Click to Visit
Rock - a rock és a sátánizmus kapcsolata
Kereső:
Részletes kereső!
Belépés regisztrált tagoknak:
Login:
Jelszó:
Üdvözlünk a Zene.net fórumában!

Regisztráld magad most! Ezáltal Te is hozzászólhatsz a különböző témákhoz és új témát is nyithatsz!
Regisztráció | Kereső | Kategóriák

1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  

joggy* e-mail | 2007-01-10 14:02:44 | 741.
jaaa, értem :)

Előzmény: joggy* (739.)
Pajtás e-mail | 2007-01-10 11:21:01 | 740.
"Anarchia, sátánizmus, wicca" témára értettem a másik témát.... ott említette meg a keresztényeket...

Előzmény: joggy* (739.)
joggy* e-mail | 2007-01-09 20:41:13 | 739.
itt hol vltak a keresztények? :)

Előzmény: Pajtás (738.)
Pajtás e-mail | 2007-01-09 15:51:22 | 738.
Mi van? A másik témában meg épphogy leálltalánosítod a keresztényeket!? Akkor most hogyisvanez?

Előzmény: sickorchid (737.)
sickorchid e-mail | 2007-01-09 08:41:06 | 737.
Igen, és a Wagnert kedvelők között bizonyára sokan szimpatizálnak a nácizmussal ....:)Ezeknek a hipotéziseknek nem sok valóságtartalma van, és az általánosításból származnak, amit én mindig is félrevezetőnek tartottam.

Előzmény: mm_moni (735.)
Pajtás e-mail | 2007-01-08 10:51:46 | 736.
ez baromság... nem kell ezt statisztikába foglalni....

Előzmény: mm_moni (735.)
mm_moni e-mail | 2007-01-08 10:27:20 | 735.
A neten olvastam még tavaly h. azok közül akik komoly zenét hallgatnak sokkal több a sátánista, mint a Mansont hallgatók között. So nincs feltétlen kapcsolat...
kakapanna e-mail | 2007-01-06 19:04:37 | 734.
Hé kis orosz lány
Mit csinálunk ma este
Van veled néhány ötletem
Ne reménykedj
Nem fogod túlélni
Ha a telefonzsinórt a
Nyakad köré tekerem

Hé kis orosz lány
Ez itt a munka bére
Látod hogy újra
Remeg a kezed érte

Belőled ennyi elég
Ülj le és igyunk még
Belőled ennyi elég
Ülj le és igyunk még

Éjszaka fekszel
Nappal a gyárban állsz
De az ágyban bébi
Te vagy a legnagyobb ász
Szeretem ahogy csinálod
Annyira ügyes a szád
Kirúglak de
Sokat gondolok rád

Hé kis orosz lány
Ez itt a munka bére
Látod hogy újra
Remeg a kezed érte

Belőled ennyi elég
Ülj le és igyunk még
Belőled ennyi elég
Ülj le és igyunk még

Freak e-mail | 2007-01-06 08:42:31 | 733.
Miért,a Rammstein meg a Slipknot sátánista zene?Nekem egyszerű metálféleségnek tűnnek...A sátánt meg minek tiszteljük?Azt sem tudjuk,létezik-e.

Előzmény: Libazsírné (723.)
kakapanna e-mail | 2007-01-05 22:12:14 | 732.
én má nem számitok ujnak

Előzmény: Pirospont (731.)
Pirospont e-mail | 2007-01-04 15:23:05 | 731.
gyűlnek az újak -.- nehéz menet lesz...

Előzmény: Pajtás (730.)
Pajtás e-mail | 2007-01-04 10:15:51 | 730.
Ez nem igaz.... léteznek még ilyen "okos" emberek? Nem hiszek a szememnek...

kakapanna e-mail | 2006-12-31 20:40:10 | 729.
te mijen hüje lehetsz

Előzmény: Libazsírné (726.)
Empress e-mail | 2006-12-31 17:51:41 | 728.
most slipknotos vagy? neee
szerintem meg egyszerűen hülye vagy. és felesleges

Arunson e-mail | 2006-12-28 20:59:28 | 727.
Ar ördög belőled csinál zsírt de az nem liba lessz!!

