buddhizmusban a nirvana.) De szerintem vannak dolgok és olyan gondolat menetek, amik eredendően belőlünk fakadnak. Olyanok, amire nem világíthat rá más mert mindegyikünk más szemmel látja (talán csukottal) ezt a világot.


Előzmény: Peter Filth (100.)
ArG e-mail | 2004-11-18 22:04:17 | 101.
Tudom, tudom...különben is, szerintem én vagyok az egyetlen aki ezt így gondolja, de sokkal boldogabb vagyok azóta, mióta ezt "kitaláltam". És mégha beteges is, hát legyen, nem szégyellem, szerintem ennek van értelme és, mint mondottam volt, ezt én is visszakapom. És így jó. Persze csak az szeretheti a többieket, aki szereti önmagát is. és ennek mindenképp így kell lennie.
(amúgy nem tudom, hogy arra gondoltál-e már a nagy "én" központúságodban, hogy csak MÁSOK miatt lehetsz "ÉN", mert ha nem lennének MÁSOK, megszűnne az "én" fogalma. Ezen érdemes elkondolkodni. Mit is jelent vajon az "ÉN", és milyen mértékben rendelkezhetünk magunkkal, ha egy emberi társadalomban élünk? Meddig tart az egészséges önzősség, ami kell és mi a határ? Mindenesetre érdekes.)
Persze, csak túloztam, hogy értsd, mire gondolok...mindegy hiába erőlködöm, mert ezt még így se érterdted meg. Mert arra az esetre mondtam, ha rájössz később, hogy félreértedted és ő nem is akart megbántani. Akkor se rossz érzés?

Most vagy én vagyok túl erkölcsös, vagy Ti vagytok túl mocskosak...ne is válaszolj, tudom, számodra, már beteges naívságon alapszik ez az egész!
És ha már itt tartunk..nos, attól függ, mit nevezünk naívságnak. Ha magát a hited nevezed anak, akkor nevezz naívnak. Csak közlöm Veled, hogy én a hitnek csak azt a fajtáját tartom naívnak, mikor mindent szó szerint értenek a kis bugyuta emberkék és azt képzelik, hogy a mennyország az ég felett van, blablabla. Vagy mittomén, hogy majd szárnyaink nőnek, vagy pedig a pokol tüzében fogunk égni, meg ez a "jóisten" meg "jézuska", etyempetyem, madárház.
De azt én nem nevezem naívságnask, hogy hiszek egy nagyobb erőben, főleg, hogy többször bizonyította létezését, mégha, Te nem is hiszed, elég ha én tudom, hogy így van. Tudom, most kicsinyítek az egómon és fölemelem a fantasztikus emberi tulajdonságaimat és elnevezem "istennek". Nekem, bocs, ez tűnik korlátoltnak. Kicsit olyan mintha azt mondanánk, nem léteznek a fogalmak, csak azért, mert nem megfoghatók...
Szerencsére engem nem erőltettek,de valahol a véremben van ez az egész Jézus-Isten dolog.
Ja és a maradék 10%? Gondolod azok azok, akiket meg eröltetnek és semmi közük nincs hozzá? Csak azt mondd meg, akkor én mi vagyok?


Előzmény: Peter Filth (99.)
Peter Filth e-mail | 2004-11-18 16:13:57 | 100.
A saját magad által kreált dolgok is ugyanúgy befolyásolva vannak. Például állítom, ha nem mondják, sosem hiszel Istenben.Tegyük fel, hogy úgy születsz meg, hogy egy fehér szobába, bekötött szemmel élsz egy jó 15 évig. Semmi külső inger. Magyarul semmit sem fogad be az agyad, nem tud fejlődni. 15 évesen is megmaradsz csecsemő szinten.



Előzmény: ArG (98.)
Peter Filth e-mail | 2004-11-18 16:04:54 | 99.
Milyen mélységet? Hát szerintem ami nekem nem nagyon mély, az számodra már egy óriási gödör. Nem a saját létezésemért élek? Hát kiért? Mint mondtam, először ÉN aztán a többiek. Ha fordítva tenném, én úgy gondolom nem magamat adnám, sőt csak rombolnám magam.
Van olyan "bűn" is, amit magam ellen követek el. Ebből következően magamnak ártottam.
A barátaimat nem szokásom megverni. A haverjaimat se. Csak ha elvileg sértettek, de akkor se az erőszakkal kezdem... Ő csinálta a hülyeséget és nekem kéne megbánnom?

Hát nekem valahol ez az egész keresztény iskolarendszer egy szekta. Agyukra ment a sok hülyeség és már eléggé fanatikusak lettek.
A "kreált szentek"/szerintem ez a keresztények 90%-a/ csoportjába nem csak a "szűzies kislányok" tartoznak, hanem a keresztények túlnyomó része. A vallásra való kényszerítésről már kifejtettem a véleményem/ ami valahol akkor is barbarizmus/. Hát valahol te is naiv vagy...


Előzmény: ArG (97.)
ArG e-mail | 2004-11-17 19:21:09 | 98.
Attól függ mivel kapcsolatos nézetek. Mert vannak saját magam által kreált dolgok, amiről senki nem beszélt. Csak esetleg így érzem, gondolom. Mint az "elméletem", hogy elvonatkoztatok saját létezésemtől... Senki nem adott rá ötletet, hogy így kéne, vagy lehetne élni. Másokért. Ez az én agy szüleményem és lehet, hogy ez Neked vagy másnak hülyeség, nekem igaz. És amíg én megtalálom a helyet az elképzeléseimben, harmóniában vagyok önmaggammal és boldog.

Feltevések is vannak benne jócskán, dehát épp ezért hit. Kicsit olyan, mint egy verselemzés, hisz abban se lehet konkrétan kijelenteni, hogy "itt erre gondolt a költő",mert maximum érezni lehet és így mindenkinek mást mond és más mélységben. És ezen kívül még mindenki beleképzel valamit a versbe, ami csak őt érinti, de az alapok ugyanazok. És épp ettől lesz a vers szép. De vannak olyan emberek is, akiket a vers nem tud érdekelni, talán azért mert nekik nem mond semmit. Vagy azért, mert nem képesek rá, vagy mert nem tartják hitelesnek. De ez így jó. Valahogy így érint meg egy vallás is. Ha igazán megérint valakit és nem megszokásból teszi.



