Click to Visit
Rock - SATAN vs. god
Kereső:
Részletes kereső!
Belépés regisztrált tagoknak:
Login:
Jelszó:
Üdvözlünk a Zene.net fórumában!

Regisztráld magad most! Ezáltal Te is hozzászólhatsz a különböző témákhoz és új témát is nyithatsz!
Regisztráció | Kereső | Kategóriák

1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  

ArG e-mail | 2004-11-06 10:55:14 | 75.
Ez most csak próba.
ArG e-mail | 2004-11-01 19:24:21 | 74.
Na, drága Peter...mit kezdjek Veled? Úgy látom nem hiszel nekem. Nem hiszed el, hogy a papok nem uriaskodó, hazug, mocsok emberek. Nem hiszed el, mert vagy mást tapasztaltál, vagy mert nem tudsz elképzelni ilyen embert. Talán nem tudod elképzelni, de akkor se úgy van ahogy hiszed. Azt nem tudom, bizonyítani, hogy van Isten, olyan érvekkel, ami számodra is elfogadható lenne, de amit a papokról gondolsz, az nagyon felháborít...
Étem, most már értem, hogy mi akaszt ki. Csak éppen az a baj, hogy amit Te "keresztény egyháznak "hiszel, az a Te agyrémed. Nem így működik.
Hogy fizethetnének adót, amikor nincs is fizetésük??? Az egyháztól kapnak pénzt.
Hol is volt az, hogy azért nem zárták börtönbe, mert pap???
Azért az az "ítélkezés" nem egy olyan rossz dolog. Különben én úgy mondanám: "javaslat". Formalitás, na. Hülyeségeken akadsz fönn. Ez annyira nem lényeg.
Mit érnek,azzal a hatalommal, mondd? Az a " hatalom" úgyis csak a hívőkre fog hatást gyakorolni és akkor viszont nem is tudnak vele visszaélni. Mert már mondtam, ma már csak olyan papok vannak, akik maguk is hívők. Teljesen logikátlannak tartom amit írtál. Mi nyereség, mi hatalom, mi jó származna Nekik abból?

"jézus éppen azt vetette el, amit ma kereszténynek nevezünk." Beavatnál?

Miért zavarnak Téged a vallások? Hadd legyünk, már "naivak"!:D

Nem, nem az elveidről beszéltem, hanem, hogy mintha ezt a papos dolgot, már megbeszéltük volna...de lehet, hogy nem. Magát a vitát egyáltalán nem tartom fölöslegesnek, sőt örülök, hogy van kivel vitáznom!!!


Előzmény: Peter Filth (73.)
Peter Filth e-mail | 2004-11-01 12:32:04 | 73.
Most leírom az enyémet: szerintem nincs Isten, nem is létezett. Az élet érzelmi megélése? Képesek hát, de honnan veszed, hogy valami istenség műve? Lehet, hogy úgy lettünk, amire még nem is gondolt soha senki a büdös életben! Van ember ki szerint egy Isten műve, valaki szerint a földönkívüliek. Valakit meg nem érdekel. Engem. Most de tényleg őszintén, mivel lenne jobb tudni, hogyan lettünk? Mert én szerintem ugyanúgy élnék, mint most.
De egy kitalált Istennel sem lehet megmagyarázni!! Túlvilági élet? Meghaltál, de tovább élsz? Ez egy akkora nagy hülyeség, hogy csak na. Most jöhetsz avval, hogy élet és halál közti állapotban mennyi mindent látnak az emberek. Mert bemésélték nekik.
Neked annyit segített... Nekem nem. Mert nincs ki segítsen.


Épp ez az! A szertartások. Állandóan szertartások így meg úgy. Elmész misére mivel lett jobb ismét? Hallottál pár hihetetlen történetet, amellyel Istent próbálják bebizonyítani. Ha elérték, hogy higgy, onnantól kezdve zuhansz. Tudtommal a nyílvánosan meg a látványosan között elég nagy a különbség.
Mit árt nekem a Vatikán? Semmit. Egy szóval nem mondtam, hogy nekem ártott. SOKKAL JOBB LENNE HA NEM LENNE EGYETLENEGY VALLÁS SEM EZEN A KURVA BOLYGÓN!!! Pláne nem ilyen, mint a keresztény. Még ha talán a rendes KERESZTÉNY vallás lenne. Amit Jézus hirdetett. Az úgy gondolom egy teljesen elviselhető vallás lenne. De a magát "kereszténynek" nevezett, velejéig romlott egyház teljesen undorító. Van képük Jézust dícsérni, mikor Jézus éppen azt vetette el, amit ma kereszténynek nevezünk.
Mitől féljek? SZERINTED mondják el a véleményüket. Törvényen kívül állnak. Nem fizet adót, s volt már rá példa, hogy amiatt nem zárták börtönbe, mert hogy "pap". Szabadon ítélkezik. Ha gyóntál, ő ítéli meg mennyi Mi atyánkos izét mondj el, hogy "megtisztulj". Azonkívül mindenhol ott vannak. Istenre meg a keresztre hivatkozva egyfajta hatalom van még mindig a kezükbe. Ezügyban nem tud meghatni hány papot ismersz.

Engem nem zavar, hogy "kikeltél" magadból. Miért lett volna felesleges? Vitáztunk nem? De ha neked felesleges, rád hagyom. Hol vagyok leragadva? Az elveimnél? Te is ott vagy leragadva. Nem?


Előzmény: ArG (72.)
ArG e-mail | 2004-10-31 19:45:19 | 72.
Kösz, most már sokkal jobban érzem magam, hogy tudom, hogy barom vagyok:) Kösz, ez jól esett.

A KERESZTÉNY EMBER:
Hahaha. Az meg ki??? Nem birom elviselni, az ilyen általánosításokat. Ki az? Mondom, hogy ez mindenkinél másképp működik!(és akkor még nem is beszéltünk a külön irányzatokról: katolikus, református,babtista, bokor,evangélista stb) Nézd, most leírom az enyémet! Szerintem van Isten. Van valaki, aki teremtett, aki kicsit több nálunk. De nem úgy teremtett (szerintem), hogy ádám, éva stb... Felőlem lehetett közös ősünk a majmokkal, de miért van az, hogy képesek vagyunk az élet érzelmi megélésére is? Miért van az, hogy ezt tudjuk? Ha tényleg csak anyagból alakultunk volna ki, mégis, hogy érezhetnénk??? Hogy lehet, hogy van LELKÜNK? Azt honnan kaptuk? Nem tudod, egyszerűen nem tudod megmagyarázni anyagi dolgokkal. Nem lehet.
Nem azért hiszek, mert félek a haláltól. Ha meghalnék és nem lenne utána semmi az lenne a legegyszerűbb és legészszerűbb megoldás. Mégis úgy gondolom, van valami, túlvilági élet. Nem mondom, hogy ilyen pokol-menny felosztásban, fönt-lent, meg ilyesmi, de biztos, hogy van valami.
Nézd nekem már annyit segített, hogy képtelen volnék azt mondani, hogy nincs.

PAPOK:
Hmmmmmmmmmmm, tulajdonképpen, hogy mersz bármit is így leírni, ilyen kevés tájékozottsággal???
A "ne imádkozzatok nyílvánosan" dolog nem arra utal, hogy ne járj szertartásra, hanem hogy ne látványosan imádkozz, hanem lelkedből. Ne csinálj nagy felhajtást belőle. Például le térdelhetsz, hogy mindenki lássa, milyen alázatos vagy, ha ezért térdelsz szart se ér.
Minek a templomok??? Hát bocs, hol végezzék a szertartásokat? Minden vallásnak van egy központi épülete, ahol összegyülnek az azonos gondolkodású emberek.
Mit szívsz TE a vatikánon? Mit ártanak azok Neked? Mi a probléma? Ó, az az óriási hatalom...nehogy már az a kis "margitsziget" zavarjon.
Szegény papok, mit össze nem irkálsz már megint. Csak azért sajnálom, mert biztos vagyok, hogy nem ismersz személyesen egyet sem. Nekem viszont csomó pap ismerősöm van és ismerem az életüket és nem olyan mintahogy Te azt elképzeled. Hát nem érted, ők ugyanúgy hívek is! Ők elhiszik amit hírdetnek! Különben miért csinálnák? Hidd el, semmi pénzük, semmi olyan "hatalom" nincs, mint amit Te elképzelsz. Ha valakiből ma pap lesz, akkor ő azért válik azzá, mert elhivatott. Mert ezt szeretné csinálni. Rohadtul nem kap semmmmmmmmmit. Mit is kezdenek a "szellemi nácijukkal"? Te félsz?! Max. elmondják a véleményüket. És ha a missiókra gondolsz, ott is csak megmutatják, hogy ezt is lehet. Ha kell, kell, ha nem, nem. Legalább mi nem fegyverrel hírdetjük az Istent, mint más vallások.
Mi ez a törvényen kívül állnak dolog? Szabadon ítélkezhetnek? Tényleg? Ilyeneket honnan szedsz?

Ajh, bocsi, most egy kicsit ki keltem magamból. Ennyire még soha nem húztál föl. Pontosabban eddig egyáltalán nem húztál föl. Kicsit azt éreztem, hogy fölösleges volt az előző 20 bejegyzés, ha még mindig itt vagy leragadva.


Előzmény: Peter Filth (71.)
Peter Filth e-mail | 2004-10-31 10:01:15 | 71.
Rögtön belevágok.

A KERESZTÉNY EMBER:
Az ember, mint azt ugye írtam is, a számára félelmetes, ismeretlen dolgokat, állapotokat az Istennek, mint ember felett álló egyednek tulajdonította. A természet erőit, az érzéseket mind-mind neki ítélte meg. Hogy idézzek: "...a hatalom érzése, ha hirtelen és nyomasztóan tölti el az embert - és minden nagy affektus esetében erről van szó -, kételyt ébreszt tulajdon személyében: nem meri magát e különös érzés okának gondolni - ezért erősebb személyt, valamely istenséget jelöl meg ennek okaként." Hát erről van itt szó kéremszépen. És lehet, hogy te/ArG/ érzed az "Isten" közelségét, mint ahogy a beteg ember az egészséget. Veszem például az idősebb embereket, akik a haláltól való félelmükben képesek még jobban hinni Istenükben. Nem mintha változtatna valamin. De mindenben hisznek szinte, hogy a halált elkerüljék. A keresztény ember tagadja a természetet, az ösztöneit. Újra elő kell vennem Nietzsche idézetét: "...az ember minden nagyságát és erejét emberfelettiként és idegenként fogta föl, így önmagát kicsinyítette - saját két oldalát, a nagyon szánalmasat és gyengét, valamint a nagyon erőset és csodálatosat elválasztotta egymástól két szférára - az előbbit elnevezte "embernek", a másodikat "Istennek"."

A PAPOK:
A papok, mint Isten igéjének hirdetői, nem mások, mint nagyon ügyes pszichológusok, akik a legmerészebb végeletekig képesek elmenni, hogy hihetőbbek legyenek. Hirdetik a jó lelkiismeretet, a megbocsátást, így nem szereznek ellenségeket. Mint írtam azt is, hogy csak ők tudnak igazán kapcsolatot létesíteni Istennel. Ha nem így lenne, nem lennének templomok. Valahol olvastam, hogy Jézus említette, hogy "Ne imádkozzatok nyílvánosan!". Akkor minek járnak templomba? Szerintem az eléggé nyílvános. A pap tulajdonképpen hatalommal ruházza fel magát az emberek naivságát kihasználva. Megvédi magát avval, hogy Isten bünteti azokat, akik szembeszegülnek a papokkal. Írtad, hogy a papoknak nincs hatalmuk. Nincs? Csak ő oldozhat fel bűneid alól. Másképp nem megy az ember gyónni. Akkor még ott van a Vatikán. Annak az "embertípusnak" amely képes volt saját államot létrehoznia, nincs hatalma? És akár elhiszed akár nem, NEKTEK KERESZTÉNY EMBEREKNEK KÖSZÖNHETIK. Ti segítettétek hatalomra őket. És most mi szívjuk.
A papok Istennel, mint fegyverrel harcolnak, s evvel felmérhetetlenül nagyobb erő van a kezükben, mint a katonai vezetőknek. Köszönhető ismét a nép naivságának. A papok, mint szintén az ember felett álló egyedek szabadon ítélkezhetnek, törvényen felül állnak, terjeszkednek a világban. Kb felérnek egy szellemi náci hadsereggel. És nem veszi észre a sok barom, hogy így van.

Peter Filth e-mail | 2004-10-28 17:29:50 | 70.
Tévedtem nem tudok ma sem. Majd ha van újabb gondolatom írok.

Előzmény: Peter Filth (69.)
Peter Filth e-mail | 2004-10-27 18:03:49 | 69.
Hát nem tudok mit mondani, ilyen se volt még. De ezzel eltértünk a témától már. Na hátha holnapra ki tudok pár értelmes szót is nyögni.

Előzmény: ArG (66.)
ArG e-mail | 2004-10-26 18:12:11 | 68.
Várlak vissza! :)))

Előzmény: Peter Filth (67.)
Peter Filth e-mail | 2004-10-26 17:30:16 | 67.
Egy ideig inaktív leszek, mert teljesen beszoptam egy vírust, és hogy baszná meg újrakell formatálni. pár napig nem leszek.