Előzmény: Libazsírné (726.)
Libazsírné e-mail | 2006-12-28 20:49:59 | 726.
Minek keresel Sátánistákat???Én az vagyok 3-éve mit akarsz ember??

Előzmény: arch enemy (672.)
Pirospont e-mail | 2006-12-28 20:49:21 | 725.
ezt ugye most komolyan gondoltad? mert viccnek elég durva :DDDDDDDD
és szaaaaaaaaaar :D
énis birom mind2-t de ettől még nem leszünk sátánisták.... manapság nagy divat lett ez :S

Arunson e-mail | 2006-12-28 20:47:27 | 724.
Majd a pokolban rájössz hogy basszameg mekkora 1 szar vagy!!!!
Jó szenvedést 1 örök életre!

Előzmény: Libazsírné (722.)
Libazsírné e-mail | 2006-12-28 20:47:02 | 723.
Hááááttttt......a Sátánizmus kurva jó dolog!!!Jaja én szeretem a Rammsteint most SlipKnotos vagyok de remélem valaki szeretni fogja a Sátánt és tisztelni mint ÉN.csá Libazsír

Előzmény: sickorchid (707.)
Libazsírné e-mail | 2006-12-28 20:45:10 | 722.
Én igenis Sátánista vagyok kerek 3-éve!!!És vanokom rá bőven!!Az Isten leszophatja a nemlétező farkamat!!csá

Előzmény: Rammstein:) (706.)
Libazsírné e-mail | 2006-12-28 20:42:43 | 721.
MANSON NEM SEGGFEJ!!Az a seggfej aki írja!!Nagyon is jófej és jóltette h.leszopta magát!a felesége biztos nemtudja kinyitni a száját ember!!

Előzmény: Xera (714.)
Libazsírné e-mail | 2006-12-28 20:40:25 | 720.
A biblia NEM JÓ!!!Sátánista fejjel mondom az a köcsög sokmindenkit elvett tőlem basszameg!!Ozt imádjam he?Ha elvette valakidet akkor biztos h.nem azt fogod mondani"a biblia jó"sztem!!Hmm....csak ennyi imádom a sátánista zenéket:Slipknot,Otep stb..666for ever!16 év múlva a pokol a föld lessz!!csá Libazsír

Előzmény: Murdoc69 (381.)
RockerMazsi e-mail | 2006-08-31 12:31:34 | 719.
sztem a rocknak olyan szinten lehet köze a sátánizmushoz, h a rockerek nyíltabban kimondják amit gondolnak... szal énekelnek a sátánizmusról is. más kérdés h milyen szemszögből.
Vels e-mail | 2006-05-26 09:31:27 | 718.
Üdvözletem!

Hali egy régi Magyar női név, Földanya havának 14. napján.

>Nem akarnak közösséget vállalni a kétlábúakkal,mert tisztában vannak vele,hogy úgyse értik meg őket soha.
Ha nem lenne gond belőle, akkor ki tudná mondani az illető, hogy Én bizony azért nem állok szóba veled, mert te kétlábú vagy, Én pedig sátánista...

>És különben is, sztem nem vágynak arra,hogy tömeggé váljanak.
Az Elit sosem válhat tömeggé, mivel pontosan a tömegből való kiemelkedés által válik azzá, ami.

Helyesen: LaVey

LaVey alapot alkotott, melyre a sátánista építheti életét.

A filozófia önmagában kevés, mert annak lényege a megismerés, megértés. A sátánizmus egy életfilozófia, mely nem csak a megismeréssel és megértéssel foglalkozik, hanem az ismeretek alkalmazásával is.