Előzmény: Peter Filth (96.)
ArG e-mail | 2004-11-17 18:59:26 | 97.
Nagyon, nagyon szánalmas dolognak tartom az önzősséget. Egy olyan emberi korlátnak, ami a butaságon alapszik. Nem tudom, hogy számodra ez milyen mélységet takar, szeretném, ha az emberek rájönnének, hogy nem csupán saját létezésükért élnek. Ha ezt nem képesek felfogni akkor számomra egyenlők a semmivel. És nagyon rossz érzés fog el az ilyen korlátolt látásmódért.
Mások problémáit meg azért kevertem bele, mert "bűneinket" általában mások ellen követjük el, és ezzel nekik ártunk, tehát problémát csinálunk. És ha ez hidegen hagy minket, akkor jön szóba az amit az előbbiekben megírtam.
Végülis az is lehetséges, hogy beismered, de nem bánod meg, csak az meg milyen hülyeség...mondjuk jól elvered a barátodat valami hülyeségéért. Aztán beismered, hogy hülyeség volt, de nem bánt, hogy emiatt összevesztetek?! Utána nem bánt, hogy ezt csináltad?
Fizikailag talán nem...de lelkileg bármikor elszakadhatsz a világtól.

Az elvárásoknak, amiket maguknak álítanak fel. De eze az elvárások sajnos külsőségekre alapulnak (osztálymise, tantervi hittan óra stb.). Talán azt hiszik ez egy összetartó erőt képez. Szerintem viszont nem ez képezi az összetartó erőt, hanem az, hogy mind tudják, a gondolkodás módjuk hasonló és ezt életükkel kéne bizonyítaniuk. (tudod a "csakszeress")De ehelyett ezeket külsőségekbe fojtják és nincs benne valahol az az igazi hit, egyszerűen nem érzem hitelesnek az odajáró gyerekeket. Mert két típus jár oda a "kreált szentek" és azok, akiket a szüleik kényszeríteek, vagy környezetük elvárja. A "kreált szentek" alatt azokat a szűzieskedő, szerénykedő,kötött pulcsis kislányokat értem, akik még az Isten nevét is olyan halkan merik csak kiejteni, ráadásul úgy, hogy "Jó Isten".(jaj, hogy utálom ezt a kifejezést rá...) Biztos találkoztál már ilyennel. Tudod a naívság megtestesői, akik még valójában bele se gondoltak a vallásukba, csak valahol rájuk ragadt.
Nos, és a lényeg az pedig pont a gondolkodás és az életmódban való kereszténység volna, amit szerintem nagyon kihagynak.


Előzmény: Peter Filth (95.)
Peter Filth e-mail | 2004-11-17 15:43:55 | 96.
Szerinted az első nézeteidet magadtól találtad ki? Akár egy családtag, akár egy ismeretlen újságcikk, és máris elkezdesz érdeklődni a téma után. Ebből következően megjelennek az első nézeteid a témáról.
Nem mondta senki, hogy vedd fel más véleményét.

"nem olyan, hogy eldönti, hogy "na, most csinálok egy jó kis földrengést". Azt viszont hiszem, hogy képes ezeket befolyásolni(elindítani, megálltani)"
Ha minderre képes, akkor miért ne tenné? Úgyse tudod ellenőrizni. Nem mindig teszi meg? De hát ő az Isten nem? Megy a kedvenc sorozata és nem ér rá, vagy mi? Na ennél szánalmasabb kavarást se hallottam még. Ez is csak azt bizonyítja, hogy az egész kereszténység feltevéseken, és agyament hazugságokon alapul.


Előzmény: ArG (94.)
Peter Filth e-mail | 2004-11-17 15:33:05 | 95.
Milyen mások problémái? Eddig arról volt szó, hogy az én hülyeségeimet, miért nem "bánom" meg. Ha már így ügyesen fordítottál, akkor belemegyek... Én nem várom el, hogy segítsenek. Na itt ismét tisztázni kéne, hogy kinek mi az érzéketlen. Én mindig is beismertem, amit tettem, de meg nem bántam /jó, tudom neked ez már megbánás/. Hát a világ elől nem lehet elbújni... sajnos... Szeretek önző lenni.

"túlságosan meg akarnak felelni az elvárásoknak, csakhát eközben pont a lényeget felejtik el..." na akkor magyarázd el légyszíves! Mik az elvárások? Véletlenül nem az a lényeg az, amit úgy elfelejtenek?


Előzmény: ArG (93.)
ArG e-mail | 2004-11-16 20:58:42 | 94.
Igen, pont én mondom. Mégha magát a létezésemet(közvetve) Istentől származtatom, azt soha nem mondtam, hogy a gondolataimat is ő irányítja. Talán, azt, hogy képes vagyok rá, azt igen. De ha én nem élek ezzel a képességgel, már máshogy állunk. És csak rajtam múlik. És azért ez, mert én ezt érzem igaznak. És úgy hiszem, hogy ez az én döntésem, és nem az övé.
Nem minden nézetemet tudják befolyásolni. Vannak dolgok, amikben töretlenül a saját elképzelésem szerint haladok, hiába mondják mások, hogy ez nem így van. Ezt érzem igaznak. Most akármiről is van szó. Ha én mást érzek igaznak, mint ők, akkor nem tudnak befolyásolni. És nem fogom más véleményét csak úgy felvwennni, ha van sajátom is.
Szerintem vannak természeti erők, amik nem Isteni megfontolásból történnek. Vagyis nem olyan, hogy eldönti, hogy "na, most csinálok egy jó kis földrengést". Tőle származtatom a világ megteremtését, de nem hiszem, hogy a természetben előforduló törvényszerűségeket mind előre "jól megtervezi" és elindítja. Azt viszont hiszem, hogy képes ezeket befolyásolni(elindítani, megálltani), csak nem mindig teszi meg. Nos, most lehet, hogy ez egy kicsit zavarosan hat, már előre érzem, hogy a felét másképp fogod értelmezni...mentségemre szolgáljon a zavaros fogalmazás miatt, hogy RETTENTŐ álmos vagyok...


Előzmény: Peter Filth (92.)
ArG e-mail | 2004-11-16 20:36:23 | 93.
Szerintem ez baj. Ha nem vagy képes magadat terhelni mások problémáival, ne is várd el, hogy ők segítsenek Neked bármiben. Amíg egy olyan világban élünk, hogy egymásra vagyunk utalva, addig nem lehetünk érzéketlenek másokkal szemben. És ha nem ismerjük el, hogy hibáztunk- nem akarjuk terhelni magunkat- addig szart se ér ez az egész. Akkor tényleg bezárkozhatunk és elbujhatunk a világ elől. Mert attól a pillanattól kezdve már tényleg csak az önzősség létezik. Az pedig megy egyedül is.