Előzmény: ArG (66.)
ArG e-mail | 2004-10-24 17:26:27 | 66.
Hát akkor nevezz hippinek. Bár nem szeretem az ilyen általánosításokat és beskatulyázásukat. Az vagyok aki vagyok.
Azt nem tudom, hogy Neked miért nem szerzi meg senki...talán Rajtad is múlik.
Úgy néz ki, hogy már sikerült elküldeni, de azért kösz.


Előzmény: Peter Filth (65.)
Peter Filth e-mail | 2004-10-24 11:15:03 | 65.
Hát hallod most nem azért, de ez elég hippi szöveg! Nekem nem tudta megszerezni senki, de mindegy... Szerintem a mail-em fagyott be, vagy vmi mert mást sem küldött el rá. De csináltam egy újabbat /merthát miért ne/: peterfilth3@freemail.hu

Előzmény: ArG (64.)
ArG e-mail | 2004-10-24 10:45:40 | 64.
Tudom, szerintem is az. Igen, pontosan,eldobom a saját életemet, miközben kiteljesedik előttem az egész világ. És visszakapom.(eldobom, de visszajön, int a bumeráng) Azzal hülyeséget írtál, hogy "rajtam ki segít". Mert ha én így állok az emberekhez, ők is így állnak hozzám. Én nem azért küzdök, hogy saját boldogságomat megszerezzem, mert azt megszerzi nekem más. Én az övéket, ők az enyémet. Így teljes minden.
Ne is ítélkezz, mert írtam, csak úgy néz ki, nem küldte el. Ezért tegnap is írtam, hogy megkaptad-e. Arra se válaszoltál, tehát azt se. Jó, akkor megpróbálom újra.


Előzmény: Peter Filth (61.)
ArG e-mail | 2004-10-24 10:31:33 | 63.
Hello!
Kösz az elismerést.:)
Nézd az szerintem se helyes, hogy így megkeresztelik a csecsemőket meg minden, de sztem, ez nem csak a keresztényeknél van így. Ha a szüleid vallásosak, nyílván át akarják neked adni. Persze két dolog van. Az egyik a képmutató átadás, a másik az őszinte. Én szerencsére az "őszinte" szülőket kaptam meg. Megkerszteltek, igen, mert szeretnék, ha én is így élnék. Ez az ő döntésük volt. De itt van a bérmálkozás. Ami már tényleg az egyház felé való elkötelezettséget jelenti és ezt csak a bérmálkozó döntheti el.
Félelemkeltés...igen, ha arról beszélünk, hogy túlvilági büntetés meg ilyenek. Mégse hiszem, hogy én félelemből teszek, vagy nem teszek valamit. Aki azért mondja magáról, hogy keresztény, vagy hívő, mert fél, az már rég rossz. Én nem azért vetek el bizonyos dolgokat, mert félek ennek megtorlásától, hanem, mert nem tartom helyesnek. Nem azért gondolom így, mert vallásos vagyok, hanem azért vagyok vallásos, mert így gondolom. Abban viszont teljesen egyetértek, hogy a középkor dolgai gusztustalanok voltak. És akkor ha valaki pap volt az tényleg hatalmat, vagyont jelentett. Ma már nem igazán.
Igen, sajnos ez is igaz. (60% képmutató).
Bocs, ezt viszont kicsit szánalmasnak tartom. (ösztönök, hatalomvágy, nem érdekel kinek az életén gázolsz át stb) Szerintem ez korlátoltság. Vágyak, vágyak...léteznek, kellenek, szükség van rájuk...de nem adhatsz fel mindent/mindenkit a vágyaid eléréséért.


Előzmény: Succubi (60.)
Peter Filth e-mail | 2004-10-24 09:17:48 | 62.
Üdv Succubi!

Olvastam, hogy katolikus iskolába jársz. Ez valahol még szerintem hasznodra is válhat. Én legalábbis többet tudnék meg így más vallásról. S evvel együtt fényt lehet deríteni a mocskosságaira. Amit a választás lehetőségéről írtál, pontosan ezt írtam én is. Teljesen ezzel értek egyet. Ha esetleg majd lesz gyerekem, biztos, hogy semmilyen vallást nem erőltetek rá. Hagyom, hogy ezek nélkül nőjjön fel. Utána azt választ amit akar, esetleg megpróbálok észérvekkel kalauzolni.
Hát mondjuk bennem a hatalomvágy nem annyira nyílvánul meg. Tudtommal. Vágyak természetesen mindenkiben vannak, csak sokan elnyomják. És ezt nagyon rosszul teszik! Pontosan. A keresztény egyház pofátlanul messzire merészkedett. Beestek a gödörbe amelyből a hívőkön keresztül próbálnak kimászni, s evvel hatalmat szerezni.
Én is ezt magyarázom egy ideje. Az én életem az enyém és nincs semmi beleszólása holmi istennek, aki mellesleg sohasem létezett.


Előzmény: Succubi (60.)
Peter Filth e-mail | 2004-10-24 08:59:39 | 61.
Nézd amit most leírtál "ideológiát" azt én kissé tényleg betegesnek tartom. Most ha neked nem számít, hogy fájdalmat érzel és rossz valami, az a szemszögömből nézve felér egy "saját élet eldobásával". Lehet, hogy más neked köszönheti az örömét, de addig veled mi van? És hiába örülsz annak, hogy más örül, mert avval neked még nem származik semmi örömöd /ezt kissé hülyén írtam/. A lényeg az, hogy annyira szeretnél másokon segíteni, hogy megfeledkezel magadról, és szerintem ezzel az életedről. Elhiszem, hogy szeretnél segíteni, de rajtad ki segít? És ne mondd, hogy nem számít.
Azt is elhiszem, hogy nincs hátsó szándékot a mail-ekkel /bár nehezen, de sikerült/. Amúgy én válaszoltam már vagy két napja, de semmi reakció. Most nem akarok ítélkezni, nem tudom miért nem írtál.


Előzmény: ArG (59.)
Succubi e-mail | 2004-10-23 20:00:31 | 60.
Üdv.
Sok érdekes dolgot olvastam a topicban,és igencsak meglepődtem,hogy találok még a neten intelligens vitát.Elismerésem.
Azonban mielőtt még az önpusztító büszkeség kelepcéjébe esnétek,lenne néhány sor,amit írnék.Előszöris:
Katolikus beállítottságú iskolába járok.Mielőtt még valaki elkönyvelne,elmondom,nem én választottam.A választás lehetősége..érdekes téma.Itt van egy nagyon egyszerű példa: a kisgyermekkori,vagy még csecsemőkori megkeresztelés.Egyszeűen undorítónak tartom,hogy azért,mert esetleg valamelyik(vagy mindkét) szülő ilyen meg olyan vallású,azért gyermeküket kérdezés nélkül beavatják egy olyan szentségbe,amiről még fogalma sem lehet.Nincs választási lehetősége.
Aztán.Úgy gondolom,az egyház "pokla" nem más,mint egy egyszerű pszcihológiai fegyver:a félelemkeltés eszköze.Persze,általában a különféle vallásokban megtalálható a karma hite,az ún.visszahatás(pl.a wiccák hite),de amit a középkorban műveltek,az..hányinger jön rám.Felhívom a figyelmet,el akarom különíteni a vallást és az egyházat.Most a vallásról írtam.
Számomra meglepő volt,hogy milyen emberek járnak templomba.Akiket én ismerek,azoknak a 60%mind képmutató.Persze,emberi hibák.
Igen,az ösztönök.Nekem ezek a legfontosabbak,és persze a mérhetetlen hatalomvágy.Nem vagyok túl szentimentális.Olyan sok dolog van,amire szükségem van.Mind-mind vágyak.H valamit akarok,ált.elérem.Ha ezek a dolgok,amit pár keresztény perverziónak tart nem tetszenek egy állítólagos istennek,akkor köszönöm,nem kérek belőle.Az én életemet csakis én irányítom.És őszintén nem érdekel ki életébe gázolok bele,vagy kit teszek tönkre,ha elérem a célomat.

Ave Lilith.

ArG e-mail | 2004-10-23 17:57:34 | 59.
Hát az elég durva lenne, ha magát a hitet nevezném ideológiának. Ráadásul az enyémnek. Na jó, hát leírom és ezt olvasva, most rengeteg ember egyet fog érteni az osztálytársammal.
Az a lényege, hogy megpróbálok elvonatkoztatni a saját életemtől. Nem számít, ha én érzek fájdalmat és nekem rossz valami. Mert ha elvonatkoztatok, akkor már csupán puszta megfigyelővé válok, illetve egy olyan befolyásoló tényezővé az emberek életében, hogy ők az én viselkedésemtől függően képesek magukat jól érezni.Vagyis annak is képes vagyok örülni, ha másoknak örömük van. Annak, hogy éreznek szeretetet. És az se érdekel, ha emiatt hülyének néznek. Csak az ő boldogságukat szeretném. És akár hiszed, akár nem közben én is boldog leszek.Elönt egy teljes belső béke. (igen, tudom, rég a diliházban van a helyem...)Sajnos nem tudom mindig megtartani, mert nagyon nagy fokú, beteges önzetlenségre van hozzá szükség, és ez nem megy mindig, de igyekszem. Na de mostmár talán tényleg elhiszed, hogy semmi hátsó szándékom nincs az e-mailekkel.
Kösz, hogy felvilágosítottál, hogy áldozat vagyok. Majd kiderül...


Előzmény: Peter Filth (58.)
Peter Filth e-mail | 2004-10-23 09:57:40 | 58.
Az írás témát már lezártam. Ezért nem kell bocsánatot kérni. Semmi sem bizonyított? Hát pont ezt használja ki a kereszténység. E mögé jól el tudnak bújni. Milyen ideológiát? Az istenhívést? Mertha igen, akkor igaza van az osztálytársadnak. Az nem ideológia. Bár azt kihangsúlyozom /nem tudom már megtettem-e/, hogy nem a keresztény emberekkel van a legfőbb gondom, hanem a keresztény egyház vezetőivel! Mert az ő hülyeségük az egész. A "hívők" csak áldozatok, és bemesélik maguknak, hogy tényleg van Isten.

Előzmény: ArG (57.)
ArG e-mail | 2004-10-22 20:54:08 | 57.
Egy: Bocs amiért nem tudok írni,ezúton javítok, nem "cak", hanem "csak". Elég béna vagyok. Na mind1.
Hát nem tudom...senki. Pont azért hoztam fel példának./történelem/ Mert ilyen alapon semmi nem bizonyított, csak vannak jobban és kevésbé elhihető dolgok.
(a chips is csak egy példa arra, hogy miket lehet el vagy nem elhinni, tényleg nem számít a világ szempontjából)
Köszönöm, hogy a kivételhez soroltál, mindent megteszek, hogy tényleg kivétel lehessek ebben...
Ki is dolgoztam egy tök jó ideológiát és nagyon gyakran élek eszerint és azóta tök boldok vagyok. (bár az egyik osztálytársam már azt mondja, hogy kezdhetek félni a diliháztól, de az ideológiám szerint ez se számít...)


Előzmény: Peter Filth (56.)
Peter Filth e-mail | 2004-10-22 17:46:30 | 56.
Azért nem vagyok olyan, hogy semmit sem hiszek el. Akkor ugye egy kicsit furcsa lenne élni. Ki mondta, hogy a történelem bizonyított? Mint láthatod manapság is folyamatosan kerülnek elő a történelemet cáfoló dolgok. "Ha cak azt hiszed el amit bebizonyítottak, hogy hiszel bárkinek is?" Én csak a kereszténységen belülre értettem ezt. Vagy nem? Már a fene tudja miket írtam. Most az, hogy chipset eszel vagy sem nem hiszem, hogy sokat számítana a világon, nem? Elhiszem, hogy vannak ilyen emberek /akik nem csupán saját érdeküket nézik/. Csak nem ezt látom magam körül. Talán most te vagy az egyetlen kivétel.

Előzmény: ArG (55.)
ArG e-mail | 2004-10-22 16:46:11 | 55.
Például, hogy a Colgate jobb, mint az Aqafresh. Vagy mitudom én. Annyi minden lehet. Bár azt is eltudom képzelni, bár nagyon nehéz, hogy olyan ember vagy aki semmit nem hisz el. Nézd, ha így vesszük, a történelem se 100%-osan bizonyított. Ha cak azt hiszed el amit bebizonyítottak, hogy hiszel bárkinek is? Például én most chipset eszek. Elhiszed nekem? Nem bizonyítja senki, mégis így van...de mi értelme lenne hazudni? Miért mondanám, ha nem így lenne? Miért nem hiszed el, hogy még vannak emberek, akik nem csupán saját érdeküket nézik?
Nah most mást én se tudok írni...


Előzmény: Peter Filth (54.)
Peter Filth e-mail | 2004-10-22 16:09:27 | 54.
"Mégis azt hiszem sok dolgot elhiszel, ami nem biztos, csak nem ilyen látványosan nem biztos."
Például?
Na most egyebet nem is tudok mondani, hisz nem írtál olyat.