Legutóbbi ittjártam miatt halt meg egyszer a téma, így Engem ez nem zavarna. :-]

Viszont csak eme néhány helyreigazítás miatt ártottam bele Magam újra a fórumba, így ismét távozom.
Viszlát!

Előzmény: sickorchid (717.)
sickorchid e-mail | 2006-05-26 07:59:43 | 717.
Hali!
Örülök,hogy erre jártál,mert ,ár épp kezdett haldoklani ez a topik.
A titkolózással kapcsolatban egyetértek,ill.sztem akkor se tárnák nyilvánosság elé a tevékenységüket,ha nem érné őket ezért hátrányos megkülönböztetés.Nem akarnak közösséget vállalni a kétlábúakkal,mert tisztában vannak vele,hogy úgyse értik meg őket soha.És különben is, sztem nem vágynak arra,hogy tömeggé váljanak.
La Vey-el kapcsolatban:Nekem akkor is túl merev és zárt rendszernek tűnik a la Vey féle sátánizmus,de majd átolvasgatom és megnézem,tudom e őket a saját életemre vonatkoztatni,egyénileg és nem vmi előírt dogmaként tekinteni rá.(eddig nem tudtam,ezért utasítottam el és fordultam inkább a filozófiához,úgy éreztem,ott szabadabban lélegzem és jobban önmagamra találok...)
"La Vey nenm pásztor,hanem útmutató."-lehetséges,de nekem ilyen szinten nincs szükségem útmuatóra vagy nevezd ahogy akarod.Kicsit az a benyomásom van La Veyről,hogy kidolgozta a tanait,jól megszedte magát,és rengetegen vakon követik...persze nem ismerem,szóval nemigen mondhatok róla véleményt...

Előzmény: Vels (716.)
Vels e-mail | 2006-05-25 10:42:56 | 716.
Üdvözletem!

Kissé rég jártam erre, de úgy látom van némi szellemi tevékenység is, így hozzászólok.

>csak aki tényleg az,az nem kürtöli világgá,nem hirdeti sehol,és ilyen körökre nagyon nehéz rábukkanni,és bekerülni sem egyszerű
Roppant egyszerű oka van ennek: A sátánisták nem saját városokban, birodalmakban élnek, hanem a kétlábúak között. Egy kétlábú sosem fogja megérteni, hogy ez a sátánizmus nem az, amit mindenhol hall és valójában sehol sem létezik, emiatt hátrányos megkülönböztetésben részesül. Innen a titkolózás, rejtőzködés.

> igazán viccesnek találom,hogy ő ugyebár az egyéniséget hirdeti,és mindamellett a sátánizmusnak ugyanolyan szigorú dogmatikát dolgozott ki,mint a mi a kereszténységnek van.(Sátáni bűnök,sátáni kinyilatkoztatások,sátáni biblia,stb.)
Gondold végig a törvényeket. Arról szólnak, hogy élhetsz hatékonyan, hogy érheted el azt, amire vágysz. Ha megsértesz egy törvényt, azzal nem LaVey-nek, vagy a sátánizmusnak ártasz, hanem önmagadnak.

>Azok az emberek,akik őt követik,azt gondolják magukról,h mekkora egyéniségek,miközben ők is egy nyáj tagjai,ahol La Vey a pásztor.
Egy csoportnak miért kellene feltétlenül nyájnak vagy csordának lennie? A falkát nem ismered? :-] LaVey pedig nem pásztor, hanem útmutató. Elmondta, szerinte hogyan lehet valaki sikeres. Lehet bírálni a művét, de jobb kiegészíteni úgy, hogy túllépj rajta.

Előzmény: sickorchid (710.)
sickorchid e-mail | 2006-05-23 14:49:34 | 715.
No comment...