Hát pedig nem annak szántam, mint aminek érezted.

Igen, legnagyobb bánatomra, erre még nem jöttek rá. Talán kicsit elfogultak. De talán egyszer ez is megváltozik. Egyébként ott se azért vannak így a dolgok, mert hatalmaskodni akarnak, hanem sztem azért, mert túlságosan meg akarnak felelni az elvárásoknak, csakhát eközben pont a lényeget felejtik el...nna mindegy a sulik még megváltásra várnak.:)


Előzmény: Peter Filth (91.)
Peter Filth e-mail | 2004-11-15 20:11:37 | 92.
"Szóval a saját nézeteinket is mások által kaptuk?"- na ezt pont te mondod? Aki azt hiszi, hogy valamilyen Istentől kapta? Igen más emberek befolyásolnak mindenkit a nézeteiről, akár elismered, akár sem. Szerintem, szerinted vannak természeti erők, csak "isteninek" fogod fel.

Előzmény: ArG (90.)
Peter Filth e-mail | 2004-11-15 20:07:47 | 91.
Nem hát! Pontosan! Továbbléptem. Most például még biztosabb, hogy nem bánnék meg semmit! Nem fogom ilyen hülyeségekkel terhelni magamat/vagy hogy neked szebb legyen, a lelkemet/. Szerintem egyáltalán nem baj.

A smiley az egy hangulatkifejező karakterelrendezés/ebben a szövegben/. Nem tudtam átvenni a hangulatot.

Hát tv-zenek! "Gyűlölöm a keresztény sulikat!" - Szívemből szóltál. És akkor a keresztény sulikat, miért nem szünteti meg az egyház? Úgy látom nincs ellenükre.


Előzmény: ArG (89.)
ArG e-mail | 2004-11-13 16:39:56 | 90.
Aha! Szóval a saját nézeteinket is mások által kaptuk? Más emberek által? Mert a vírusírtót annak írtam...Vagy mást értek, mint amit mondasz?
A természeti erőket békén hagyom most.
Egyébként azt gondolod, szerintem nincsenek természeti erők?

ArG e-mail | 2004-11-13 16:28:34 | 89.
Nem, egyszerűen nem hiszem el, hogy ne lett volna soha olyan az életetben,amire azt mondtad:"talán ezt mégse kellet volna". Vagy lehet, hogy volt, csak utána megrántodtad a vállad és tovább léptél. Ezt viszot bajnak tartom.

Igen, elég valószínű. Ez persze baj, ilyet nem kéne. De azért ők is enberből és érzésekből, félelemből vannak. Persze az elvárható volna, hogy legyen annyi lelkiereje, hogy ezt legyőzze. És ezt el is várom tőlük. És magamtól is.
Mert én olyan komolyan gondoltam, mi, hogy kilométerhiánya volt! Nem tom, a smile mond valamit???

Csak azt akartam ezzel kifejezni, hogy a "pihennek" mennyire hülyén hat. Ha egyszer képes volnál arra, hogy észrevedd a múlt és a jelen közti különbségeket, nagyon boldog volnék! Mind a körülményekben, mind az emberekben...
Egyébként, meg ők is szoktak TV-t nézni és ezt most a legkomolyabban mondom.
Csak az idióta keresztény sulikban vannak ilyen idióta álszent szabályok(pl.aki idejár, ne nézzen TV-t stb...)! Gyűlölöm a keresztény sulikat! Nna látod, azt tipikusan az álszentek építik fel! Lehet, hogy ezzel most magamnak mondtam ellent egy kicsit, de igazából a kersztény sulit tartom én olyannak, mint Te a kersztény egyházat. Lehet, hogy én is rosszakat feltételezek róla, mint Te az egyházról és ebből csomó nem igaz, de amik vannak ottan. Meg csomó szülő azért iratja oda a gyerekét, mert akkor azt hiszik, hogy kisebb az esélye, hogy drogozzon, pedig igazából nem is vallásos! ÁÁÁ, persze...majd pont ettől..olyan ostobák az emberek néha. Meg azt utálom, hogy tantárgyként tanítják a hittant. Hogy lehet leosztáőlyozni vmit, ami hit? Fú, na elismerem ez egy tényleg szar ága. Meg is mondtama szüleimnek, hogy én soha be nem teszem a lábam ilyen suliba. Anyám még helyeselte is.

Ember? Természet? Na jó, most belezavarodtam...egy pillanat!


Előzmény: Peter Filth (88.)
Peter Filth e-mail | 2004-11-13 11:27:32 | 88.
Nem mondtam, hogy számomra hülyeség. Van amikor/még nekem is/ más miatt kell kimásznom belőle. És ez egyáltalán nem megbánás, ha megpróbálok kimászni a hülyeségeimből. Attól, hogy kimásztam, még nem bántam meg egyáltalán.

Magyarul a pap ok nélkül ítélkezett. Nem hinném, hogy kilométerhiánya volt. Azért észre veszi az ember, hogy ki kerüli el nagy ívben. És ez minden volt csak nem természetes kerülő.

TVznek? Úgy gondolom nem veszel komolyan.

Ki tette fel? Ugyanaz az ember, aki magát a programot. És honnan jött a program? Mit tudom én a netről. "És a net az micsoda?" A természet erői/amit ti Istennek tulajdonítotok/.


Előzmény: ArG (87.)
ArG e-mail | 2004-11-12 16:54:14 | 87.
Amellett, hogy "bánkódsz össze-vissza" még tehetsz is valamit. Sőt, hogy tehetnél bármit is, ha nem jössz rá, hogy hülyeség? Az is valamilyen szintű megbánás, mert felismerted, hogy rossz és megpróbálsz ellene tenni.

...vagy nincs...

Hát ez nem volt szép dolog, de lehet, hogy csak félt. Hogy miért félt volna? Talán mert a köztudatban úgy van elültetve ez a sátánista dolog, mint valami rémisztő,vérengző vallás. Talán, mert az emberek olyanokra asszociálnak ennek kapcsán, amire nem is kéne. Ez persze hiba. Én nem vagyok tisztában ezzel a vallással, épp ezért se rossz, se jó kritikát nem mondok se a vallásról, se a híveiről. Hát nem tudom, ha tényleg azért húzodott arébb,mert vallásilag mást vallotok, az elég gáz, de szerintem inkább a félelem játszott közre, bár az is helytelen. Az a minimum, hogy ne féljen! De lehet, hogy kilométer hiánya volt:)
ühm. Hát én mondjuk még ilyet se lttam, de elhiszem, hogy ott nálatok előfordult.