Előzmény: ArG (53.)
ArG e-mail | 2004-10-21 19:18:26 | 53.
Igen, nekem valóban más a felfogásom "az keresztény egyházról"...:)
Meghalnál. (hehehe-úgyse élnéd túl) Meghalnál. A "híres semmit" meg azért írtam, mert az olyan gondolkodású emberek, mint Te azt szokták általában mondani, hogy a halál után van a semmi. Csak abba nem gondolnak bele, hogy az már valami...Igen, tudom, Te a jelenbn gondolkodsz. Jó Neked. Néha nekem se ártana. Gond az van...
Nem biztos, nem biztos, csak a halál biztos. Mégis azt hiszem sok dolgot elhiszel, ami nem biztos, csak nem ilyen látványosan nem biztos.
Köszönjük szépen, nagyon boldogok vagyunk!:D
Hát ne is sértődj meg!(mert akkor megsértődöm:D)

Na, hát már kiderült. Azt hiszem annyira nem röhögtél. Én most előbb néztem a mailt, mint ezt. Álmos vagyok. Megyek tanulni...aztán esetleg alszom is.Talán.


Előzmény: Peter Filth (51.)
Peter Filth e-mail | 2004-10-21 18:03:25 | 52.
"Nem hinném, hogy ha hinnék olyan dologban, ami nem bebizonyított, igazából senki sem látta." öööö ekkora hülyeséget nem tudom, hogy írtam! Biztos két mondat kavargott bennem! Na szóval kijavítva: Nem hiszem, hogy tudnék hinni olyan dologban, ami nem bebizonyított, és igazából még senki sem látta.

Előzmény: Peter Filth (51.)
Peter Filth e-mail | 2004-10-21 16:12:35 | 51.
Hát igen. Nem tudom elfogadni a semmit. Az üres, értelmetlen történeteket Istenről, tanairól. Nem hinném, hogy ha hinnék olyan dologban, ami nem bebizonyított, igazából senki sem látta. Én egyszerűen nem hiszek benne, és átlátok az egyházon. Tudom te neked más a felfogásod az keresztény egyházról, de szerintem hazugságon alapul az egész. És elég sokáig hiszem, hogy ebben nem tudnak megingatni.
Lehet, hogy nem halnék meg, de azt csakis magamnak köszönhetném! Milyen híres semmi? Őszintén megvallva fogalmam sincs mi jön a halál után. De nem is érdekel. Elég gond van a jelenben is.
Ezt se tudhatod biztosan, hogy könyörögtek. Sőt! Ha már segített egy emberen, akkor jóhogy a többi is szeretné, hogy segítsen rajtuk. Ez logikus.
Hát nem tudom, hogy érzed Istent, de legyél boldog vele.
Nem sértődtem, meg mivel ezen nem lehet. Lehet, hogy úgy hangzott, de ilyenen azért hadd ne sértődjek be!:P
Az e-mail-ről teljesen megfeledkeztem, de ezután elolvasom. Miért röhögnék rajtad?? Majd kiderül.


Előzmény: ArG (49.)
ArG e-mail | 2004-10-20 19:06:20 | 50.
Na látod, még azt se tudom leírni, hogy "erre".
ArG e-mail | 2004-10-20 19:02:35 | 49.
Ugyanazt írtad amit én, csak másképp. Ez az életfelfogásod, vagyis nem akarod elfogadni.
Vannak dolgok, amiket nem lehet megmagyarázni...hiába próbálod. Ráadásul, ha elfogadod Isten létezését, már eleve másképp közelíted meg a dolgokat. Azt mondod eddig nem történt Veled semmi. Én is csak azt írtam "sikerülNE kmagyaráznod" NE-tudod, feltételesmód.
Az a baj, hogy nem tudok úgy írni, hogy elvonatkoztassak saját gondolataimtól. Vagyis ne vedd szentírásnak, amit az "ahány ember, annyi kereszténység"-ről írtam. De én akkor is így gondolom. Az alapok mindig ugyanazok, de mindenkiben kialakul egy önálló kép Istenről, és a keresztény tanításról, mint egyébként bármi másról az életben. És ez, akár tudjuk, akár nem, szerintem így működik. És nem hinném, hogy ez baj volna.
Hát én meghalnék az özönvízben, akárcsak Te. Ezért mondom, hogy ott nem sokkal mennénk az emberi erővel. Csak Te azzal a tudattal halnál meg, hogy most jön a híres semmi, nekem meg lenne egy túlvilágom. Ennyi a különbség. Vagy én a bárkával úszkálnék:)
Oh, hát ez borzalmas! Nehogy már ők legyenek az eszközök, mikor csomóan könyörögtek neki, hogy gyógyítson!
Az elektron úgy jön ide, hogy nem látod, de tudod, hogy létezik...mint a fájdalom. Én Istent is érzem...én érzem.
Na, nem azért írtam, hogy megsértődj, csak nagyon sokan hibásan használják a -nák, -nék toldalékot, gondoltam, azért szólok....más kérdés, hogy én meg rendszeresen kihagyok betűket és az "ezt" szót csomószor "zet"-nek írom. Ne kérdezd, hogy miért...
Amúgy már tegnap írtam Neked, az itt megadott mail címedre. Az nem él? De most írok ere is, biztos ami biztos. Aztán elolvasod és legalább röhögsz egy jót...rajtam:D


Előzmény: Peter Filth (48.)
Peter Filth e-mail | 2004-10-20 16:08:10 | 48.
"aki meg olyanok, mint Te, azoknak egy bizonyíték sem meggyőző, mert annyira nem akarják ezt elfogadni." Mit nem akarunk elfogadni? A semmit? Mondtam már, hogy nem azért nem hiszek Istenben, mert ez a hobbim, ha nem mert ez az életfelfogásom. Így van. Nem lehetne meggyőzni, hogy van Isten. Mert nincs. És ez nem az én rögeszmém. Egyszerűen túl sok, és mellesleg észszerűbb érv szól a létezése ellen. "És lehet, hogy megtenné. Bár lehet, hogy sikerülne kimagyaráznod magadnak, csak nehogy el kelljen hinned!
" Figyelj, ha te valami olyat észlelsz, ami elsőre szokatlan, nem próbálod meg megmagyarázni? Vagy már rögtön Istennek tulajdonítod? Sikerülne kimagyaráznom magamnak? Mit? Mert eddig nem történt velem semmi "isteni" dolog. "És ha történt csak nem tudsz róla?" - merül fel a kérdés. Ha nem tudnék róla megint nem tudnám Istennek nyílvánítani.
Ahány ember annyi kereszténység? Tudtommal egy kereszténység van. Ebből is látszik, hogy korcsul...
Özönvíznél nem megyek sokra emberi erőmmel? Miért titeket kihalászik az Isten vagy mi a fene? Te is az emberi erőddel küzdesz ellene! Kíváncsi lennék azért, hogy mit tennél özönvízben!
Mivel radíroznék? Bármivel amitől észhez térnének néhányan.
Meggyógyúltak. Nem arra értettem az áldozatot. Mertha úgy vesszük, akkor eszközként használta fel őket a "megváltáshoz".
Hogy jön ide az elektron? A fájdalmat éreztem, igen. De Istent se nem láttam, se nem éreztem. Tehát NINCS! És honnan tudod, hogy meghalt??? Onnan, hogy írták, de semmi biztosat nem tudsz róla...

"(nem tudnák, hanem tudnÉk- de ez csak egy mellékes helyesírási hiba...)" Mi van? Hol írtam ilyet? Vagy ha írtam is szerintem akkor túl gyorsan írtam. Merthát egymás mellett van... Ebből ügyet csinálni...
Most avval sokat fedtek fel belőled, hogy megmondod hány éves vagy? Na csináltam egy ideiglenes freemail-t ide írhatsz: peterfilth2@freemail.hu


Előzmény: ArG (47.)
ArG e-mail | 2004-10-19 17:44:58 | 47.
Helyes, helyes, olvass csak!!!
Nézd, eljött elment, itt van. Minek jöjjön mégegyszer, mikor itt van. (a múltjában, a templomokban, a vallásban) Felesleges mégegyszer eljönnie, akik hiszik, hogy van úgyis hiszik, aki meg olyanok, mint Te, azoknak egy bizonyíték sem meggyőző, mert annyira nem akarják ezt elfogadni. Kiskoromban amikor anyummal sétáltunk, mindig azt reméltem, hogy az Orczy kertben ott lesz szűz Mária. Mindig beszélni akartam vele...és sose volt ott. Nagyon elszomorodtam először, aztán rájöttem, hogy nem vagyok én senki és nincs jogom ahhoz, hogy iderendeljem. Legalábbis a kis 4-5 évesen erre jutottam. Persze, azóta tudom, hogy nem maga a látvány a bizonyíték... És lehet, hogy megtenné. Bár lehet, hogy sikerülne kimagyaráznod magadnak, csak nehogy el kelljen hinned!
Örülök, hogy kinevetted magad!:) Azt úgy gondoltam, hogy úgy gondolod, hogy "mi" úgy gondoljuk /:)/ hogy "sötét, nagy, gonosz ördög"... A "mi" csak azért van "..."-jelben, mert ahány ember annyiféle kereszténység...de ezt már írtam. Ez nem újkeresztény, hanem, ArG. Mert mindenkiben máskép fogalmazódik meg minden. És mivel nem kell mindent szószerint venni, mert nem az a kereszténység lényege, nekem a sátán magát a bűnöket jelenti, illetve a bűnök megszemélyesítését...
Ki tudja...bármikor jöhet az özönvíz. És akkor sokra mész az emberi erőddel...hahaha...haha...ha.
Amúgy nem mindenki. Például Te nem. S hogy szeretnél radírozni?Mivel?
A "segíts magadon stb" azokra az emberekre vonatkozik, akik szart se tesznek, csak várják a sült galambot. De ha neki állna a dolgoknak, akkor lehet, hogy kapna erőt, kitartást stb.
Szerintem Neked szól, szerinted nekem...ez így logikus.
Áldozatok?! Ó, szegény leprások megyógyultak, micsoda áldozat volt tőlük...
Láttál már elektront? Attól még, hogy nem -gondolom- elhiszed, hogy van. Nem minden az amit látunk. Láttad már a fájdalmat? De érzted. Tudod, hogy van. Amúgy ez elég vicces. Ha tényleg ilyen "gyógyító" lett volna és ember, mégis, hogy a francba csinálta volna meg, hogy meghal (mert MEGHALT) és utána összeszedi magát és kisétál... aha...ez még ma is nagy szám volna, pedig akkor nem volt olyan technikai háttér, mint ma...:) Nem egyszerűen túl sok dolog mutat arra, hogy nem lehetett ember. /csak elképzelem, ahogy a halott "gyógyító" földi eszközökkel "összeszedi magát" és ezek után visszatér a földi életbe-mivel nem hiszel a túlvilágban- és utána? csak úgy felszívódik?, már bocs, de ez logikailag, még annál is bénább, mintha azt mondanád, hogy Isten volt...ja mielőtt félreérted, a bénát a Te szemszögedből írtam, rám nézve.../

Ez szomorú. De ha nem veszed tolakodásnak ezzel kapcs.ban lehet, hogy írok Neked mailt. És nem igaz, mert egy "kis pöcsnek" is lehet élettapasztalata, mert az embert nem az évei száma teszik bölccsé, hanem az, hogy mik befolyásolták az életben.Történetesen Te szerintem sokkal gondolkodóbb lény vagy, mint csomó más Nálad idősebb ember itt a fórumon. (nem tudnák, hanem tudnÉk- de ez csak egy mellékes helyesírási hiba...)
:)))))))))))))- ezt a Cradle-ért kaptad. Helyes, helyes, tessék csak jó zenét hallgatni! Hm....az éveim számát, majd mailben. Nem fedem fel magam mindenki előtt...


Előzmény: Peter Filth (46.)
Peter Filth e-mail | 2004-10-18 16:49:46 | 46.
Hát most egy ideig nem tudok újat mondani a Jézusos dolgokra. Most olvasok egy könyvet, /amit mintha én írtam volna/ aztán szerintem végképp le fogom tudni zárni a témát. Most nem arra értem, hogy onnan fogom lopni a dolgokat, csak hátha mutat valami újat ezügyben. De azért elemzem.
Na szóval. Ha már egyszer megtette ezt, hogy meghalt, akkor újra miért nem jön el? Akkoriban nem hinném, hogy a civilizáció csúcsán voltak az emberek, mert még ma sem vagyunk ott. Mutassa meg most magát! De nem valami eldugott faluban, hanem mittudomén a Kínai Nagy falon álljon egy ideig. Vagy ha már "Isten" akkor jelenjen meg mindenki előtt! Ha most én is azt mondom, mit amit írtál, hogy "ha létezel megteszed" megjelenne előttem? Nem. Mert nem létezik.
Nekem mindegy, hogy ki írt mit, teljesen lényegtelen hülyeség az egész. HAHAHAHAHA:DDDD Ez jó volt! Méghogy én hiszem azt, hogy "Valami sötét, nagy, gonosz ördög???" Nem én hiszek Istenekben... Meg ha te hiszel Istenben, akkor a Sátánban is hiszel nem? Mert tinálatok vagy a mennybe vagy a pokolba lehet jutni. Nem? Vagy ez is már valami Újkeresztény változtatás?
A háborúkat azért nem állítja le, mert nincs. Írtad, hogy úgy kissé kényelmes lenne nekünk. Miért, az Istennek nem lenne kényelmes, ha létezne, akárhol is lenne? Ha meg háborúzunk, meg ismét erkölcstelen a fél világ, akkor miért nem csinál még egy özönvizet? És tudod mi a legrosszabb? Ha tényleg lenne egy özönvíz féleség mostanában. Gondolhatod, hogy mindenki majd az "Istennek" vagy a "Sátánnak" /merthát manapság nagyon megszaporodtak az értelmetlen "ördögimádók"/ tulajdonítja. Ma már semmi sem történhet anélkül, hogy az Istent bele ne kevernénk? Komolyan mondom, már lassan nekem meg a hozzám hasonlóknak kéne "kiradírozni és újrarajzolni" /ezt tőled vettem/ a világot! Mert ez a világ így még szarabb, mint valaha volt. "Segíts magadon, Isten is megsegít." Ha magamon segítettem, már kinek kéne rajtam segíteni? Elintéztem magam is nem?
Nyissam ki a szemem és nézzek körül? Szerintem ez inkább neked szól, mint nekem...
Nekem mindegy, hogy kiket várnak a zsidók, ő dolguk. Csak nem tudom mikor jönnek rá, hogy nem jön senki...