Előzmény: Xera (714.)
Xera e-mail | 2006-05-22 18:29:20 | 714.
manson egy seggfej, sokan össze keverik a rockot a sátánizmussal. ez éppen olyan mint hogy jó múltkorában belémkötött egy-két sötét egyén azért mert azt hitte hogy náci picsa vagyok pedig csak egyszerű rocker

Előzmény: sickorchid (713.)
sickorchid e-mail | 2006-05-14 20:12:40 | 713.
az a la Vey -féle Church of Satan,és az égvilágon semmi jelentősége annak,hogy Manson tiszteletbeli főpap...

Előzmény: CrazyVillage (712.)
CrazyVillage e-mail | 2006-05-13 19:31:31 | 712.
Az egy dolgo,hogy mit ír La Vey!Ott van még Osho is,ott van a Wicca meg a többi!Amugy La Vey-t nem tartom sokra ilyen téren mert amit leírtál az télleg ugy van,ahogy leírtad!Amugy én erre a Marilyn Manson féle sátánista egyházra is kiváncsi lennék ahol ő valami főpap...

Előzmény: sickorchid (710.)
Cash Money e-mail | 2006-05-12 19:35:39 | 711.
én azt írtam hogy a zenébe hol jelent meg, nem azt hogy mi a sátánizmus
a sátán bibliával meg a többi hülyeséggel csak a cradle of filth és a többi mesezenekar rajongó ovisokat lehet beetetni

Előzmény: CrazyVillage (708.)
sickorchid e-mail | 2006-05-12 18:43:56 | 710.
Hát ez nemigazán talált,mert végigböngésztem a schtyte.hu-t,és La Vey írásait.Illetve a churchofsatan.com-on is jártam,ott van vele egy rakat interjú.De őszintén szólva amellett,hogy vannak jó gondolatai,nem sok eredetiséget fedeztem fel La Veyben,azt meg igazán viccesnek találom,hogy ő ugyebár az egyéniséget hirdeti,és mindamellett a sátánizmusnak ugyanolyan szigorú dogmatikát dolgozott ki,mint a mi a kereszténységnek van.(Sátáni bűnök,sátáni kinyilatkoztatások,sátáni biblia,stb.)Azok az emberek,akik őt követik,azt gondolják magukról,h mekkora egyéniségek,miközben ők is egy nyáj tagjai,ahol La Vey a pásztor.
De ha valaki tud szelektálni,akkor valóban érdekes dolgokra lehet figyelmes,de nem kell ott leragadni,tovább lehet lépni.Azt meg,hogy mi az igazi sátánizmus,ki határozza meg???A feketemágia nagyon is hozzátartozhat az eddig említettekhez...

rivfaaader e-mail | 2006-05-12 12:30:16 | 709.
Ha még egy kicsit visszább olvasol meglátod, hogy bizony van olyan aki hallott már a lavey féle hülyeségekről. A könyveket ugyan nem de a honlapon elolvastam ezt-azt. A kiragadott részletekben, a parancsolatokban semmi elképesztően nagy gondolatot nem találtam, de eladható az biztos.

CrazyVillage e-mail | 2006-05-12 11:52:07 | 708.

a sátánizmus ott kezdődött a zenében amikor a norvég black metálosok komolyan vették az egészet és varg vikernes felgyújtott vagy 40 templomot
meg euronymus sátán és necrofil őrülete --->Látom senki nem olvasta el a Surch of Satan-t vagy a Sátáni Bibliát,de látom a schyte.hu-t se sokan látogattátok amég müködött!Az iagzi sátánizmusban nem létezik sátán!A sátánsita nem más mint önmaga istene!Áldozás (blabla...),ez is hülyeség!Ha valaki nagyon áldozni akar az áldozza fel önmagát!Pont ti írjátok azt,hogy ismerni kell mind2-őt!Hát ti nem ismeritek és én 14 éves létemre fogtam magam és 3 hónapnyi fordítás után sikerült egy barátomnak lefordítania a fent emlytett könyveket!na én és ő mind2-őt elolvastuk!Szal leht fikázni,hogy hülye kis pöcs vagyok aki semmit nem tud,de sztem télleg olvassátok el akitid angolul mert ráfogktok jönni,hogy igazam van!