Ja, meg TVznek :P

Mégse biztos, hogy csupán a vírus alakít. Vannak vírusírtó programok is. Azokat ki tette föl? /vírusírtó=saját nézetek, elvek,amiket hiába befolyásolnak, megmarad/


Előzmény: Peter Filth (86.)
Peter Filth e-mail | 2004-11-12 15:24:29 | 86.
Nem emlékszem rá, hogy lett volna ilyen, hogy megbántam volna valamit. Úgy őszintén. Én úgy érzem felelősséget vállalok tetteimért! Nem hinném, hogy lenne értelme hallgatni, mikor úgyis kiderülnek a dolgok. Nem bánok meg semmit! Ha már hülyeséget csináltam, akkor arra törekszem, hogy kimásszak belőle, nem pedig itten bánkódni össze-vissza. Ismételten mondom, kinek mi a tisztulás... Engem nem fojt semmi. Hát ne is menjünk bele.

Én se mondtam, hogy meg akart volna ölni. Ja...már nem erőszakolják rátok...már rátok van.

Miben? Hát pl abban, hogy ugye itt van nekünk ez a székesegyház, és annak a papja/vagy másé, nem tudom onnét jött ki/ meglátott minket, mint pentagramos emberkéket, és egy szabályos félkört tett mellettük. Én úgy gondolom kivételezett/nem mintha szeretném a papok tiszteletét elérni/ velünk. Tessék vallás alapján tett különbséget. Pedig fogalma sincs annak se a sátánizmusról. Ezt állítom! Meg aztán láttam már, hogy egy másik pap meg a cigányokat nem akarta beengedni a templomba. Pedig nem úgy tűntek, mint akik rabolni jöttek... Hogy értsd miért írtam a faji megkülönböztetést. Ezek a dolgok erősítettek erkölcsileg.

Már pusztítotTAK, most pihennek.

A vírus is program, ezalatt embert értek. Ami befolyásolhatja a másikat/idegrendszerét/.


Előzmény: ArG (85.)
ArG e-mail | 2004-11-10 20:23:24 | 85.
Az életük folyamán őket is érik más tapasztalatok, és mondom ezek nem feltétlenül történetek, inkább eszmefuttatások, elmélkedések. Hát épp ez az...

Nem tudom kik azok, de ha már van pár száz, akkor azt mondom megérte!

Nos, hát akkor valószínűleg sose élted azt át, hogy milyen érzés vállalni a tetteinkért a felelőséget. Szerintem egyébként ezt nem csak keresztény embereknek kéne csinálni. Nyilván Neked is volt olyan dolog az életedben, amit megbántál, hogy úgy tetted. És ha ezt eltudod mondani akár egy másik embernek, aki képes Téged megérteni, akkor ez felér egy gyónással. Mert a lényeg ott van, hogy belátod, hogy ezt nem kellett volna. És ezzel tulajdonképpen megtisztulsz. Viszont, ha soha nem mondod ki csak,fojtanak, fojtanak belülről. Lehet, hogy nem veszel róla tudomást, talán csak akkor szembesülsz vele, ha már megszabadultál tőle. /egyébként gondolom most ismét megkérdeznéd, hogy minek akkor papnak gyónni...hát tudod, azért nekünk még létezik Isten és a gyónás tulajdonképpen egy szentség...de ha lehet, ebbe ne menjünk bele megint, már elég sokszor megtárgyaltuk/
Az miért volna hihetetlen, hogy nem hittél soha Istenben? Rengetegen vannak így....én vagyok persze a másik véglet, aki kiskorában azt játsza, hogy ő Jézus...enyhe egoizmus:D

Hát szerintem csak arra volt dühös, hogy nem csináltad a dolgod..így valamennyire az ő munkája veszett kárba. De nem hiszem, hogy meg akart volna ölni.:) És mivel kiskorban ezek a dolgok még erősebbek, talán annyira nem is haragudott, mint amennyire érezted. Én is utáltam írni a füzetbe, még szerencse, hogy ezek az idők elmúltak és végre beszélgetések vannak. Képzeld az ez évi téma: mi bizonyítja Isten létezését és mi nem. Mindezt vallásos és nem vallásos filozófusok elvei alapján. Tök jó! Mondta is a Zsolt, hogy itt majd választanunk kell, hogy mit tartunk hitelesebbnek, s annak az utján kell tovább haladnunk. Csakhogy érezd, még mindig megvan a szabadságunk és nem erőszakolják ránk a hitet.

Nem. De ezzel mindenképp egyértelművé válik.

Nem is azért mondtam, hogy megváltoztasunk, csakhogy reálisan lásd mit gyűlölsz annyira.

2. Miben nyílvánult meg?
3. PusztítotTAK, most nem pusztítaNAK.
6.Hát előfordul...

Na igen, de mitől függ, hogy melyik lesz vírusos? Ki küldi rá? /sajnálom, Te kezdted:D/


Előzmény: Peter Filth (84.)
Peter Filth e-mail | 2004-11-10 17:09:19 | 84.
Magamra vettem? Nem. Csak megkérdeztem, hogy rám értelmezted e. Látom igen. Én nem mondtam, hogy szét tudom omlasztani az egyházat. Csak megpróbálom. Egyedül úgyse menne.
Bennem nincs. Nem is volt nem is lesz.

És ha egyszer kifogynak majd? Akkor újrakezdik? Sok értelme van. Már akinek van lelkiismerete...

De te sem tudod kik azok az emberek! Lehet, hogy te meg még pár százan vagytok így, azt ennyi. A többiek mind a "képmutató" emberek.

Gyóntam-e? Hát most amit 7-8 évesen ennek lehet nevezni, akkor igen. De így visszaemlékezve azt se őszintén. Én nem valltam be semmit a papnak. Sőt ha úgy vesszük már akkor is a szemükbe hazudtam. Vállalom, kitaláltam valamit. Én soha nem hittem Istenben! Akármilyen hihetetlen. Hogy ez ellen csak 9 éves korom körül tettem, azt igen hamarnak érzem. Persze akkor még nem akkora súllyal, mint ma.