"Vajon az összes leprással és beteggel, meg a halott kislánnyal, meg Heródessel, meg Pilátussal meg volt beszélve? És lett volna olyan Őrűlt aki vállalja Jézus szerepét, mikor tudja, hogy meg fog halni???Még Te írtad: " Normális ember nem tesz ilyet." Hát épp ez az. Ember tényleg nem." Huhh! Az összes leprás, beteg, Heródes, Pilátus vagy áldozatok voltak, vagy lehet, hogy tényleg meg volt beszélve. Ha azt nézed akkor Hammurapi is egy nagy hülye volt. Ő meg a törvényhozásban volt "ügyes" Jézus meg a gyógyításban, mint szellemileg, fizikailag. Tehát egyik sem volt Isten csak tette azt amihez értett. Jaja normális ember nem, max hülye ember, de akkor sem isten...
Lehet, hogy ők látták, de én nem. Meghogy üres volt a sír. Ha tényleg értett az orvosláshoz, akkor meg tudta gyógyítani magát, és összeszedni annyi erőt, hogy elmenjen. Szal ennyi.
Nézd én egyedül magamra számíthatok. Jelenleg legalábbis nincs olyan ember akiben megbízhatok. És erre hidd el nem volt jó ilyen korán rádöbbenni. Most aki más olvassa ezeket /vagy éppen te/ biztos a koromra fogja, hogy "mit tud még ez a kis pöcs az élet dolgairól?", meghogy kamaszkorban ez van. Hát akkor bár tudnánk életet cserélni! Én szívesen!

Hát mondjuk én még mindig nem tudom, hogy hány éves vagy... Nagyrészt a COF-től. De ez már egy ideje rám ragadt.


Előzmény: ArG (45.)
ArG e-mail | 2004-10-17 19:27:37 | 45.
Jaj, hogy magyarázzam el Neked ezt?! Hogy magyarázzam el ÚGY, hogy értsd?! Nézd. Jézus tényleg meghalni jött a Földre és azért, hogy megmondja az embereknek, hogy van Isten akiben bízhatnak és akire számíthatnak. És, hogy megmutassa, hogy kéne élni...Megpróbálom szemléltetni, de fogadjunk, hogy megint nem fog tetszeni a hasonlatom... Tegyük fel, hogy hangyává tudsz változni. Mondjuk megakarod mutatni a hanygyáknak, hogy hogyan kell gondolkozni, vagy akármi. Ezért hangyává változol, de közben az agyadban ember vagy. Mégis áttudod érezni, hogy milyen a hangyák élete, mert hangyatested van, hangyaszemszögből látsz mindent. Isten ugyanezt csinálta, csak ő emberré vált, de közben megmaradt Istennek. Érted?
Miért nem bíztató, hogy képes értünk feláldozni saját magát? Nem tudta másképp szemléltetni, hiszen csak azt értjük, ami a mi életünkben van. Meghalt. Mert egy ember nem tud többet adni az életénél. Isten lehet, hogy tud, de mi azt nem fognánk föl. Csak a saját életünkhöz képest tudunk viszonyítani. És itt az élet a legnagyobb érték.
Az illető aki írta, történetesen Márk volt. Márk, Máté és Lukács egy forrásból szedte az információt, de keresd meg Jánosnál a történetet. Ő tanítvány volt és a hajón volt.
Nem jövök sátános hülyeségekkel! Hát mit képzelsz Te rólam??? Mit hiszel mi a sátán? Valami sötét, nagy, gonosz ördög??? Az emberi gonoszság... És a háborúkat azért nem állítja le, mert kissé kényelmes lenne nekünk, nem? Ah, mind1, majd úgyis közbe avatkozik az Isten és megmenekülünk...nem, nem, ez így nem működik. Kérni, hogy segítsen lehet és biztos, hogy segíteni is fog, de nem lehet abban reménykedni, hogy elintézi az egészet. "Segíts magadon, Isten is megsegít." Tenni kell a békéért, igazságért, mindenért. Segítséget meg kapsz./jó,tudom, tudom, mindjárt azzal jössz, hogy, hogy ez megint az emberi erő stb., de nyisd ki a szemed és nézz körül!/
Ajh, nehéz Veled hallod-e. Amit arról írtál, hogy váták a megváltót. Igen, ez így volt. De ők nem a bűneiktől való megváltást várták! Csomóan azt hitték, hogy a megvátó, majd a Földi életüket teszi boldogabbá és megszabadítja az ellenségtől. Rengetegen csalódtak is. Arra vártak, hogy valami nagyon látványos dolog fog történni és akkor jön egy muki aki összevissza beszél a szeretetről, meg gyógyítgat, megmiegymás...hát kellet ez vajon az akkori Blikknek? Csalódtak. Nem jött Jézussal a jó lét, csak a halál utáni élet és szeretet. Ez meg nem megfogható és látványos. Hát mit hazudozik ez itt mindenfélét???- Kb ezt gondolta az emberek többsége. Mit gondolsz a zsidók még kit várnak mindig... A megváltót. Ők nem fogadják el Jézust annak. Csupán prófétának.
Kicsit sok embert kellet volna beszervezni, ha tényleg ilyen színpadi előadás lett volna. Vajon az összes leprással és beteggel, meg a halott kislánnyal, meg Heródessel, meg Pilátussal meg volt beszélve? És lett volna olyan Őrűlt aki vállalja Jézus szerepét, mikor tudja, hogy meg fog halni???Még Te írtad: " Normális ember nem tesz ilyet." Hát épp ez az. Ember tényleg nem.
Nem én láttam. Hanem az asszonyok, akik mentek bebalzsamozni a testét. Meg a tanítványok.
Azzal, hogy a barátaid számítanak Rád, nem Neked kell "kurva sokra menned". De talán, akkor fordítva is így lesz. És nagyon sajnálom, ha nincs kire számítanod. Talán van. Csak nem tudsz róla. (és most nem az Istenre gondolok, mivel Neked nincs) Keresd meg, vagy döbbenj rá. Miért nem vagy egyensúlyba magaddal? Mert abban tényleg igazad van. Ha magaddal nem vagy egyensúlyban, nehezen számíthat Rád más.
Meg vagyok lepődve!:)))Nah, mind2en idősebbnek néztük a másikat...ja, a Filth név honnan jött? Csak úgy vagy a Cradle? Ha a Cradle, azt díjazom! Jó éjt!


Előzmény: Peter Filth (44.)
Peter Filth e-mail | 2004-10-17 16:34:44 | 44.
Most én nem tudom, de csak nekem tűnik egy nagy marhaságnak az egész? Ehhez már nem hit kell, hanem hogy naiv legyen az illető. "Amikor emberré vált akkor azt vállalta, hogy ugyanolyan élete lesz, mint nekünk van, csak közben isteni képességekkel rendelkezik." Isteni képességek? Pl? És ha ezekkel rendelkezik /és ugye használja is/, akkor már nem emberi életet él. Ezt így képletesen. És akkor meghalni jött a Földre? Normális ember nem tesz ilyet. "Azt akarta, hogy tudjuk, mi értünk az emberi élet legnagyobb értékét is képes feláldozni." ez meg nem lenne túl bíztató...
Honnan tudod, hogy nem volt zátonyon? És az illető, aki írta honnan látta? Este biztos nagyon látni, hogy mi van a víz alatt. Tehát ezt is elvetem.
Én tőlem annak segít akárki, akinek tud.
De most azt mondd meg, hogy ha van Isten akkor miért nem hétköznapi dolog, hogy idetolja a képét? Megakadályozhatná a háborúkat meg a tököm tudja miket. És ne gyere a sátános hülyeséggel.
"A próféták, akik Jézus előtt éltek, megírták, hogy így kell történjen. Mégha, ők estleg ki is találták, akkor is Isten létezésére utal, hogy pontosan minden úgy megtörténhetett. Különben, pedig a leglényegesebb, hogy Jézus feltámadt." na erre lesz jó cáfolatom, de rendesen!
1:Akik Jézus előtt írták... ezt magyarázom egy ideje, hogy annyira várták a megváltást, hogy egy csaló vagy éppenséggel gyógyító /akik elég ritkák lehettek arrafelé/ személyében megjelenítették maguknak. Jézus meg ugye, hát mit csináljon, ha egyszer a "Megváltónak" hiszik. Kussolt. És már megis történt a gond, ami sajnos kihatott az egész világra.
2:Kitalálták és megtörtént = forgatókönyv és előadás. Ez most olyan, hogyha én leírom, hogy mit tudom én eljön jövőre a Messiás, ezt valaki elolvassa, felkészül rá, és előadja teljesen hitelesen, elhinném nem? Ezt is persze csak képletesen, mert számomra úgyse jön senki.
3: Láttad feltámadni vagy mi?
Én meg még mindig azt mondom, hogy nem. Az én életem az enyém. Könyvelj el önzőnek."Még ha nem is a barátaid segítettek át a holtpontokon, ők lehet, hogy számítanak Rád." ők számítanak rám? Na hát én avval kurva sokra megyek. És én kire számíthatok? Mert ha én nem vagyok egyensúlyba magammal meg másokkal, akkor, hogy számít rám más?
Lepődj meg! Fél év múlva leszek csak 16!


Előzmény: ArG (43.)
ArG e-mail | 2004-10-17 10:48:22 | 43.
Ezt gondoltam, hogy nem fogod érteni...Szóval Isten egyetlen egy valaki három személyben. (tudod atya, fiú, szentlélek) Jézus Isten emberi alakja. Azért vált emberré, hogy szenvedésével megváltson minket. De közben az atya is ott volt. Amikor emberré vált akkor azt vállalta, hogy ugyanolyan élete lesz, mint nekünk van, csak közben isteni képességekkel rendelkezik. De akkor megvolt benne minden emberi tulajdonság és átélhette azt is, hogy van Istene. Azért volt az Uram miért hagytál el felkiáltás is. Szembesült- mint minden ember ilyenkor- az elmúlás visszavonhatatlanságával, de ugyanakkor ő már tudta, hogy fel fog támadni. Igen vállalta a halált, meghalt és megmutatta, hogy van feltámadás. És nem azért, mert mazo volt. Azt akarta, hogy tudjuk, mi értünk az emberi élet legnagyobb értékét is képes feláldozni. Magát az életet.
Nem volt zátonyon a hajó, komolyan, mindjárt kikeresem ezt a részt..."...Amikor beesteledett, a bárka a tenger közepén volt, ő meg egymaga a szárazon. Látta őket küzködni az evezéssel- mert ellenkező szelük volt. Az éjszaka negyedik őrváltása körül odament hozzájuk a tengeren járva, majd elakart mellettük haladni. Azok pedig látva őt, amint a tengeren jár, kísértetnek nézték és felkiáltottak, mert mindnyájan látták őt és zavarba estek. De ő mindjárt megszólította őket, és azt mondta nekik:>> Bízzatok! Én vagyok, ne féljetek!<< Majd pedig beszállt hozzájuk a bárkába, a szélpedig elállt. Ők erre mégjobban elálmélkodtak magukban..." Nos ez volna. (Mk47-51)
Ez jó, Jézus aki fitogtatja a tudását... nézd ha tud segíteni, miért ne segítene? Akár ember, akár Isten, ha képes rá, miért ne tegye? A kersztrefeszítés emberi szempontól nem volt helyes, de meg kellet történjen. A próféták, akik Jézus előtt éltek, megírták, hogy így kell történjen. Mégha, ők estleg ki is találták, akkor is Isten létezésére utal, hogy pontosan minden úgy megtörténhetett. Különben, pedig a leglényegesebb, hogy Jézus feltámadt.
Én még mindig azt mondom, hogy amíg emberi közösségben élsz nem csupán a Te dolgod, hogy mit kezdesz az életeddel. Felelőséggel tartozol a körülötted élőkért és nem lehetsz se önző, se meggondolatlan. Még ha nem is a barátaid segítettek át a holtpontokon, ők lehet, hogy számítanak Rád. És akárki él körülödted Te felelős vagy az ő boldogságukért és életükért. Ha ezt mindenki megértené, nem lennének társadalmi problémák...huh, előbujt belőlem az idealista.
Ok, de biztos megvagy 16. Szólj ha nem, mert csak akkor lepődök meg! ja és ha legközelebb a holt ponton vagy szólj! (Majd megpróbálok segíteni!)