sickorchid e-mail | 2006-05-09 04:53:20 | 707.
Abszolút egyetértek!Sztem a lázadás a kezdet,abból fejlődhet ki a sátánizmus,ha igazán beleássa magát vki a témába.Persze a kereszténység alapos ismerete szintén elengedhetetlen.Innentől meg az számít,hogy ki mennyire szélsőséges,milyen mértékben megy el a végletekig...

Rammstein,van msn-ed?megadhatnád ha gondolod.Az enyém:sickorchid666@msn.com

Előzmény: Rammstein:) (706.)
Rammstein:) e-mail | 2006-05-08 17:53:12 | 706.
Szijasztok!

Szerintem hogy vki sátánista legyen eleve meg kell hogy legyen rá érve...

Mert egy 15-17 éves kamasz ha sátánistának mondja magát az lehet egy egyszerű lázadás is!

De most tényleg egy kamasz aki mindent hall innen-onnan nem tudja eldönteni hogy mi is valójában.
Eleve kell is mernije a másik végletet vagy nem?
Aki nem tud semmit a kereszténységről az ne mondja magáról hogy sátánista...

rhiannon e-mail | 2006-04-13 14:13:19 | 705.
Hi,

Érdekelne a sátánizmus (története, hogy alakult ki, mik a gyökerei, filozófiai alapok, kapcsolata a szabadkőművességgel), de nem tudom, hogy miféle könyveket kellene először kézbevenni, amihez hozzá is lehet jutni (ez persze nem egyszerű). Tudtok ajánlani valamit? Érdekelne a téma, de csak minimális információt sikerült eddig szerezni, azt is keresztény oldalról...kéne a másik is a teljes képhez.
Köszi

Cash Money e-mail | 2006-04-10 14:30:52 | 704.
a sátánizmus ott kezdődött a zenében amikor a norvég black metálosok komolyan vették az egészet és varg vikernes felgyújtott vagy 40 templomot
meg euronymus sátán és necrofil őrülete

deSKA e-mail | 2006-04-10 13:30:12 | 703.
Pirospont!
Te olyan hülye vagy, hogy az már nekem kellemetlen. Inkább ne is írj semmit, már egy másik topikban is mondtam, hogy keress rá dolgokra, ha van interneted akkor használd, tájékozódj mielőtt ekkora gyökérségeket leírsz!
ajánlom figyelmedbe a http://www.scythe.hu/-t.

Előzmény: Pirospont (697.)
MakeLoveNotWar e-mail | 2006-04-10 12:39:59 | 702.
Az egész sátánista-rock ott kezdődött, amikor Jimmy Page elkezdett érdeklődni Aleister Crowley után. De szerintem Page nem sátánista, csak érdekelte a dolog. Ozzy csak a népszerűség miatt vallotta magát sátánistának. A Black Sabbath egyébként se sátánista banda. A basszeros Geezer Buttler keresztény ember.

andeath e-mail | 2006-04-04 08:32:07 | 701.
hát igen... szerintem ha vki már "világgá kürtöli", hogy sátánista, az valójában nem is igazán az... igaz, amiket leírtál.