Most egy tapasztalatot írok le. Még anno amikor anyámék járattak hittanra /sosem bocsátom meg nekik/, egyszerűen próbára tettem a papot. Nem tanultam sohasem, a füzetbe meg inkább rajzoltam, minthogy írtam volna. És mikor ezt mondtam neki,/hogy nem írtam le, meghogy nem tudom/ láttam a dühöt az arcán! Még ma is előttem van. Ezt most nem tudom, miért, de le kellett írnom. Talán ez is befolyásolt.

A házasság akkoris hülyeség. Miért, netán csak így tudom bizonyítani, hogy elkötelezettnek érzem magam iránta?

Nem kell tárolni, ott a krematórium.

Hát szerintem nem sokra mennétek vele, mert az elveim úgyis erősebbek lennének. Maximum enyhülnének valamelyest. De meg nem változnának.

2. Úgy érzem találkoztam.
3.Mi van??
6.Amelyik visszaél a hatalmával /nálunk sok ilyen van/.


És ha vírusos az a program? Vagy például a Windowson futó programok, mások, mint a Linuxon futók/ejj de utálom ezt a példám mostmár!/. Tehát másképp is működnek. Mást tudnak.


Előzmény: ArG (83.)
ArG e-mail | 2004-11-09 22:18:17 | 83.
Köszönöm! Kinek a kezében? Akkor tényleg a hatalomra vágyókéban, de ezt mostmár hagyjuk. Ma nem üldöznek, mert más felfogás van és jó (jobb-->a Te kedvedért) kezekben van. Szerintem, annál több eszük van, hogy bárkit is utáljanak, ha meg akad köztük ilyen, az megeheti a levesét, mert már elég mérget rakott bele, de mondom, én ilyennel, még nem találkoztam.
Ha magadra veszed, Neked is célozhattam. Ha így van. És van, rá esély, mert olyan dolgokat feltételezel néha, melyekkel én még nem is találkoztam. Amúgy ha így lennének, akkor mennék Veled "egyház szétomlasztásra".
A mindenség bennem van, de ez nem kapcsolódik a kereszténységhez, csak a kicsit fura lelkivilágomhoz, melyben raktározlak Titeket. És Benned is ott kéne legyen...Hangsúlyozom: ez nem az a mindenség, ami az egyházzal kapcsolatba hozható! Talán lelkigazdagság...

Nos, elárulom, Neked, mi a mise. Egy olyan kis szertartás, melyben: 1.elmélkedünk a Biblián (3 részlet hangzik el,kettő az Ó-ból, egy az Újszövből, a pap az Újszövetségi részről beszél, hétköznapi nyelven, vagy megpróbálja kifejteni, hogy szerinte ezzel Jézus mit akar mondani, vagy az életből vesz rá példát, vagy csak ezzel a résszel kapcsolatos érzéseiről beszél. Persze közben NEM riogat, NEM fenyeget. Elgondolkodtat létezésünkről, felhívja a figyelmet az erkölcsi tisztaságra,de ezt nem úgy teszi, hogy bárkit is megfélemlítene a halállal. Úgyis saját lelkiismeretünkre vagyunk bízva.)
2. Megemlékezünk Jézus kereszthaláláról (ez a szertartás lényege) és megpróbáljuk fölfogni az áldozat mélységét. Van akinek megy, van akinek nem. És ezáltal példát kéne vennünk Jézusról és valahol a "csakszeress" is innen ered.
Kérdezted: "miért is?" Talán, hogy hétről-hétre végiggondoljunk, mit vallunk, elvileg mihez tartozunk és azt is, hogy vajon tudtunk-e ennek a vallásnak megfelelően élni. A válasz sokszor nem. Itt jönnek képbe azok a képmutató emberek akikről, mind Te, mind Sccubi, mind én írtam. Ők (nem tudom felfogni, miért) elsétálgatnak a templomba, fennhangon énekelnek és nem tudják komolyan venni a hétköznapi életben a hit szerinti életet. De mellettük ott ülnek azok is, akik valójában benne élnek ennek a szellemiségében. És ez jó.

Egy kérdésem van: Gyóntál már?

A házasság egy elkötelezettség a másik iránt. Az, hogy mostmár törvényersen is egymáshoz tartoznak, ha minden jól megy, halálukig. Nem bebizonyítják, hanem kimondják, hopgy szükségük van egymásra.Kimondják, hogy nekik már nem kell más. Ez egy végérvényes és kizárólagos kapcsolat, mi kettőjük közt létre jön. És hidd el-bár alpjában véve nem ez a szerelem örök kulcsa- sokat számít később egy kapcsolatban, ha tényleg elkötelezed magad.

Hullatároló, az igaz, de szerintem nagyon hangulatos...és valahol a hullákat is "tárolni" kell.

Hát hajrá, próbáld ki! Kiváncsian várom!


Büszke vagyok! Ugye nem is olyan rémes? Mégha nem is volna Isten, akkor is volna értelme. Már pedig ez van most. Ha nem a messzi Pécsen laknál, megkeresnélek és tartanánk egy ilyen "Ismerjük meg a keresztény egyház belső rendszerét" hetet és bemutatnálak a Zsoltnak. (a csá-s pap):D

2. Nos, igen erre meg Te légy büszke, hogy döntésedben nem mások befolyásoltak, de én igazából azt kérdeztem, hogy vajon, Te már találkoztál-e ilyen kis gonosz pappal?
3.tak. Most nem nak.
6. attól függ milyen tanár:D
7.Szerinted Neked, szerintem nekem. Még jó!

Nézd, elvileg ugyanúgy kéne működnie, hisz szervi adottságok ugyanolyanok (nagyjából). Így elvileg egy programnak kéne másképp válszolni...


Előzmény: Peter Filth (81.)
Peter Filth e-mail | 2004-11-09 18:35:45 | 82.
Hát ehhez nem tudok mit mondani. Ez engem nem érint. Nem tudok szeretni csak úgy. Hát igen belülről, nem pedig istenektől... Hát engem nem ítél senki, de ez már tényleg a te egyéni dolgod.