Előzmény: Peter Filth (42.)
Peter Filth e-mail | 2004-10-16 18:40:11 | 42.
Na én most nagyon belezavarodtam hallod-e! "Direkt" érzett fájdalmakat? Azt meg hogy? Mazochista volt vagy mi? Engem nem hiszem, hogy meg tudna váltani valaki a szenvedésével. Akkor most Jézus nem Isten gyermeke volt? Mert ha ő volt Isten akkor nem mondhatta, hogy "Uram, miért hagytál el?". A halált vállalta? Az nem az ő műve? Akkor öngyilkos lett?
Na a Józsefes történet csak a kimagyarázása a történteknek. Mindenre kitaláltak valamit! Ügyesek!
Nyomorék? Akkoriban szerintem a lábtöréses is lehetett nyomorék... És ha a hajó zátonyra futott? Köztük meg egy kisebb árok volt? Akkor eljuthatott odáig.
Féltették a hatalmukat? Az ő helyükben én is féltettem volna. Kellett neki mászkálni erre-arra, fitogtatni a képességeit/az emberit, orvosit/. Látod ha lenne Isten akkor se tudna a seggén maradni. Csak azt nem tudom eldönteni, hogy evvel a keresztrefeszítéses történettel jót vagy rosszat tettek-e a világban.
Az én dolgom hidd el, hogy mit kezdek az életemmel. Nem egy holtponton jutottam már át. De azt nem a barátaimnak, ismerőseimnek köszönhetem.
A paráznasághoz a véleményem ugyanaz. És nem minden alkalmat! Hiszen két emberen múlik minden.
Hát szerintem meglepődnél, ha tudnád hány éves vagyok! Lehet, hogy nem vagyok nálad idősebb.


Előzmény: ArG (41.)
ArG e-mail | 2004-10-16 14:46:26 | 41.
Nah, Isten azért vált emberré, hogy is átélhesse milyen a mi életünk. Tehát "direkt" érzett fájdalmakat. Megtudta volna tenni, hogy nem érzi, de a saját szenvedésével váltott meg minket. Ezzel akarta bizonyítani, hogy annyira szeret minket, hogy vállalja a halált, fájdalmat értünk. Igen, zet tényleg szépen mondtad!:) József mikor megtudta, hogy Mária terhes először el akarta bocsátani, de álmában megjelent Neki egy angyal és elmondta, hogy mi történt. (mindjárt az lesz a következő fegyvered ellenem, hogy József álmodta az egészet és hogy ez már megint micsoda álszent dolog....nézd bizonyítani én se tudok neked, csak saját életemben tapasztalom...) A kelj fel és járj egy nyomorék volt... A vízen egy hajóig sétált el, nem hinném, hogy a perttól többszáz éterre is olyan alacsony volna a víz... A keresztre a azért került, mert féltek a hatalomal rendelkező írástudók, megmittoménkik, hogy elvesztik a hatalmukat. Mégha ember is lett volna akkor sem azért került keresztre, mert felismerték, hogy ember.
Bocsi, erre már nem emlékeztem, úgy látszik.(múlttal kapcs.)
Huh,hát ezt sajnálom, de a magánügyed, uh. nem akarok belemenni.
Igen én irányítom, de az nem azt jelenti, hogy nincs Isten, csupán, hogy szabadságom van.
Nem biztos, hogy csupán a Te dolgod, hogy mit kezdesz az életdddel. Ez sok mindentől függ. (barátaid, kik számítanak Rád stb...)
Én úgy gondolom, hogy ez a "ne paránálkodj" nem azt jelenti, hogy házasságod előtt nem lehet, hanem sokkal inkább azt, hogy emögött egy szoros lelki kapcsolat álljon és nem kell-ahogy Te írtad- minden alkalmat kihasználni.
Tudom, tudom.Az Ufokról kb nekem is hasonló véleményem van.
Oh, hát ha Te mondod, biztos nem értem. Elhiszem. Bár már a neved is... Filth...
Megbocsátok! Gondoltam, hogy ezt gondolod! Látod én mondtam, hogy idősebb vagy! Úgy látszik komoly vagyok a koromhoz képest...:) Hát még nem vagyok meg 18...na jó, azért akörül vagyok...


Előzmény: Peter Filth (40.)
Peter Filth e-mail | 2004-10-16 10:19:49 | 40.
Na kezdem is. Írtad, hogy Jézus emberi fájdalmakat és kínokat élt át, érezhette a haláltól való rettegést /ami ha "Isten" volt lehetetlen lett volna de mindegy/és az ezzel járó fájdalmakat. Kérdezem én: minek? Ezt nem tudtam sosem, most magyarázd meg! Ugye Jézus a Máriában megszületett /aminek körülményei igencsak ellentmondanak a biológiának/, s mivel akkoriban tudtommal bűntették a házasságon kívüli testi szerelmet /ezt de szépen mondtam!/, könnyen hihették, hogy Isten gyermeke, mert József se tudott róla, hogy ügyeskedtek volna valamit egyik este. Ezt abból is következtetem, hogy ugye a kézrátétellel gyógyítás meg ezek. A kézrátétel lehetett a szívmasszázs is nem? A kelj fel és járj, meg a sínbe tett törött láb is lehetett. Meg ugye a vízenjárás... Nagyon ügyes kutatóink/akiknek jobban hiszek/ rájöttek, hogy akkoriban a víz mélysége nem haladta meg a fél métert egyes helyeken. És valamelyik ember távolról figyelve hihette azt, hogy jár rajta. Na visszatérve. Szerintem Jézus egy orvos lehetett, aki egy nagyon Messiásváró környezetben elég sok reményt adott a népnek. És máris megvan a gond! Elhitték, hogy ő a megváltó, az isten gyermeke stb. Tehát még szép, hogy átélte a kínokat, mivel EMBER volt! Az emberek rájöttek, hogy átveri őket, ezért került a keresztre. Hogy ha Isten az apja, akkor segítsen is a fián! Csak ugye akiknek már telebeszélte a fejüket, azok tovább cifrázták "tanait", ami láncreakcióként söpört végig a világon, és lett az ellentéte a mai keresztény egyház. Tehát az egész álszent dolgokra épül. Egyszerűbben: egy oriási nagy tévedés és átverés az egész.
Nem tudtad, hogy rühellem? Pedig evvel kezdtem ebben a topicban veled a vitát /ami nem tudom mit keres a Rock fórumon.../. Az előző kifejtésemmel viszont én már vek óta lezártam a múltat. Nem érdekel, hogy mi volt a semmiből, vagy hogy mi a semmi! Ezen a kibaszott Földön se tudjuk, hogy mi van még, de már az Univerzumot basztatjuk! Mire megyünk azzal, hogy értelmetlenül kutatjuk a semmit? Addig meg szép lassan a Föld pusztul el. Erről ennyit.
Nézd én anyámat egyáltalán nem tisztelem, mivel nem küzdött értem, pedig lett volna rá lehetősége. Apám meg anyagi gondok miatt nem tudott eltartani. De ő legalább tartja velem a kapcsolatot. A szülőkről is ennyit.
És igenis ha lenne tudna játszadozni! És csak hinnéd akkor, hogy te irányítod az életed! De mivel nincs, így az amit írtál az én gondolatmenetemmel egyenlő ismét, mert TE irányítod, nem holmi Isten.
A saját életem nem magamtól származik. De most már az enyém nem? Ha valakinek ajándékot adsz, utána mi közöd hozzá, hogy mit csinál vele? Ő dolga.
"Ne paráználkodj!" Miért ne? Ha kell az embernek és a másik is szeretné, miért ne? Akár házasok /ami hülyeség, ha kéred kifejtem, mert ezt jól tudom cáfolni/, akár nem.
Nem azt mondtam, hogy vannak idegenek/merthát az UFO szó jelentése: azonosítatlan repülő tárgy/, hanem, hogy elképzelhető, és ha vannak, akkor jogunk van tudni róluk.
Nézd, ha én látok valamit józan, ép eszű állapotban, és meg tudom nagyjából magyarázni, akkor elhiszem. Ha nem tudom, akkor így jártam, újabb életcél, hogy kiderítsem.
A "mocskolás"-t te úgysem értheted, mert nem olyanok az elveid, mint az enyéim.
Ui.: Hát szerintem egy 18 már megvagy. Vagy akörül. Ha tévedtem, bocs!


Előzmény: ArG (39.)
ArG e-mail | 2004-10-15 19:05:51 | 39.
KI mondta, hogy másnak nem adott?! Úgy látom nem olvasod el elég figyelmesen a leveleimet./"...ezt a megbocsátási képességet az egész emberiség megkapta..."/ Az "Uram! Miért hagytál el engem!" az Jézus utolsó felkiáltása volt. És Jézus emberi fájdalmakat és kínokat élt át, mert attól még, hogy Isten volt, akkor ember is volt. Átérezhette a haláltól való rettegést és az ezzel járó fájdalmakat. ( amúgy, hogy mondhatnám azt, hogy "isten útjai kifürkészhetetlenek",amikor azzal semmire nem válaszolnék...azért én se vagyok tök hülye...) Igen relatív. Most ezzel nem tudok mit kezdeni. Ez mindenkinek a saját felfogásán múlik. Erre nincs konkrétum.
Nem arra gondoltam, hogy neki köszönheted a létezésedet, hanem ha olyan önimádó Isten lenne nyugodtan kinyírhatna mindenkit, aki nem "isteníti", ahogy Te fogalmaztál egyszer. Ezzel azt akarom kifejezni, hogy nem áll szándékában "isteníteni" magát.
Bocs, hogy visszarángattalak a múltba, nem tudtam, hogy "rühelled". Nézd én se úgy képzelem, hogy megteremtette Ádámot és Évát stb. De az lehetetlen, hogy volt a semmi / mert ha már semmi van, akkor az már valami/ és egyszercsak össze- vissza robbant minden megmittomén és ez lett belőle. Ha nem rajzolsz semmit semmi nem lesz a lapon, illetve a semmi lesz rajta...Ha jól emlékszem azt az "értelmet" arra írtam, hogy azt kérdezted, hogy mi érteme annak a pápás történetnek. Az egy teljesen más "értelem". Az egy döntéshozatal értelme és én arra mondtam, hogy nem biztos, hogy egy döntéshozatalnak van értelme. Lehet, hogy csak úgy érezte, hogy ezt kell tennie, de nem biztos, hogy látta az értelmét.
Amúgy nem érzem, hogy le lennék alacsonyodva, mert van Isten./ill. bocs, nekem van/ Abszolút nem érzem, hogy én alá lennék neki rendelve. Nem tudom, a szüleimmel sem vagyok alárendelt viszonyban /pedig Te is mondtad, hogy Nekik köszönheted azt, hogy élsz/. Játszadozhat...lehet, hogy játszadozik, de amíg úgy érzem, hogy én döntök az életem felől, miért zavarna, hogy játszik. Persze váratlan fordulatok mindig vannak az életben és ez most független attól, hogy mitől, kitől származtatjuk.
Nos, azokat, amiket írtam ("bűnök"), többféle dologból eredhetnek. Van köztük olyan, ami ösztön, van ami betegség stb. A gazdagságot nem ítéli el a kereszténység. Azt csak most a saját szemszögömből írtam, hogy én nem akarok gazdag lenni. Nem szeretnék a pénz és a gazdagság után vágyakozni. Nem fogok mindent feltenni a vagyonra.
huh, miért is fogsz börtönben ülni? Majd szólj, meglátogatlak! Na de ahogy kiderült nem gyilkosság miatt:) Ennek örülök! annak nem, hogy jó vagy a lelkiszétomlasztásban. De mindegy. (bár lehet, hogy annál, még az is jobb, ha megölöd:) Az önpusztítást csak azért tartom bűnnek, mert a saját életed nem magadtól származik, tehát nem csinálhatod ki. /ebben az esetben most szülői származásra gondolok/ Szerintem ez az egyik legönzőbb dolog. (és a stressz az nem szándékos önpusztítás, én szándékosra gondoltam)
A paráznaság. Az egyház nem az életet tiltja meg! Sőt! Csak gondolj bele. Akármennyire is jó, meg érzéki akkor is a fő célja az utódok létrehozása. Megint önző és felelőtlen dolog lenne, ha csak úgy minden alkalmat kihasználnánk. Jó, könnyen beszélsz, Te fiú vagy. Nem Neked kell szembesülnöd azzal, hogy teherbe eshetsz. És az abortusz pedig szerintem gyilkosság. Attól a pillanattól fogva, hogy a két sejt találkozik, onnantól ember születhetne belőle. Ki tudja ki?! Lehet, hogy megölöd azt aki majd feltalálná a rák elleni gyógyszert vagy ilyesmi, de egyébként tök mindegy, mert az élethez MINDENKINEK joga van.
Helyes! Szerintem se bújkáljunk az UFOk elől. Amúgy én nem hinném, hogy bántani akarnának minket vagy hasonlók...
Nem tudom, hogy Neked miért nem sétálnak palástos akármik...talán, mert ha látnád, akkor is bemesélnéd magadnak, hogy képzelted...
Ok, mocskold csak (hehehe:) és nem vettem szó szerint, úgyhogy nem kell kiírnod a jelenben gondolkodó, érző, "mocskos" lelkedet...
Ui: nem mondom meeeg...miért, mit gondolsz?