Előzmény: sickorchid (699.)
Pirospont e-mail | 2006-03-31 18:23:42 | 700.
Tudom. de a középkorba minden második embert megöltek. amúgy meg kérdezem: most nem mindegy? nem vitázni jöttem:((((((

Előzmény: Absinthe665 (698.)
sickorchid e-mail | 2006-03-30 19:31:56 | 699.
Igen,ez is egyfajta értelmezési lehetőség,ez egyfajta nietzscheánus vonal,filozófikus megközelítés,aminek az egyén áll a középpontjában,ja.
És létezik másfajta értelmezési lehetőség is,mely magába foglalja a mágiával,okkult dolgokkal való foglalkozást,a szellemidézést,ilyen témájú könyvek olvasását,stb.(És nemcsak divatsátánisták léteznek;csak aki tényleg az,az nem kürtöli világgá,nem hirdeti sehol,és ilyen körökre nagyon nehéz rábukkanni,és bekerülni sem egyszerű.)
és ez a két dolog olykor összefolyik,és nem gondolom,h az egyik értelmezés rosszabb lenne,mint a másik

Előzmény: andeath (696.)
Absinthe665 e-mail | 2006-03-30 18:04:09 | 698.
Tudod te a középkorba hány embert megöltek az "isten" nevében?

Előzmény: Pirospont (697.)
Pirospont e-mail | 2006-03-30 14:49:48 | 697.
Szerncsére nem ismerek, viszont egy ismerősöm ismer... állítólag az a személy megölte a saját testvérét. Persze ezek csak az extra-ultra sátánista kategóriába tartozó cselekedet. Lehetőleg ne terjedjen el...

Előzmény: sickorchid (694.)
andeath e-mail | 2006-03-30 12:22:19 | 696.
ja és még csak annyit, hogy nincs szo semmiféle sátán- vagy ördögimádatrol, a sátánizmus lényege pont az énközpontuság, az egyén fontossága és nem valami istenség felé fordulás... ez csak a kereszténység kitalácioja, hogy a jo az isten a gonosz meg a sátán.. :) nevetséges...
andeath

andeath e-mail | 2006-03-30 12:18:56 | 695.
manapság már tényleg nem lehet igazán tudni a sátánizmus szó jelentését, mert minden ember mást érez eziránt minden embernek mást jelent...
egyébként - ez csak az én véleményem - nem arról van benne szó hogy "istenutálat"(mint ahogy azt itt vki irta), inkább a nem elfogadásárol van szó; maga az istenség megkérdőjelezése... s a dolgokba nem csak ugy beletőrödni, s elfogadni mindent ugy ahogy az "meg van irva"... és az igaz, hogy sokan összekapcsolják a rockzenével és az átlagember tényleg csak azt veszi le belöle hogy a rock egyenlő a sátánizmussal... ja és még annyit hogy összekötik vele a pentagramtol kezdve a forditott kereszt jelentését is...
na minden jot: andeath

sickorchid e-mail | 2006-03-29 15:48:51 | 694.
A sátánisták gyilkolásznak sztori honnan jönn?Netán ismersz ilyen elvetemült "sátánistákat"?Fanatikusok persze vannak,és gyilkolászós emberek,de miért nevezed őket sátánistáknak?Mit/kit értesz e szó alatt?Ez most nagyon érdekelne!
Azt már kfejtettem vhol,h a "rocker" szó a "sátánistához" hasonlóan egy üres fogalom,ami nem fejez ki semmit...Rám mindkettőt rendszeresen alkalmazzák,és vhol nagyon is tévesen...

Előzmény: Pirospont (693.)
Pirospont e-mail | 2006-03-29 14:54:36 | 693.
Nem úgy értettem, hogy "csak úgy elvannak", de nyilván a sátánisták sokkal durvább dolgokat csinálnak, mint a rockerek. Ezt nem lehet megfogalmazni, érezheted a különséget. Ez alap, tudom, mit gondolok. Boccs.

Előzmény: sickorchid (692.)
sickorchid e-mail | 2006-03-29 09:53:36 | 692.
hahaha!"A sátánisták gyilkoláznaka rockerek csak úgy elvannak"-látom,nagyon ott vagy a témában...Inkább ne írtál volna be semmit...Bár,vidám perceket szereztél nekem!

Előzmény: Pirospont (691.)

1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  

Az itt olvasható hozzászólásokért a szerkesztőség nem vállal felelőséget.