Előzmény: ArG (80.)
Peter Filth e-mail | 2004-11-09 18:31:38 | 81.
Rendben! El van felejtve a középkor. Álláspontomon nem változtatok. Kiknek a kezében volt? Nem üldöznek manapság, hisz azzal ma már maguknak ártanának. Azt te meg honnan veszed, hogy nem utálnak? Azért mert ismersz egykét papot, még lehet, hogy ők a kivétel. De a többi? Más országok?
"A kiforgatásokat meg arra értettem, hogy elfordítják az egyház valóságát és olyanokat fognak rá, ami nem igaz és a legtöbb ember ezt úgy csinálja, hogy nem jár utána a dolognak..." ezt nekem céloztad?
A mindenségben? Az hol is van? Én nem tudom, más se tudja és te se tudod. Konkrétan nincs.
Misézik? S az miért is jó?
Most pár mesével /jó legyen hihetetlen, ellenőrizhetetlen történet/ a szeretet felé tud terelni??
Gyóntatás a legeslegnagyobb ostobaság. Egyszerűen felesleges.
Házasság? Na ez azok közé tartozik amiket nagyon ellenzek. Most ha két ember szereti egymást, minek, kérdem én minek kell a házasság? Attól majd jobban szeretik egymást? Egyáltalán ehhez meg minek jön az egyház? Hogy Isten előtt is bizonyítsák a szerelmüket, vagy mi?
A temetés szintén felesleges. A temető meg inkább hullatároló, amit nyílvánosság elé tárnak. Szerintem menne. Én is kitalálnék egy istenséget, segítőkészen elhitetném, hogy én az "Ő" követője vagyok, kitalálnék pár történetet, amit véletlenül se tudnak bizonyítani. Ha legalább egy ember meg van győzve, abból láncreakcióként jöhetne a többi. Mint pl a kereszténység.

Na jó. Nehezen, de megpróbáltam elképzelni a "te egyházadat". Még mindig azt mondom, hogy akkor sincs Isten, hanem csak eszköznek használják így is a "szeretethez". Ez eddig a legpozitívabb gondolatom az egyházról! Amit most leírtál - egyházról. Legyél büszke, mert ezt a büdös életben nem mondtam/gondoltam volna! Ha ilyen lenne az egyház, erre éntőlem használhatnák az Istent /ami persze még mindig nem létezik/. De akkorsem hiszem, hogy megváltozott az egyház! Nem, egyszerűen nem megy.

1.Ok.
2.Személyes akármilyen hihetetlen. Most lehet azt hiszed, hogy elolvasok egykét könyvet, és akkor "na most de beetetem ArG-t, mert faszán visszatudom másolni amit olvastam" alapon beírom. NEM! Én akkor még szart se tudtam etózekről a könyvekről! Alig olvasok ilyeneket vagy másfél éve. ÉN választottam ezt, nem ember, vagy könyv mutatta!
3.Az Ószövetséggel is pusztítottak, az Újjal is. Azért írtam, hogy Jézust is. Merthát Jézus, Isten emberi alkja, mint mondottad.
4.No comment.
5.Ok.
6. Nem nagy sikerrel... Egyébként ez hülye hasonlat volt, mert a tanárokat se szeretem.
7.Most mit írjak? Nekem van igazam! Kész.
8.-

Bocs nem hiszem, hogy nekünk ugyanolyan az agyunk! Teljesen máshogy működik, igen mert teljesen más információkat kapott az életben és így voilá! másképp fogja fel. Muszáj ilyen hülye számteches hasonlatot használnom. Ha az egyik gépen mittudomén fenn van a Windows, a másikon meg a Linux. Ugyanaz a gép, mégis más "értelmezéssel", "felfogással".


Előzmény: ArG (79.)
ArG e-mail | 2004-11-09 16:10:02 | 80.
Szóval.
5. Azt mind a Bibliából tudják, amit tudnak. De ez nem feltétlenül így van. Hiába tartasz meg mindent, ha ezt nem lelki ösztönből és magadtól teszed. Szerintem legalábbis. Ők meg mondhatják, csak Jézus szavait fogják ismételni, mely köszönöm, már eljutott hozzám. Egyeten lényeges dolog van, amit tenni kell: szeretni. És önzetlenül. De ezt belülről kell, hogy diktálja valami, különben úgyse fog sikerülni....Isten meg egyenként fog ítélni, személy szerint és úgy fog dönteni, hogy tudja, mivolt szándékunk...szerintem.


Előzmény: ArG (77.)
ArG e-mail | 2004-11-09 16:01:42 | 79.
Nos, látom, mivel az egyházhoz tartozom. Azzal, hogy hívő vagyok, benne vagyok én is. És igenis az amit Te látsz benne agyrém. Kérlek felejtsd el most a középkort!!! Akkor nem azok kezében volt az egyház, akiket ez megilletett volna. "Honnan tudod, hogy most jó kezekben van?"-kérdezhetnéd most tőlem. Képzeld, akármilyen fura a 21. században az egyház (papok, diákonusok, apácák, hívek) Jézus elveit hírdeti. Nem üldöz senkit, nem öl meg senkit. Nem utálja azokat akik nem hiszik. A kiforgatásokat meg arra értettem, hogy elfordítják az egyház valóságát és olyanokat fognak rá, ami nem igaz és a legtöbb ember ezt úgy csinálja, hogy nem jár utána a dolognak...Testem a jelenben, lelkem valahol a mindenségben...
Nem csinál semmit??? Misézik,vagyis elolvassa, elbeszéli, megpróbálja értelmezni, megpróbál a szeretet felé terelni. Betegeket látogat, beszélget velük, gyóntat, házasságokat köt, temetéseket tart. Hmm, hát nem hiszem, hogy menne Neked Peter:))) Asszem rövid időn belül kikészülnél. Túl sok emberrel kéne kapcsolatban állnod...

Józsi néni= bárki más
Talán anyám mesélt Nekem először Istenről. Persze később ezt rengetegszer átgondoltam, a Bibliát olvastam,és akárhányszor végiggondolom egy megoldásra jutok: hogy létezik. Soha nem a papok hatására jutottam erre a megoldásra.
Lehet, hogy ezt a múltkor nem írtam le, vagy nem volt egyértelmű számodra; a papok elvei, Jézus elvei. Vagyis a kettő ugyanaz. Csak nem a papok kitalációja. Szerinted egyébként mit vallanak a papok? Így külön. Nekik van külön elképzelésük? Nem is tudtam...
Naná, hogy ő is! Ő kezdte! Nekem eszembe se jutott. Jah, és néha meghív fagyizni minket. Ja, meg most arra kért, hogy másoljak neki Tankcsapdát. Ó, az élet tele van érdekes dolgokkal...