Előzmény: Peter Filth (38.)
Peter Filth e-mail | 2004-10-15 16:12:04 | 38.
Nos amikor Jézus "felhatalmazta" őket/az idézőjeles szót szerintem gondold át/ szó szerint hatalmat adott nem? Másnak miért nem adott? Ő tudtommal nem láthatott bele az emberekbe! Meghát valahol olvastam, hogy utolsó mondata ez volt: "Miért hagytál el Uram?" Hoppá! Erre meg én szeretnék választ kapni. És az ne az legyen hogy: "Isten útjai kifürkészhetetlenek!". Méghogy bűneid bocsánatot nyernek... Először is ki mit nevez bűnnek? Mert ez megint relatív. A kereszténységen belül is.
Jó. A "nem bebizonyított" túlságosan is viszonylagos volt. Tehát ez estben 50-50% az esélye mindkettőnk igazának. Csak én szerintem a mindennapi élet engem igazol... Ha kéred kifejtem később.
De nézd én NEM "neki" köszönhetem, hogy létezek! Anyámnak és apámnak. Ők meg ugyanígy szüleiknek. És ha már iszonyatosan visszamentünk az időben/amit nagyon rühellek, de látom muszáj/, szerintem az ember semmilyen csodálatos "isten"-nek a teremtménye. Én képzeld elhiszem azt, hogy véletlen műve lett az élet, mivel jó sok milliárd kilométerre nincs semmi rajtunk kívül. És még te mondtad, hogy mindenben keresem az értelmet. Ezt akkor miért nem lehet elfogadni? Miért kell mindig egy magasabb létformára ráfogni? Ez alacsonyítja le az embert! Ha most mit tudom én egy igen erős földrengés sújtja a lakhelyeteket és te túléled a SAJÁT ügyességed mivoltából, akkor is Istennek köszönnéd szerintem. Pedig ha van Isten, akkor a földrengést is ő hozta létre nem? Most ha létezik Isten, akkor kedve szerint játszadozhat velünk a tudtunk nélkül. És ezt te sem tagadhatod le!
Ügyesen kiforgattad szavaimat! "...(gazdagságot, börtönbüntetést, pedofíliát, perverzitást, gyilkosságot, részegséget, önpzsztítást,...)"
Ezekről én nem ejtettem szót, mint "jó dolgok". De akkor már végig megyek rajtuk...
GAZDAGSÁG - A kereszténység hol tiltja? Miért még te is lehetsz gazdag! Ez nem jó? Én tőlem össze-vissza adományozhatsz belőle. Ez már a Ti szemszögötökből "jó" dolog. Nem?
BÖRTÖNBÜNTETÉS - Ma már egész piti dolgok miatt lecsukják az embert. Erről nem kívánok vitát nyitni, mivel még nem tapasztaltam. De elveim alkalmazásai miatt lehet, hogy fogok majd egyszer-kétszer ülni. DE én akkor biztos helyesnek fogom látni cselekedetemet/magyarul nem fogok itt lelkiismeretfurdallásba esni meg ilyenek/. Ha volt rá okom, megtettem. Kész. Vállalni is fogom hidd el!
PEDOFÍLIA - Ez már az ember romlottsága. Én elvetem. Tehát ez sem illik bele a "nem elpocsékolt" élet halmazába. Már akinek ugye...
PERVERZITÁS - Ezt fejtsd ki bővebben, mert nagyon tág fogalom!
GYILKOSSÁG - Én személy szerint sosem gyilkolnék! Ha gyilkolással felérő dolgot akarnék tenni valakivel /amihez nagyon ki kéne készíteni!/, akkor se ölnék, hanem lekileg omlasztanám össze az illetőt. Abban jó vagyok.
RÉSZEGSÉG - Na ez meg végképp nem illik ide! Valaki azért iszik, mert nem látja többé értelmét az életének, valaki azért, hogy felvágjon /a sok hülye/, és van aki azért, mert szeret inni. Hát hadd igyon! De ezt nem egy vallás dönti el. Láttam én már holtrészeg keresztényt! SŐT! Papot is!
ÖNPUSZTÍTÁS - Ez lényegében ugyanaz, de ne mondd, hogy te nem szoktál stresszes lenni, vagy nagyon ideges! Ez is pusztít belülről.
Na mint látod ezeknek nem sok közük van az én "nem elpocsékolt" élet felfogásomhoz. Itt azt értettem, hogy amit megtilt az egyház, azt oktalanul teszi. Pl.:a paráznaság. Na de kérem! Enélkül élet sincs! Hadd szeretkezzen akkor, amikor van rá lehetősége. Az ilyeneket nem szabad visszafojtani, mert az ugyancsak rombolja az illetőt.
Az UFO-k...
Lehet, hogy vannak sőt az is lehet, hogy őket tarjuk Istennek. Lehet, hogy az ő művük vagyunk. De amíg nem bizonyították be addig jól megvagyok magammal meg az emberekkel. Persze, hogy lehet máshol is civilizáció. De fedezzük fel őket vagy fordítva és ne bújkáljunk. Itt célzok arra, hogy ugye a Roswell-i eseményeket is milyen titokban tartják. Ha egyáltalán megtörtént. Ha tényleg idegen eredetű lények vannak a Földön arról tudniuk kell az embereknek!
Lehet, hogy a történet számotokra életmeghatározó, de akkor nekem miért nem sétálnak világító palástos emberek a háztetőn? Írtad, hogy nem furcsállta. Mert szerintem bemesélte magának, hogy igaz, akárhogy is "látta". Nem tudom a további körülményeket, ezért nem akarok belebonyolódni. Amúgy az egész világon vannak ilyenek, de úgy látszik csak velem nem történnek ilyenek... Nincs rá megoldásom a Te számodra. Csak a sajátomra.
*Elfelejtettem hozzászólni ehhez: "(amúgy a kereszténység szerint az élet értelme a halál...-gondolkodj el rajta, de ha nem érted legközelebb kifejtem)" Látod ez az ami hülyeség. Nekem az élet jelenti a jelen dolgokat és nem hiszek semmilyen "túlvilági" hülyeségben. S amíg nem hiszek, addig nem létezik számomra. Tehát az életre koncentrálok. És nem tisztítgatom a lelkem az "Úr országához vezető úton", hanem inkább "bemocskolom" /ezt nehogy szó szerint értsd, mert akkor legközelebb megabyte-nyi levelet kell hogy írjak.../.
ui: sztem Te idősebb vagy nálam <--ez attól függ, hogy te hány éves vagy?!


Előzmény: ArG (37.)
ArG e-mail | 2004-10-12 16:01:36 | 37.
Ne haragudj, amiért csak most írok, hidd el, már egyszer írtam /vasárnap/, de mikor rákattintottam a "Beírás a fórumba" gombra szétkapcsolt az internet és elment a kedvem az egésztől...
Na de térjünk rá a témára...
Hát látod még ezért nem raboltam bankot...ugyanis szerintem még nekem se lenne jó. Tényleg, mi lenne abban a jó, hogy van egy rakás pénzem amivel bujkálnom kell? Én nem érezném jól magam.
Had vezessem Neked vissza a gyónás eredetét, akkor talán megérted. Jézusnak volt 12 tanítványa, gondolom ezzel tisztában vagy. Jézus felhatalmazta őket, hogy megbocsáthassanak az embereknek. Nem úgy mint ember az embernek, hanem mint Isten az embernek.("akiknek megbocsátotok, azoknak megbocsátanak a mennyekben is...") Vagyis ennél a pontnál azt lehetne mondani, hogy igazad van abból a szempontból, hogy a papokon keresztül lehet kommunikálni az Istennel. De ez szerintem azért hülyeség, mert én úgy érzem, ezt a megbocsátási képességet az egész emberiség megkapta és ebből a szempontból a gyónást én is formaságnak tartom. Mondom, hogy én csak amiatt látom értelmét, mert tényleg jobban összeszedem magam. Maga a bűnbocsánat viszont elég jó dolog. És nem attól fog megbocsátani, hogy elmész gyónni vagy sem. Szerintem a gyónásra (papos) az embernek szükségevan, mert ha valaki azt mondja "Bűneid bocsánatot nyertek" az emberi mivolta miatt megnyugtatja./micsoda alliteráció!/
Miért még nem találkoztál kobolddal?:D Az sincs bebizonyítva, hogy nincs Isten, tehát a "nem bebizonyított" nem érv.
Na látod milyen ügyesen tudom magam megcáfolni! ("ennél szebben én se mondhattam volna.") Csak ez nem az én véleményem.
Attól még, hogy "szánalmas és rövid" még lehet értelme a maga "szánalmas és rövid" korlátain belül. (amúgy a kereszténység szerint az élet értelme a halál...-gondolkodj el rajta, de ha nem érted legközelebb kifejtem)
Hát nem tudom. Ezzel nagyjából egyet értek, de az azért általában úgy van, ha a szülők vallásosak azt átadják gyerekeiknek. Nem is lehet elkerülni, hiszen akkor annak a vallásnak a szellemiségében élnek. Aztán persze van aki kilép ebből ( nézd, Te is elég korán megtedted...).
Nem, nem cselekedett megondolatlanul. Én nem nevezném megondolatlanságnak, hogy Te létezel és olyan emberként élsz amilyen vagy.( itt egy példa, hogy nem dicsőítteti magát, hiszen azt hiszel amit akarsz, mert szabadon dönthetsz gondolataid, életed felől) Nem is azért pusztította el, mert nem "imádták" őt, hanem, mert egymást se tudták szeretni, erkölcstelenek voltak. (az más kérdés, hogy nem kell mindent szó szerint venni, ami a Bibliában van)
Nem Rád nézve, dehogy is! Arra az embertípusra gondoltam, akikről írtad!
Nos, ha jól emlékszem azt írtam, hogy 80%-át minden KÜLÖNÖSEBB ODAFIGYELÉS NÉLKÜL megtartom. Vagyis a maradék 20%-ra koncentrálok! nem mindegy...Jah, attól még, hogy "állat" azért "intelligens", hogy ne csak az "ösztöneivel" foglalkozzon. Vagyis ösztönből nem nagy dolog bármit is csinálni... de ha Neked így tetszik én pocsékolok...(gazdagságot, börtönbüntetést, pedofíliát, perverzitást, gyilkosságot, részegséget, önpzsztítást,...) Végülis igazad lehet. Csomó "jó" dolgot hagyok ki.
Nem érted. Hát nem vagyok meglepve. A közeli barátaimmal is gyakran előfordul. Szóval a világon, mint törvények, pénz, birtok, hatalom eloszlásban tényleg nem lesz egyenlőség. Ez társadalmilag, gazdaságilag lehetetlen. De szeretetben például még a világon is lehet. Vagy éppen Benned. / Istent csak azért nem írom példának, mert Neked nincs.../
Már rég megakartam kérdezni, hogy mi a véleményed az UFOkról? Csak azért vagyok kiváncsi, hogy megtudjam, vajon minden "Földön túli" dolgot elvetsz, vagy nem...
Nah és most írok két történetet. Nem szeretném ha ezután teljesen hülyének néznél, vagy bolondnak az anyámat (mert mindkettő vele történt), de megvan rá az esély, úgyhogy mondj búcsút a rólam kialakított /esetleg normális/ képednek.
Két érzékszerv szemszögéből, hogy még valami létezik az emberen kívül
1. Anyám kb. 14-16 évesen egy éjjel nem tudott elaludni. Forgolódott, gondolkodott, mikor egyszer azt érezte, hogy ki kell nézzen az ablakon. Felállt, elsétált az ablakhoz és kinézett rajta. A szemben lévő háztetőn egy fényes, palástos alakot látott sétálgatni. Egy ideig sétálgatott, majd mikor a tető széléhez ért hirtelen eltűnt. Nem leugrott, nem lemászott. Anyám végig nézte, majd teljes nyugodtsággal visszafeküdt az ágyba és elaludt.
2. Ez kicsit később történt. Velem volt terhes. Nagyon félt, hogy elvetél, mert már előttem elvesztett egy babát. Épp vizsgára készült,egyedül volt otthon, amikor ismét elgondolkodott ezen a félelmén. És akkor egy suttogó női hang a következőket mondta: " Ne félj semmitől se!" Azt mondja anyám, hogy még mindig emlékszik a hangjára.
És tudod mi a meglepő a két történetben? Hogy egyszer se furcsállta ami történt. Kiváncsi vagyok, hogy megtudod-e ezt valahogy magyarázni./ ne úgy, hogy álmodott, meg ilyesmi.../. Mert ember egyik esetben sem lehetett. /világító palást, vidéken, egy kis kertesház tetején/ De kiváncsi vagyok a véleményedre, hátha találsz valami megoldást.
Ne haragudj, nem biztos, hogy pénteknél előbb fel tudok nézni!
ui: sztem Te idősebb vagy nálam


Előzmény: Peter Filth (36.)
Peter Filth e-mail | 2004-10-09 16:48:53 | 36.
Kezdeném a példáddal. Kinek lenne jó? Neked. És hogy mit kezdenél annyi pénzzel? Akkor minek rabolod ki? A papok büntetéséről... Amikor ugye elmész gyónni, utána elmondod a versikéket, ahhoz, hogy "megtisztuljon a lelked". Evvel szerintem már egy kisebb büntetést kiszabott rád, és ha megteszed, fejébe megbocsát az istennel együtt. Merthát a papon keresztül "kommunikálsz" az istennel, akár beismered, akár nem. Ha nem így lenne, feleslegessé válnának. Mert mondtad, hogy bárhol kapcsolatba tudsz lépni vele imáiddal. És a gyónáshoz azért kell pap, hogy nehogy elkalandozz otthon? Ezt hülyeségnek tartom.
"Az ember önmagában bízni szokott, azt elhinni, hogy képes valamire. De ezt nem lehet összehasonlítani egy vallással." Kérlekszépen ez már egy vallás! Nem azt írtam, hogy bízok magamban, hanem hogy hiszek. A "hiszek"-en nem azt értem, hogy istenítem magam, hanem hogy nem hiszek az embernél/mint intelligens állat/nagyobb erőben. Tehát az isteni posztot az ember tölti be. És azzal többre megyek hidd el, mint ha valami nem bebizonyítottba hinnék. Ennyi erővel a koboldok is léteznek.

"Sőt, régen a természeti katasztrófákat is Isten haragjának fogták föl." Erről van itt bizony szó kérlekszépen. Miért nem fogja fel az ember, hogy ő és a közvetlen környezete a csodás, nem az isten?! Meg ugye többször hallani napjainkban, hogy az orvosok istent játszanak stb. Ha van isten akkor ezt is ő ajándékozta nekünk nem?

"Sőt van olyan filozófus aki azt mondja, hogy nem az Isten formálta saját képmására az embert, hanem az ember az Istenet. Kitalált egy tökéletes embert és elnevezte Istennek, ebbe menekül és ez a vigasza, mert vágyik a tökéletes szeretetre és igazságra." Ennél szebben én sem mondhattam volna.

"Nem tudok egyszerűen csak a saját kis szánalmas és rövid életemre gondolni." Ez a szomorú! Nem kéne szánalmasnak és rövidnek lennie! Te állítod be ilyennek. Nem kéne kutatni az isten létezése után, mert így sajátunkat rövidítjük. Írod hogy miért érne szart se az életünk, mikor az imént cáfoltad meg. Abból azért csinálok nagy ügyet, hogy tudatlan állapotban rászoktatnak valamire valakit, mert ehhez nincs joga senkinek! Mutatnák meg a vallásokat a gyereknek, ha elérte azt a kort, hogy már fel tudja fogni a dolgokat, s hagyni hogy válasszon! Sőt nem megmutatni! Menjen a saját feje után! Fiatal még hadd döntsön az életéről.

Noé megint... Nézd mivel Isten létezését elvetem, így mondhatod, hogy így meg úgy "ajándékozott"/merthát az ember nem tudott volna róla/. Isten ezekszerint meggondolatlanul cselekedett. Hoppá! Megint emberi vonás! Ez most nem azért, de az én elméletemet bizonyítja.
Azért keresek értelmet, mert nem akarok üres tényeket elfogadni. Mindent meg lehet egy másik szempontból közelíteni.

"Na az amit írtál, az elég gáz." Rám nézve, vagy azokra akik írták?

10-nek a 80%-a... és a maradék 20%? Az már lényegtelen? Lehet, hogy ez lenne az értékrended, de ez akkor is pocsékolás. Sőt nem is pocsékolás. Inkább amolyan "ösztönmegtagadás". Az ember is állat...

Szomorú, hogy nem tudok másról? Itt mire gondoltál, mert nem értem nagyon?


Előzmény: ArG (35.)
ArG e-mail | 2004-10-09 13:38:29 | 35.
Meg kell mondjam, nem könnyű ez a vita... A jó és rossz relativitásában egyet értek. Nagyon nehéz eldönteni mi az a határ. " Ami valakinek rossz az másnak lehet, hogy jó és fordítva." Hát nem feltétlenül. Ha én kirabolom a bankot az ki a fenének jó? Nem hinném, hogy másnap olyan sokan boldogok lennének tőle, vagy nevetve mondanák be a híradóba. Nekem? Jó lenne egy csomó pénzem, de bujkálnom kéne és rettegnem, hogy bármikor rámtalálnak.("mire jó úgy ez az élet, hogyha futnod kell amíg éled"-Tankcsapda) Meg aztán mit kezdenék annyi pénzzel?:)
Bocsi, de ezt nem értem: "Miért van az, hogy csak az isten meg a papok büntethetnek meg?" Miért van? Nem tudtam róla, hogy a papok megbüntethetnek. Ezt nem tudom honnan szedted. Olyan nagyon az Isten se szokott büntetni. (legelábbis engem)
Igen, tudom,hogy véletlennek állítanád be, épp ezért fölösleges elmondanom.
Örülök neki, hogy hiszel magadban, az jó dolog, de kevés.Különben is az egy másik fajta "hiszés"(helyes így ez a szó?nem,biztos nem..). Az ember önmagában bízni szokott, azt elhinni, hogy képes valamire. De ezt nem lehet összehasonlítani egy vallással.
Amit írtál idézetet, azt sok más filozófus is így gondolja.Sőt, régen a természeti katasztrófákat is Isten haragjának fogták föl. (na, ez lesz a következő fegyvered ellenem) Sőt van olyan filozófus aki azt mondja, hogy nem az Isten formálta saját képmására az embert, hanem az ember az Istenet. Kitalált egy tökéletes embert és elnevezte Istennek, ebbe menekül és ez a vigasza, mert vágyik a tökéletes szeretetre és igazságra. (nah, lassan saját magam cáfolom meg) Szóval vannak ilyenek. Ők hasonlóan gondolkodnak mint Te. Előnybe helyezik saját magukat, a saját létezésükből indulnak ki. Én nem. Nem tudok egyszerűen csak a saját kis szánalmas és rövid életemre gondolni. Annyi minden van körölöttünk és olyan kevesek vagyunk ennek birtoklására vagy csak felfogására.
viszont, hogy saját életünk szart se ér, abban nem értek egyet. Miért ne érne?
Azt még mindig nem értem, miért csinálsz abból olyan nagy ügyet, hogy "aki nem választotta". Nem pont te mondtad, hogy 9 éves korod óta nem jársz templomba? /Amúgy miért ne hinném el?/ Látod, te már akkor így döntöttél. Megakadályozott benne valaki? (Ismétlés: nem talál süket fülekre, a saját életemen tapasztaltam)
Noé...Isten egy helyen szúrta el...szabad döntéshozatalt ajándékozott az embernek. Megtudta volna csinálni, hogy mindenki "imádja" őt, de nem volt ilyen és úgy teremtett, hogy az ember döntsön. Tehát nem azért lettek az emberek "gonoszak", mert ő rosszul csinálta meg...
Persze, hogy nincs értelme a pápás történetnek. De miért keresel minden mögött értelmet? Szerintem is elég képtelen dolog, hogy úgy utálsz valakit, hogy ki akarod nyírni, aztán megtérsz...De ki tudja.
Na az amit írtál, az elég gáz. Az csak szánalmas. Igen, sajnos tényleg vannak ilyenek, de azok nem is őszintén bánják meg a bűneiket és akkor úgyis olyan, mintha meg se bánták volna. Úgy nem lehet, hogy na kit érdekel, úgyis megbánom, miért ne csinálhatnám meg?! Szóval sajnos ez is létezik.
Hát én azt hiszem, hogy a 10-nek 80%-át teljesen megtartom minden különösebb odafigyelés és korlátozottság érzés nélkül. Nem hinném, hogy elpocsékoltam volna bármit is az életemből. De a legfurább az, ha nem hinnék akkor is ilyen értékrendem lenne, azt hiszem.
Hát szomorú, hogy Te nem tudsz másról...


Előzmény: Peter Filth (34.)
Peter Filth e-mail | 2004-10-09 10:26:55 | 34.
Nos. Amit a gyónásról írtál mind szép és jó. DE! Írod, hogy "végiggondolod, hogy mit tettél(jót, rosszat)"<--ez relatív. Honnan tudod, hogy mit tettél jót, s mit rosszat? Ami valakinek rossz az másnak lehet hogy jó, és fordítva. Ez, hogy "jó és rossz" megint a kereszténység agyszüleménye /visszavezetve inkább a Suméroké, mert hát onnan vettek egy csomó mindent/. Miért van az hogy csak az isten meg a papok "büntethetnek" meg? Ez a hatalom ismételten, s a hatalom megnyílvánulása. Így van ez ma is. Aki büntethet, hatalma van. Nemde? Írtad, hogy "Tudod milyen érzés az, hogy kérsz egy egész lehetetlen dolgot és másnap megkapod?! Volt egy időszakom, amikor meginogtam és azt mondtam Neki, ha létezel megteszed! És megtörtént..." Nézd, ha elmondanád mi volt az, akkoris a véletlennek állítanám be. Ilyen vagyok, kész! Nem tudok egyszerűen mindent elhinni! No és nem azért, mert nagyon szeretek cáfolni. Ha mondjuk Én is elkezdenék imádkozni, s mondanám, hogy "ha létezel megteszed" megteszi? Vagy ehhez nagyon kell a hitem? Mert ha ezt megkérdeztem, már megingott a hitem, nem? Nézd én magamban hiszek, s ez sokkal többet jelent, mintha valami - magát meg nem mutató - "jelenség"/mertha létezne nem tudnánk hogy mi, ugyebár/ hivője lennék. Nem szerettem sohasem valamitől, vagy valakitől függni. "az ember minden nagyságát és erejét emberfelettiként fogta föl, így önmagát kicsinyítette - saját két oldalát, a nagyon szánalmasat és gyengét, valamint a nagyon erőset és csodálatosat elválasztotta egymástól két szférára - az előbbit elnevezte "embernek", a másodikat "Istennek"." Friedrich Nietzsche. Szerintem ez az érv erősebb. Könnyű mindent az Istennek tulajdonítani, de így a saját létünk akkor szart sem ér. A Mózes dolgot nem ismerem, annyira azért még nem mélyedtem bele a Bibliába. Írod azt is hogy "ha már ezt a vallást választottad, ne csapongj ki..." és aki nem választotta? Jó később ugye áttérhet, de addig? Én szerencsére átláttam ezen már elég kis korom óta - inkább úgy fogalmazok, hogy 9éves koromtól kezdve nem jártam templomba/ne hidd el, de tényleg!/ - , sosem hittem el hogy létezik Isten. Az ima lehet hogy belőlem fakad, de süket fülekre talál nem?

A Noés dolog... "Isten elszomorodik az emberi gonoszság és erkölcstelenség láttán és megbánja, hogy létrehozott valamit, ami ilyen rossz lett." Tehát akkor az istennek is vannak hibái? A megbánás emberi tulajdonság, nem "isteni"! Az én szemszögemből nézve minden ember isten, mert képesek vagyunk mi is életet adni, elvenni, ítélkezni mások sorsa felett! És kinek gyónta meg? Ezek szerint az Isten se annyira szent meg jó, nem? Ha már megalkottam a világot, legyen bennem annyi, hogy helyrehozom, nem elpusztítom! Pl.: ha a házad fala megrongálódik, akkor ahhoz lebontod az egészet, hogy megjavítsd? A pusztítás a legkönyebb út. A példád/a rajzos/ nem helyén való, mert az "emberi" tulajdonság. Ha képes volt életet teremteni, meg is tudta volna változtatni nem? Csak mindent olyan ügyesen kimagyaráznak a Bibliában.

A pápás dolog... Akiről beszélsz/az elkövető/ nem hinném, hogy agyilag ép ember volt. Ha neked van egy ember, akit nagyon nem bírsz, és mondjuk fejbekólintod egy kicsit, hogy észhez térjen, azt hiszed puszipajtások lesztek? A fenét! Gondolom azért "tért meg", hogy enyhítsék a büntetését, vagy hogy kijavítsa magát az emberek szemében, fene tudja! Most, ha én fejbe lövöm a pápát, miért térnék meg? Képzeld magad a helyébe! Van értelme? Nincs.

A más vallások... A hinduizmust igazából, még nem nagyon elemeztem, mert nem annyira elterjedt vallás. Ha hindunak születtem volna, most valószínüleg azt cáfolnám. De én nem abban nőttem fel, tehát semmi biztosat nem mondhatok az ottani hitrendszerről. A buddhizmus meg ugye a belső egyensúlyt hirdeti, vagy nem? Nyugodtan javíts ki ha hülyeséget mondok, mert ezekről nem sokat tudok. A másik. Az iszlám. Az arab ugye mindig is egy harcias nép volt. Ezt jó régenre visszavezethetném, de nem teszem. Ott a vérükben van az iszlám, tehát valószínüleg ott is vannak keresztény féle hazugságok, értelmetlen dolgok. És most napjainkban ugye pont ők fenyegetik a legnagyobb veszélyt a világra. Én nem ellenzem és nem is pártolom a háborút. Ő dolguk. Ha meghalsz, meghalsz. Tudsz ellene csinálni valamit? Nem. De addig is élvezni kéne ezt a nyomorult életet!!