1. Hahaha! Kösz a gratulációt, de nem vetted észre, hogy azt a rohadt múltját mindig is utáltam! Ezért kértelek, hogy ebből a szempontból a mára gondoljunk, mert én a mai egyházat ismerem. Köszönöm.
2. Aha. Hogyne. Személyes tapasztalat, vagy ezt is valami könyvből olvastad? Én még nem találkoztam ilyennel.
3. Az egyházhoz tartozom, tehát rám is vonatkozik. Amit itt az Ó- és Újszövről irkáltál, azt egyáltalán nem értem. Mert mi van az Ó-ban. Teremtés,kivonulás és különböző próféták könyvei.Mind olyan történések és írások, mely Jézus születése előtt történt. Tehát ha "le is cserélték" volna, akkor sem vetették volna el Jézust, mivel az Ó-ban szó nincs Jézusról. Aztán mi az Újszöv? Jézus életét mutatja be, majd apostolainak cselekedetét,leveleiket, vmint János az egyik tanítvány jelenéseit. Vagyis igazából Jézus az Újban jelenik meg. Szóval ezt nem értettem. Ja, "ez a hülye Peter Filth" megint a múlttal jön elő! Pedig azért nem tudok felelősséget vállalni!!:D
4.Ezért jók a református templomok, nincsenek túlcifrázva. Egy szóval se mondtam, hogy helyeslem a külsőségeket.
5.huh, most fogalmam sincs miről volt itt szó, na mindjárt külön...
6. Tulajdonképpen olyan emberek, mint a tanárok a suliban. Csak ők a Bibliából képezték magukat tovább és azt próbálják a mai világ szintjére levezetni.
7. Szerintem nincs.
8. Ok.

Szegény "állítólagos" lelkem...rátapintottál a lényegre: "mindenki másképp gondolkodik" Na épp ez az!!! Hogy lehet ez, ha ugyanolyan aggyal, idegrszrel rendelkezünk??? Hogy lehet, hogy más a felfogásunk??? A többi szervünk működése azonos. De az "idegrendszeré" miért nem?


Előzmény: Peter Filth (78.)
Peter Filth e-mail | 2004-11-08 17:25:41 | 78.
Miért te láttad az egyház működését belülről?? Mi agyrém?? Mert ha te "belülről" látod, akkor ideje lenni kintről is megnézni! Akkor máshogy látnád a mi "agyrémünket". Kiforgatások? Ez jó. :DD Nem mi találtunk ki értelmetlen, bizonyíthatatlan, ellenőrizhetetlen dolgokat egy szintén ellenőrizhetetlen személyről. Pedig azt írtad a jelenben élsz...
Akkor sem értem, hogy lehet avval pénzt keresni, hogy nem csinál semmit az ember. Néha felolvas egy könyvből, iszik egy kicsit és elküld "megbánni bűneidet". Ez nekem is menne.

Engem nem tudnak kihasználni. Téged már kihasználtak...elérték a hited. Onnantól kezdve már beszélhet neked bárki, bármit. Józsi néni??? Te tudod...
Hát kitől származik a hited? Ha nincsenek papok meg egyház, állítom sosem hallasz "Istenről". Nem az ő elveiket vallod? Hát? Jézusét? Akkor nem vagy már keresztény, hanem egy úgynevezett "Krisztuista" /nem tudtam jobbat kitalálni/. Mert a kétfajta tan teljesen eltávolodott egymástól. Mind Jézusé, mind az egyházé. Ők nem azt vallják, amit Jézus, csak bemeséled magadnak, hogy igen. És tudom, hogy engem fogsz "hazugnak" tartani, mert már annyira benne vagy a velejébe. Valószínüleg én is azt tenném.
Csá-val köszönsz? És ő?

1.A jelenkorban élsz. De nem a jelenben gondolkodsz. Legalábbis azt vettem ki. Szánalmasnak tartod? Most elvetetted az egyházat! Gratula! Haladsz!
2. Ki? Pl a pap.
3.Ki beszélt rólad? Én az egyházról beszéltem tudtommal. Ők például gyűlölték/gyűlölik a buddhizmust. Elvetnek minden olyan eszmét, ami nekik nem jó. Pedig csak egy másfél évszázadot megyek vissza!! Szerinted miért üldözték a természetes elvű embereket? Mert az utukban állt. "Ez a hülye Peter Filth megint vissza ment az időben. Mivel jön még elő?"- gondolod most biztos. Miután ez és az megtörtént a történelemben, megpróbálták eltűntetni a mocskosságaikat. Lecserélték az Ószövetséget Újszövetségre. Ezzel elvetették Jézust is. Nem hinném, hogy hazugság. Ugyanis aki hazudik tudja, hogy hazudik. Tehát mindketten tudják, hogy nem mondd ihógazat. Ezzel szemben én igaznak tartom magam. Erről ennyit.
4.Meglátsz egy szép fenyőt. Elfog a szépség érzete. De belül korhadt és beteg. Vagy például: A Föld kívülről nézve gyönyörű. De ha rajta nézel körbe megváltozik a véleményed. Ennyit a külsőségekről.
5.Ők tudják.
6. Huszadszorra kérdezem, akkor mi a fenének vannak a papok???
7.De igazam van.
8.Ezt lezártam...

Van mindenkinek, mint a ti állítólagos "lelketek". Az hogy érzel, gondolkodsz, átélsz valamit az idegrendszered műve. Akárcsak az agyad. És mivel mindenki másképp gondolkodik, így máshogy is érez, él át dolgokat.


Előzmény: ArG (77.)
ArG e-mail | 2004-11-07 19:55:48 | 77.
Isten létezését nem tudom, NEKED bebizonyítani, mert olyan erősen elvetsz mindent, ami kicsit is különös. Képtelen vagy hinni. Ilyen vagy. Én más vagyok, engem más inspirál, másért élek, mint Te, másban látom az értelmet.
Pontosan. Akik nem látják az egyház működését BELÜLRŐL, azoknak, mind ennyi. Egy agyrém. Ami tele van kiforgatásokkal. Mert hát az emberek magukból indulnak ki és nem tudják elképzelni, hogy milyen egy valódi, önmagát átadó, nem uriaskodó pap. Mert nem tudják elképzelni, netán felfogni, hogy abban nekik mi a jó. És csak úgy hiszik el, hogy valaki képes ilyet csinálni, hogy mögé képzelnek minden hasznot, hatalmat, pénzt. Mert nem képesek elvonatkoztatni az anyagtól és saját létezésüktől.
Mire fel??? Hogy ne haljanak éhen?! És most nehogy azt hidd, hogy milliókat keresnek!!

Beteg és hülye emberek mindenütt vannak, ez nem a többség.