"Az élet elpocsékolása, mert keresztény vagy" ezen azt értem, hogy megkötések között nehéz jól érezni magad. Nem hinném, hogy mindig betartod a 10 parancsolatot! És ilyenkor persze elmész "gyónni". Ennyi erővel csinálhatok akármit, majd úgyis meggyónom. Nem? És hidd el sokan csinálják ezt!
&#8222;Szombat esténként a félmeztelenül táncoló lányokra vágyakozón bámuló férfiakat láttam, vasárnap reggel pedig, amikor a karnevál túlsó végén a sátorban tartott Istentiszteleteken orgonáltam, ugyanezeket a férfiakat láttam a padokon a feleségeikkel és gyermekeikkel, könyörögve Istennek, hogy bocsásson meg nekik, és szabadítsa meg őket testi vágyaiktól. És a következő szombat éjjel ugyanezek a férfiak ismét a táncosnőket lesték vagy a karneválon, vagy más hasonló, testi örömöket ünneplő helyen. Ekkor jöttem rá, hogy a keresztény egyház álszent dolgokra épül, és az ember ösztönös testi vágyai a felszínre törnek, bármennyire is tisztogatja vagy pusztítja azokat akármelyik fény-vallás.&#8221;
Anton Szandor LaVey

Te is jófej lehetsz, mert végre valaki olyannal tudok vitatkozni, aki nem anyázva, meg bazdmeggel küzd az igazáért!

Az utóiratodhoz még annyit, hogy ugye kihangsúlyoztad, hogy a VILÁGON! Miért még hol máshol? Másról nem tudok...


Előzmény: ArG (33.)
ArG e-mail | 2004-10-08 18:45:05 | 33.
Ha az ember otthon gyón, akkor hajlamos arra, hogy elkaladozzon, közbe jön valami, vagy nem koncentrál. A gyónás maga egy formaság abból a szempontból, hogy a papnak mondod, de ami ezzel jár...végig gondolod, hogy mit tettél (jót, rosszat), merre halad az életed, min kéne változtatni stb.. A pap igazából csak azért van, hogy tényleg rendesen rákészülj a dologra,hogy összeszedd a gondolatidat és képes legyél elmondani. Magad is megdöbbenhetsz, amikor elkezdesz gondolkodni,mi volt az elmúlt héten, hónapban,évben. Vagyis Istennel mindenki képes érintkezni.Mit gondolsz miért van az ima? És ne hidd, hogy most ilyen "miatyánkos" bemagolt szövegre gondolok! Az ima, ami belőled fakad, olyan stílusban és formában, ahogy te akarod. Mert, ha Isten a szeretet, megérti azt is. Fogadjunk, hogy most a következő az lenne, hogy azt mondod: "á, az is csak egyoldalú, az ember beszél, Isten hallgat". Azt hiszed hinném, hogy van, ha nem reagált volna? Tudod milyen érzés az, hogy kérsz egy egész lehetetlen dolgot és másnap megkapod?! Volt egy időszakom, amikor meginogtam és azt mondtam Neki, ha létezel megteszed! És megtörtént...Na azt egyébként én se hisze, hogy attól jobban szeretne az Isten, hogy istenítem. Ez már megint az emberi agy...jó benne van a 10 parancsolatban, de így " Uradat, Istenedet imádd és csak neki szolgálj!" had fordítsam le ezt mai nyelvre "Ha már ezt a vallást választodtad, ne csapongj ki, maradj meg ennél, ne imádj más bálványokat." NEM azt mondja, hogy IMÁDJ, MERT SZEBB ÉS OKOSABB VAGYOK! Amúgy nem Jézus alkotta a 10-et, hanem Mózes ment föl imádkozni a nemjuteszembe hegyre és ott "sugallta" neki Isten. Tehát még az is lehet, hogy ez a kis Mózes fejéből pattant ki. Jézus meg később azt hirdette, hogy a legfontosabb a 10 közül embertársaink szeretete.
Na de térjünk át Noé történetére... Isten ekkor nem az "imádóit" pusztíota el. A történet úgy szól, hogy Isten elszomorodik az emberi gonoszság és erkölcstelenség láttán és megbánja, hogy létrehozott valamit, ami ilyen rossz lett. Ezért elhatározza, hogy inkább elpusztítja, mert ennek nincs értelme. De rájön, hogy vannak igaz emberek /Noé és családja/ És őket nem akarja büntetni. Ezért szól Noénak, aki bárkát épít és túlélik az özönvizet.( egyébként az özönvízről azt állítják a födrajzi kutatók, hogy tényleg volt, mert azok olyan kis okosak, hogy megtudják állapítani a kőzetekből...) De térjünk vissza Noéra. Képzeld most el úgy, hogy leülsz rajzolni. Eltervezed, már előre örülsz, hogy milyen szép lesz. Igen, de mikor elkészültél, azt látod, hogy nem úgy sikerült ahogy szeretted volna. Nem fogsz egy radírt és radírozod ki az egészet, kivéve azt, ami tényleg jól sikerült rajta?!
Ismét a pápa. Az amit látsz belőle az kevés. Eredeti célja a pápának, hogy magát az egyházat összetartsa és teljesíti is ezt a feladatot. Az már egy másik kérdés, hogy járja a világot és ki tudja, lehet, hogy megtérsz...mit tudod Te. Én meg lehet, hogy "kitérek". Egyszer egy ember ki akarta nyírni a pápát, rá is lőtt, a pápa kórházba került és mit csinal az elvetemült, "pápagyűlölő"? Megtér. Ezek után semmi se biztos.
Az egyház tanai. azért szembesülsz vele ilyen élesen, mert Európában élünk. Itt ez a vallás a legjellemzőbb. Hidd el, Indiában gyakran találkoznál buddhistákkal, hindukkal.
Az, hogy valakire ráerőltetnek valamilyen vallást,az nem csak a kereszténységre igaz. Tehát ez nem a vita tárgya. Ki mondta, hogy az iszlámot nem eröltetik? És ha arra gondolsz, hogy suliban tanítanak róla, az meg megint azért van, mert hozzátartozik Európa kúltúrájához és az általános műveltségbe tartozik, hogy kicsit részletesebben kell tudni Európa vallását.De elfogadni nem kötelező.
Amúgy meg nem hiszem, hogy olyan nagyon el lehetne pocsékolni az életemet azzal, hogy keresztény vagyok. Vagy igen? Mire gondoltál?
Jó Neked, legalább van életcélod...Bár az igazat megvallva nekem is...de ez nem tartozik ide.
Nah, kiírtam a lelkemet, remélem válaszolsz! Amúgy egy elég jófej ember lehetsz.
Ui:a világon tényleg soha nem is lesz egyenlőség...(hangsúlyozom:A VILÁGON)


Előzmény: Peter Filth (32.)
Peter Filth e-mail | 2004-10-04 14:30:00 | 32.
Idézettel kezdem: "Nem, még mindig nem hiszem, hogy nagy szemetek (bár akad köztük!) nem mind olyan.",nos ezek az "akad köztük" emberek többségben vannak. Szerintem. Írtad, hogy rengeteg ember jószándékból van ott. A szándék az egy dolog, ahhoz tenni is kéne nem?? Annyira hirdették, hogy mindannyian egyenlőek vagyunk Isten szemében! Akkor a papok szemében nem?? Meg miért van az, hogy csak ők tudnak istennel érintkezni? Odahaza egy ember már meg sem bánhatja bűneit, vagy mi a fene? Nem hinném, hogy Isten attól jobban szeretne, vagy megbocsátana, ha szó szerint "istenítik"! A Mi atyánk meg ezek feleslegesek, ha létezik, nem? Ugye hogy szól a tízparancsolat? Istened imádd vagy micsoda, nem tudom hogy van. Ha te lennél Jézus, isten gyermeke, aki a szeretetről, egyenlőségről beszél alkotnál ilyet? Én nem, mert szerintem nem is volt és nem is lesz egyenlőség a világon! Nemde? Ez már eleve egy kisebb önzőség. Meg annyira oda vannak a Biblia tanaival. Ha most én egy tiszta elméjű ember lennék /nem hallottam volna semmilyen vallásról/ és beleolvasnék, eleve teljesen elítélném az ott írtakat! Ott van pl a Noé bárkája mende-monda. Isten elpusztította a világot, és evvel az "imádóit"/javíts ki ha nem így van/. Ez már emberi vonás! Amit felépít, azt el is pusztítja! Tehát ez az egyik olyan észrevétel a sok közül, ami alapján feltételezhetjük, hogy ember műve az egész! Meg akkor mi a fenének járja a pápa a világot/ahol mellesleg értelmetlem "éljenzések" hangzanak felé/,ha Isten lát mindenkit??? Most ha idejön a pápa, elmondja a szövegét, akkor megtérek? Ha végignézed a másfajta vallásokat/pl: buddhizmus, hinduizmus, sátánizmus-nem az ördögimádás/, csak a kereszténység próbálja erőltetni a tanait! A másik, hogy az emberek - akikre már ráerőltették a tanokat - ugyanúgy ráerőltették gyerekeikre a kereszténységet, azok meg még azt sem tudták mi az és bevették! Később persze áttérhet más vallásra, de addig? Valaki mondjuk csak 20 évesen jön rá hogy elpocsékolta az életét, megtiltott magának egy csomó mindent. És lehet hogy semmire sem ment vele. Szóval összevetve nagy szemétségek várnak még itt feltárásra! Nekem ez már életcélom. Ha a keresztény egyház bármiféle újabb kijelentést tesz vagy cselekszik, én természetesen újravégigvezetem az egészet, és hidd el, hogy találok majd olyan dolgot, ami nem keresztény!



Előzmény: ArG (31.)
ArG e-mail | 2004-10-02 10:30:55 | 31.
Szerintem itt is megtalálhatőak a képmutató emberek, mint bárhol. És van egy csomó ismerősöm aki vallja magáról, hogy ő hű de keresztény, aztán mégse úgy viselkedik. Tehát bizonyos szempontból igazad van.(utalok arra, hogy a "kerszténység egyáltalán nem hasonlít a Jézus által hirdetett kereszténységre") Azt azért mégse mondanám, hogy az ellentéte... Legalábbis még nem vettem észre, hogy önzőséget, erőszakot hirdetne. Akik olyan emberek, ma is tudnak úgy viselkedni, hogy az "kersztény" legyen. Csakhogy ahány ember, annyiféle kerszténység, annyi különböző felfogás. Azért nem lehet az egész egyházat szidni, vagy az egekig emelni. Végülis ez is csak a Földön van, emberek alkotják és soha nem lesz tökéletes. DE rengeteg ember jószándékból van ott és nem számításból, nem hatalomért,pénzért. Ők sem szentek, de egy kicsit mást is látnak, mint az anyag, hatalom. Nos, az egyházi vezetők...hm, a pápa? A pápa hatalma, szerintem igazán csak az egyházra terjed ki. Igaz, hogy sok minden ellen felszólal, de azt úgyis elintézik egy "mér' szól bele ez mindenbe?!"-nel és kész. Megint csak nem tud irányítani. Az egyházon belül tud. De az a feladata... Az más kérdés, hogy jól vagy rosszul csinálja, jó és rossz veztők mindig voltak.
Nem, még mindig nem hiszem, hogy nagy szemetek (bár akad köztük!) nem mind olyan.


Előzmény: Peter Filth (29.)
Peter Filth e-mail | 2004-09-28 20:14:16 | 30.
Rosszul írtam véletlenül! Nem Nitzsche, Nietzsche!

Előzmény: Peter Filth (27.)
Peter Filth e-mail | 2004-09-28 20:11:22 | 29.
Nézd! A mai "kereszténység" egyáltalán nem hasonlít a Jézus által hirdetett kereszténységre.
Sőt! Szinte már az ellentéte annak. Szerintem nem csak régen volt az egyháznál a hatalom, hanem ez még ma is így van! Az ateizmust meg ne is keverjük ide... Másik! A politika. Szerinted az egyházi vezetők nincsenek ebben benne? Nem sok különbséget látok köztük: mindegyiknek csak a szája jár, és baszik rá tenni! És ha rájössz az igazságra, akkor jön a szokásos duma: "Isten útjai kifürkészhetetlenek!" Hidd el nagy szemetek ezek mindig is azok voltak, azok is maradnak! Várom válaszod!


Előzmény: ArG (28.)
ArG e-mail | 2004-09-26 14:37:42 | 28.
Persze, hogy vélemény és naná, hogy figyelembe vessszük! Csak azt mondaná meg vki, hogy miért forog az egyház a pénz körül? Szerinted? Az, ahogy régen működött az tényleg gáz volt, de ma már nem olyan. Régen tényleg az egyháznál volt a hatalom,de könyörgöm hol van az már! Annyi vallás van és annyi ateista. Nem hinném, hogy a pénz körül forog. Az inkább az olajra és a politikusokra igaz...

Előzmény: Peter Filth (27.)
Peter Filth e-mail | 2004-09-23 17:37:28 | 27.
Hát én nem így gondolom!!! Úgy igazából nem érdekel már nagyon hogy honnan származunk, hogy lettünk, mert általában a JELENBEN gondolkodom!! Ha lenne is "isten", amit erősen elvetek, akkor se érnénk vele sokat nem? Én egy ember magyarázatát fogadtam el, ami gyökeresen meg is változtatott! Nitzsche gondolatmenetét! Ha elolvasod mondjuk a Hatalom akarását, rájössz, hogy tényleg ez van! Nem minden, mert valamit én se fogadok el tőle, de nagyrészt igaza van!!! Szerintem. Az egyház már csak a hatalom és pénz körül forog! Azért írom, mert ez is egy vélemény, s nem ártana figyelembe venni!!!

Előzmény: KN (26.)
KN e-mail | 2004-08-30 13:06:37 | 26.
Én is abszolút egyetértek; és biztosíthatlak, hogy még rajtunk kívül is nagyon sokan gondolják így! :-)

Előzmény: ArG (25.)

1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  


Az itt olvasható hozzászólásokért a szerkesztőség nem vállal felelőséget.