Basszus, senkit nem használnak ki!!! Téged kihasználnak?-->nem, engem?-->nem, Józsi nénit?-->nem...
Mivel használnának ki? Mit vennének el tőlem, mi rosszat tudnának tenni nekem, a hitem nem tőlük származik!!! És ők nagyon kevéssé képesek ezt befolyásolni! Ha hiszek, nem miattuk teszem!! Nem az ő elveiket vallom, hanem Jézusét. Atz más kérdés, hogy ők is azt vallják és ez által nem lesz különbség a pap és köztem. nem kell őket olyan szintű tiszteletben tartani, mint ahogy hiszed. Pl. az egyiknek mindig "csá"-val köszönök. Ez pedig nem a tisztelet és hatalom jele azt hiszem.

1.Más század, más felfogás. Szeretnék a jelenkorról beszélni, mert ebben élek. Amint mondottam volt, azt a középkori sok baromságot én is SZÁNALMASnak találom.
2.Hah! Most megint megleptél! származási alapon ki tesz különbséget?
3. Gyűlöli? Tényleg? Csak tudnám ilyen baromságokat honnan szedsz! Szerinted én gyűlöllek Téged, mert nem úgy gondolkodsz, mint én?! Szerinted gyűlölök bárkit is, ha nem hiszi azt, mint én? Ilyen hülyeséget!!! MIÉRT GYŰLÖLNÉ??? ÁÁÁÁÁÁÁÁ! Ilyen szintű hazugságokat, hogy viseljek el???
4.Abban a korban, mikor a templomokat építették nagyon sokat adtak a külsőségekre.Most mondhatnám, hogy rombolják szét, de csak töb pénzzel járna, amiből pedig lehetne értelmesebb dolgot is csinálni. Az egyház nem követeli az alamizsnát, úgy teszel, ahogy helyesnek találod.
5.DE ki szokott Istenre esküdözni?? Na? Általában azok, akik nem hisznek, vagy nem gondolják komolyan hitüket.
6.Nem ők, hanem Isten. Nem a papok döntik el, hogy mit tegyünk ezért. És aki meg csupán a megváltásért teszi, az meg is nézheti magát. Engem nem zavarna, ha nem váltódnék meg. Azért élek így, mert ezt tartom helyesnek. Ha ez kevés a feltámadáshoz, akkor kevés. Nem félek a haláltól.
7.Visszaolvastam, csakhát ugye, amit írtál nem igaz...
8.erről beszéltünk, igen, csak ezek szerint, még mindig azzal van bajod, hogy templom stb.. EZ AZ IMA ŐSZINTESÉGÉRE VONATKOZIK!!!!

Hmm...idegrendszer....az mindenkinek van.Mégse ugyanaz a lelkünk és mindent mindenki másképp lát.Pedig mindenki rendelkezik egy eléggé hasonló idegrendszerrel...


Előzmény: Peter Filth (76.)
Peter Filth e-mail | 2004-11-07 11:10:09 | 76.
Nem hiszek hát! Nem hiszem el, hogy nem úriaskodó, nem hazug emberek. Ezt tapasztaltam és nem is tudok elképzelni ilyen papot. Na látod, hogy nem tudod bebizonyítani Isten létezését! Ez csak természetes, hogy felháborít, hisz véded őket. Nem az agyrémem. Vagy ha mégis, akkor minden ilyen gondolkodású /nem bírom ki, hogy ide ne írjam: normális gondolkodású/ember agyréme?? Az egyháztól kapnak pénzt?? Mire fel??
Azt hiszem Texas-ban /nem akarok hülyeséget mondani, tehát ha nem ott, nézd el/.
Épp ez az, hogy a hívőket tartják a kezükbe! És máris vissza tudnak vele élni. Te beszéltél nekem még anno a perverzitásról, meg a pedofíliáról. Egy pár éve lehetett hallani ugye arról, hogy keresztény papok erőszakoltak meg kisfiúkat! Mégcsak nem is lányokat! És akkor én vagyok a romlott?
Honan veszed, hogy csak olyanok vannak? Beszéltél az összessel vagy mi? Most te általánosítottál.
Mi nyereség származik? Az emberek bizalma feléjük.
Mi hatalom? Ki tudják őket használni, irányítani tudnak.
Mi jó? Az előző kettő együtt.

Beavatlak. Bár ezeket egy az egyben A Hatalom Akarásából idézem /igen az életemet ez a könyv határozta meg/. A kommentek sajátok.
Jézus megparancsolja:
1. Sem a szívünkben, sem tett által ne tegyünk ellene annak, aki gonosz hozzánk.
2.Nem szabad különbséget tennünk idegenek és hazaiak, külföldiek és honfitársak között.
3.Ne tápláljunk haragot szívünkben senki iránt, senkit sem szabad lebecsülnünk...
4.Titokban adjunk alamizsnát...nem szabad kívánni a gazdagságot.
5.Nem szabad esküdözni.
6.Nem szabad bíráskodni.
7.Ki kell békülni, meg kell bocsátani.
8.Ne imádkozzatok nyílvánosan.

1.A pogányok. "Gonoszak" voltak a keresztényekhez, de azok mégis elpusztították őket. - Ellentét.
2.Az egyház különbséget tett/tesz. Vallási és származási alapon egyaránt. - Ellentét
3.Az egyház gyűlöli azokat, akár ki mutatja akár nem, akik nem hisznek tanaikban. Lebecsüli azt, aki más istenségben hisz, vagy éppen egyben sem. - Ellentét.
4.Tömegesen adnak alamizsnát. Sőt! Az egyház kéri/követeli a pénzt. A Vatikánban, meg a templomokban, minek márvány, arany, ezüst? Mennyi "hívő" tudnának jobb sorshoz juttatni?! - Ellentét.
5.Ahányszor hallottam, hogy "Istenre esküszöm...", annyi gyufaszálam lenne, házat tudnék építeni. - Ellentét.
6.Nem bíráskodnak? Ezt már kifejtettem. Ők "bírálják el", hogy mennyi mindent kell tenned a "megváltásért". - Ellentét.
7. Olvass vissza!/2.,3./
8.Ezt meg ugye már írtam.

Engem nem a vallások zavarnak. CSAK a kereszténység /akarom mondani a keresztény egyház/.


Valahol írtad, hogy nem tudom a "lelket" anyagi dolgokkal bebizonyítani. Nem tudom mondd e neked valamit az, hogy idegrendszer?!


Előzmény: ArG (74.)

1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  


Az itt olvasható hozzászólásokért a szerkesztőség nem vállal felelőséget.